• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadinin dusmani kadin maalesef...

Komşum geldiğinde biz eşimle birlikte oturmayız. Biz hanımlar oturma odasına geçeriz eşimde başka bir odada oturur.

Ben bir arkadaşıma gidersem eşiyle bir arada oturmam.

Allah kötü niyetli insanlarla karşılaştırmasın.

Vay be biz ne hale gelmişizo_O"Komşu komşunun külüne muhtaç", diyen atalarımızdan gele gele "aman asla istemem evimde komşu falan" durumlarına gelmişiz. Bir de ben konu sahibinin sözüne %100 katılıyorum, evet "kadın kadının düşmanıdır"... Konuya yazılan yorumları okursanız görürsünüz, maşallah herkes çevresindeki her kadını "kocasını elinden alabilecek bir tehlike gibi görüyor zaten" Bundan ala düşmanlık mı olur?

Görmedik mi bu forumda, kuzenini tehlike olarak gören, çocukluk arkadaşını tehlike olarak gören, şimdi bunlara bir de komşu mu eklendi? Kimse "ben eşime güvenmiyorum, biri ışık yaktı mı peşinden gider" diyemiyor, lafı döndürüp duruyor. Yok eve komşu istemem, yok eşlerle görüşme istemem. Merak ettim, bu sözleri söyleyen arkadaşların hiç mi sosyal çevresi yok, ya da hiç mi ailecek görüştükleri aile dostları?

Asıl konuya gelince, tarafların her ikisi de suçlu tabi ki. İnsanların birbirlerinden sorumlu olmaları için illa ki bir sözleşmeye imza atmaları gerekmez. Bir sohbet kuruluyorsa, bir dostluk kuruluyorsa, bir kahve içiliyorsa o insana karşı sorumluluğunuz başlar. Bir insan sizinle sıkıntısını paylaşıyorsa, sizi o kadar yakın görmüşse ona ihanet etme hakkınız yok. Kısacası ben, sadece eş suçludur yada sadece komşu bayan suçludur demiyorum. Her iki tarafta iffetsizmiş, birbirlerni bulmuşlar. Kardeşiniz bence ayrılmalı, bu güven duygusunun olmadığı bir ortamda yaşamakla en büyük kötülüğü kendisine eder. Hele bir de bu ortama bir bebek getirmek, sadece bencillik olur.

Herkese merhaba. Bazi erkekler ne kadar karaktersiz yahu. Ve bazi kadinlar, onlara bir hitap sekli bile bulamiyorum.

Konuma gelecek olursam; kizkardesim 6 yillik evli. Evliliginin 2 yili sikinti yok (cinsellik anlaminda). Kizkardesimin 1_2 arkadasi oluyor (ayni binada kapi komsulari). Zamanla yedikleri ictikleri ayri gitmeyen.

Daha sonra kardesim bana aciliyor, esiyle munasebetleri 2 ayda bir, 5 ayda, 6 ayda derken abartisiz neredeyse bitti. Kardesim hergun bebek askiyla agliyor ama esi malum.

Doktora git der gitmez, kavgalar cikar, sonra bir gorunur, ilaclari kullanmaz. Nitekim sonuc husran. Kardesim tup bebekte yaptirdi, kismet degilmis, tutmadi.

Benim bu arada hosuma gitmeyen bir durum dikkatimi cekmisti. 4 yil oncesinde ve devaminda da kardesimi defalarca ikaz etsemde ici fesat biri olarak isimlendirildim. Kardesimin komsusu basi ortulu fakat ne alakaysa kardesimin esi yaninda aciyordu. Ama disarida biri gormesin diye titizlenen kadin bizim eniste beyin yaninda rahat. Birde cocugu var simdi 6 yasinda falan sanirim. Ailecek gorusuyorlar bu arada. Dedim ta kaopi komsu olmuslar bir aile.

Kardesime dedim yuz bin kere. Bu kadar yuz verme su kadina. Esime abi diyor. Beni cok seviyor. İstemiyorsun bir arkadasim olsun.

Neyse gelelim sona dogru. Benim kardesim her gun aglarken, esiyle ilgili sikintilarini bana anlattigi gibi bu kapi komsusu, cani cigeri bildigi arkadasina anlatiyor haliyle. Esi bu arada telefonu hic ortaya koymazmis. Ama ne hikmetse kardesim facebook sifresini biliyor.

Ben bakayim bir dedim. Aldim elime. Bu komsu da ekli ve nasil bir durumsa sadece onun mesajlarina girilmiyor. Yuce rabbim gosterdi o anda. Bizim eniste bey ve by komsu (evli,mutlu ve cocuklu) . kardesim aptallasti. Nasil yaa, buiri kocam biri arkadasim. Daha dun bendeydi, esim o ve ben kahve icmistik.

O konduramadigi arkadasi ile olan tum yazismalar canli canli onumuzde. Baska hat uzerinden konusuyorlarmis. Hatti tainca caldir. Caldirdi ve eniste beyin telefona ulasilamiyor, komsu aranir telefon mesgul.

Daha sonra kardesim kizi ariyor yanida, ama ne hikmetse bahsetmiyor bile kardesimin kocasiyla konustugunu.

Sonuc, kardesim yikildi. Esiyle konustu kardesim. Esi biz normal yazisiyoruz demis. Sen yanlis anlarsin diye de mesajlari siliyordum demis.

Kardesim evi terk etti.

Mutlumudur o evli cocuklu ve mutlu kadin.

Kardesim hala esine deliler gibi asik. Abla yapmamislardir bana bu kotulugu diyor. Doktor kontolynde antidepresan ilaclari aliyor verug gibi.

Esi her gun ariyor ve af diliyor, yanlis birsey yapmadigini ima ediyor.

Kadindir kadinin dusmani...
Kardeşinin yanan ciğeri tez zamanda sönsün inşallah okurken içim yandı Rabbim kardeşine bu acıyı yaşatanlara gün yüzü göstermesin inşallah...Kocası olacak tıynetsiz sürüm sürüm sürünsün inşallah..ya hakkatten içim yandı...başının örtüsü yılan olsun boğsun o kadını inşallah(bende örtülüyüm kayınbabamın yanında açmıyorum komşunun kocaısnın yanında ne demek ya)Rabbim evlat vermemiş kardeşine varmış bir bildiği..cinsel münasebeti kurutupta sakın bana biz onla arkadaşça konuştuk demesin bu adam..arkadaşlar istediğiniz kadar kızın evli bir erkek hiçbir kadınla arkadaşlık kuramaz bu kadar.
Ya valla çok yandı içim okurken.Rabbim kardeşinin karşısına öyle bir adam çıkarsın ki kocası gittiği için teşekkürler etsin Rabbime hergün..

Herkese merhaba. Bazi erkekler ne kadar karaktersiz yahu. Ve bazi kadinlar, onlara bir hitap sekli bile bulamiyorum.

Konuma gelecek olursam; kizkardesim 6 yillik evli. Evliliginin 2 yili sikinti yok (cinsellik anlaminda). Kizkardesimin 1_2 arkadasi oluyor (ayni binada kapi komsulari). Zamanla yedikleri ictikleri ayri gitmeyen.

Daha sonra kardesim bana aciliyor, esiyle munasebetleri 2 ayda bir, 5 ayda, 6 ayda derken abartisiz neredeyse bitti. Kardesim hergun bebek askiyla agliyor ama esi malum.

Doktora git der gitmez, kavgalar cikar, sonra bir gorunur, ilaclari kullanmaz. Nitekim sonuc husran. Kardesim tup bebekte yaptirdi, kismet degilmis, tutmadi.

Benim bu arada hosuma gitmeyen bir durum dikkatimi cekmisti. 4 yil oncesinde ve devaminda da kardesimi defalarca ikaz etsemde ici fesat biri olarak isimlendirildim. Kardesimin komsusu basi ortulu fakat ne alakaysa kardesimin esi yaninda aciyordu. Ama disarida biri gormesin diye titizlenen kadin bizim eniste beyin yaninda rahat. Birde cocugu var simdi 6 yasinda falan sanirim. Ailecek gorusuyorlar bu arada. Dedim ta kaopi komsu olmuslar bir aile.

Kardesime dedim yuz bin kere. Bu kadar yuz verme su kadina. Esime abi diyor. Beni cok seviyor. İstemiyorsun bir arkadasim olsun.

Neyse gelelim sona dogru. Benim kardesim her gun aglarken, esiyle ilgili sikintilarini bana anlattigi gibi bu kapi komsusu, cani cigeri bildigi arkadasina anlatiyor haliyle. Esi bu arada telefonu hic ortaya koymazmis. Ama ne hikmetse kardesim facebook sifresini biliyor.

Ben bakayim bir dedim. Aldim elime. Bu komsu da ekli ve nasil bir durumsa sadece onun mesajlarina girilmiyor. Yuce rabbim gosterdi o anda. Bizim eniste bey ve by komsu (evli,mutlu ve cocuklu) . kardesim aptallasti. Nasil yaa, buiri kocam biri arkadasim. Daha dun bendeydi, esim o ve ben kahve icmistik.

O konduramadigi arkadasi ile olan tum yazismalar canli canli onumuzde. Baska hat uzerinden konusuyorlarmis. Hatti tainca caldir. Caldirdi ve eniste beyin telefona ulasilamiyor, komsu aranir telefon mesgul.

Daha sonra kardesim kizi ariyor yanida, ama ne hikmetse bahsetmiyor bile kardesimin kocasiyla konustugunu.

Sonuc, kardesim yikildi. Esiyle konustu kardesim. Esi biz normal yazisiyoruz demis. Sen yanlis anlarsin diye de mesajlari siliyordum demis.

Kardesim evi terk etti.

Kardesim hala esine deliler gibi asik. Abla yapmamislardir bana bu kotulugu diyor. Doktor kontolynde antidepresan ilaclari aliyor verug gibi.

insanın inanası gelmiyor gerçekten..
konduramıyor.
ama ne insanlar var şu hayatta.
yazıklar olsun o kadına da adama da.

K

Kardesim evi terk etti.

Kesinlikle kadın kadının düşmanı.yanlız erkeğin nefsi pis gözü aç ise ne yapsan boşa. Evde tertemiz eşleri durur onun bunun artığı cazip gelir. Ben asla affetmem. Bir kere yapan yine yapar.acaba kardeşin çocuk derdine düşüp eşini ve neden evlendiklerini unutmuş olabilirmi. Tabi ne olursa olsun eşini aldatmamalıydı enişten o ayrı gerekçesi olamaz. Ama bu dönemde kardeşin kendini salmış ilgisiz kalmış olabilirmi.

kadının kocasıda bilsede ikisinide namus davasına temizlese:KK14:
kardenişinizde kadının kocasına içerde bakardı.
yok birde şimdi sineye cekip kardeşiniz affedicek o adamı.
o kadında evinde mutlu mesut yaşamına devam edicek. allah bilir başka komşu kocasına sarıcakmı yine. orası mechul:KK67:

kocasıda karım affetti diye. cok degil 1 ay sonra. yine bi başka komşu karısını göz hapsine alıcak:KK67:

Vallahi ben arkadaşlarımı, komşumu eşimden ayrı odaya götürüp de oturmam. Sapık mı kocam her gördüğüne bakacak her gördüğü de değil en yakın arkadaşlar, komşular... Böyle bir şeyi çok saçma buluyorum. Adamlarla haremlik selamlık oturmakla çözülmez iş içlerinde varsa yaparlar fırsat mı yok dışarıda ?

rezalete bak. kardeşinin ne karar verecegi kendisine kalmış ama o kadının kocasına da anlatın her şeyi hem de tek tek. böyle şeyler gizlenmemeli. ulu orta ifşa edilmeli kesinlikle.

Vallahi ben arkadaşlarımı, komşumu eşimden ayrı odaya götürüp de oturmam. Sapık mı kocam her gördüğüne bakacak her gördüğü de değil en yakın arkadaşlar, komşular... Böyle bir şeyi çok saçma buluyorum. Adamlarla haremlik selamlık oturmakla çözülmez iş içlerinde varsa yaparlar fırsat mı yok dışarıda ?
Her erkek potansiyel sapık her kadın da potansiyel orospu değildir.Size katılıyorum .Ne demek ayrı odalarda oturmak . Kocamız marketteki kasiyer kızları da eczanedeki kalfa kızı da hemşireleri de öğretmenleri de memur bayanları da görecek .Hengi birinden saklayacağız .Bu nasıl bir şizofrenlik. Kötüye denk gelmiş olabilirler de kendileri başkasının kocasının yanında oturmasın o zaman ,kendileri de elin erkeğine göz koyarlar o zaman demekki .

Her erkek potansiyel sapık her kadın da potansiyel orospu değildir.Size katılıyorum .Ne demek ayrı odalarda oturmak . Kocamız marketteki kasiyer kızları da eczanedeki kalfa kızı da hemşireleri de öğretmenleri de memur bayanları da görecek .Hengi birinden saklayacağız .Bu nasıl bir şizofrenlik. Kötüye denk gelmiş olabilirler de kendileri başkasının kocasının yanında oturmasın o zaman ,kendileri de elin erkeğine göz koyarlar o zaman demekki .

Aynen benim de tuhafıma gitti. Yani komşunun kocasıyla ayrı odada oturarak neyi engelliyorlar ? Kocaya karşı ilgi duymaktan mı korkuyor yoksa adama mı güvenmiyor. Cidden bu zihniyet çok ama çok ilginç.

Komsu kadininin yedigi naneleri esine anasina babasina diger komsulara mahalleliye vs duyurmussunuzdur insallah.benim yapacagim ilk sey benim canimi yaktiklari gibi onlarin da canini yakmak olurdu.elime dustuklerine pisman olurlardi.o kadinin adini mahallede o... ya cikarana kadar bikmazdim.esimi de surum surum surundururdum.bazen acimasiz olmak gerek

Kardeşinizin yerinde olsam o kadını saçlarından sürüklerdim + kadının eşine de durumu anlatırdım karısının ne halt olduğunu öğrensin diye :KK14:

kadının düşmanı=insan.
erkeğin düşmanı=insan.
fark yok.
önemli olan insanın değerleri ve vicdanı.

valla kendı çocugunu düşünmeyen bir kadın bir başka kadını neden düşünsün ki?

bir de bazıları demiş kadını rezil et diye de? enişte beyi ne yapıcaz? ya da kadının kocası duyduğunda ne yapıcak?

bir de insanın en buyuk düşmanı yine kendisi oluyor, komşusuyla aldatılan kadın gözleriyle gördüğü halde hala inanmıyor ve inanmadığı gibi bir süre sonra da kocasını affedip tüp bebek çalışmalarına devam edecek. Seçtiği hayatta mutsuz olmaya devam edicek. Çocugun yasayacaklarını düşünmek bile istemiyorum.

Kardesim evi terk etti.

ben her zaman söylerim,aynen öle kadının en büyük düsmanı yine kadındr arkadas

Oy oy, sabah sabah içim yandı... Allah kolaylık versin. Ben de kapalıyım ama ne demek komşunun yanında başını açıyor, ağzına kürekle vuracaksın. Eskiden kapalının açığın bi çizgisi, sınırı vardı, böyle kapalı(!)ların yüzünden başörtüsü bana asla güven verici bir etken olarak görünmüyor. Kardeşiniz çok safdillik yapmış. Gerçekten içim yandı. Sorsan haremlik selamlığı beğenmez bi de kimse...

Back
X