Kadınlar plajında kadınlı erkekli denize girecekler

Baska kadinlar plajlarindan haberim yoktu. Bilseydim ben de giderdim, degisiklik olurdu. Kirmizi ile alintiladigim yere gelince... Hic birsey sebepsiz degil.. Yillardir kadinlar plajlari zaten vardi diyorsunuz, hic kimse simdiye kadar protesto etmemis, neden simdi? Neden AKP yapinca? Aslinda sorunuzun cevabi gene mesajinizin icinde... Evvelkilerin bir haber degeri yok ise, simdikinin var ise vardir bir hikmeti.. Icgudulerimiz algida daha secici, mantigimiza nazaran... O yuzden bazen bilincalti ve icguduler mantigin bir adim otesine gecebilir.
Misalen... Bir haber diyor ki; SKY Erdogan icin "yeni Turkiye'nin 1. Cumhurbaskani" demis... Her kafadan bir ses... Yeni Turkiye'yi kuruyorlar adamlar, ne gibi farklarla acaba? Plajlardan baska seyler de olacak mi? Eskiden de bu ulkede Cumhurbaskanlari vardi, bunun farki ne deyip gecmiyor adamlar bizim gibi... Biz de eskiden de bu ulkede kadin plajlari vardi deyip gecmemeliyiz demek ki... Ulkede birseyler degisiyor.

Aynen ben de açık bir bayanım
Ama İzmirde olsa isterdim gitmeyi
Çünkü güzel olurdu, oh giderdim yalnız başıma
Laf atan yok, öküz gibi bakışlarıyla yiyen yok, mis :cool:
canım burası altınoluk mayo bile giysen sırf kadınları izlemek için tek gelen bir sürü erkek müsvetttesi var..kadınlar için alternatif olsa iyi olurdu..

ben anlamıyorum ya gerçekten
kadın da yaşasın kadında gezsin vs diye bazı kadınlar kendilerini yırtıyor
al işte yapmışlar adam gibi plajını girsin
ne diye protesto ediyorsun
ne ona geliyorsun ne buna
anlamadım gitti

toplu taşımada ayrılsın nolur
taciz haberlerinden haberleri yok galiba
yazık değil mi o kadınlara yaa
ayrı da bineriz ne olmuş yani daha rahat
illa her şeyde bi mana mı arayacağız
kadınların aleyhine bir durum göremedim ben bu uygulamada

İnsanları sadece cinsel organ olarak gören zihniyeti kınıyorum.Kadınlar plajının ne zararı var diyenler;Türkiyenin şu en utanılası döneminde olması tesadüf mü bu uygulamanın?Bu daha başlangıç,toplumun her alanında ayıracaklar kadınla erkeği.Mahremmiş,namahremmiş vs,kafayı seksle bozmuş hepsi.Yeter ya yeter,dini hayata karıştırmaktan ne dertler açıldı güzelim ülkemizin başına?Kınayan kınasın beni,müslümanlığın bugünkü yorumu gerçek müslümanlık falan değil.Bu kadar akılsızca,bu kadar fikirsizce olunur mu ?
herkes seksle bozmuş kafayı da ondan ayırıyorlar işte
sadece yazmak istedim:KK52:

Baska kadinlar plajlarindan haberim yoktu. Bilseydim ben de giderdim, degisiklik olurdu. Kirmizi ile alintiladigim yere gelince... Hic birsey sebepsiz degil.. Yillardir kadinlar plajlari zaten vardi diyorsunuz, hic kimse simdiye kadar protesto etmemis, neden simdi? Neden AKP yapinca? Aslinda sorunuzun cevabi gene mesajinizin icinde... Evvelkilerin bir haber degeri yok ise, simdikinin var ise vardir bir hikmeti.. Icgudulerimiz algida daha secici, mantigimiza nazaran... O yuzden bazen bilincalti ve icguduler mantigin bir adim otesine gecebilir.

Misalen... Bir haber diyor ki; SKY Erdogan icin "yeni Turkiye'nin 1. Cumhurbaskani" demis... Her kafadan bir ses... Yeni Turkiye'yi kuruyorlar adamlar, ne gibi farklarla acaba? Plajlardan baska seyler de olacak mi? Eskiden de bu ulkede Cumhurbaskanlari vardi, bunun farki ne deyip gecmiyor adamlar bizim gibi... Biz de eskiden de bu ulkede kadin plajlari vardi deyip gecmemeliyiz demek ki... Ulkede birseyler degisiyor.

Saraylım,
ben şunu anlatmaya çalışıyorum, şayet birşeyler değişiyorsa bunun temeli 10 yıl öncesinden başlamıyor.
Tümüyle iddialar ve endişeler üzerinden gideceğim.
Değişim olacaksa o değişimin temellerini o modern zannettiğiniz yöneticiler attı, Kadınlar Plajı konu edildiği için onu ele alalım.
Kadınlar plajı zaten vardı, hadi siz bilmiyordunuz, bilenler biliyor, neden o zamanlar altındaki sebep sorgulanmadı? Ben söyleyeyim o plajları açan yöneticiler kılık kıyafeti, bize yansıtılan hayat görüşü üzerinden değerlendirildi, yapmışsa kadınların rahatı içindir diye düşünüldü.

Şimdi giyimlere, söylenenlere bakıp uuuu mutasıplar, kadın erkek diyorlar, kesin bunlar böyle yapar diyoruz, oysa ne insanlar var, giyimleri gayet açık ama zihniyet başka. Kimi yekten söyler yapacaklarını, kimi söylemez, halkın istediği gibi hitap eder ama arka odada yapacağını yapar.

Ülke değişiyor mu? Bunu direkt dillendirmeyip zamanında bolca alkış alan, içindekiyle dilindeki bir olmayan ama yine de makbul sayılan kişileri ne yapacağız?

Siyaset öyle bir arena ki, içinde insan psikolojisi de barınıyor, nabza göre şerbet misali, normalde hepimiz karşımızdaki hakkında bir fikir edinebilmek için önce tepeden tırnağa süzeriz değil mi? Kıyafeti, duruşu, tavrı bize ilk ipuçlarını verir, kılık kıyafeti kendimizce oluşturduğumuz kriterlere uyuyorsa birde neler düşünüyor acaba diye dinlemek isteriz, söyledikleri de bizim hayat görüşümüzle paralelse o bizim için makbul insandır. Bize yansıttığı kadarını biliriz, içinden neler geçirdiğini değil.
İşte siyaset bu, ambalajı janjanlı bayram şekeri gibi, ambalaja bakıp gözlerimiz kamaşıyor, içinde ne var bilmiyoruz ama.

Birşeyler mi oluyor? O birşeyler uzunnnnn yıllardır oluyor o zaman, zira başka bir plaj topiğinde yazdım 84-90 yılları arasında turistler Şile gibi o zamanlar turistin az geldiği, pansiyon, otel kültürünün çok yaygın olmadığı, çadır kampların yapıldığı, düzenli olarak gidip 3 ay kaldığım yerde turist kadınlar üstsüz güneşlendiğinde kimse dönüp bakmıyordu.

Yaşınız benden büyük, hayat tecrübeniz fazla ve geçmişten bugüne siyasileri değerlendirebilecek kadar çok seçim dönemi görmüşsünüzdür.
80 sonrası oluşan partilerin söylemlerine bakın, biliyorsunuzdur da tekrar hatırlayın, muhafazakar parti, örf, anane kavramları 12 yıldır varolan kavramlar değil siyasette. Şimdi hayata geçirilen bazı şeylerin temelleri zaten atılmamış mıydı 20-30 yıl evvel? Eşler örtülü değildi, söylemler daha yumuşaktı sadece.

Hep dediğim gibi eleştirdiğim çok şey var fakat herşeyi de tek bir partiye yükleyemem, zemini hazırlayana da bakarım.

Abaza turk erkegini iyice abazalastiracak karma plaja giren kadina iyice taciz edilesi muamele yaptiracak uygulamalar. Tipki pembis otobusler gibi. Ama bir gidim umrumda degil artik. Abaza erkegi hakediyor bizim kadinimiz.

Plaja sadece denize girmek icin gidiyorum ben. Ailemin yasadigi yerde sabah erken kalkarim 1 saat yuzer eve donerim. Benim icin baska bir amac olmadigindan bu istek tuhaf geldi evet. :)
dansçım ben güneşlenmeyi sevmiyorum aslında ama malum sağlık için gerekli..onun için güneşleniyorum..yoğunken gitmem zaten ama kırolar çok rahatsız edici..zaten otobüste münübüste plajda heryerde rahatsız ediciler,3 yıl liseye 40 dakika münübüsle gittim kabus gibio_O:KK53:ee heryer onlardan kurtulmak adına ayrılamayacağına göre, onlardan kurtulmak için ayrı bir formül düşünmek gerek:KK64:

Madem ki degisimlerden bahsediyoruz, degisimin payinda eski siyasetcilerin de payi buyuk elbet... Ozellikle bu degisim eski siyasetcilerin, basta Demirel olmak uzere Islami kesime sirin gorunmek icin yuzlerce Imam-Hatip lisesini ihtiyac yokken acmasi ile basladi. Bugun imam hatip ihtiyaci 5000, biz 25000 mezun veriyoruz her sene, ustelik bunlarin cok azi din adami olmak icin bu okullari bitirenler.. Gerisi de malum... Hergun baska bir fetva vermekle mesgul bugun. 20-30 sene once kadinlar plaji akla baska birsey getirmiyordu, bugun getiriyor. O zaman nufus 45 ila 55 milyon arasi, bugun 77 milyon civari. O gunlerdeki Imam Hatip Liseleri yeni yeni cogalmakla mesgul, birilerinin arka bahcesi, icindekiler ise henuz ogrenci, bugun devletin en onemli kademelerini doldurmuslar. Bugun ayiplar, gunahlar artmis. Hersey ne kadar gunah oldugu ile olculur olmus. Hamile kadinin sokaga cikmasina kadar... Kahkaha atan iffetsiz olmus.. Islamiyete meyil arttikca baskilar, yasaklar, kadinin seks objesi gibi gorulmesi onunla dogru orantida artmis. Bunlari Islamiyeti elestirmek veya kotulemek icin yazmiyorum, eskiden de bu milletin cogunlugunun dini Islamdi, ama insanlar daha ozgurdu. Dinde ozgur, vicdanda ozgur.. Sokakta, plajda, heryerde.. Kimi simdi diyecek ki okullarda basortusu yasagi vardi. Evet, vardi, birileri gerek gorup ilave etmis. simdi yok da ne oluyor? Ne duzeldi ki? Arkasindan kadinin dinimize gore evde oturmasinin daha makbul oldugu geliyor.. Bingol Belediyesi kadinlari belediyede gormek istemedigini soyledi, bir kadin meclis uyesi istifa etti, ne degisti? Kim ne dedi? Emsal temsil ediyor gelecekteki orneklerine, bir yaptirim olmadigi icin. "Ben yaptim oldu, sen de yap". Orf, ananelerimiz ise her zaman vardi, ama hayat dinden ibaret de degildi. O yuzden kadinlar da plajlarda daha rahatti. Kimi bikinisiyle veya turisti ustsuz girerken yaninda baskasi da basortusu ve elbisesi ile denize girerdi, kimsenin umuru degildi. Bugun kadinlar bile kadinlardan sikayetci, hem sokakta, hem okulda, hem plajda... Erkek ne yapmaz? Hele bu zamanda, millet artik gunahta uzman kesilmisken, o kadin bikinisi ile gunesin altinda sere serpe..:KK70: Gecen ay bir konu vardi burada, plaja dalmis sakalli dede elinde bir yazi gunahtan uzak durmaya ve kapanmaya davet ediyordu plajda kadinlari..:KK53: Turkiye'nin hali bugun budur. Gecmiste atilan yanlis adimlar bugun siyasetin dinibutun musluman maskesi takinmis din tuccarlarinin elinde olmasina ve memleketin geldigi trajikomik durumun sirf Islamiyete kavustuk:KK57: diye dusunenler tarafindan gozardi edilmesine sebeptir. Isin kotusu degisen yanlizca siyasiler degildir, toplum da degisti. Bu yeniden tanistigimiz ve icimize sindiremedigimiz hakikatten de yeni Turkiye'dir. Turkiye'nin yeni halkidir.

Gercekten cok güzel yazmisin saraylim. Hic üsenmeden herseyi yazdigin icin, benim düsuncelerime tercüman oldugun icin tesekkür ederim. :KK9::KK9: :KK9:

Madem ki degisimlerden bahsediyoruz, degisimin payinda eski siyasetcilerin de payi buyuk elbet... Ozellikle bu degisim eski siyasetcilerin, basta Demirel olmak uzere Islami kesime sirin gorunmek icin yuzlerce Imam-Hatip lisesini ihtiyac yokken acmasi ile basladi. Bugun imam hatip ihtiyaci 5000, biz 25000 mezun veriyoruz her sene, ustelik bunlarin cok azi din adami olmak icin bu okullari bitirenler.. Gerisi de malum... Hergun baska bir fetva vermekle mesgul bugun. 20-30 sene once kadinlar plaji akla baska birsey getirmiyordu, bugun getiriyor. O zaman nufus 45 ila 55 milyon arasi, bugun 77 milyon civari. O gunlerdeki Imam Hatip Liseleri yeni yeni cogalmakla mesgul, birilerinin arka bahcesi, icindekiler ise henuz ogrenci, bugun devletin en onemli kademelerini doldurmuslar. Bugun ayiplar, gunahlar artmis. Hersey ne kadar gunah oldugu ile olculur olmus. Hamile kadinin sokaga cikmasina kadar... Kahkaha atan iffetsiz olmus.. Islamiyete meyil arttikca baskilar, yasaklar, kadinin seks objesi gibi gorulmesi onunla dogru orantida artmis. Bunlari Islamiyeti elestirmek veya kotulemek icin yazmiyorum, eskiden de bu milletin cogunlugunun dini Islamdi, ama insanlar daha ozgurdu. Dinde ozgur, vicdanda ozgur.. Sokakta, plajda, heryerde.. Kimi simdi diyecek ki okullarda basortusu yasagi vardi. Evet, vardi, birileri gerek gorup ilave etmis. simdi yok da ne oluyor? Ne duzeldi ki? Arkasindan kadinin dinimize gore evde oturmasinin daha makbul oldugu geliyor.. Bingol Belediyesi kadinlari belediyede gormek istemedigini soyledi, bir kadin meclis uyesi istifa etti, ne degisti? Kim ne dedi? Emsal temsil ediyor gelecekteki orneklerine, bir yaptirim olmadigi icin. "Ben yaptim oldu, sen de yap". Orf, ananelerimiz ise her zaman vardi, ama hayat dinden ibaret de degildi. O yuzden kadinlar da plajlarda daha rahatti. Kimi bikinisiyle veya turisti ustsuz girerken yaninda baskasi da basortusu ve elbisesi ile denize girerdi, kimsenin umuru degildi. Bugun kadinlar bile kadinlardan sikayetci, hem sokakta, hem okulda, hem plajda... Erkek ne yapmaz? Hele bu zamanda, millet artik gunahta uzman kesilmisken, o kadin bikinisi ile gunesin altinda sere serpe..:KK70: Gecen ay bir konu vardi burada, plaja dalmis sakalli dede elinde bir yazi gunahtan uzak durmaya ve kapanmaya davet ediyordu plajda kadinlari..:KK53: Turkiye'nin hali bugun budur. Gecmiste atilan yanlis adimlar bugun siyasetin dinibutun musluman maskesi takinmis din tuccarlarinin elinde olmasina ve memleketin geldigi trajikomik durumun sirf Islamiyete kavustuk:KK57: diye dusunenler tarafindan gozardi edilmesine sebeptir. Isin kotusu degisen yanlizca siyasiler degildir, toplum da degisti. Bu yeniden tanistigimiz ve icimize sindiremedigimiz hakikatten de yeni Turkiye'dir. Turkiye'nin yeni halkidir.

Ben size katılmıyorum, koyu renkle belirttiğim kısım yanlış hanımefendi. Ben üniversite yıllarımdan çok iyi bilirim kız arkadaşlarımın ikna odalarında neler yaşadıklarını. Okulu bırakmak zorunda kaldı çoğu. İnşallah dediğimiz zaman, bunu ne anlamda söylüyorsun diyen dekanımız vardı bizim. Kaldı ki ben hiç bir zaman kapanmadım, aksine üniversite yıllarımda askılı giyinirdim. Sizin dediğiniz gibi değildi hiçbir şey, başkaları özgür değildi mesela, sizin zihniyetiniz özgürdü. Daha çok yazarım, neler söylerim de tartışmaya dönecek ve konu dışına çıkılacak yazamıyorum. Özgürlükler tüm bireyler içindir!

ayet ve hadislerde RECM var demiş bir arkadaş, yazmadan edemedim. Kuran ayetlerinde recm yoktur...

(Mune kusura bakma)

Ben size katılmıyorum, koyu renkle belirttiğim kısım yanlış hanımefendi. Ben üniversite yıllarımdan çok iyi bilirim kız arkadaşlarımın ikna odalarında neler yaşadıklarını. Okulu bırakmak zorunda kaldı çoğu. İnşallah dediğimiz zaman, bunu ne anlamda söylüyorsun diyen dekanımız vardı bizim. Kaldı ki ben hiç bir zaman kapanmadım, aksine üniversite yıllarımda askılı giyinirdim. Sizin dediğiniz gibi değildi hiçbir şey, başkaları özgür değildi mesela, sizin zihniyetiniz özgürdü. Daha çok yazarım, neler söylerim de tartışmaya dönecek ve konu dışına çıkılacak yazamıyorum. Özgürlükler tüm bireyler içindir!
Konu sapiyor ama konunun buraya gelecegi belliydi. Nilinur hanim, oyle bir "ikna odalari"ndan bahsedisiniz var ki sanki orada insanlara iskence yapiyorlarmis gibi. Adi ustunde "ikna odasi". Herhalde hic kimseyi Islami birak, Hristiyan ol, Musevi ol diye ikna etmeye ugrasmiyorlardi. Ogrencinin okula girerken basortusunu cikarmasi ve okulunu bitirmesi icin, o ogrenciyi disari atmaktansa bir uzlasmaya vararak okulu bitirmesini saglamak icin, kisacasi o ogrencinin iyiligi icin yapildi ne yapildiysa.. Cunki kanunlar ve yonetmelik bunu gerektiriyordu. Yonetmelik ve kanunlara uymak herkesin gorevi demokrasilerde, sadece bir gurubun degil. Yonetmeliklere uyan herkes okumakta da calismakta da ozgur bu ulkede.. Ikna olan okulunu bitirip bir meslek sahibi oldu, olmayan okulu birakip lise mezunu olarak hayatina devam etti. Inanci icin okula basini acip girmektense okulu birakmayi yegleyen kisi Allahin herseyi bildigine, gordugune, neyi neden yaptigini bildigine ve Allahin affediciligine de inanmaz mi? Ikna olan gunahkar mi oldu? Onlar cehennemlik mi oldular simdi? Hepimiz gunahkariz oyleyse... Hepimiz ateslerde yanacagiz.. Bu mudur inanc? Siz acik giyinen bir kisi olarak onlardan daha mi az muslumandiniz? Allaha inanciniz eksik miydi? Ben sizin tam tersiniz seklinde dusunuyorum. Inancli olan o okulu bir sekilde bitirdi. Kur'an'in ilk emri "oku"dur, "basini ort" degildir. Okumak yerine basini baglayip evde oturmak inanc degil tercih meselesidir. Cogu soyle der: "Basortusuz kendimi ciplak hissediyorum". Anlarim, dindar degilim, ancak ben de butun cocuklugum boyunca yaptigim yuzme sporunu 15 yasima geldigimde mayo ile havuz kenarinda gorulmekten, her ay aybasi oldugumda havuza gidemedigim uc-dort gunun ozurunu takim arkadaslarimin anlamasinin verdigi utanctan birakmistim. Kendi mutaassipligim, icten gelen birsey, ve sonuc da kendi tercihim.. Dinle alakasi yok, ama ciplak hissetmekle alakasi cok. Bu bir tercih meselesidir.

Son düzenleme:
Dun gece kadikoyde arkadaslarimla yururken adamin teki popomu avucladi ve kacti goremedim. Yani ne bikiniyle erkeklerin onunde geziyodum ne tiklim tikis otobuse binmistim ne de ustumde tayt ya da mini etek vardi. Saat gecenin 11i. Kot pontolonumun uzerinde bol uzun kollu bluzum. Tacize ugradim kadikoyun gobeginde. Sokaklari da mi ayiralim simdi. Ne yapalim bunun cozumu nedir? Erkeklerin zihniyetlerini degistirmeyi dzgun egitim vermeyi caydirici cezalar vermeyi denesek?

Dun gece kadikoyde arkadaslarimla yururken adamin teki popomu avucladi ve kacti goremedim. Yani ne bikiniyle erkeklerin onunde geziyodum ne tiklim tikis otobuse binmistim ne de ustumde tayt ya da mini etek vardi. Saat gecenin 11i. Kot pontolonumun uzerinde bol uzun kollu bluzum. Tacize ugradim kadikoyun gobeginde. Sokaklari da mi ayiralim simdi. Ne yapalim bunun cozumu nedir? Erkeklerin zihniyetlerini degistirmeyi dzgun egitim vermeyi caydirici cezalar vermeyi denesek?
tacizcilerden nefret ediyorum..çok çocuk az para çok göç,hırsızlık ,taciz vs.....

Bazıları tercihlere saygı diye yırtınıyor ama nedense kendileri saygı göstermiyor!!

Kimse kimseyi zorlamıyor ki illa kadınlar plajında denize gireceksin diye.

İsteyen kadınlar plajına gider, isteyen normal plaja.

Duyan da tüm plajlarda artık haremlik selamlık uygulama var sanacak.

Ayrıca cinsiyet ayrımcılığıyla bu durumun alakası yok!!

ah dansçım bir yakalayacaksın yaparken sapığı yermeisin yemezmisin geberticeksin bir güzel..ama genelde aile içi şiddet vs ye mağdur kalanlar yapıyormuş deniliyor..

ah dansçım bir yakalayacaksın yaparken sapığı yermeisin yemezmisin geberticeksin bir güzel..ama genelde aile içi şiddet vs ye mağdur kalanlar yapıyormuş deniliyor..

Evet yani adam da normal degildir deli serseri aacma salak hayati olan bi tiptir. Normal bi insan popona soyle bi dokunup kacinca ne zevk alir ki..

Cinsel davranışların; çocuklara, insan ya da canlı olmayanlara, veya rızası olmayan yetişkinlere yöneltilmesi kıstasları ele alınmaktadır. Tüm bu Parafililer, yine Freudyen bir bakış açısıyla, Oidipal dönemdeki kimi işleyiş bozuklukları veya çocuklukta yaşanan kimi tatsız olaylarla, veya kimi psikologlar ve psikiyatrlar tarafından “yok olma tehlikesiyle karşılaşılan veya bir anne-baba modeli altında ezilen kimliği ispat etme çabasının yansıması”; ya da “şiddet duygularının cinsel şekle bürünmesi” şeklinde açıklansa da Parafili vakalarına henüz kesin açıklamalar getirilebilmiş değildir

Kaynak: cinseL Davraniş sapmaLarı - parafiLi | izafet.net
Copyright ©izafet.net..alıntıdr..

Evet yani adam da normal degildir deli serseri aacma salak hayati olan bi tiptir. Normal bi insan popona soyle bi dokunup kacinca ne zevk alir ki..
17 yıl öncefalan kızkardeşimle bayramda gezmeye gidicez otobüsler bedava olur ,saçmalık bence..herneyse..kavacık Üsküdar otobüsü..öyle açık giyinmemiştik otobüse bindik çok genç vardı sıkıştırmaya çalışıyorlar hisarda indik otobüsten ..düşün yani..

X