• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadınlar Değerinizi Bilin

Daisy in love

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2020
29
98
38
Merhaba kk üyeleri,
Uzun zamandır okuyucu olarak forumu takip ediyorum ve buradaki dertleri okuyunca ben de kendimden bir şeyler paylaşmak istedim. Belki birilerine bir faydam olur bu yazıyla...
Ben daha önce iki evlilik yapmış, iki yıldır da üçüncü eşiyle evli olan bir kadınım.
Burada okuyorum, eslerle ilgili, eşim bana şunu yaptı, eşim bana böyle davrandı minvalinde bir çok başlık açılıyor.
Çok sevgili kadınlar, seven ve iyi yürekli adam kendinden supheye düşürmüyor, kafanda acaba diye bir soru işareti olmuyor. Lütfen bunu idrak edin. En zor anında, en kötü tartışmanın ortasında bile hissediyorsun kıymet gördüğünü...Seven adam seni eksikliklerinden, hatalarından vurmuyor; onları kapatıyor, yaralarını sarıyor... İki evliliğimde de nasıl hissettiğimi hatırlıyorum buraya yazılanları okuyunca, o kadar iyi anliyorum ki sizleri..Hep bir durumu anlama gayreti, bana neden böyle davranıyor sorusu, acaba hata bende mi düşüncesi, acaba nasıl düzeltebilirim durumu çabası. Bu hislerin hepsini yaşadım 😊
Siz kendinizden emin olun kadınlar, eğer kendinizden emin olup kendi kıymetinizi bilirseniz, hayatınıza da kendinden emin ve sizin kıymetinizi bilen adamlar geliyor. Bilmeyenler ise bir şekilde çıkıp gidiyor zaten.
Bunun için ilk önce kendinizi toparlamaniz gerekiyor. Kendinize odaklanın, boşverin diğerlerini. Çocukluk travmalariniz neler, siz kimsiniz, hangi konularda muhteşemsiniz, hangi konularda kendinizi yükseltmeniz gerekiyor. Kendinize çok objektif ayna tutun ve kendinizi en muhteşem halinize getirin. Ben bu yüzleşme sürecine ikinci evliliğimin bitiminde girdim. Keşke daha önce yuzlesseydim kendimle demeyeceğim hiç çünkü o yaşadıklarım beni bugünku ben yapti. İyi kötü yaşadığım her şey değerli, çünkü ben onlar sayesinde şu anki benim. Emin olun kolay olmadı. Insanin kendi kendine %100 durust olması belki de en zoru...Ama pes etmedim, kendimle baristim☺️ Ben bulduğum kadını çok sevdim ve onun ne kadar kıymetli olduğunu anladım. Bu kadının değerini anladım ya, diğerleri ne düşünürse düşünsün, ben kendimi çok sevdim❤️. Daha sonra zamanla üçüncü eşimle tanıştım, bir erkekle aşkı paylaşmanin güzelliğini yaşadım ve hala her gün deneyimliyorum, tabi minicik oğlumla beraber☺️
Daha yazmak, sizlerle paylaşmak isterim ama uzatarak sıkmak istemiyorum. Kisacasi; kendinizle yüzleşin, kendinizi iyileştiririn, kendi kıymetinizi bilin. Yaşadıklarınız üzerine bir durun düşünün. Ben bunu neden yaşıyorum? Suçlu aramayı bırakın, bu yaşam deneyiminin içindeki almanız gereken dersi bulun. Eğer dersi bulup, öğrenmeniz gerekeni öğrenirseniz düğüm çözülüyor; aksi takdirde bir sonraki ders daha ağır olarak geliyor, ta ki siz öğrenmeniz gerekeni ogrenene kadar. Ama en önemlisi her ne yaşarsanız yaşayın asla kendinizi sevmekten vazgeçmeyin. Siz kendinize aşık olun, bırakın diğerlerini... Ve emin olun size kıymet veren kalmak için mutlaka neden bulur. Gitmek isteyene de saygı duyun ve bilin ki sizi sevecek ve değerinizi bilecek çok güzel kalpli adamlar var.

Ben bulduğum kadını çok sevdim ve onun ne kadar kıymetli olduğunu anladım. Bu kadının değerini anladım ya, diğerleri ne düşünürse düşünsün, ben kendimi çok sevdim❤
Bunu sevdim ama ol diyince olmuyor hayat bazen zamandan daha fazlasını alıyor bizden😣

Çok güzel anlatmışsınız da, herkesin yaşam şartları kültür seviyeleri diyeyim yanlış anlaşılmasın %90 erkek egemen ailelere sahip olduğumuz için, kadınlar olarak ezilen taraf oluyoruz.
Kaldı ki zaten en büyük düşmanlığı yine kadınlardan gördüğümüz için bir tarafımız hep eksik kalıyor.
Okuyorsunuz bütün konularda kaynana oğlunu paylaşamıyor. Görümce fesatlık ediyor. Elti mevzularını hiç saymıyorum bile :)
Erkekleri psikopat hale getiren yine biz kadınlarız maalesef.

Ben kendimi hep cok sevdim de sansima denk gelen ex koca aldattı. Benle alakası yok adam karaktersizdi. Konu Sahibi umarım hep mutlu olursun da 10 yıllık evli oluyorsun hersey süper adamın aldattigini bir anda ya kalıyorsun. Yani sorun karakterde.

o derdin hengamenın içinde ayıyla boğuşurken dışardaki aşk adamını bulacağını ümit ettiklerini sanmıyorum.

herkese hayırlı bir eş ve hayat versin Rabbim.
her kadın ilk hayat arkadaşını bulsunda acı çekmeden yaşlanabilsin inşallah

Hayatımın arka fonunda, sevgili Candan Erçetinden; "aşka gönül vermem, aşka inanmam..." çalıyor şu sıralar.
Ama söylediklerinizden şu kısma %100 katılıyorum:
Eğer dersi bulup, öğrenmeniz gerekeni öğrenirseniz düğüm çözülüyor; aksi takdirde bir sonraki ders daha ağır olarak geliyor, ta ki siz öğrenmeniz gerekeni ogrenene kadar.
Hayat bu konuda çok acımasız olabiliyor. Mesela benim travmalarımdan ulaştığım en net ders; "Sırf insan diye, kalbi var diye vicdanı var anlamına gelmez. Sürekli verici olmak, sürekli başkasını düşünerek(kırılmasın, üzülmesin diye) hareket etmek kişiyi kireç taşı gibi parça parça bitirir.
Asla ama asla dengin olmayan birine(manevi olarak özellikle), 'olsun hepimiz insanız' dememek gerekir.
"Hayır" demek bazı büyük hatalardan kurtarır. "
Toksik bir ilişkiyi bitirme kararı alıp, kendime yaptığım haksızlık zihnimde güneş gibi parladığından beri çok daha güçlüyüm.

Hayatımın arka fonunda, sevgili Candan Erçetinden; "aşka gönül vermem, aşka inanmam..." çalıyor şu sıralar.
Ama söylediklerinizden şu kısma %100 katılıyorum:

Hayat bu konuda çok acımasız olabiliyor. Mesela benim travmalarımdan ulaştığım en net ders; "Sırf insan diye, kalbi var diye vicdanı var anlamına gelmez. Sürekli verici olmak, sürekli başkasını düşünerek(kırılmasın, üzülmesin diye) hareket etmek kişiyi kireç taşı gibi parça parça bitirir.
Asla ama asla dengin olmayan birine(manevi olarak özellikle), 'olsun hepimiz insanız' dememek gerekir.
"Hayır" demek bazı büyük hatalardan kurtarır. "
Toksik bir ilişkiyi bitirme kararı alıp, kendime yaptığım haksızlık zihnimde güneş gibi parladığından beri çok daha güçlüyüm.
Tebrik ederim sizi😊 kadınlar hep güçlü olsun ki tüm nesiller güçlü olsun💪

Ben kendimi hep cok sevdim de sansima denk gelen ex koca aldattı. Benle alakası yok adam karaktersizdi. Konu Sahibi umarım hep mutlu olursun da 10 yıllık evli oluyorsun hersey süper adamın aldattigini bir anda ya kalıyorsun. Yani sorun karakterde.
Hayatta her şey başımıza gelebilir, yaşadıkça daha neler göreceğiz, Allah bilir. Yaşadığınız şey, her an hepimizin başına gelebilir. Umarım bu olay sizin kendinize olan sevginizi ve saygınızı azaltmamistir.

Ne kadar güzel yazmışsınız. Elestirileri hayretle okuyorum. Genelleme yapmak doğru değil. Ama burada esi tarafindan aldatilip ayrılmayan kadınların çoğu kendi tanımıyor. Çoğu kadın kendini tanımadan kendini sevmeden baskasının sevgisine güveniyor. Biz sevgilimizden ayrılmaya korkarken sizin iki evlilik bitirmiş olmanız da çok cesurca bence umarım her sey gönlünüzce olur 🌸

Çok güzel anlatmışsınız da, herkesin yaşam şartları kültür seviyeleri diyeyim yanlış anlaşılmasın %90 erkek egemen ailelere sahip olduğumuz için, kadınlar olarak ezilen taraf oluyoruz.
Kaldı ki zaten en büyük düşmanlığı yine kadınlardan gördüğümüz için bir tarafımız hep eksik kalıyor.
Okuyorsunuz bütün konularda kaynana oğlunu paylaşamıyor. Görümce fesatlık ediyor. Elti mevzularını hiç saymıyorum bile :)
Erkekleri psikopat hale getiren yine biz kadınlarız maalesef.
İşte bu yüzden kadınlar kıymetinizi bilin dedim. Çünkü kendi değerini bilen kadınlar, Kendine ve başkalarına saygılı insanlar yetiştirirler. Konulara bakınca, çoğu kendi kişilik kompleklerini eşleri üzerinden kapatmaya çalışan, ebeveynleri ile eşi arasında denge kuramayan erkekler. Birey olabilmiş adamlar, eşlerini de mutlu edebiliyorlar. Bu adamları da yetiştiren güçlü ve kendi değerini bilen kadınlar.

Çok benzer şeyler yaşamışız. Kesinlikle katılıyorum soylediginiz herşeye. Ben ek olarak kendime hiç birseyin yolun sonu olmadigini öğrettim. Yolun sonu olarak gördüğümüz herşey yeni bir başlangıç.
Herkesi affedin falan demeyeceğim. Benim yorumum zarar veren insani düşünerek zaman kaybetmeyin.
Mutluluğunuz daim olsun inşallah

Anladiginiz uzere siz nasil guzel anlatirsaniz anlatin , anlamayan yine anlamıyor
Sizin vardiginiz bilinc noktasina ulasmasi kolay degil , ben de eskiden anlamazdım neden kadinlar kendilerine bunlari yapiyor diye ama artik biliyorum , hazir olmayana bu bilgiyi verdiginizde anlayamiyor, alamiyor , o yuzden bosuna ugrasmayin ikna etmeye calismakla :)

Ne kadar güzel yazmışsınız. Elestirileri hayretle okuyorum. Genelleme yapmak doğru değil. Ama burada esi tarafindan aldatilip ayrılmayan kadınların çoğu kendi tanımıyor. Çoğu kadın kendini tanımadan kendini sevmeden baskasının sevgisine güveniyor. Biz sevgilimizden ayrılmaya korkarken sizin iki evlilik bitirmiş olmanız da çok cesurca bence umarım her sey gönlünüzce olur 🌸
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim🌺

Anladiginiz uzere siz nasil guzel anlatirsaniz anlatin , anlamayan yine anlamıyor
Sizin vardiginiz bilinc noktasina ulasmasi kolay degil , ben de eskiden anlamazdım neden kadinlar kendilerine bunlari yapiyor diye ama artik biliyorum , hazir olmayana bu bilgiyi verdiginizde anlayamiyor, alamiyor , o yuzden bosuna ugrasmayin ikna etmeye calismakla :)
[/QUOTE
Ne demek istediğimi bir kişi bile anlasana, bana yeter☺️ Su anda ne yapacağını bilmeyen, üzgün bir kadın belki benim hikayemi okuyarak feyz alır ve kendine göre yorumlar diye yazdım. Söylediğinizde çok haklısınız, biz ne söylesek söyleyelim, söylediklerimiz karşı tarafın anlayabildiği kadardır.

Ne demek istediğimi bir kişi bile anlasana, bana yeter☺ Su anda ne yapacağını bilmeyen, üzgün bir kadın belki benim hikayemi okuyarak feyz alır ve kendine göre yorumlar diye yazdım. Söylediğinizde çok haklısınız, biz ne söylesek söyleyelim, söylediklerimiz karşı tarafın anlayabildiği kadardır.
I
Ne demek istediğimi bir kişi bile anlasana, bana yeter☺️ Su anda ne yapacağını bilmeyen, üzgün bir kadın belki benim hikayemi okuyarak feyz alır ve kendine göre yorumlar diye yazdım. Söylediğinizde çok haklısınız, biz ne söylesek söyleyelim, söylediklerimiz karşı tarafın anlayabildiği kadardır.

Back