- 17 Kasım 2008
- 12.049
- 2.248
- 448
- Konu Sahibi PrensesPeri
-
- #5.741
Ezilenler/Dostoyevski
2012 yılına Dostoyevski ile noktayı koydum
pekmez_akilli:9
1- Bir Eşeğin Anıları / Comtesse de Segur
2- Cadının Oğlu / Michael Gruber
3- Sophie'nin Yaramazlıkları / Comtesse de Segur
4- Küçük Örnek Kızlar / Comtesse de Segur
5- Elektra / Sophokles (tiyatro)
6- Alice Aynanın İçinden / Lewis Carroll
7- Kaştanka / Anton Pavloviç Çehov
Kitap 62 sayfaydı. Bugün sabah işe giderken, akşam eve gelirken yolda okuyup bitirdim.
Arka Kapak
Tiyatro ve anlatı türündeki yapıtlarında hayatın trajik ve duygusal kırılma anlarını konu alarak yürek burkucu insan manzaraları çizen Çehov, bu kitabında her sahneyi, hatta en trajik ya da duygusal anları bile bir durum komedisine çeviriyor; insan davranışlarının ardındaki acımasızlığı ve ikiyüzlülüğü açığa çıkarıyor. Hicvin sanırları içerisinde, seçimi ne olursa olsun öykü kahramanı Kaştanka adlı sevimli köpeğin ahmaklığını ve çaresizliğini gözler önüne seriyor.
Kaştanka: Acınası yoksulluğun edebiyattaki karşılıklarından biri.
kedi83 . . 7
Merhaba arkadaşlar bu ay da 1 kitap okuyabildim,yazmıştım evimi satmak için uğraşıyordum,nihayet yılın son günü satıldı,ben kafam doluyken kitaba kendimi kaptıramıyorum..Şimdi de taşınma telaşım olacak,alacağım evi buldum sonunda...Bu ay beni rahatlatacak kitaplar okumayı planlıyorum...
Okuduğum kitap BENİM ÇILGIN AİLEM Elizabeth Kelly
Kitabı büyük ümitlerle almıştım ama aradığımı bulamadım,akıcı bir kitap değildi bence...Bu arada tüm arkadaşlarımın yeni yılını kutlarım,dilerim hepimiz için mutluluk ve sağlıkla dolu bir yıl olur,tabii bol kitapla da...
SAMANYOLU 1
Merhaba arkadaşlar bu ay da 1 kitap okuyabildim,yazmıştım evimi satmak için uğraşıyordum,nihayet yılın son günü satıldı,ben kafam doluyken kitaba kendimi kaptıramıyorum..Şimdi de taşınma telaşım olacak,alacağım evi buldum sonunda...Bu ay beni rahatlatacak kitaplar okumayı planlıyorum...
Okuduğum kitap BENİM ÇILGIN AİLEM Elizabeth Kelly
Kitabı büyük ümitlerle almıştım ama aradığımı bulamadım,akıcı bir kitap değildi bence...Bu arada tüm arkadaşlarımın yeni yılını kutlarım,dilerim hepimiz için mutluluk ve sağlıkla dolu bir yıl olur,tabii bol kitapla da...
SAMANYOLU 1
ben de katılabilir miyim????
hazır ayın 1'i hem de
Tabiki herkese kapımız açık...
Hoşgeldin canımm...
hoşbulduk.
kitapla beslendiğim,her hafta 2-3 kitap okuduğum zamanları özledim. aramıza uzun zaman girdi tıpkı filmlerim gibi kitaplarımla.
onları toplamaya gelmiş gibiyim.
şu an okuduğum kitabın sonlarındayım,bu kitabın bitiminde mi saymaya başlamalıyım?
ya da çok da takılmıyor musunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?