Yakın akrabalıklar kuruyoruz bizim sahillerdeNe de olsa sıcak kanlı insanlarız, hemen samimi oluruz, sahilde havlu serecek yer kalmaz, güneşlenirken hafif sağa dönsen abinin tekiyle burun buruna gelme ihtimalin %99 o yüzden mümkün olduğunca kıpırdamadan güneşlenmek gerekiyor
Bilmeden, sadece seyrettiğim ABD belgeselleri, filmleri üzerinden yorum yapmak ne derece doğru olur bilmiyorum ama ben şahsen ABD evlerinin nizam, intizamını seviyorum, evler bahçeli, garajları var, en mühimi yeşil alanlar oluşturmuşlar evlerin etrafında, bizimkiler gibi yığ betonu, oturt üstüste insanları, yeşil namına çalı bile koyma zihniyetinde değiller.Hahaha... Gerci onlarin dedigim gibi bir avantajlari var, kumsallari cok genis.. Ama dar da olsaydi onlar buna bir care bulurdu eminim, dedigim gibi kisisel alan onlarda olmazsa olmaz gibi.. Biz dedigin gibi sicak kanli insanlariz, kucucuk koylerde bile koca koca alanlar varken gidip yanyana bahceler icinde, hatta bitisik nizam evler yapiyoruz. Onlarda bu asla tercih edilen birsey degil. Koylerinde hele her evin arasinda iki donum vardir en az.. Bitisik nizam buyuk sehirlerdeki gokdelenlerde var ancak.. Mecburen... Yer pahalli..
Yok, hakikatten de oyle.. Ben ilk geldigimde onlari masal evlerine benzetmistim. Sehrin tam gobeginde yuksek binalar var, cogu da isyerleri zaten, sehir merkezinden 5-10 (bazen de sadece 1-2 mil, merkezin buyuklugune gore) mil uzaklasir uzaklasmaz basliyor mahalleler, bahceler icinde bahceli evler, kimi ufak, kimi iki katli villa gibi... Butun Amerika da bu sekilde.. Sehirden cikinca da koyler..Bilmeden, sadece seyrettiğim ABD belgeselleri, filmleri üzerinden yorum yapmak ne derece doğru olur bilmiyorum ama ben şahsen ABD evlerinin nizam, intizamını seviyorum, evler bahçeli, garajları var, en mühimi yeşil alanlar oluşturmuşlar evlerin etrafında, bizimkiler gibi yığ betonu, oturt üstüste insanları, yeşil namına çalı bile koyma zihniyetinde değiller.
bende haremlik selamlık olayına karşıyımda..bizim halk plajları çok enteresan sadece o değilki akşam üstü çöplük gibi her yer..tatile geldim relax olayı..bence ilk okulda görgü kuralları,ortak yaşamda dikkat edilmesi gereknler vs..derslerde olmalı..pek çok aile çocuğuyla konuşmuyor bunları..2-3 cm yakinlik ha, vay be... size hakikatten de kadinlar plaji sart olmus oyleyse.. Gerci kadinlar da bu kadar yakindan cekilmez ama neyse.. Hic yoktan iyidir..
munecim altınolukta inşaat kuralları var işte şu kdar bahçe alanı kalack vs..İstanbulda yeni yapılan evlerde sıfır bahçe nerdeyse ..nasıl oluyor bu..bahçede şu kadar ağaç olmalı,beş metre örneğin bahçe olmalı diyr kurallar yokmu acaba..şimdi sıfır bahçe geniş park gibi bir sistem var sanırsam..ozaman mahhallelerde doğru düzgün ağaç olmuyorBilmeden, sadece seyrettiğim ABD belgeselleri, filmleri üzerinden yorum yapmak ne derece doğru olur bilmiyorum ama ben şahsen ABD evlerinin nizam, intizamını seviyorum, evler bahçeli, garajları var, en mühimi yeşil alanlar oluşturmuşlar evlerin etrafında, bizimkiler gibi yığ betonu, oturt üstüste insanları, yeşil namına çalı bile koyma zihniyetinde değiller.
Aynen katiliyorum. Bizde Din ve Ahlak dersi vardi, sadece sureleri ve peygamberin hayatini islerdik. Ahlak, gorgu kurallarini da islesene.. Gerci buradaki bebeklere bile daha bebekken ogretiyorlar. Bir yasinda cocukla gozgose geliyorummarkette, ayyy canim ne tatli demeye kalmadan annesi hemen " Haydi Melissa, merhaba de, merhaba de" diye oracikta ogretiyor gorgu kuralini... Iki-uc yasindakine bak, o zaten en tatli haliyle sana "merhaba"sini gulumseyerek cakar gider ki agzin acik kalir, icin mutluluk dolar..bende haremlik selamlık olayına karşıyımda..bizim halk plajları çok enteresan sadece o değilki akşam üstü çöplük gibi her yer..tatile geldim relax olayı..bence ilk okulda görgü kuralları,ortak yaşamda dikkat edilmesi gereknler vs..derslerde olmalı..pek çok aile çocuğuyla konuşmuyor bunları..
güleriz ağlanacak halimize,çok az durumu olan özele gönderiyor..devlet okulları genelde bakımsızdır,ödenek yok denir..Aynen katiliyorum. Bizde Din ve Ahlak dersi vardi, sadece sureleri ve peygamberin hayatini islerdik. Ahlak, gorgu kurallarini da islesene.. Gerci buradaki bebeklere bile daha bebekken ogretiyorlar. Bir yasinda cocukla gozgose geliyorummarkette, ayyy canim ne tatli demeye kalmadan annesi hemen " Haydi Melissa, merhaba de, merhaba de" diye oracikta ogretiyor gorgu kuralini... Iki-uc yasindakine bak, o zaten en tatli haliyle sana "merhaba"sini gulumseyerek cakar gider ki agzin acik kalir, icin mutluluk dolar..
Yok, hakikatten de oyle.. Ben ilk geldigimde onlari masal evlerine benzetmistim. Sehrin tam gobeginde yuksek binalar var, cogu da isyerleri zaten, sehir merkezinden 5-10 (bazen de sadece 1-2 mil, merkezin buyuklugune gore) mil uzaklasir uzaklasmaz basliyor mahalleler, bahceler icinde bahceli evler, kimi ufak, kimi iki katli villa gibi... Butun Amerika da bu sekilde.. Sehirden cikinca da koyler..
bende haremlik selamlık olayına karşıyımda..bizim halk plajları çok enteresan sadece o değilki akşam üstü çöplük gibi her yer..tatile geldim relax olayı..bence ilk okulda görgü kuralları,ortak yaşamda dikkat edilmesi gereknler vs..derslerde olmalı..pek çok aile çocuğuyla konuşmuyor bunları..
çevre bilinci yok maalesef mune..bu gün relax olursan yarın elindekinide bulamayacaksın..çevre bilinci derside olmalı bence..bak burada pikniğe gittik..akarsu var..altınoluk çarşının üst taraflarında..kadınlar çömelmiş bol deterjanla yıkıyor bulaşıkları..bizi AB ye almasalarda haklılar bence sadece politik olyalardan değil yani..çok eksiğimiz var maalesf..Amerika'nın belgesel programları çok izlenir bizim evde, hayvan barınakları, ağaç evler vs aklına ne gelirse hepsinin belgeselini izliyoruz
Ordan fikir sahibi oldum biraz ama tabii insan gidip görmeyince de emin olamıyor, demek doğruymuş, helal olsun adamlara, bizim gibi dipdibe kel bırakılıp kuraklaştırılmış beton yığınlarına dönüştürmüyorlar çevrelerini.
Saraylim,
bizde kural yok, olan kurallara uyan sayısı da çok az, eh tabii saygı da yok, plajlarımız, toplu taşıma araçlarımız bu yüzden sıkıntılı.
Plaja gidersin yanına bir sürü adam öbeklenir, ağızlarında küfür, sağlarını sollarını kaşıya kaşıya yatarlar, zaten sahillee ufak, o sahillerde birde top oynuyorlar, e be kardeşim zaten akraba oluyor herkes dip dibe oturarak birde top oynamanın mantığı ne?
Otobüse binersin yanındaki yayılır, rahatsız ediyorum diye düşünmez, erkekler desen otobüse çok yolcu alınsa da ayaktaki kızları sıkıştırsam modunda.
Şikayetçi olsan bir yaptırımı yok.
Kusura bakılmasın ama çağ atladıkça medeni olmaktan, görgüden, saygıdan uzaklaşır olduk, ülke gelişiyormuş fakat bakarsan insanlık olarak geriye gidiyoruz.
Aman sorma o tatilciler yok mu zatenHepsi üstüne alınmasında o plajların hali içler acısı oluyor akşam 7'den sonra, heryer çöp, bebek bezleri, pet şişeler Ne zaman plaja gitsek yanımızda birkaç tane çöp poşeti götürüyoruz, önce çevreyi temizliyor sonra denize giriyoruz, bizi çöp toplarken gördüklerinde çöpleri atanlardan birtanesinin bile yüzü kızarmıyor ya, en çok o garibime gidiyor, ben toplamaktan gocunmam ama yaptıkları doğaya saygısızlık. Herkes ayrılırken kendi çöpünü alıp gitse ortalık o hale gelmez