Hayatta en dikkat edilmesi gereken şeylerden birisi de bakış açısıdır. Bir konuda ki fikrinizi tamamen değiştirebilir. Siz yazının özünde konu sahibi aklınca ders vermeye çalışmış diye görmüşsünüz. Ama ben kendini çaresiz hisseden kadınlara, çaba gösterdiklerinde hep bir umut ışığının var olduğunu, bunun yolunun içsel yolculuğa çıkmakla mümkün olduğunu anlatmaya çalışmış diye görüyorum.
Sevgili konu sahibi bana göre hayatta her zaman mutlak doğrular yoktur, tecrübelerden edinilen doğrular vardır. Sizde yaşadıklarınız yüzünden hayata küsmek yerine kendi problemlerinize kendi doğrularınızla çaba göstermişsiniz ne güzel. Bende sizin gibi, kötü şeyler yaşayan kadınların ahlanıp vahlanmaktansa, yanlış giden o şeyi bulup düzelterek huzura kavuşacaklarını düşünüyorum. Bunu yapamamak için insanın önünde ki en büyük engel, kendi değersizliğini kabullenip, güvenini kaybetmesiyle başlar. Herşey bir uyanışla başlar ve ondan sonra hiç bir şey eskiye dönmez. Ya değişmek zorunda olduğunu bilirsiniz ve uyanışısınız sizi buna mecbur bırakır yada yol alır güzelleştirirsiniz. Güzel enerji, güzel söz, güzel düşünce domino taşı misali döner bulur sizi. Sizde de böyle olmuş, mutluluklar.