Anket Kadın yemek pişirmek zorunda değildir

Kadın yemek pişirmek zorunda değildir.Erkekte kadın gibi yemek pişirmeli sözüne katıl

• Ankete Katılan
    61

Madamiks

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2009
7.271
59
163
Ankara
"Kadın yemek pişirmek zorunda değildir.Erkekte kadın gibi yemek pişirmeli''
sözüne katılıyormusunuz?

Katilmiyorum.
Kadin yemek yapmak zorunda degildir, kadin ev temizlemek zorunda degildir, erkek de yapmalidir, vs bunun sonu yok. Yeni moda oldu bu.

Ben boyle seylere inanmiyorum sahsen, kadin kadinligini, erkek erkekligini bilecek. gorev dagiliminda eskilerdeki gibi olani seviyorum.

Erkekleri beklersek ac kaliriz :)
Her kadin isini saglama almak istiyorsa, erkegine ev isleri konusunda güvenmemeli..

Yillardir süregelen bi düzeni degistirmek biraz zor..
Sadece is paylasimlari yapilabilir, ucundan bi nebzede olsa yardim edebilir..

iyi yemek yapıyorsa yapmalı.. herkes iyi bildiği işi yapmalı. evde iş paylaşımı olmalı.
şahsen ben pek fazla yemek yapmıyorum. ama eşimde yapmıyor:) ya benim anneme ya onun annesine yada dışarıya gidiyoruzz :) :kedi:

Kadın erkek ayırt etmeden çalışıp evimize katkı sağladığımız bu dönemde erkeklerinde evde eşlerine yardımcı olmaları gayet hoş bir davranış.
Kadın hem işte hem evde çalışıyorsa kocasının yardımcı olmasından doğal ne olabilir ki?
Hayat müşterek değil midir?

Erkek çalışır kadın ev işi yapar, çocuk bakar mantığının geçerli olduğunu ama eskide kaldığını düşünüyorum.Eğer ki kadında çalışıyorsa tek başına yetemez elbette yardımcı olunmalı.

o zaman sende çalışma evde otur, olur mu öyle şey ya. ne demek yeni moda oldu.
kadınsan ve çalışmıyorsan yemek yapması için tabiki eşini beklemezsin, yemeğini temizliğini yaparsın. ama illa ki bu bir kadın görevidir dersen katılmam mümkün değil. hem eşinle yardımlaşmanın nesi kötü.

Katılıyorum sana minerva,kadının görevi ise bu demekki kadında dışarı işinde çalışmayacak,kadın evde oturup yemek yapacak,ev temizleyip çocuk bakacak.
Eğer kadında çalışıyorsa ki günümüzde neredeyse çalışmayan kadın yok yemek yapmak zorunda değil.Ha bu demek değilki kadın yemek yapmasın..yapacak tabii ama müsaitse yapacak,müsait değilse yapmak zorunda değil.

Ben yemek yapmıyorum.Sorun da olmuyor.Gül gibi geçinip gidiyoruz karı-koca.Yemek her şey demek ,değil özetle.:lepi:

Ben yemek yapmıyorum.Sorun da olmuyor.Gül gibi geçinip gidiyoruz karı-koca.Yemek her şey demek ,değil özetle.:lepi:

kesinlikle katılıyorum. mesela ben şu an çalışmıyorum. ama bazen yemek yapamadığım oluyor ve bu eşimle aramda hiç sorun değil. haftasonları açarız müziğimizi beraber temizlik yaparız. bazen ben ona sürpriz bi yemek yaparım. bazen mutfağa girer beraber yaparız. önemli olan birbirini anlamak ve en önemlisi eşimde o erkeklik kompleksinin olmaması. önemli olan aşkk özetle :)

hayat müşterek..günümüzde nasıl bayanlar erkekler gibi çalışıp eve ekmek getiriyorsa erkekler de bayanlar gibi ev işine,yemeğe yardım etmeli

Ayrintiya girmedim, genel olarak yazdim gorusumu. Kadin da erkek de calisiyorsa kendi aralarinda farkli bir is bolumu yaparlar artik. Herkesin duzeni farkli. Ben calisan bir kadin olcam bu arada, not ediyim.

"kadın işi erkek işi" saçma....

eşim ben yorgun geldiğim için ya da o gün yorulduğum için bana birşeyler yapıyorsa, evdeki işleri paylaşıyorsa garipseyecekmiyim... ya da "aman dur bakayım sen kadın işine karışma" mı diyeceğim....peki böyle diyerek ona "sen de erkek işine karışma, kadınlığını bil otur oturduğun yerde" deme hakkını vermiyormuyum....ayrıca bu "yeni moda oldu" lafı da hiç hoş değil...evet yeni moda oldu çünkü artık kadının yükü daha ağır .....benim annem hem doktor, hem öğretmen, hem aşçı, hem temizlikçi, hem ayakkabı bağlayıcısı, hem dondurmacı, hem hem hem.....nasıl dayansın peki benim annem yazık değil mi ona ????

kısmen katılıyorum diim benkaydirigubbakcemile3
duruma göre değişir bana göre eşlerin ikiside çalışıyorsa elbette kadının görevi olmamalı hangisi güzel güzel yapıyorsa yada kim eve erken geliyorsa veyahutta ikisi birlikte yapmalı bana göre
ama erkek çalışıyor kadın çalışmıyorsa o zaman kadın yapmalı diyorum kadın çalışmadığı için değilde adam yorgun aç eve gelmiş hadi bi yemek yapta yiyelim olmaz şimdi:mymeka:
o zamanda ancak hafta sonları falan olabilir

iki gün ben pişiriyorsam iki gün eşim pişirir, iki gün pişmez, bi gün de dışardan, hafta bitti işte...

Son düzenleme:
Kimin icin sartlar uygunsa o yapar yemegi, farketmez kisaca...
Bu arada tabi ki bir zorunluluk degil, alakasi yok ama erkeklerin el yatkinligi da ortada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…