- 22 Aralık 2010
- 676
- 5
- 46
- Konu Sahibi esinruzgar
-
Her gün bu haberleri paylaşmak yerine,bu sorunun ortadan kalkması,caydırıcı olması adına neler yapılabilir bunu da konuşalım.Ne gibi çözümler üretebiliriz?Kadınlara verilen haklar daha da genişletilmeli.Hayatta dik durabilmemiz için eğitim şart.Doğudaki kız çocuklarının okutulması için projeler yapılmalı,daha çok teşvik edilmeli kız çocuklarının okula gönderilmesi için..Kadınlar daha çok korunmalı,kadına verilen haklar daha da genişlemeli..Devletimiz kadar,sivil toplum kuruluşları,iş adamları,sosyal medya,gazete ve yazarlara,aydın kesimlere,sanatçılara da çok iş düşüyor..Daha çok çalışmalıyız..Ve her şeyin en başında gelen sevgi..Unutmayın ki o canavarları yetiştiren de birer anne,birer kadın..Kadına destek daha çok kadından gelmeli..Oğlum yapar,döver de sever gibi söz ve eylemleri teşvik eden anneler,kayın valideler istemiyoruz..Siz büyükler gelin ve kızlarınızı daha çok korumalısınız.Meclis'de bizi temsil eden kadın milletvekillerimizin sayısı artmalı..Daha çok okumalı,daha çok etkinlik yapmalıyız..Daha çok öğrenmeli,daha çok sevmeliyiz birbirimizi..Kadınlar kulübü kadınları sizleri seviyorum..
Çok haklısın arkadaşım, yazdıklarının her cümlesine katılıyorum. Bunların hepsini belirli başlıklar altında tartışmalıyız, daha duyarlı olmalıyız. Duyarsızları da duyarlılaştırmalıyız. Bizler sesiz kaldıkça bu haberler her geçen gün artacak. Konu açıklamasında belirtiğim gibi bunlarla ilgili başka başlıklar açılabilir, açılmalı. Ben bu başlık altında her gün şöyle bir okuyup geçtiğimiz ama her geçen gün artan bir şekilde yinelenen bu içerikteki haberleri burada toplamayı düşünüyorum eğer forum kurallarına aykırı değilse.
Evet bu şekilde paylaşmanın, çok rahatsızlık verici olduğunun farkındayım. Rahatsızlık versin diye yapıyorum bunu, rahatsız olmadıkça kimse bu konuların üzerinde düşünmek ya da konuşmak istemez. Hepsini bir arada görmedikçe kimse konunun ne boyutlara ulaştığını anlayamaz. Rahatsızlık duymalıyız ki bir şeyler yapalım, tepki gösterelim. Ben de çok rahatsızlık duyuyorum keşke hiç böyle şeyler olmasa ama oluyor maalesef. Önce rahatsız olacağız ve sonra da acaba ben ne yapabilirim bu konuda diye düşüneceğiz ve konuşacağız hatta belki harekete geçeceğiz.
Bu konunun çözümü ne yasal düzenlemeler ne verilecek cezaların
arttırılması ne de kadının korunması... Bu sorun erkek zihniyeti ve
hakimiyeti değişince çözüme kavuşacak. Kadını mal gibi gören erkekler
kadar, kendini erkeğin malı gibi gören kadınlarımızın da zihniyetini
değiştirmeliyiz ki yetişecek çocuklarımıza empoze edilmesin bu
düşünce...
Bizler kimsenin 'mal'ı değiliz. Evlilik akdinde onların soyadını almamız
bile bu aciz zihniyeti gösteriyor... Alıp almamak değil mesele, mesele
bunun diretilmesi. Yaslarla dayatılması. Ve bu sadece bir örnek.
Kesinlikle haklısın,bu soy adı benim içinde bir yaradır hala..6 yıl önce evlendiğimizde kızlık soy adımı kullanmak istememi dile getirdiğimde kimlik işlemini yapan erkek memur bin bir dille beni bu işten vazgeçirmişti.Neymiş efendim ilerde çocuk olduğunda karışırmış sorun çıkarmış vs.O zamanki iş bilmezliğime ve cahilliğime veriyorum bu durumumu.Keşke bir avukata danışsaymışım..İleride değiştirebilir miyim bilmiyorum ama dediğim gibi hala bir yaradır bende bu olay..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?