merhaba:)
bir kere erkekle araba kullanmak ne olursa olsun sizi panikletecektir, eşimle kullanırken ayrı, abimle kullanırken ayrı stres olurdum... sağolsun babam daha anlayışlıydı hep ama gene de çok rahat edemiyordum yanlarında.
yolların ustası da olursunuz profesyoneli de:) hiçç stres yapmayın. ben ilk zamanlarda panikten gaza basa basa gidiyodum hemen yol bitsin de kurtulayım arabadan diye (büyük bir hata). hiçbir zaman kendi başıma kullanamicam, rahat kullanamicam, sanırım hiç kullanamicam gibi korkularla geçti bi sürem:) ama zamanla gerçekten hiç öyle olmadığını anladım. pratik yapa yapa öğreniceksiniz.
ben araba kullanmayı erken öğrendim, ama tabi dur kalk. ona rağmen ehliyet aldıktan sonra kaç kere arabayı stop ettirdiğimi bilirim. hep yanımdaki erkekler yüzünden
sonra dura kalka, stop ettire çalıştıra öğrendim... şimdi şehirlerarası da gidip geliyorum, tek başıma da kullanıyorum hem de misler gibi:)
tekniğe gelince.. debriyaja tam basılıyken arabayı çalıştırdınız, sonra debiryajdan hafif ayağınızı çekerken gaza basmaya başlayacaksınız... ani değil dikkat edin, dengeli şekilde. zaten araçtan ses gelir gaza çok yüklenirseniz, ya da debriyajdan hızlı çekerseniz stop eder...
farklı araba konusuna gelince.. her arabanın çalışması farklıdır tabii. ama yöntemi bildikten sonra en fazla bikaç dk acemiliğiniz olur sonrasında kullanırsınız her arabayı...
kafanızda büyütmeyin, eşinizi de boşverin surat falan yapar kızarsa:) sanki onlar anne karnında öğrendi şoförlüğü
sevgiler:)