- 12 Temmuz 2006
- 57.149
- 218.735
- 1.223
- 53
- Konu Sahibi oversensitive
Acaba gerçekten seviyorlar mı?hep bunu düşünmüşümdür!
Bana bu platform çok şey kattı,istiyorum ki onlara da katsın,cesaret versin yazık sonra çok vahlanacaklar..
Belki kızıyorlar içten içe,ama kendisini sevmeyen,kendisine değer vermeyen insanı kim sever ki,kim saygı duyar ki...
Başta kendimiz sonra yetiştireceğimiz evlatlar için yani geleceğimiz için de endişem.
Gelinimizin erkek kardeşimle bir sürtüşmesi oldu yıllar evvel ve annesine gidip kaldı 1 ay ,o süreçte her ikisi ile de yapıcı konuşmaya çalıştım ama yinede ilk söylediğim söz şu idi olmuyorsa zorlamayın,giden yıllarınıza yazık.Bitmesi gerekiyorsa çıkar yol yoksa dünyanın sonu değil.Sonra adım tam görümce oldu:)
Gelin bir affaladı,sanki ayrılmalarını istiyormuşum gibi:)Çek otur daha iyisini mi bulacaksın demeliymişim gibi hissettim:)
Mune siz de bizimgibilerde değişmez,bıkmadan doğruyu gösterelim ama tabi ki nazikçe.
Eşleriyle aralarındaki duygu sevgi midir bilemem ama çevremde şiddet görüp ben çekemem diyerek ayrılan sayısı çok çok az, çoğunluğu hep katlanma yoluna gitti, gidiyor, yaşı geçince düzelir, kocam aslında beni seviyor ama biraz sinirli, iyi insandır ama diye başlayan bir sürü savunma cümleleri duydum bugüne kadar.
Bir kadının şiddet gördüğünü duymak, görmek çok üzüyor, dıştan kaya gibi sert görünsem de duygusalımdır, bazen kendime de kızıyorum, onlar anlattıkça ben üzülüp ağlıyorum, ya peki sonra ? Ben kocamı seviyorum deyip susturuyorlar sizi, istiyorum ki hayatı daha güzel olsun, bir kereye mahsus değil ki yaşadıkları şiddet.
Bir kısmı öyle denmesini bekliyor emin olun, örnek verdiğim kadının başka bir kadına tavsiyesi çek kocandan iyisini bulamazsın oldu :)) çek kocandan iyisini mi bulacaksın tavsiyesi alan kadın da bir süre sonra kocasına geri döndü ki o kadına da bir sürü tavsiye de bulundum, diyorum ya ben akıllanmam, tavsiye verdikçe kötü oluyorum, yuva bozan, çekemeyen oluyorum ama olsun, şiddetin aldatmanın kadının suçu olmadığını anlatmaya çalışmak kıskanmaksa ben kıskanç olmaya razıyım:)