• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadınların Kitap Mekanı

kumru ile kumruyu okuyodum ama bırakırım bu gidişle. kaç sayfadır bir buzdolabından bahsediyo çok sıkıldım. tamam eşyanın insan üstndeki etkisini yazmış ama çok sıkıldım

kumru ile kumruyu okuyodum ama bırakırım bu gidişle. kaç sayfadır bir buzdolabından bahsediyo çok sıkıldım. tamam eşyanın insan üstndeki etkisini yazmış ama çok sıkıldım

Kumru İle Kumru / Tahsin Yücel ile ilgili yorumlar çok olumlu canım.
Okumak istediğim kitaplar arasında. Acaba senin için doğru zaman değil miydi? :30: :54:

turgut özakmanın diriliş çanakkale 1915 i okumaya başlayacağım.tavsiye eden arkadaşım 80-100 sayfadan sonrası güzel dedi.umarım sıkılıp bırakmam.okuyanlarında bilgi vermesi mümkün mü.sıkıcıysa hiç başlamayı düşünmüyorum.

turgut özakmanın diriliş çanakkale 1915 i okumaya başlayacağım.tavsiye eden arkadaşım 80-100 sayfadan sonrası güzel dedi.umarım sıkılıp bırakmam.okuyanlarında bilgi vermesi mümkün mü.sıkıcıysa hiç başlamayı düşünmüyorum.

Tarihi seviyorsanız, meraklıysanız uygun olabilir sizin için.
Ama kalın bir kitap. yavaş yavaş okursunuz.

Elli Yaş Korkusu / Erica Jong
Feminist hareketle aşk, cinsellik, evlilik ve annelik olgularını irdeliyor.

Kadına güvenmeli mi / O'Henry
Kıssadan hisse çıkartılabilecek öyküler.

kulitta . . 6

R. Şanal = Kuantum ve Kur'an kitabını bitirdim bugün.
İki günde bitti. Benim ilgimi çeken konular olduğu için bir çırpıda okudum.
Gerçekten insanı aydınlatan bir kitap bana göre.
Kuantum ve Kuran arasındaki benzerlikleri anlatıyor.
İç rahatlatan ve bazı şeyleri anlamamızı sağlayan bir kitap.

Tugcecan: 2

Duygularım, Zorba ve Ben

$duygularim-zorba-ve-ben20121130010634.jpg

DUYGULARIM, ZORBA VE BEN İŞ DÜNYASININ EN BÜYÜK AÇMAZLARINDAN BİRİ MOBBİNGE IŞIK TUTUYOR Yapılan araştırmalar, Türk iş dünyasının büyük bölümünün, mobbing'i iş yaşamının bir parçası olarak algıladığını göstermektedir. Ancak iyi eğitimli ve zeki çalışanlar sistemli bir biçimde gelişen bu tacizlerden ciddi yara almaktadırlar. Hâl böyle olunca, duygusal zekâ ve kişisel farkındalık, benliğimizi kahramanca savunabilme yetkinliğini de kazanmak anlamında büyük önem kazanmaktadır. İnsanoğlu benzersiz bir yetki ile donatılarak yaratılmıştır. Bu da, seçme özgürlüğüdür. Bizi yıkıcı duygulardan doğan olumsuzluklara iten düşünce kalıplarımızı değiştirme şansımız bulunmaktadır. Bir mobbing mağduru önemli bir yol ayrımındadır. Önünde iki seçenek bulunmaktadır; ya mağdur olmayı ya da bu zorlu süreçten kendini korumayı başarmış bir kahraman olmayı seçecektir. Ayça Mumkule ve Eray Beceren, mobbing sürecini akıcı üslupları ve farklı anlatımlarıyla kolay anlaşılır bir hale getirdiler. Yarattıkları Altay karakteriyle aşama aşama süreci aktardılar. Bu sıra dışı çalışmayla mobbing sürecini daha iyi algılayacak ve kendinizi koruyabilmek için neler yapmanız gerektiğini öğreneceksiniz.

Sevgi Bağlarının Kurulması ve Bozulması

$sevgi-baglarinin-kurulmasi-ve-bozulmasi20121130010652.jpg

Hem ebeveynlerin hem psikologların bebeğin içsel duygu dünyasını daha iyi anlamasına yardımcı olan bu kitapta, Bowlby'nin çığır açan ve kitaba adını veren makalesi de yer almaktadır. Engin klinik deneyim temelinde Bowlby'nin insancıl ve berrak anlatımıyla kaleme alınmış olan makaleler John Bowlby'nin düşüncelerine ve eserlerine paha biçilmez bir kapı açmanın yanı sıra hem ebeveynlere hem de ruh sağlığı uzmanlarına pratik bir rehber sunmaktadır.

Göle Atılan Taşlar

$gole-atilan-taslar20121130010621.jpg

Bu kitaptaki her mesaj, okuyucunun düşünce havuzuna atılan bir taştır. Her taş okuyanın düşünce havuzunda yeni düşünce dalgaları ortaya çıkartan bir "düşünce uyarıcıdır". Kitabı her açışınızda önünüzde altı adet mesaj olacak. Bu mesajların bir ikisini değiştirerek her an yeni bir kombinasyon, yeni bir düşünce uyarıcılar grubu yaratabileceksiniz. Bu kitap, her açtığınızda yeni bir kitap olacak. Kendini tekrarlamayacak. Okuyucu kendi sayfasını kendisi düzenleyip yaratacak ve sorunlarının cevabını yine kendisi bulacak.

Kadınların Öyküleri

$kadinlarin-oykuleri20121130010537.jpg

İçinde yaşanmış on kadın öyküsü yer alan kitapta kahramanlar gibi, ezilmişliğe, yok sayılmaya, yenilmemiş, herşeye rağmen direnen ayakta kalabilen kadınlara adanmış.

İçindekiler; Kadınların Öyküleri: Yeter Varoş Kızı Munzur Hayat...! Sarı Gelin Zilfan Çerkes Gelini Danef Selanik Selanik Rüzgarlı Kız

bundan sonra tüm yeni çıkan kitapları ekleyemesemde seçme birkaç kitap ekleyeceğim :34:

debbıe macomberin gül limanı oteline başlıyorum.tarih kitapları da okumak istiyorum.kalın bir kitapta olsa dirilişi okuyacağım.

Nietzsche Ağladığında - Irvin D. Yalom
Tarih ve Toplumsal Kuram - Peter Burke

LadyEvil - 4

Nietzsche Ağladığında harika bir kitaptı vizelere çalışmaktan pek kitap okuyamadım bu ay.
Şimdi uzun zamandır aradığım bir kitabı buldum ve hemen okumaya başladım Godot'yu Beklerken - Samuel Beckett

Son düzenleme:
Giderken Bana Bir Şeyler Söyle --> Mustafa Ulusoy

Kasım ayının son kitabı. Bir üçlemenin ikinci kitabı fakat ben ilkini okumadım. Birincisi okunmadığı için bir şey anlaşılmayan kitaplardan değil. Çok beğendiğimi söyleyebilirim. Kesinlikle tavsiye ediyorum. Ayrıca okurken yanınızda mutlaka bir kalem de bulundurun, zira altını çizmek isteyeceğiniz pek çok cümle olabilir. :42:

diltesne --> 7 :40:

Son düzenleme:
Nietzsche Ağladığında - Irvin D. Yalom
Tarih ve Toplumsal Kuram - Peter Burke

LadyEvil - 4

Nietzsche Ağladığında harika bir kitaptı vizelere çalışmaktan pek kitap okuyamadım bu ay.
Şimdi uzun zamandır aradığım bir kitabı buldum ve hemen okumaya başladım Godot'yu Beklerken - Samuel Beckett

LadyEvil Yalom'un Divan'ını okudun mu? Okuduysan nasıl buldun?

Mimozaları Hep Sevdim'e yine kaptıramadım kendimi :26:

Bu ayı 1 kitapla bitirdim :25:

Okuyamıyorum son günlerde kendimi vererek. Aslında hiçbir şey yapamıyorum zevkle :50:

Mimozaları Hep Sevdim'e yine kaptıramadım kendimi :26:

Bu ayı 1 kitapla bitirdim :25:

Okuyamıyorum son günlerde kendimi vererek. Aslında hiçbir şey yapamıyorum zevkle :50:

Depresyonda mıyız neyiz :53: Ben de aynıyım iki gündür köstebek gibi kapattım yine kendimi eve hiç bir şey yapmıyorum, yapamıyorum, boş boş oturuyorum, yapma gereken çok şey varken... :26:

Bu ay da bitti dereceye kimler girdiyse şimdiden tebrik ederim.... :46:

Depresyonda mıyız neyiz :53: Ben de aynıyım iki gündür köstebek gibi kapattım yine kendimi eve hiç bir şey yapmıyorum, yapamıyorum, boş boş oturuyorum, yapma gereken çok şey varken... :26:

Bu ay da bitti dereceye kimler girdiyse şimdiden tebrik ederim.... :46:

Bende 2 gündür evdeyim valla.
Biraz çıkıp hava alsak iyi olcak sanki.

Bende 2 gündür evdeyim valla.
Biraz çıkıp hava alsak iyi olcak sanki.

Vallahi gidişat kötü :44:İçimden hiç bir şey gelmiyor... Puzzle hastasıyım normalde, kaç gündür masada bekliyor gidip yüzüne bakmıyorum... Bu ben değilim :31:

Vallahi gidişat kötü :44:İçimden hiç bir şey gelmiyor... Puzzle hastasıyım normalde, kaç gündür masada bekliyor gidip yüzüne bakmıyorum... Bu ben değilim :31:

Bi silkinmek lazım o zaman...
Yarın biraz hava alalım.
Bende bilgisayara yapıştım kaldım valla.
Temiz hava alırsak beynimize oksijen gider, kendimize geliriz belki. :10:

Bi silkinmek lazım o zaman...
Yarın biraz hava alalım.
Bende bilgisayara yapıştım kaldım valla.
Temiz hava alırsak beynimize oksijen gider, kendimize geliriz belki. :10:

Yarın akşamüstü çıkmak zorundayım dışarıya zaten iyi gelecek kesin... Bilgisayara çok takılmadım ama film izledim yattım sürekli hasta gibi... :31:

Back