Merhabalar, bu zamana kadar adet gördüğm zamanlarda oruç tutmazdım ama bazı şeyler duydum; adetliykende oruç tutulabilirmiş. Vücuttan çıkan bozmaz, giren bozarmış orucun namazdan ayrılması gerekmiş ve isteyen oruç tutabilirmiş ama bunun kesinliğine dair herhangi bir ayet yok. Bence adet guslü bozuyorsa ve gusulsüzde oruç tutulmuyorsa bu nasıl mümkün olabilir ki çok arada kaldım, var mı regl iken oruç tutan arkadaşlar aramızda bu konu önemli benim için.
Giren, çıkan durumu deniz için söylendi. Sizin denize girmeniz orucu bozmaz, deniz suyu ağzınıza giriyorsa bozar diye.
Yok böyle birşey reglken oruç mu tutulur, sadece 7 günü geçerse o adet kanaması değil özür olur ki 7 günden sonra tutulur diye biliyorum.
Bu konu açılmıştı, geçen hafta olabilir.
Diyanet'in söylediği bizim için bağlayıcıdır ve diyanet kadınların adetli iken oruç tutmamasını söylüyor.
Iftara beş dakika kala bile hasta olsak fark ettiğimiz an orucu bozmamız ve o günü de kaza etmemiz gerekiyor.
Allah'ın kadınlara bir ruhsatı, ikramıdır bu izin, ikram geri çevrilir mi?
Hele ki yaratıcıdan geliyorsa.
Bu adetliyken oruç tutma meselesi son yıllarda ortaya çıktı.
Dinde bir hükmün ortaya konulabilmesi için ayet veya hadisle desteklenmesi gerekiyor, bilgi yoksa din bilginlerinin çoğunluğunun dediğine bakılır.
Bu konuda hiçbir dönemde böyle bir çoğunluktan söz edilemez, son yıllarda ortaya çıkan tek tük söylemden söz edilir ve bunlar da bağlayıcı olamaz.
Tavsiyem bu tür konularda diyanet'i baz alın.
Merhabalar, bu zamana kadar adet gördüğm zamanlarda oruç tutmazdım ama bazı şeyler duydum; adetliykende oruç tutulabilirmiş. Vücuttan çıkan bozmaz, giren bozarmış orucun namazdan ayrılması gerekmiş ve isteyen oruç tutabilirmiş ama bunun kesinliğine dair herhangi bir ayet yok. Bence adet guslü bozuyorsa ve gusulsüzde oruç tutulmuyorsa bu nasıl mümkün olabilir ki çok arada kaldım, var mı regl iken oruç tutan arkadaşlar aramızda bu konu önemli benim için.
arkadaşımın halası diyanet işleri bakanlığına sormuş ordan aldığı bilgiye göre;
regl ilekn oruç tutulur cahil olmayın sizi engelleyen birşey yok cevabı verilmiş..
herşey tamam da cahil olmayın nedir yani ya bunun cahilllikle ne alakası var ayrıcada diyanet işleri b. vermiş bu cevabı ordada aklım takılmadı değil..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?