Kadına şiddet...Sinirlerim çok bozuk.

Çok iyi etmişsiniz böyle durumlarda eş sinirli olduğu için şiddete maruz kalan korkuyor şikayet etmeye, bir tanıdığımız sürekli dayak yiyormuş ben hapis cezası alır diye şikayet edemedim aylarca dedi çünkü eşinin sabıkası varmış, keşke komşum arasaydı dedi sonu boşanma ile bitti ama komşuların duyarsız olmaması lazım yanda hemen polis çağrılması çünkü hanımların aşktan dayağı bile kaldıracak derce gözleri kararıyor yada çoçuklarından dolayı susuyorlar, biz bu duruma mani olmazsak hergün kadınlar ölmeye devam edecek.

Meslek ne alaka en son kısma acayip takıldım.
Şimdi benim eşim bana şiddet uygulasa mesleği ve iş yerindeki konumundan dolayı ne olarak üste çıkacakmış... Ne olabilir. Kazandığı para mesleği öküzlüğü dünyanın boynuzlarına mı oturtsun yani!!!

Aman bu kadınlara da müstehak yani polis gelmiş, apartman kadını korumak ve madur olmasın diye polis çağırmış. Hiç mi tepki vermez bı insan.
Adam daha da çok azıtır bundan sonra.

Kendince kendini aklıyor işte. Ben şuyum, böyle bir şey yapmam diye. Benim düşüncem değil zaten, kendisi öyle düşünmüş ki direkt mesleğini söylemiş polislere. Başka bir şey de olabilir tabi amacı.

İsmini geçirmek istemedim çünkü niyetim o olmamasına rağmen mutlaka vay efendim sen onlara nasıl öyle dersin falan diyen biri çıkar. Ya da ya evet onlar öyle der biri münakaşa olur gerek yok. Zaten yaptığı şeyi geçerli kılacak hiçbir meslek grubu yok, o yüzden fark etmez. Onun vermek istediği mesaj da ben böyle şeyler yapacak biri değilim.

İnşallah dediğiniz gibi olmaz. Nasıl olsa ne yaparlarsa yapsın eşim razı demez.

Çok iyi etmişsiniz böyle durumlarda eş sinirli olduğu için şiddete maruz kalan korkuyor şikayet etmeye, bir tanıdığımız sürekli dayak yiyormuş ben hapis cezası alır diye şikayet edemedim aylarca dedi çünkü eşinin sabıkası varmış, keşke komşum arasaydı dedi sonu boşanma ile bitti ama komşuların duyarsız olmaması lazım yanda hemen polis çağrılması çünkü hanımların aşktan dayağı bile kaldıracak derce gözleri kararıyor yada çoçuklarından dolayı susuyorlar, biz bu duruma mani olmazsak hergün kadınlar ölmeye devam edecek.
E komşusu arasaydı da hapis cezası alacaktı o zaman. Yapan o olmak istememiş demek ki. Keşke o kadar uzun zaman çekmeseydi.

Üzüldüm kadına ve çocuklarına 😕 ama kadın şikayetçi olmadığı sürece polis bişey yapmıyo malesef. Huzursuz kavga gürültü içinde yaşayan çoçuklara çok üzülüyorum. Yinede adamın gözü korkmuştur aradığınız iyi olmuş. Şu zamanda daha çok artmış aile içi şiddet :KK43:

Üzüldüm kadına ve çocuklarına 😕 ama kadın şikayetçi olmadığı sürece polis bişey yapmıyo malesef. Huzursuz kavga gürültü içinde yaşayan çoçuklara çok üzülüyorum. Yinede adamın gözü korkmuştur aradığınız iyi olmuş. Şu zamanda daha çok artmış aile içi şiddet :KK43:

İnşallah öyle olmuştur. En azından sessiz kalmadığımızı göz yummadığımızı tekrar yaparsa tekrar arayacağımızı bilsin. En çok çocuklar zarar görüyor bu tarz durumlarda.

E komşusu arasaydı da hapis cezası alacaktı o zaman. Yapan o olmak istememiş demek ki. Keşke o kadar uzun zaman çekmeseydi.
Evet çekinmiş birde eşinin ailesinde belalıydı buna zarar verebilirlerdi yada kocatsın hapisten çıkınca zarar verir diye korkmuş

Komşunun aramaması çok üzmüş, ben orda ölebilirdim kimse polisi aramadı bende en son kaçtım diyor

Ah o çocuğun katıla katıla ağlaması beni çok yaraladı. kim bilir nasıl korktu yavrucak. polisi aramakla güzel bir cesaret örneği göstermişsiniz.

Herkese merhaba,

Sinirimden elim ayağım titredi, düzgün cümleler kuramayabilirim lütfen kusura bakmayın. Öğlen saati tembellik ederken üst kattan gelen çığlık sesleriyle yataktan fırladım. Çığlık sesleri, evdeki patırtı gürültü o kadar şiddetliydi ki ne yapacağımı şaşırdım bir an. Sonra sesler daha da yükseldi. Artık adam kadını dövdü mü yoksa kadının kaçma sesi miydi bilemiyorum. Şoka girdim resmen.

Evde küçük çocuk var belli. Katıldı ağlamaktan. Kadının tamam çocuğu bırak çığlığıyla kendime geldim. Adam bir de diyor ki “niye bağırıyorsun, sus!” Sesin tam olarak hangi daireden geldiğini anlayamadığım için eşimi aradım, telefon numarası onda var yöneticiye sorsun diye. Yan dairelerinden de şikayet gitmiş yöneticiye öyle anladık hangi daire olduğunu. Polise haber verdik eşimle. Belki kadın şikayetçi olmazdı ama dedim ki en azından adamın gözü korksun, sessiz kalmadığımızı bilsin.

Ekip geldi hemen Allah’tan. Ben de apartmandan dinlemeye çalıştım ama sağolsun komşumuzun biri yarınlar yokmuşçasına süpürge açtığı için hiçbir şey duyamadım. Bir süre sonra da polisler gitti zaten. Sonradan öğrendiğime göre adam kapıyı açmış, hiçbir şey olmamış gibi davranmış. Tartıştık biraz sadece demiş. Kadın da görmüş polislerin geldiğini öylece geçip gitmiş, hiçbir şey dememiş, şikayetçi olmamış. Kadında da görünen hiçbir darp izi yokmuş. Diğer komşular da teyitlemeseydi, duyduklarımdan kendimden şüphe edecektim nerdeyse.

Az çok tahmin etmiştim böyle olacağını. Buraya da biraz kafa dağıtmak için yazdım. Bilemiyorum kendince sebepleri vardır belki şikayetçi olmamak için. Polisler oradayken orta yaşlı birileri gelmiş evlerine. Birinin anne babası muhtemelen. Kendi aralarında mı çözmek istediler artık anlamadım.

Umarım adamın gözü korkmuştur biraz da olsa. Geçerli meslek sahibi biriymiş kendileri öyle demiş. Meslek ismi verirsem genelleme yapmış gibi olacağım. Zaten yaptığı mesleğinden bağımsız da onun lafı olduğu için söylüyorum. Çok canım sıkıldı, çok üzüldüm.
Geçerli meslek sahibi ne demek tam anlayamadım ben, nice avukat doktor var karısını döven dışarıdan bakınca efendi sanarsin çoğunu

Siz doğru olanı yapmışsınız. Ve tekrar en ufak ses gelirse şikayet edin.Şiddet gören kadınların çoğu korkuyor. Biraz empati kurarsanız aslında anlarsınız. Adamdan şikayetçi olsa ne olacak? Adama uzaklaştırma verseler sizce o adam korkup eve gelmeyecek mi? Kaç gün kadından uzakta tutacaklar? Kadına özel koruma mı veriliyor? Öldürülen çoğu kadın haberlerini açıp okuyun. Şikayetçi olduklarında dahada kinleniyorlar kadına, çoğunun savcılıkta dilekçesi var ve serbest yargılanıyor pislikler. Velhasıl geçende de böyle bir konu vardı.En başta dışarıdan gelen şikayete dayalı olarak adamı almaları gerekiyor. Ve şikayetin hangi komşu tarafından yapıldığı da asla söylenmemeli.Adam eşini hedef görmeksizin, herkes tarafından şikayet edileceğini bilmeli.Başka türlü çok zor, lütfen o kadınlara önyargı yapmadan düşünün.Siz olsanız ertesi gün eve döneceğini bildiğiniz zebaniyi şikayetçiyim diye polise teslim edermisiniz??

Kendince kendini aklıyor işte. Ben şuyum, böyle bir şey yapmam diye. Benim düşüncem değil zaten, kendisi öyle düşünmüş ki direkt mesleğini söylemiş polislere. Başka bir şey de olabilir tabi amacı.

İsmini geçirmek istemedim çünkü niyetim o olmamasına rağmen mutlaka vay efendim sen onlara nasıl öyle dersin falan diyen biri çıkar. Ya da ya evet onlar öyle der biri münakaşa olur gerek yok. Zaten yaptığı şeyi geçerli kılacak hiçbir meslek grubu yok, o yüzden fark etmez. Onun vermek istediği mesaj da ben böyle şeyler yapacak biri değilim.

Yazdıklarım size değil.
Erkek müsvettesine.
Ben o polisin yerinde olsam iskurdan gelmiyoruz beyefendi derdim.

Evet çekinmiş birde eşinin ailesinde belalıydı buna zarar verebilirlerdi yada kocatsın hapisten çıkınca zarar verir diye korkmuş

Komşunun aramaması çok üzmüş, ben orda ölebilirdim kimse polisi aramadı bende en son kaçtım diyor
İnsanlar da kendi başları belaya girecek diye karışmak istemiyor artık maalesef. En son Kadir Şeker’e olanları gördük işte.

Geçerli meslek sahibi ne demek tam anlayamadım ben, nice avukat doktor var karısını döven dışarıdan bakınca efendi sanarsin çoğunu
O da zaten efendi imajı yaratmak için söylemiş mesleğini. Geçerli meslek benim tanımım öyle birinin eşini döveceğini tahmin etmezsiniz yani o intibayı bırakmak için öne sürmüş.

Siz doğru olanı yapmışsınız. Ve tekrar en ufak ses gelirse şikayet edin.Şiddet gören kadınların çoğu korkuyor. Biraz empati kurarsanız aslında anlarsınız. Adamdan şikayetçi olsa ne olacak? Adama uzaklaştırma verseler sizce o adam korkup eve gelmeyecek mi? Kaç gün kadından uzakta tutacaklar? Kadına özel koruma mı veriliyor? Öldürülen çoğu kadın haberlerini açıp okuyun. Şikayetçi olduklarında dahada kinleniyorlar kadına, çoğunun savcılıkta dilekçesi var ve serbest yargılanıyor pislikler. Velhasıl geçende de böyle bir konu vardı.En başta dışarıdan gelen şikayete dayalı olarak adamı almaları gerekiyor. Ve şikayetin hangi komşu tarafından yapıldığı da asla söylenmemeli.Adam eşini hedef görmeksizin, herkes tarafından şikayet edileceğini bilmeli.Başka türlü çok zor, lütfen o kadınlara önyargı yapmadan düşünün.Siz olsanız ertesi gün eve döneceğini bildiğiniz zebaniyi şikayetçiyim diye polise teslim edermisiniz??
Ben de tahmin ettim baştan şikayetçi olmayacağını. Kendince sebepleri vardır mutlaka yargılamıyorum aslında. Ama olanları da kabullenemiyorum.

Kadin sesini cikarmadikca siz polisi arasanız ne olur bosuna polisleri yormayin
İyi de polisi aramadan kadının ses çıkarmayacağını nerden bilebilirim? Kadın şikayet etmediği için kızıyorsunuz anlıyorum ama yine olsa yine ararım şikayetçi olmayacağını bile bile. Dayaktan öldürecekken son anda polisin kurtarmayacağı ne malum? Ben üstüme düşeni yapayım da gerisini kendi bilir.

Çok merak ettim mesleği nedir?

Kadi
İyi de polisi aramadan kadının ses çıkarmayacağını nerden bilebilirim? Kadın şikayet etmediği için kızıyorsunuz anlıyorum ama yine olsa yine ararım şikayetçi olmayacağını bile bile. Dayaktan öldürecekken son anda polisin kurtarmayacağı ne malum? Ben üstüme düşeni yapayım da gerisini kendi bilir.
Kadina kizdigim icin yaptim siz dogru olani yaptiniz ama tekrar şiddet oldugunda gene ayni davranicaktir biliyosunuz hep boyle oluyor.

Kadi

Kadina kizdigim icin yaptim siz dogru olani yaptiniz ama tekrar şiddet oldugunda gene ayni davranicaktir biliyosunuz hep boyle oluyor.
Büyük ihtimalle öyle olacaktır ama olsun problem değil. Tepkisiz kalmaktan iyidir. Kadına bir şey olsa yine ben kendimi suçlu hissederim çünkü.

Kadın madem şikayetçi olmuyor ben olsam kadının kapısına gider sesisiz ye dayagını bağırıp ağlayıp gürültü yapma derdim.Susup yesin dayağını hem herkesi ayağa kaldırıyor hem şikayetçi olmuyor böyle kadınlara o kadar sinir oluyorum ki.

X