Selamlar
uzun zamandır istediğim bişey için bu kadar bocalamamıştım.
Malum temmuz 25'te direksyon sınavı var , bende yeni ders almaya başladım.
kurs yerinin arabası hyundai getz dizel, çok kolay kalkıyor ufacık bir araba . arabayla bütünleştiğimi hissetmiştim.
ilk ders 1-2 ve 3 vitesi çalıştık , sorunsuz kaldırdım durdurdum .
dün direskyon dersim ertlenince eşim ve kardeşiyle çıktık. eşimi yol üzerinde bırakıp çalışmaya başladık herşey güzel başladı , 2-3 tur attık , durdum kalktım eşimi aldık arabaya . vvvvvzzzz
geri geri gidelim dediler , yok arkaya bakmam gerek ben arkaya bile dönemedim kasmadım ama vücut yapım buna uygun değil gibi sanki. geri geri bir iki kere gittim hızlı oldu dediler. üçüncüde sol kolumla direksyona bastırıp korna caldıgını duyunca ödüm koptu bıraktım herşeyi, pedalları filan .
işler tersine döndü eşimin aynadan bana baktıgını gördükce panikledim panikledikçe şaşırdım, şaşırdıkca dahada şaşırdım neredeyse arabayı kaldıramamaya başladım neredeyse değil büsbütün öyle.
benim arabamda ford fiesta dizel. o kadar hantal geldiki bana , pedallar sanki sert . kalkcam kalkamıyorum kalksam ip gibi tutuyorum yolu . araba azer bülbüle döndü titretip durdum.
etkilendikçe etkilendim anlayacağınız. ve sanki korkuyorum şimdi.
artık her aksam arabayla cıkmaya karar verdık hafta sonu ıkı gun kurstakı hocamla egıtım var ama bu aksam ve yarın aksam esımın kardesıyle cıkacagız esım olmadan.
gecen hafta kurstakı dersten sonra kı gun markete gıdecektım baktım araba kapının onunde 2 sokak arkadaya gıdecektım , gıdebılecek gıbı hıssettım ama arabayı almadım tabı. keske alsaydım dedım hep . sımdı ıse ıyıkı almamısım kım bılır napacaktım yolda dıyorum.
butun herkez boylemı yaptı ? kurs hocam sen kesın gececeksın sınavı demıstı bazılarının ıcınde var sen oylesın demıstı, ama ben olmadı kı dun aksam nasıl morelım bozuldu hele benden sonra esımın oturup arabayı gayet kaldırıp eve gıtmemız o kadar zoruma gıttı kı aglayacaktım.
bu bı yetenek meselesı mi?
ve bu arabaların bir çalışma prensibi yokmu?
arabayı her türlü kaldırıyorum şöyle.
debriyaj , yarım debriyaj , motordan ses gelsin freni bırak . debriyajıda bırak daha sonra gaza bas.
debriyaj , freni komple bırak, gaza basarken debriyajı cek.
Benden yolların ustası olacak potansıyel var mı acaba?