• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadının kadına yaptığı şiddet

Acaba gerçekten seviyorlar mı?hep bunu düşünmüşümdür!
Bana bu platform çok şey kattı,istiyorum ki onlara da katsın,cesaret versin yazık sonra çok vahlanacaklar..
Belki kızıyorlar içten içe,ama kendisini sevmeyen,kendisine değer vermeyen insanı kim sever ki,kim saygı duyar ki...
Başta kendimiz sonra yetiştireceğimiz evlatlar için yani geleceğimiz için de endişem.

Gelinimizin erkek kardeşimle bir sürtüşmesi oldu yıllar evvel ve annesine gidip kaldı 1 ay ,o süreçte her ikisi ile de yapıcı konuşmaya çalıştım ama yinede ilk söylediğim söz şu idi olmuyorsa zorlamayın,giden yıllarınıza yazık.Bitmesi gerekiyorsa çıkar yol yoksa dünyanın sonu değil.Sonra adım tam görümce oldu:)
Gelin bir affaladı,sanki ayrılmalarını istiyormuşum gibi:)Çek otur daha iyisini mi bulacaksın demeliymişim gibi hissettim:)
Mune siz de bizimgibilerde değişmez,bıkmadan doğruyu gösterelim ama tabi ki nazikçe.

Eşleriyle aralarındaki duygu sevgi midir bilemem ama çevremde şiddet görüp ben çekemem diyerek ayrılan sayısı çok çok az, çoğunluğu hep katlanma yoluna gitti, gidiyor, yaşı geçince düzelir, kocam aslında beni seviyor ama biraz sinirli, iyi insandır ama diye başlayan bir sürü savunma cümleleri duydum bugüne kadar.

Bir kadının şiddet gördüğünü duymak, görmek çok üzüyor, dıştan kaya gibi sert görünsem de duygusalımdır, bazen kendime de kızıyorum, onlar anlattıkça ben üzülüp ağlıyorum, ya peki sonra ? Ben kocamı seviyorum deyip susturuyorlar sizi, istiyorum ki hayatı daha güzel olsun, bir kereye mahsus değil ki yaşadıkları şiddet.

Bir kısmı öyle denmesini bekliyor emin olun, örnek verdiğim kadının başka bir kadına tavsiyesi çek kocandan iyisini bulamazsın oldu :)) çek kocandan iyisini mi bulacaksın tavsiyesi alan kadın da bir süre sonra kocasına geri döndü ki o kadına da bir sürü tavsiye de bulundum, diyorum ya ben akıllanmam, tavsiye verdikçe kötü oluyorum, yuva bozan, çekemeyen oluyorum ama olsun, şiddetin aldatmanın kadının suçu olmadığını anlatmaya çalışmak kıskanmaksa ben kıskanç olmaya razıyım:)

Eşleriyle aralarındaki duygu sevgi midir bilemem ama çevremde şiddet görüp ben çekemem diyerek ayrılan sayısı çok çok az, çoğunluğu hep katlanma yoluna gitti, gidiyor, yaşı geçince düzelir, kocam aslında beni seviyor ama biraz sinirli, iyi insandır ama diye başlayan bir sürü savunma cümleleri duydum bugüne kadar.

Bir kadının şiddet gördüğünü duymak, görmek çok üzüyor, dıştan kaya gibi sert görünsem de duygusalımdır, bazen kendime de kızıyorum, onlar anlattıkça ben üzülüp ağlıyorum, ya peki sonra ? Ben kocamı seviyorum deyip susturuyorlar sizi, istiyorum ki hayatı daha güzel olsun, bir kereye mahsus değil ki yaşadıkları şiddet.

Bir kısmı öyle denmesini bekliyor emin olun, örnek verdiğim kadının başka bir kadına tavsiyesi çek kocandan iyisini bulamazsın oldu :)) çek kocandan iyisini mi bulacaksın tavsiyesi alan kadın da bir süre sonra kocasına geri döndü ki o kadına da bir sürü tavsiye de bulundum, diyorum ya ben akıllanmam, tavsiye verdikçe kötü oluyorum, yuva bozan, çekemeyen oluyorum ama olsun, şiddetin aldatmanın kadının suçu olmadığını anlatmaya çalışmak kıskanmaksa ben kıskanç olmaya razıyım:)

Acı ama ilk verdiğiniz örneklerdenim,çekmedim! yanında geçirdiğim 6 yıl çok şeyi aldı benden.Ama dünyanın en güzel hazinesi oğlumu da bu 6 yıl evli kaldığım zalime borçluyum:)ne yaman bir çelişki!
Şimdi çekenlere; bu acı tecrübeyle ne hissettiklerini ne yaşadıklarını bilerek söylüyorum,
Asla çekmesinler,bizler değerliyiz, hayatsa biz de bir kez geldik ve teslim olmadan kendimize saygı duyarak onurlu yaşayalım.....
Şimdi evliyim ve iki oğlum var...Hayat böyle daha güzelmiş,güzelleştirmek için de elimden geleni yaptım,içim çok rahat...
Hatalarımdan ders aldım
Kıskanç olmaya da razıyım ya da yuva bozan denmesine de yeter ki birileri bu acıları çekmesin ve kurtulsun....

Acı ama ilk verdiğiniz örneklerdenim,çekmedim! yanında geçirdiğim 6 yıl çok şeyi aldı benden.Ama dünyanın en güzel hazinesi oğlumu da bu 6 yıl evli kaldığım zalime borçluyum:)ne yaman bir çelişki!
Şimdi çekenlere; bu acı tecrübeyle ne hissettiklerini ne yaşadıklarını bilerek söylüyorum,
Asla çekmesinler,bizler değerliyiz, hayatsa biz de bir kez geldik ve teslim olmadan kendimize saygı duyarak onurlu yaşayalım.....
Şimdi evliyim ve iki oğlum var...Hayat böyle daha güzelmiş,güzelleştirmek için de elimden geleni yaptım,içim çok rahat...
Hatalarımdan ders aldım
Kıskanç olmaya da razıyım ya da yuva bozan denmesine de yeter ki birileri bu acıları çekmesin ve kurtulsun....
Siz en doğrusunu yapmışsınız, şu söze hiç itibar edilmiyor ama ben doğruluğuna inanıyorum, bir kere vuran devamını getiriyor, siz de bir kere susunca hep susuyorsunuz.

Hazır çocuğu yokken şiddet gördüğü halde ayrılmayan kadınlara hayret ediyorum o ayrı ama çocuklarım var, onları babasız bırakamam deyip vicdan yapan kadınlara daha çok hayret ediyorum, bir çocuk annesinin her gün şiddet gördüğü bir evde ne kadar mutlu olabilir ki?
O çocukların ruhunda ne kadar derin yaralar açtıklarını bir bilseler keşke, diyorum ya çevrem de çok örnek var, bir aile var 2 çocuklu, evde huzur yok, kadın da adam da şiddete meyilli, bir gece öyle bir kavga koptu ki kızları stresten yığılıp kaldı, diğer çocukları korkudan odasından bile çıkmadı, günah değil mi çocuklara? Sonra diyorlar ki kız çok agresifleşti başa çıkamıyoruz, e bir düşünün bakalım o çocuk neden agresifleşti?

Siz en doğrusunu yapmışsınız, şu söze hiç itibar edilmiyor ama ben doğruluğuna inanıyorum, bir kere vuran devamını getiriyor, siz de bir kere susunca hep susuyorsunuz.

Hazır çocuğu yokken şiddet gördüğü halde ayrılmayan kadınlara hayret ediyorum o ayrı ama çocuklarım var, onları babasız bırakamam deyip vicdan yapan kadınlara daha çok hayret ediyorum, bir çocuk annesinin her gün şiddet gördüğü bir evde ne kadar mutlu olabilir ki?
O çocukların ruhunda ne kadar derin yaralar açtıklarını bir bilseler keşke, diyorum ya çevrem de çok örnek var, bir aile var 2 çocuklu, evde huzur yok, kadın da adam da şiddete meyilli, bir gece öyle bir kavga koptu ki kızları stresten yığılıp kaldı, diğer çocukları korkudan odasından bile çıkmadı, günah değil mi çocuklara? Sonra diyorlar ki kız çok agresifleşti başa çıkamıyoruz, e bir düşünün bakalım o çocuk neden agresifleşti?
Kesinlikle bu da ayrı bir boyutu kendimden önce oğluma iyilik yapmış oldum.Ayrılma nedeninin şiddet olduğunu bildiği içinde çok hassas bu tür konularda.Hatta
Geçen gün sınıfta bir erkek arkadaşı kız arkadaşını dövmek isterken elinden almış,Müdürün odasına alınmış sınıf öğretmenleriyle birlikte,gözleri dolu dolu anlattı bana
Arkadaşına söyledikleri;Sen benim annemi bacımı kızımı eşimi dövemezsin sana bu hakkı kimse vermiyor vermez veremez ,Müdür sakinleşmesini isteyince bu kadar aciz bir erkeğe ne diyebilirim demiş,haliyle sinirleniyorum diye eklemiş.Sakinleştirdim ve bu konuda ki tepkisini de çocukluğuna bağladım ama tersi de olabilirdi, ben kabullenseydim o da kabullenirdi diye düşünüyorum....

Kesinlikle bu da ayrı bir boyutu kendimden önce oğluma iyilik yapmış oldum.Ayrılma nedeninin şiddet olduğunu bildiği içinde çok hassas bu tür konularda.Hatta
Geçen gün sınıfta bir erkek arkadaşı kız arkadaşını dövmek isterken elinden almış,Müdürün odasına alınmış sınıf öğretmenleriyle birlikte,gözleri dolu dolu anlattı bana
Arkadaşına söyledikleri;Sen benim annemi bacımı kızımı eşimi dövemezsin sana bu hakkı kimse vermiyor vermez veremez ,Müdür sakinleşmesini isteyince bu kadar aciz bir erkeğe ne diyebilirim demiş,haliyle sinirleniyorum diye eklemiş.Sakinleştirdim ve bu konuda ki tepkisini de çocukluğuna bağladım ama tersi de olabilirdi, ben kabullenseydim o da kabullenirdi diye düşünüyorum....

Bizim toplumumuzda aile önemli bir kavram, gönül ister ki tüm çocuklar anne babalarıyla büyüsün ama evde huzur yoksa, şiddet, aldatma vb şeyler yaşanıyorsa eşler ayrılmalı, çocuklara huzursuz bir ortamda sağlıklı birer ebeveyn olamıyoruz çünkü ve bu çocuklar o sağlıksız ortamda büyürse ya kendini de şiddet meyilli oluyor, ya içine kapanıp şiddete boyun eğiyor veya ailesinde bulamadığı huzur ve mutluluğu dışarılarda arıyor.

Biz kendimize her türlü eziyeti reva görebiliriz, bu bizim tercihimizdir ama çocuklarımıza bunu yaşatma hakkımız yok.

Konu açılış amacı kadının kadına psikolojik şiddeti, belki bizler çok başka yerlere taşıdık içeriği ama kendi isteğiyle şiddeti, aldatma, kumar vb evlilik sorunlarını yaşamak isteyen kadınlar hariç, boşanmak isteyen ama toplumun psikolojik şiddeti, baskısına maruz kalan kadınlar da var, onlar gerçekten yüreklendirilmek istiyor, çevre, mahalle baskısını üzerlerinde hissederken boşanmalısın diyen birilerinin de olduğunu görmek istiyorlar.

Tamam kadının kadına şiddeti de mevcut ama bunu da şekillendiren yine toplumun hepsi demeyeyim ama büyük bir kesiminin genel bakış açısıyla alakası var, kadın boşansa önce çevresindekiler elini eteğini çekiyor, potansiyel yuva dağıtıcı bekar kadın sendromu yaşıyor bazıları ve bekar mı boşanmış mı hemen ilişkisini kesiyor, kahve de erkekler, evlerde dört duvar arasında kadınlar baskı yapıyor, işe girseniz boşanmış olduğunuzu saklamak zorunda bırakılıyorsunuz, kimse acaba kadın ne yaşadı da ayrıldı demiyor.

ben kendimi %100 seviyorum ve kabul ediyorum
kimseden de baski gormuyorum cunku izin vermiyorum
eger sorununuz elestiriyse bu konuda erkeklerden daha acimasiz olabilirim cunku hemcinslerimin kendilerine layik gordukleri hayati kabul edemiyorum , kendilerini ezdirmelerine dayanamiyorum
bence konuya girisiniz mantiksiz olmus , biz birbirimizi acimasizca elestirelim ki birseyleri degistirelim
burda bile acilan konularda acimasizca yuzune vurmayinca pek cok kadin anlamiyor bile cozum yolunu yada yaptigi yanlisi

Valla neyi nasıl eleştirdiğinize göre değişir. Acımasız eleştiri dediğiniz karsi tarafa sen suçlusun, eksiksin, yetersizsin alt metni taşıyorsa bunun kimseye hiç bir faydası yok. Burada pek çok konuda eleştiri adı altında karsi taraf asagilaniyor, kucumseniyor eksik olmakla yetersiz olmakla suçlanıyor.

Valla neyi nasıl eleştirdiğinize göre değişir. Acımasız eleştiri dediğiniz karsi tarafa sen suçlusun, eksiksin, yetersizsin alt metni taşıyorsa bunun kimseye hiç bir faydası yok. Burada pek çok konuda eleştiri adı altında karsi taraf asagilaniyor, kucumseniyor eksik olmakla yetersiz olmakla suçlanıyor.
kimseyi asagilamam ve eksiksin demem , boyle bir mesaj da vermem , ben kimseden ustun degilim sonucta
ama hataliysa hatasini soyler elestiririm

kimseyi asagilamam ve eksiksin demem , boyle bir mesaj da vermem , ben kimseden ustun degilim sonucta
ama hataliysa hatasini soyler elestiririm

Yok ben genel olarak konuşuyorum. Mesela geçenlerde bir kadın iş yerinde taciz hikayesini anlatmış. Israrcı sapık bir iş arkadaşı tarafından taciz edilmiş. Kadının biri gelmiş vay efendim benim sınır çizdiğim biri bana böyle davranamaz diye yorum yapıyor. Bu ne demek? Sen adama sınır cekmemissin belki de laubali olmuşsun sonrada gelip buraya yen ağlıyorsun demek. Tabi konu da topa tutuldu. Ama örneği o kadar çok varki.

Ya ben boyle seylere inanmiyorum yok kadin kadina destek olmali su olmali bu olmali fikirlerim uyusmazsa kimseye destek olmam. Hakaret degil kastim sirf birine destek olucam diye yanlis dusundugum olayi niye savunayim.

Yok ben genel olarak konuşuyorum. Mesela geçenlerde bir kadın iş yerinde taciz hikayesini anlatmış. Israrcı sapık bir iş arkadaşı tarafından taciz edilmiş. Kadının biri gelmiş vay efendim benim sınır çizdiğim biri bana böyle davranamaz diye yorum yapıyor. Bu ne demek? Sen adama sınır cekmemissin belki de laubali olmuşsun sonrada gelip buraya yen ağlıyorsun demek. Tabi konu da topa tutuldu. Ama örneği o kadar çok varki.
hatirliyorum o konuyu ve yorumu
bende cok kiziyorum o tarz yorumlara
insanlar kendi komplekslerini cikariyorlar ortaya bazen yada cok sig dusunuyorlar

bir de "aman sanki siz bunu yapabileceksinizciler var" ki en sinir oldugum kitle , herkesi kendisi gibi , her yasami kendi yasami gibi sananlar , allah akil fikir versin hepsine

Valla kadınlara samimi yorumlar yapıp destek olmaya çalıştıkça bir çoğu da insanı kullanmaya çalışıyor.Ya da mesela eşiyle sorunları var diyelim anlatıyor kendince çözüm üretmeye çalışıyorsun , sonra geliyor bir kaç gün sonra eşini övüyor sana.Hani sanki eşini kendi kötüleyebilir , eşinden dert yanabilir senden de çözüm üretmeni , akıl vermeni ister ama sen çözüm üretince de eşi bir anda pir ü pak oluverir.Böyle kadınlarla kesinlikle iletişim kurmam.

Diğer kadınların dedikodusunu yapan kadınlarla da arkadaşlık kurmam.

Zaten bir çoğu kendi yapamadığı şeyleri diğer kadınlarda görünce kıskançlıktan hemen yargılıyor."hımm o da çok şey , o da çok böyle , o da şunu şöyle yapmış." diye eleştirdiği bir çok şeyi aslında kendi yapmak isteyip yapamadıkları.Bu insanlardan kadın da olsa erkek de olsa uzak dururum.

Bi' de en gıcık olduğum kadın modeli var ki kendisi sözüm ona feminist geçinir , " erkeklere ölüm" modunda takılır çünkü feministliği de yanlış anlamıştır , yanlış öğrenmiştir.Kendi eşine geyşalık yapıp milletin ilişkisini sabote eder güya feminizm düşünceleriyle.Bu türlerde son dönemlerde türedi.

Şimdi böyle yazınca ben de kadınları kötülüyo , yargılıyo gibi oldum.Amacım kesinlikle bu değil.Bu tür kadınlarla iletişiminizi kesip kendinize nispeten steril bir dünya oluşturursanız başınız ağrımıyor.Böyle yapıp olumsuz etkileri azaltabilirsiniz.

Kendini %100 seven ve kabul eden kadin iste benim.

Cunku mukemmel olmak zorunda olmadigimi biliyorum. Oldugum kadarimla asiri mutluyum.

Mesela 6 yillik evlilikte bir kere bile utu yapmadim, cam silmedim, kuvet banyo lavabo ovmadim.
Herhangi bir yerde konuda gecerse herkes bana "ayy ne bicim kadinsin iyyy pis" diyolar.

Evimde 5 gun temizlikci var. Evim tertemiz. Bunu duyunca "iyyy ise yaramaz... bi is gelmez elinden neye yarar incilerin dokulmez yapsana" diyorlar.

E ben calisiyorum vaktim ve halim yok diyorum "ayy hic calisamam kocam her seyimi karsilar senin gibi zavalli ve muhtac degilim" diyorlar. Asil muhtac kendileri haberleri yok. E tabi sonra da burda "aldatildim ama durumum yok katlaniyorum" diye konu aciyorlar.

Bazi kadinlarin bosluktan catacak yer aradigini dusunuyorum.
Bunun disinda dayatma kaliplara gulup geciyorum. Takilmayim hanimlar. Nasil mutluysaniz oyle olun.

Birbirimize en buyuk hakaret ise "canim erotik ic camasiri giy guzel sofra hazirla kocani elinde tut" tavsiyeleri. Adamin gozu disarda, niyeti bozuk... suclu ve onlem almasi gerekn kadin oluyor. Neden?

Vay be alkışlıyorum seni ya. Gurur duyuyorum böyle kadınlarla!

Özellikle iş hayatında bu çok göze batıyor.
Eğer kadın yöneticiniz varsa evindeki sorun mutlaka işe yansır işe yansıdığında ona bağlı çalışıyorsanız sizin canınız sıkılır.

Bekar bir yönetici bayan diyelim bu kez yalnızlığın verdiği psikoloji ve stresle hem o savaşır hem sizi de buna dahil eder.

Bende bir kadınım ama sanırım kişiden kişiye değişiyor eminim yönetici olsaydım kadında dahil hiç bir çalışana mobing yapmazdım. Ama malesef kiminde ego dürtüsü vicdandan daha fazla yeşeriyor

Back
X