Kadınlar neden siyaset konuşamıyor?

esinruzgar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2010
676
5
46
Kadınlar Kulübünün forumunda neden siyasi içerikli konular yasak?
Kadınlarla ilgili her türlü tecrübenin, bilginin paylaşıldığı bir çok farklı konuda, bir çok farklı görüşlerin bir platformda toplandığı bu rakipsiz forumda. Biz kadınların da en kadınca şekilde, kendi bilgi ve tecrübelerimizle, diğer konular gibi bizi çok ilgilendiren, hayatımızın parçası olan bu kadar önemli bir konuda neden konuşamıyoruz? Ki zaten bazı konu başlıklarında ister istemez konu siyasi içeriğe dayanabiliyor. Bunun yerine her konunun çekilmesi yerine, isteyenlerin belirli başlıklarda görüşlerini düzgün bir şekilde paylaşmasına neden izin verilmiyor?
Ayrıca forum kuralları bölümünün ilk maddesi olan siyasi içerik ve siyasi propoganda ucu çok açık bir madde. Gündem, çıkarılan kanunlar, şehitler, tutuklamalar, yasaklar vs. kast edilen siyasi içeriğe giriyor mu girmiyor mu?

esincim aynı fikirdeyim,bu sitede her tür konu konuşuluyor ama siyaset neden yasak? yani ne olur en fazla anlaşamazlık çıkar ki bu forumun amacı da o zaten farklı fikirlerdeki insanların aynı platformda buluşması..
KAZEN sesimizi duyar mısın,biz kadınlar sadece kaynandan dert yanan,cinsel sorunları olan varlıklar değiliz,düşünüyoruz,siyaset de konuşabiliyoruz..bu sitede de konuşabilmek istiyoruz..hem faydalı da oalcaktır,birşeyler öğrenmesi gereken ve çocuklarına öğretmesi gereken çok kadın var..

herkesi de bu baişlığa fikir beyan etmeye çağırıyorum..

Kesinlikle katılıyorum. Sadece anlaşmazlık ya da hakaret oluyor diye siyasetin konuşulmasının yasaklanması akıl alacak bir durum değil. Dövüşe dövüşe dövüşmeden konuşmayı öğreniriz. Binlerce forum sitesi var, tıfıl ergenler bile oralarda politik ahkamlar kesiyorken biz koca koca kadınlar -aslında bu konu içeriğinde kadınlar demek de doğru değil- insanlar neden bunu konuşamıyoruz. Bol reytingli, saç modelli, kaynanalı, görümceli, ojeli, bebişli göbüşlü kocişli sitemizde biraz da yarınımızı ve bugünümüzü konuşalım... Tabi eğer sitenin tek amacı bizi kendi çapımızda eğlendirip bol reklam almak değilse.

Pekala da tartışılabilinir bence de. Eminim bu forumdaki bazı kişiler yanılgı içerisinde bulunan bazı kişilere çok şey katacaktır sesleri kısılmadığı sürece.

Yanılgı demeyelim..Herkesin düşüncesi hayat anlayışı inanışı farklıdır..Herkesin kendi doğrusu vardır..

Bence kadınlar daha fazla siyaset konuşmalı, daha fazla siyasetten anlamalı, öğrenmeli, bilmeli, daha fazla siyasi hayatta yer almalı. Ülkemizde neler oluyor, kim, neyi, nasıl savunuyor; kim, neye, neden karşı?? Bunları konuşabilmeliyiz burada. Karşılıklı saygı, anlayış çerçevesinde tabi. Her konu başlığı altında olduğu gibi burada bir çok farklı görüş çıkacak yüzde yüz, burada da büyük tartışmalar yaşanacak ama bunlar zaten basit bir sevgili sorusu altında da yaşanıyor.
Erkek egemen bir toplumda bizler sadece erkeğin egemenliğinde korunması gereken birer varlık değiliz ki. Bizler de onlar kadar düşünebiliyoruz, onlarla bir çok konuda yarışabiliyoruz, aynı sıralarda eğitim alıyoruz, aynı sınavlara girip kazanıyoruz. Aynı topraklarda yaşıyoruz. O erkekleri de biz yetiştiriyoruz üstelik. Buradaki bir çok kadın da belki bir çok erkekten çok daha zeki ve bilgilidir. HAl böyleyken siyaset konuşmayı bize yasaklamayın. Kadınlar Kulübüysek bu da olmalı. Kadına biçilen rol sadece annelik, karılık, güzellik olmamalı.
Hem belki böyle olunca başka başlıklar altında, alakasız konuların siyasete bağlanması önlenebilir, bir derdi olan, sözü olan ilgili başlık altında açar konusunu. Bu konularla ilgilenmek istemeyen ise hiç karışmaz.

Belki de kadınlar kulubü bir siyasi çizgisi olsun ya da herhangi birşekilde "taraf" olarak görünmekistemiyordur. Bundan olabilir diye düşünüyorum. Hak da veriyorum bazen. Çünkü birileri sesini daha gür çıkarttığında aaa bakın kadınlar kulübü ....cıymış denir. Bakın bakın ....cıları banlamıyorlar bizi banlıyorlar denilebilir...

aslında esin arkadaşın bahsettiği siyaset particilik değil kanımca..
o şehitlerdende konuşmak istiyor,, yeni bir yasanın artılarını ve eksilerini hayatımıza ne katacağınıda konuşlabiliriz.
illa ki x part y parti gibi konuşmak zorunda değiliz.
mesala şehitlerden konuştuğumuz bir konu vardı çok ağlamıştım.. ama ne oldu konu kapandı neden ?????
konuşmalarda bir particilik yoktu teröristlere hakaret edilmiş ?????? aman ne kötü....
bencede artık KAZEN neyi ne kadar konuşabileceğiz bi anlatsa yada neden KONUŞAMADIĞIMIZI ....

siyaset sadece parti ile olmaz ki..
örneğin 4+4+4 ü konuşacağız,çocuklarımızla ilgili,Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı olması şartı neden kaldırıldı,teröre nasıl dur diyebiliriz,terör politikamız var mı,dışişleri politakalarımızı,nasıl temsil edildiğimizi vs... kapsam o kadar geniş ki...
dar çerçeveyle bakmamak lazım..
esinin dediği gibi,anlaşmazlık her konu başlığında var.. her zaman tartışma yaşanıyor..zaten amaç da bu değil mi???tartışmak paylaşmak,öğrenmek kendini geliştirmek..
KAZEN duydun mı bizi????sen de fikirleirmizi payalşır mısın,yoksa kadınları bırakın sadece eş dost sevgili kaynana aldatma aldatılma alışveriş sex başlıklarında sınırlı kalsınlar diyen erkeklerden misin?

Forumda çok yeniyim, önceleri neler yaşanıldı bilmiyorum. Teröristlere hakaret edildi diye konu mu kapatıldı? İlginç buldum.:S

Kadınlar bir çok alanda var.Bunu görmezlikten gelmek saçma olur.Sırf maçlarda küfür ve kavga yasak olsun diye kadın ve çocukları maça teşvik eden Başbakanımızdı..Yani..O da bir erkek..Her alanda kadınlar varken neden siyaset konuşulmasın kadınlar kulübünde?Neyimiz eksik?Bence de Kazen,kadınlar kulübünü bizlere armağan eden senin olduğunu biliyoruz.Haydi bize bir çok alanda fırsat ver. 66 aylık çocuklarımızdan tut da,4+4+4 eğitim sistemine,18'lik fidanlarımızın şehit oluşları,maliyeye gelen zamlar,dini kitaplar hakkında kdv oranı 1 e düşerken genel kitapların kdvsi 8 olduğu ve e-kitap olan kitapların kdvsinin 18 oluşuna,tecavüzden,şiddete,eğitime o kadar çok konu var ki siyasetin içinde bunları da konuşmalıyız..Bence de bu forumda siyaset konuşulmalı..

Sayın Üyeler,

yazacaklarım umarım cevap olur sorularınıza. Bu sitede siyaset yasak çünkü siyaseti serbest bıraktığımız zamanlarda A partisine kendini yakın hissedenlerle B partisine yakın olanlar birbirine giriyor, birbirine girmek deyimi öyle sandığınız gibi forumda tartışmak, lafa laf kavga etmek değil, bildiğiniz yer ve adres verilip birbirini tehdit etmek anlamını taşıyordu.

Kaç mahkeme açıldı biliyor musunuz? Kaç üye banlandı, kaç üyenin evine tebligat gitti?

Peki, yazdıklarınızdan sorumlu olduğunuzu, kişi, kurum veya kuruluşları hedef alan, karalayan, ırkçılık ve ayrımcılık niteliği taşıyan, küçültücü ve hakaret seviyesindeki yazılarınız sebebiyle yargılanabileceğinizi biliyor musunuz?

Bu sitede siyaset ve din yasaksa kadınlar din ve siyaset konuşamaz, akılları ermez mantığından değil, sizleri böyle süreçlerden korumak için.

Evet bunlarla ilgili yargılanabilceğimizi biliyoruz. Bunlarla ilgili yargılanan hele de hapishanelerin mualif kalemlerle dolup taştığı günümüzde bunu bilmeyen yoktur herhalde. Benim söylemeye çalıştığım da bunları da belirterek, uyararak belirli bir konu başlığı altında herkes bu bilinçle en güzel en uygun şekilde görüşlerini ve düşüncelerini paylaşabilmeli burada da. herkes kendi düşüncesinin ve yelemlerinin arkasında durarak. Sonuçta her yerde bu böyle, bizler de çocuk değiliz.

Anlamadığım bir sıralar serbestti de sonradan mı yasaklandı bu siyaset. Sonuçta ileri demokrasi varsa bu ülkede insanlar özgürce tabi ki de uygun bir şekide görüşlerini paylaşabilmeli. Zaten bunu istemeyen, yapamayan, korkan ya da çekinen ilgili başlığa girip yorum yazmaz.
Adres verip de düello yapanlar da öyle bir zihniyetteyse onlar da ne hakediyorsa onu yaşarlar, bu da çoğunluğu ya da aklı başında olanları ilgilendirmez görüşündeyim. Yani iki ne yaptığını bilmeyen dengesiz yüzünden, neden çoğunluk bir çok hakkından ediliyor. Onlar cezalansın.
Benim siyasetten bahsettiğim, parti çığırtkanlığı yapmak değil zaten, eğitimden, şehitlerden, Türkiye'nin iç ve dış politikasından, zamlardan, enflasyondan bize, ailemize, yaşantımıza etkilerinden konuşmak, tabi konuşabilenlerle.
Yine de lafa gelince alakasız başlıklar altında siyaset konuşabilen bir çok kadının bu başlıkta görüş ve önerilerini söylememesi de aslında kendi sözlerinin arkasında durabilme sorumluluğunu taşımak istemeyen ve birilerinin yasaklarıyla korunmak isteyen zihniyetin, burada ne kadar fazla olduğunu gösteriyor. Zaten böyle bir içerik açılsa da anladığım kadarıyla katılım çok olmayacak.

İleri demokrasi demişsin ya aklıma bir zamanlar takip ettiğim bir yazarın kitabı geldi "Kaçın Demokrasi Geliyor!" diye, okumuşsundur belki. Moğolların da dediği gibi "Konuşanı asi deyip içeri atmalı!". Neyse işte belki de konuşmak için uygun zamanı beklemeli.=)

Şu sıralar en çok hoşuma giden lafı tekrar etmek istiyorum burada, yeri geldi gibi;

"İnsanlar konuştukları şeylerden değil, sustukları şeylerden de sorumludur." Uğur Mumcu

Şu sıralar en çok hoşuma giden lafı tekrar etmek istiyorum burada, yeri geldi gibi;

"İnsanlar konuştukları şeylerden değil, sustukları şeylerden de sorumludur." Uğur Mumcu

Susmak değil benim demek istediğim, şu ana kadar da hiç susmadım çok şey kaybettim ama mutluyum. İleride nelerle karşılaşacağımı da bilmiyorum ama konuşmamın yararı olmadığını gördüm. İnan bana bizim karşımıza aldığımız kişiler düşünmüyorlar, algıları kapanmış, dediklerini anlamıyorlar. Kimileri bilerek yapıyor o ayrı mesele. Susma tabi de ne bileyim umarım anlatabilirsin derdini, ben 5 senedir anlatamadım.:)

Buraya ilk üye olduğum zaman bu tür konuları konuşmanın yasak olduğunu öğrendiğimde acayip yadırgadım.ben bir kaç sitede yöneticilik yaptım.ne tür bir platform olduğunu söylememe gerek yok :) onun haricinde bazı sitelerde aşağılayıcı yorumlar gördüğümde dayanamaz orayada üye olur,tartışmalara katılır,ortalığı karıştırırdım diğer arkadaşlarımla beraber :) ama uzun süren forum ortamlarına rağmen 1 kere bile ne banlandım,ne uyarı aldım... Bu kezde diğer arkadaşlarımın hakkınıda savundum... Bunları yaparken saygısızlıkla küfürle bağırıp çağırmayla haklılığımı kanıtlamadım.bu hiç bir zaman bir işe yaramaz...

Buraya gelecek olursak...

En başta dediğim gibi,ilk zamanlar bir tartışma olsa diye bekledim ne yalan söyleyeyim :) sonra bir baktım normal bir konuda bile tartışmalar ileri boyutta.dedim birde din,siyaset konuşulsa burada neler olur kim bilir.ve illa ki ara ara birşey dürtüyor beni "neden güncel konular konusulmuyor" diye.ama iyice duruldum ben burada :)

olsa iyi olur tabii ama düşünüyorum burada siyaset konuşulduğunu,şu anda bile konularda tahammül sınırları aşmışken o konulardaki tartışmaların ardı arkası kesilmeyecek ve kadınlar kulübü,kadınlar kulübü olmaktan çıkacaktır...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…