Kadınlar plajında kadınlı erkekli denize girecekler

Caddy

Guru
Pro Üye
28 Mart 2012
8.170
2.003
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi’nin Sarısu Mesire Alanı’nda 72 dönümlük alana yaptığı Kadınlar Plajı’nı protesto etmeye hazırlanan kadınlar, Sarısu’da kadınlı- erkekli denize girip horon tepecek.

Kadınlar Plajı, tartışmaların eşliğinde geçen 16 Ağustos Cumartesi günü düzenlenen törenle açıldı. Bazı kesimlerin cinsiyet ayrımcılığı olarak yorumladığı Kadınlar Plajı uygulaması, 24 Ağustos Pazar günü Antalya Halkevi üyesi kadınlar ve Akdeniz Üniversitesi Öğrenci Kolektifleri tarafından düzenlenecek piknikte protesto edilecek. Sarısu’daki piknik alanında toplanacak eylemciler, kadınlı-erkekli denize girecek. Eylemde ayrıca Samsun Müftüsü’nün kadınlı-erkekli horon tepmenin günah olduğu yönündeki sözlerine karşı da kadınlı- erkekli horon oynanacak.

Kadınlar Plajı uygulamasının cinsiyet ayrımcılığına yol açtığını kaydeden Antalya Halkevi Şube Başkanı Ayten Ceyhan, "Sadece kadın plajını açmakla kalmıyorlar. Türkiye’nin dört bir tarafında cinsiyet ayrımcılığını tetikleyen sözler sarfediliyor. Örneğin Samsun Müftüsü’nün kadınlı-erkekli horon tepmenin günah olduğu yönündeki sözleri. Özellikle biz bunun doğru olmadığını düşünüyoruz. Kadınlı erkekli hem horon tepeceğiz, hem de denize gireceğiz" diye konuştu.

İŞTE KADINLAR PLAJI

Antalya’da Kadınlar Plajı’na gerek olmadığını aktaran Ayten Ceyhan, "Antalya dünya kenti ve dünyanın dört bir yanından insanlar gelip denize girip çıkabiliyor. Kimse birbirinden rahatsız değildi. Buna neden ihtiyaç duyuldu, anlam verebilmiş değiliz. Bizim bir kaygımız daha var. Artık toplu ulaşımda halk otobüslerini de kadın- erkek diye ayıracaklar, kadın erkek ayrı yolculuk yapacağız. Benim önerim kadınlarla erkekleri ayıracaklarına caydırıcı kanunlarla tecavüz ve kadına şiddet suçları önlensin" dedi.

KADINLAR PLAJI

Aynı zamanda bir sosyal tesis ve yaşam alanı olarak düzenlenen Sarısu Kadınlar Plajı bünyesinde kebap evi, balık evi, kır bahçesi, sahil büfe, market, 6 dükkandan oluşan Sarısu çarşısı, çocuk oyun parkı, spor parkı ve mescit bulunuyor. 08.00- 19.00 saatleri arası kadınlara özel hizmet verecek tesis 19.00- 24.00 saatleri arasında ise ailelerin buluşma noktası oluyor.

Kadınlar, Konyaaltı sahilinde olduğu gibi sahile yerleştirilen 300 şezlong, 150 şemsiye, 150 sehpa, duş, tuvalet ve soyunma kabinleri gibi hizmetlerden ücretsiz faydalanıyor. Kadınlar Plajı’nın temizliğinden güvenliğine çalışanları da kadın. Plajda, 6 kadın güvenlikçi ve 2 kadın cankurtaran görev alıyor.

Milliyet

Bir önceki Kadınlar plajı haberi için tıklayınız!

niye ya ben beğenmiştim uygulamayı
krolar olmadan rahat rahat denize girerler fena mı

Ayten Ceyhan kim yaa Allah Allah kendini ne zannediyor acaba erkeklerin içine çıkıp orasını burasını açıp göstermeye pek bir meraklı herhalde ben kimsenin mahrem yerini görmek istemiyorum ayrıca kadınlı erkekli girebileceğiniz bir sürü yer var siz dilerseniz orada girebilirsiniz... Dinimizde geçerli olan kural budur gerekirse toplu taşıma araçlarınıda kadınlı erkekli ayrılır siz bu zihniyette oldukça kanunlardan falan bahsetmeye hakkınız yok....

Kadınlar plajına gidip gitmemek bir tercihtir .insanlara zorla o plaja gideceksin diye bir dayatmada yok ,olamazda zaten .buna rağmen insanların tercihine neden saygı duyulmuyor acaba!

Ayrıca, kadın erkek ayrı toplu taşımada bence mükemmel olur,tuzlu balık istifi gibi birilerine değmeden ,birileride size değmeden ! Yolculuk yapmanın neresi saçma ve kötü?isteyen istediğine binsin kim ne diye karışır.

bunlar çok basit ve ucuz düşünceler..bu tür uygulamaları bir çok açık bayanın ve ailelerinde tercih ettiğini biliyorum,dediğim gibi tercih meselesi .herkes ,herkesin tercih ve tercihlerine saygı duymak zorunda.

Aynen canım.benim dile getiremediklerimi de sen dile getirmişsin ağzına eline sağlık tesettürlü yAda açık hiç farketmez kim nasıl rahat ediyorsa oraya gitsin

Bir spor salonunun bayanlar kısmında sporumu yapıyorum ve bayanlara ayrılmış bu özel yer tıka basa doluyor kapalı ve açık bayanlarla
,neden?
Çünkü ,daha rahat ettiklerini söylüyorlar.dediğim gibi tercih meselesi bize düşende saygı duymak...çomak sokmanın gereği yok.

Ya bu ne ya Allah aşkına? Ne ayrimciligindan bahsediyorlar bunlar?
Kendi g.tlerini dusundukleri icin ustlerine alinmislar. Niçin bizler de denize giremeyelim ki?
Artik ne yapacaklarini şaşırdı bu insanlar...

Tesettürlüyüm ben,kadınlar plajı falan olmuyor gittiğimiz tatil köylerinde,giyiyorum haşemamı giriyorum denizime.Haa olsa,tercihim muhakkak orası olur,haşemam üzerime yapışmasa da babam apar topar havlu getirmek zorunda kalmaz çıkmama yakın. Ayrımcılıkla ne alaka,aynı tuvaletleri kullanalım madem,oralarda kadın-erkek diye ayrılmıyor mu ?

Sanki tüm Türkiye'de plajları ayırmışlar gibi bir tepki verilmiş. Asıl bu yaptıkları ayrı bir plaja gitmek isteyen kadınlara ayrımcılık olmuyor mu? Ona dayatma yok, isteyen gitsin diye yapılmış bir tesis. Üstelik Türkiye yoğunluklu olarak müslüman bir ülke ve tesettürlü kadınların da haklarının gözetilmesi ne zamandan beri ayrımcılık oldu. Ki bu plajı tercih edebilecek pek çok tesettürsüz kadın olacağına da eminim.

Bu resmen saçmalık olmuş. Ben bir kadın olarak kadinlar plajina ihtiya duyuyorum açık kapali da farketmiyor cogu kadın kadınlar plajına gider daha rahat edebilmek için.

Benim ihtiyacımı karşılayan bir uygulamayi ,onlara herhangi bir zararı yokken nasıl bir kafayla protesto ediyorlar anlamak mümkün değil.

erdoganda kızlı erkekli aynı evde kalıyorlar demişti..
o yüzden dikkat çekmeye çalışılan şeye hak veriyorum..
çünkü bunlar başlangıç dur denilmezse ilerisi gelir..

Ne neyin başlangıcı gerçekten çok merak ettim

yavaş yavaş sindiriliyor işte böyle şeyler.. kadın da zaten açıklamasın da demiş.. yok kadınla erkek beraber horon tepemez falan.. bende erdoganın örnegini verdim.. bunun gibi daha bi çok örnek duyduk..

Kadınlar plajı uygulamasına destek verenlerden biriyim, kızlı erkekli vs konularla plajın bir olduğunu düşünmüyorum.
Kadınlar plajı ülkemizde yeni bir uygulama değildi, yıllardır vardı.

Açık bir kadınım buna rağmen plaja gittiğimde rahatsız edilmeyeceğim yerlere ihtiyaç duyuyorum zira efendi efendi denize girenlerin yanısıra, ki onları tenzih ederim, amacı denize girmek değilde röntgencilik olan, 2 parça et gördü diye ağzının suyu akan hanzoları etrafımda görmek istemiyorum.

Daha yeni okumadık mı adamın teki havlu altından kadınların fotoğraflarını çekmiş plajda, denize girersin ayılama yüzerek üstüne doğru gelirler, süper muhteşem vücutlarını ve güçlerini göstermek için garip sesler çıkararak deve güreşi yaparlar, birbirlerinin koluna buduna vurup saat yönünde güneşlenen bikinili kızı gösterir kızın etrafını çembere alırlar.

Sırf denize giriyorum diye taciz edilmeyi hak etmiyorum, bu yüzden çevrede bilinen plajlardan soğudum, daha tenha, belli yaşın üstündekilerin tercih ettiği yerlerde denize girmeye başladım, hiç olmazsa aile ortamı oluyor ve yaş ortalaması nedeniyle plaj avcılarının burun kıvırıp gelmeye tenezzül etmediği yerler.

Birileri yaşam tarzımıza müdahale ediliyor kaygılıyız diye Türkiye'yi ayağa kaldırmamış mıydı ben mi yanlış hatırlıyorum.Kilometrelerce karma kadın-erkek plajı olan bir şehirde, tek bir plaja kafayı takmak !!! Kendi hayat tarzını dayatmak böyle bişey...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…