kızlar ben yeni üyeyim, epeydir formu ve sizleri gözlemliyorum; sonunda kendime en uygun konuyu buldum ve güzellik adına uyguladıgım yöntemleri sizlerle paylaşmak istedim:
* öncelikle güzellik içten gelir; ne kadar sağlıklı olursak o kadar güzel oluruz: bol meyve ve sebze tüketelim
* en çok tükettiğim meyve havuç: gözlere ve saçlara çok iyi geliyor. muzu da çok severim;ama kabızlık yapıyor:)
* sebzelerden de en çok tere yiyorum, gerçi bütün sebzeler şifa kaynagı.Bu arada vazgeçilmezin sarımsagı unutmayalım, tam bir antioksidan görevinde ve her derde deva ( özellikle saçları uzatmada birebir). ben her gün bir adet sarımsak yutuyordum ama bu aralar üşengeçliğmden yapmıyorum.
* bal da saça ve cilde çok iyi gelir, ben balı pek yiyemiyorum ama mutlaka şampuanımn içine bir kaşık bal koyuyorum; dökülmeye engelliyor ve saçları besliyor.arada da balı dudaklarıma sürüyorum nemlendirsin diye.
*saçlarım benim için çok değerlidir o yüzden saçlarıma iyi bakmaya çalışırım.saçlarıma haftada iki kere yag maskesi yapıyorum: menekşe-susam-lavanta-çörekotu-ceviz-menekşe-papatya-handistan cevizi yağlar ve çam terebenti karışımı bir maske.bu maskeyle uzamayan bebek saçlarım bile uzamaya başladı:)
*saçlarıma çok nadir fön çektiririm.banyodan sonra saçlarımı tarayarak kuruturum bu elektirklenmeyi önlüyor.ayrıca avonun saç serumunu kullanıyorum,saçlarımı yumuşacık yapıyor.
*2 günde bir yıkanırım, yağlı saçlarla hayatta dolaşamam.banyodan sonra yüzümdeki o buhar gitmeden gülsuyu sürerim sonra da nemlendirici.
*vücud çatlakları için de 2 aydır bir yag karışımı kullanıyorum.bir televizyon programında bu yagı kullananın 1 sene sonunda çatlaklarından eser kalmayacagı söylenmişti.hevesle sürüyoruz bakalım, inşallah sonuç güzel olur.karışım bir buçuk ay gidiyor. ( lahana yagı-susam yagı- bugday yagı- avakado yagı- havuç yağı- kakao yağı-)
*parfümsüz ve makyajsız gezmem.herkes benim geçtigim yeri bilir parfümümden bu çok güzel bir şey.makyajı da ağır ve kalıp gibi yapanları sevmem.bazen öyle kızlar görüyorum ki sanki makyaj yapmamışlar kalıp geçirmişler, soysan soyulacak sanki:)
şimdilik bu kadar yeter.bu konuda bildigim ama uygulamadıgım daha çok şey var.yavaş yavaş onları da yazarım.kendinize iyi bakın güzel kalın kızlar