- 11 Aralık 2018
- 39.739
- 246.335
Yo çevremde eşinden büyük kadınlar da eşinden küçük kadınlar da bolca var, geneli gayet mutlu. Bir kadın arkadaşım eşinden 9 yaş büyük mesela, romantik komedi tadında evlilikleri var. Yaşın sadece rakamdan ibaret olduğunu kavrayabilen insanlar böyle şeyleri umursamıyor zaten.sen şanslısın o zaman :)
Erkeklerin dusuncelerinden biz ne?sahsen bende olgun severim fakat bundan erkeklere ne? Sonucta kisisel kararlar ayrica ask sevgi dusunceye bakmiyor en olmaz dedigine asik olabilir insanKızlar geçenlerde arkadaş ortamında şöyle bir konu açıldı . Konu erkek kadın yaş farkına geldi ve bana düşüncemi sordular yani ben yaş aşırı yaş farkına karşıyım kuşak farkı bile çıkıyor 5 yaş büyükle . ortak espiriler bile değişiyor bana grezamanında böyle reddetiğim insanlar bile oldu sırf bu yuzden ama şuan daha mutluyum seçimlerimle. Erkekler tarafından biraz komik karşılanmış ki ; "erkeklerin kendisinden her zaman daha küçük 10-15 kızlara yöneldiklerini (daha kolay hamile kalma,daha diri vucud) yasıtlarına yakın biriyle flört etseler sevseler bile daima evlenmek için daha genci tercih edeceklerini söylediler. ben gerçekten bozuldum bana özel demediler onu anladım ama bu erkeklerin düşünce tarzı beni çok rahatsız etti. sizce doğru mu?
okul hayatımda ve iş hayatımda dahil olmak üzere tanıdığım tüm erkekler kendisindne küçük biriyle evlendi.Bu doğru mu diye sorana kadar çevrenize baksanıza, çevrenizdeki insanlardan kaç tane on-onbes yaş büyük kişiyle evlenilme örneği var? Eger çoksa , sizin çevreniz için adam haklı,doğru bir tespitte bulunmus. Eğer azsa adam iskembeden sallamış demektir.
Benim sosyal çevremde genelde herkes hemen hemen yasitiyla evleniyor, arkadaş çevremde kendinden on yaş büyük biriyle evlenen bir kişi var , o da ikinci evliliği olacak diye kasıyordu biraz, kendi tercih etti. Akrabalarıma bakıyorum, onlarda da genelde ya yaşıtı ya kadının büyük olduğu evlilikler yapıyorlar4 erkek kuzenim kendisinden en az üç , en çok sekiz yaş büyük kadınlarla evlendiler mesela...erkeğin çok büyük olduğu da bir evlilik var, onda da 12 yaş farkı, gerçekten de severek evlenen bir ciftti.
Benim çevreme gore adamın söyledikleri sallamasyon gibi geldi. Ama belki adamın çevresi görece daha zengin olup evlenmek için ileri yaşları tercih eden bir kesimden oluşuyordur. O kesim için belki doğruluk payı vardır, yoksa culsuz, onbeş yaş büyük adama kimse sümüğünü atmaz
mutluluklar dilerim yaaBenim esim,benden 15 yas kucuk ,akilli adamdir kendisi :))
Takmayin bunu yapan erkek kus beyinli insan kiminle mutluysa onunla evlenmeli
5 yaşla da kuşak farkindan bahsetmek dogru degil bence.O kişi biraz sosyal medya karistirsa ya da siz biraz onun ilgi alanlarina merakli olsaniz anlasabilirdiniz.Sonucta hersey cocukluk cagi cizgi filmi ve sosyal medya dilini bilmekte bitmiyor.Cok degisik bilesenleri var.üniversitedeyken benden 5 yaş büyük çocuk izlediğim çizgi filimden tutun sosyal medya espirilerine kadar hiçbir şeyi anlamıyordutamam bir ölçek olmayabilir ama kuşak farkı diye bir şeyde var.
30'dan fazla mi acaba yaslarinizBenim esim,benden 15 yas kucuk ,akilli adamdir kendisi :))
Yas ilerledikce yas farkinin onemi kalmiyor. 60 yasinda bir kadin 50 yasinda adamla cok rahat anlasir ama 30 yasinda kadinla 20 yasinda erkek daha zor anlasirlar.üniversitedeyken benden 5 yaş büyük çocuk izlediğim çizgi filimden tutun sosyal medya espirilerine kadar hiçbir şeyi anlamıyordutamam bir ölçek olmayabilir ama kuşak farkı diye bir şeyde var.
bir erkeğin her şeyine he diyip ilk bulduğumla evlenmiş olsaydım dediğiniz doğru olurdu ben bir erkeğin ne istediğine kafa yormuyorum iyi okuyunuz ? iyi güzel diyorsunuz da kadınların biyolojik saati diye bir sey var. bunları günlük hayata aktarabiliyor musunuz? erkek doğası gereği böyle ilkel düşünüyor onlar için her zaman güzellik genclik ön planda yalan mı? ben doğrudur demiyorum ama günümüzde bunun çok örneği var.Bu benzer kacinci konu oldu. Erkekler diri vucut, dogurganlik vs istiyorsa( sanki 5 cocuk olsa becerip de bakabilecekler) kadinlar da baklavali fit vucut, aslan yelesi gibi saclar, kariyer, kibarlik, performans ve iyi ekonomik durum istiyor. Biz kadinlar erkeklerin ne istedigine kafa yoracagimiza, kendimizin ne istedigine kafa yorsak yaBizim canimiz yok mu?
haklısınız.Yas ilerledikce yas farkinin onemi kalmiyor. 60 yasinda bir kadin 50 yasinda adamla cok rahat anlasir ama 30 yasinda kadinla 20 yasinda erkek daha zor anlasirlar.
e biz kadınlar napalım o zaman? bizden daha büyüklr mi bize uygun oluyor?Genelde doğru evet, yani mantıken doğru mu bilemiycem ama seçimleri o doğrultuda oluyor. Tabi çoğunlukla otuz yaş üstü erkeklerde böyle işlemeye başlıyor mantık.
Kapmışsın cıtırı tabi mutlu olursunBenim esim,benden 15 yas kucuk ,akilli adamdir kendisi :))
şimdiki nesil çok fena amaBana göre erkekler kendilerinden küçük kızları tercih etmeleri daha kolay yönetmek içindir. Kendi yaşına yakın bir kızla ile evlenirlerse kadını yönetemez. Ailesine götürüp getiremez. 10 yaş küçük biri ile evlenince ancak zekaları eşitleniyor. Yönetmeleri daha kolay oluyor.