- 7 Kasım 2012
- 11.553
- 11.942
- 498
- Konu Sahibi PrensesPeri
- #6.241
Öyle deme bence Lavin'cim. Ben mesela alacakaranlık serisini okumadım henüz ama okumayı düşünüyorum. Yüzüklerin efendisinin üç cildinide aldım. Tam o dönemde filmi girdi vizyona. yaklaşık 10 yıl önce. Bol kitap okuduğum bir dönemde. Ben kitabı okumadan filme gitme akılsızlığını ettim. Nedendir bilmiyorum o dönem filmin ilk yarısında öyle bir sıkıldım ki ikinci yarısını izlemeden çıktım sinemadan. Belki o günki ruh halimle alakalıydı. Bu nedenle o kitaplara bir türlü cesaret edip başlayamadım. Hala filmi seyretmedim ve hala kitaplar kitaplığımda duruyor. Hatta ilk cildini evimi su bastığı zaman kaybettim. Ama şimdi önce kitabını okuyup sonra filmi yeniden izlemeyi düşünüyorum. Hep aklımın bir köşesinde acaba şimdi izlesem beğenirmiyim. Yada şimdi okusam hoşuma gidermi. İnsanın o anki ruh hali ve yaşadığı olaylar çok etkiliyor. Bence utanma kendinden. Okumak herşeyiyle çok güzel.
/QUOTE]
Ben de ilk çıktığında filmi izlemedim,zaten yaş olarak oldukça küçüktüm bünyem o kadar uzun filmi kaldırmazdı. IMDBdeki puanlarından sürekli başım dönüyordu izlemeliyim deyip duruyordum,geçen yıl izledim ve çok beğendim.Zaten fantastik sinemayı da edebiyatı da seviyorum. Kitapları okuma fikri maalesf geç oluştu bende, zaten fantastik edebiyatın da oldukça başındayım, pek çok eleştiri yazısını okudum Orta Dünya ve Tolkien ile ilgili. İlk hangi kitabı okumalıyım? Devam eden kitaplar nelerdir? Kim bu adam gibi? Biraz bilgi edindim ve başladım, seriin ikinci kitabındayım ve keşke kitabı daha önce okusaydım diyorum, okudukça hayran kalıyorum. Kesinlikle tavsiye ediyorum.
Alacakaranlık serisine gelirsek,fazla yorumlamayacağım, edebi değeri olmadığı gibi kurgusu da yok,üstelik sinema uyarlaması da tam bir hezimetti. En azından kitaplarını satın almamıştım,bu da kar