• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadın olmayı sevmiyorum

Kadın olmayı seviyorum da, toplumun kadın&erkek ayrımcılığından, kadına bakış açısından, dayatmalarından elbette nefret ediyorum. Bununla mücadele etmek de bizim görevimiz. Toplum ikiyüzlü diye kenara çekilecek değiliz. Dışarıdan nasıl göründüğünüz öncelikli değil, kimin ne düşündüğü de öyle. Kimseye bir zararı olmayan, kimseyi ilgilendirmeyen her şeyi yapmakta özgürsünüz. İstersem on tane erkekle otururum, istersem ilk geceden sevişirim (evliler uslu dursun ama:KK53:), kime ne... Kadın teklif etti diye sizi yanlış anlayacak insanlarla zaten buluşmayın ya. Ahlak bekçiliği yapan insanların hayatını mercek altına alsak, ne biçim ahlaksızlıklar çıkar... İnsanların kendi huzursuzluklarını rahatlatma biçimi başka insanlara saldırmak. Sadece ülkemizin değil, dünyanın genelinin ahlak anlayışı çürük. O yüzden çok da şey etmemek lazım. Gerektiğinde savaş baltalarımızı bürünüp, kendi bildiğimiz gibi yaşamaya devam. Ha buradaki en önemli şeylerden biri o özgür hayatı yaşarken, kendimizi büyük tehlikelere sokmamak. Sabahın dördünde eve dönmeye asla karşı değilim ama etrafın ne pis sapıklarla, psikopatlarla dolu olduğunu düşünüp, ona göre önlemleri alarak dönmek lazım.

Bir de; cinsel tercih değil, cinsel yönelim... :super:
İsteyerek değil ,yanlıssa hatadır. Yoksa hayatta ki farklı renklere saygımız sonsuz :)

Ben de şunu anlamadim. Senin için sıkıntı yok sevgilinle tatile çıkmakta , ailen de bir şey demiyor. Ama sen başkası ne der derdindesin. Başkaları dört dörtlük yaşasan da , illaki diyecek bir şey bulurlar. Kim ne der kaygısı ile ömür geçmez. İçinden nasıl geliyorsa öyle yaşa. Toplum baskısı denen şey sen kafana taktiğin sürece var .

Artık yeni ilişkiye baslamaktan korkuyorum.
Hislerimi saklamaktan, kendimin ne istediğini geri plana atıp bu adam hakkımda be düşünür diye düşünmekten bunaldm.

Hayatın en sıkıcı boyutundasın ne acı.
Öyleki kendi ,acaba aşırıya kaçar mıyım diye davranışlarını bile kısıtlıyorsundur.
Kendine kendin gibi düşünen birini bulsan ne iyi olur.
Öyleki sen bu duruma fena halde takılmışsın ve mutsuzsun..

Toplumdan kastım cok genel aslında. Karsımda ki adamda bilecek onun aileside bilecek hiç biyerde hiç vişey paylasmasam bile.
Sizin kendinizi bilmeniz önemli. Yaptığınız şey sizin için yanlış değilse adamın ne düşündüğü önemli değil.

Ama bence bu sadece TR ile sınırlı bir durum değil. Dünya'nın neresinde olursa ol, o erkek "I got lucky last night" kadından bahsedip övüncektir.

Sosyal medya kısmı zaten sakat. Orada ne paylaşırsan, seyirciler tarafında daha abartılı algılanıyor.

Buna bilinçaltımıza işlemiş kültürel miras diyoruz. Her ne kadar bazı konularda ‘görünüşte ve sözde’ tabuları olmayan bireyler gibi konuşsak da bir şeyler hep dürtüyor diğer taraftan. Sözlerimiz ve davranışlarımız arasında bu tutarsızlıklar olunca da çelişkiler başlıyor.

Yetişkin olmak, kişinin iyisiyle kötüsüyle yaptığı her şeyin sorumluluğunu üstlenebilmesi demektir. Doğal olarak esas mesele kendine inanmaktır, kişinin kendi arkasında durabilmesidir. Sadece bu konularda değil her konu için bu geçerlidir.

bence sen olayı yanlış anlamışsın.
bu kadın için değil erkek için de olması gereken şeyler.
ilk buluştuğun adamla ya da kadınla birlikte olmak doğru değil ki.
dini açıdan demiyorum insani açıdan da öyle. bizler insanız hayvan değiliz ki. duygularımız var yani. ya adam ya da yakın hiv virüsü taşıyorsa??
hiç tanımadığın biriyle şak diye flörtleşmek de yanlış. hırsız mı psikopat mı katil mi?? Allah muhafaza.
ha tanırsın bir ortamda gidip ilk adımı atarsın bunda sıkıntı yok.

ama senin dediklerin dışında daha büyük vahim durumlar var kadın olmanın getirdiği.
mesela boşanamaz, çocuğunu bir gün babaya emanet edip dinlenemez, işini her şeyini erkeğe göre kadın ayarlar, erkek çalışır kadın çalışamaz, kadın belli saatten sonra dışarı çıkamaz, kadın okuyamaz falan..

Valla konu sahibesi şort giydi diye kafasına tekme yiyen kadın var. Sense erkekler kadar özgür olmak istiyorsun. O iş olmaz.
Erkekler ne yapsa üstünden su gibi akıp gidiyor hesap hep kadına kesiliyor bizim toplumda. Onu da geçtim kadınlar çok ağır yargılanıyor. Ben mesela kadınların güzellikle çirkinlikle yargılanmasına, değerlendirilmesine karşıyım. Ben de bundan çok çok rahatsızım.
Avrupa'ya taşın çok rahatsızsan. Başka da çözüm göremedim.

bence sen olayı yanlış anlamışsın.
bu kadın için değil erkek için de olması gereken şeyler.
ilk buluştuğun adamla ya da kadınla birlikte olmak doğru değil ki.
dini açıdan demiyorum insani açıdan da öyle. bizler insanız hayvan değiliz ki. duygularımız var yani. ya adam ya da yakın hiv virüsü taşıyorsa??
hiç tanımadığın biriyle şak diye flörtleşmek de yanlış. hırsız mı psikopat mı katil mi?? Allah muhafaza.
ha tanırsın bir ortamda gidip ilk adımı atarsın bunda sıkıntı yok.

ama senin dediklerin dışında daha büyük vahim durumlar var kadın olmanın getirdiği.
mesela boşanamaz, çocuğunu bir gün babaya emanet edip dinlenemez, işini her şeyini erkeğe göre kadın ayarlar, erkek çalışır kadın çalışamaz, kadın belli saatten sonra dışarı çıkamaz, kadın okuyamaz falan..
Mutlaka , mutlaka . Erkek olmadı diye gömülen bebekler var en basta zaten. Fakat ben beni dertlendiren kısmını yazdım. Sosyal mesaj kaygısı gütmüyor konu.

Valla konu sahibesi şort giydi diye kafasına tekme yiyen kadın var. Sense erkekler kadar özgür olmak istiyorsun. O iş olmaz.
Erkekler ne yapsa üstünden su gibi akıp gidiyor hesap hep kadına kesiliyor bizim toplumda. Onu da geçtim kadınlar çok ağır yargılanıyor. Ben mesela kadınların güzellikle çirkinlikle yargılanmasına, değerlendirilmesine karşıyım. Ben de bundan çok çok rahatsızım.
Avrupa'ya taşın çok rahatsızsan. Başka da çözüm göremedim.
Bildiğim kadarıyla siz almanya daydınız. Ben avrupadaki yasamı bilmiyorum. Tatillerim max.10 gün sürdü, ondAnda insan zihniyeti anlamında cok fazla bişi görmedim. Gercekten farklı mı?

Mutlaka , mutlaka . Erkek olmadı diye gömülen bebekler var en basta zaten. Fakat ben beni dertlendiren kısmını yazdım. Sosyal mesaj kaygısı gütmüyor konu.

amacım sosyal mesaj değil ki.
senin istediklerin bana göre doğru değil. ama sadece kadın olduğun için değil insan olduğun için.
çünkü ilk görüştüğün birlikte olmayı seçtiğin insan ya son gördüğün insan olursa??
hayatta tedbir her zaman şart.

amacım sosyal mesaj değil ki.
senin istediklerin bana göre doğru değil. ama sadece kadın olduğun için değil insan olduğun için.
çünkü ilk görüştüğün birlikte olmayı seçtiğin insan ya son gördüğün insan olursa??
hayatta tedbir her zaman şart.
Benim isteklerim değil aslında bunlar tam olarak. Bunları bi erkek yaptığı zaman bi sorun yokken. Kadın yapınca olay olması.

Bildiğim kadarıyla siz almanya daydınız. Ben avrupadaki yasamı bilmiyorum. Tatillerim max.10 gün sürdü, ondAnda insan zihniyeti anlamında cok fazla bişi görmedim. Gercekten farklı mı?

Farkli tabi.
Burda oyle giyinen, suslenen kadin goremezsiniz mesela. Makyaj yapan, topuklu ayakkabi giyen kadin sokakta yok denecek kadar az. Kendi acimdan kadinlara uygulanan guzellik cirkinlik baskisinin o kadar cok olmadigini dusunuyorum.

Onun disinda kadinlar kotu gozlere hedef olmadan istedigini giyip, istedigi yere gidebiliyor. Kimse de o saatte sokakta ne isi varmis demiyor.

Yani sosyal acidan kadinlarin da insan yerine kondugunu dusunuyorum.

Farkli tabi.
Burda oyle giyinen, suslenen kadin goremezsiniz mesela. Makyaj yapan, topuklu ayakkabi giyen kadin sokakta yok denecek kadar az. Kendi acimdan kadinlara uygulanan guzellik cirkinlik baskisinin o kadar cok olmadigini dusunuyorum.

Onun disinda kadinlar kotu gozlere hedef olmadan istedigini giyip, istedigi yere gidebiliyor. Kimse de o saatte sokakta ne isi varmis demiyor.

Farkli tabi.

tabi aslında düşününce epilasyon durumları bile ona keza :) bense ağda yaptıramadım denize gircem diye apar topar jilet yaptigimi bilirim:)

Kim tutuyor ?
Ne isterseniz yaşayabilirsiniz .
Ünv de kızdan çok erkek arkadasım vardı kimse 4 kişi ile aynı masada demedi .
Yeri geldi birine ilk adımı da attım kimse hafif kız yakıştırması yapmadı.
Yazdıklarınız biraz abartılı geldi .

aranızda benim gibi olan var mı merak ediyorum. Yanlıs anlasılmasın cinsel tercihlerim konusunda erkeklerden hoslanıyorum eşcinsellik gibi bi durum değil demek istediğim.

Fakat toplum baskısının en az hissedildiği izmir gibi bi sehirde yasıyor olmama rağmen mutsuzum.

Kendimi baskı altında hissediyorum. Biriyle ilk tanıstığım aksam ondan hoslanıp sevişmek isteyebilirim mesela aslında cok doğal fakat kendime hep engel olmak durumundayım cünkü kadınım.

Her cümlemde her kelimemde dikkatli olmak zorundayım yanlıs anlamaya ve ya imaya açık sözler söyleyemem cümkü kadınım.

Kadından cok erkek arkadasım var mesela fakat dısArdan hoş görünmüyor bu durum 4 erkeğn masasında oturuyor olmam

Birini beğeniyorum mesaj atamıyorum beğendiğimi söyleyemiyorum bulusmaya davet edemiyorum neden? Cünkü kadınım yanlıs anlaşılırım.

Hayatımda biri olsun istediğim bi dönemdeyim. Ciddi ilişki değil demek istediğim flörtleşme anlamında. Bulusmasamda olur mesela instagramdan mesajlasma bile iyi hissettirir kendimi. Fakat ilk adımı atamıyorum. Onu bırakın karsı taraf ilk adım atsa bile cevap veremiyorm birinin tanıdığı cıkarda marliyn internette erkek arıyor diye adım cıkar korkusundan .

Vallahi sıkılfım, biraz sansımız olsa erkek doğardık
Bence çevrenin tepkisinden çok korkuyorsun.Üzerinde baskı oluşmasına müsaade etmişsin.

Bence o senin tutuk olmandan kaynaklı abarttığını düşünüyorum.nişanlıyım ama instagramdan mesaj atanlarla konuşuyorum.arkadaşça herkesle iletişim kurabilirim.kim ne düşünürse düşünsün.umrumda değil açıkçası

Farkli tabi.

Bizim sokaklarımızda ise kadınlarımız her gün defileye gider gibi geziyor. Beni de en çok rahatsız eden konulardan birisi bu. Kendi isteği ile değil de bazı dayatmalardan dolayı güzel görünmek amacı ile öyle giyiniyor çoğu. Güzellik, çirkinlik baskısı ülkemizde gerçekten çok fazla.

Hareketli genclik değil demek istediğim. Evlenmeden önce yapılabilecek listedi diye bişey varsa hepsini yapmısımdır. Ailemde baskıcı değil sanah 5de eve girdiğmde oldu kız kuza tatile gittiğimde oldu sevgilimle tatil yaptığmda oldu. Dibine kafar yasadım gercekten.

Ama demek istediğim asla bu değil. Mesela sabah 5 de girdiğimde oldu diyorum ya. 3 den snra sokakta olduğumu sosyal medyada paylasmaya cekiniyorum. Ya da sevgilimde tatile gittiğimde. Beni sıkan daha cok toplumun algısı.
Yani biraz cekiniyor olmanızmı dert..okadar rahat yaşam tarzına sahipsin paylaşmasan neolur bumu dert? Bikere paylaş,o noktada da utanma duygunuz kalkar merak etmeyin.

aranızda benim gibi olan var mı merak ediyorum. Yanlıs anlasılmasın cinsel tercihlerim konusunda erkeklerden hoslanıyorum eşcinsellik gibi bi durum değil demek istediğim.

Fakat toplum baskısının en az hissedildiği izmir gibi bi sehirde yasıyor olmama rağmen mutsuzum.

Kendimi baskı altında hissediyorum. Biriyle ilk tanıstığım aksam ondan hoslanıp sevişmek isteyebilirim mesela aslında cok doğal fakat kendime hep engel olmak durumundayım cünkü kadınım.

Her cümlemde her kelimemde dikkatli olmak zorundayım yanlıs anlamaya ve ya imaya açık sözler söyleyemem cümkü kadınım.

Kadından cok erkek arkadasım var mesela fakat dısArdan hoş görünmüyor bu durum 4 erkeğn masasında oturuyor olmam

Birini beğeniyorum mesaj atamıyorum beğendiğimi söyleyemiyorum bulusmaya davet edemiyorum neden? Cünkü kadınım yanlıs anlaşılırım.

Hayatımda biri olsun istediğim bi dönemdeyim. Ciddi ilişki değil demek istediğim flörtleşme anlamında. Bulusmasamda olur mesela instagramdan mesajlasma bile iyi hissettirir kendimi. Fakat ilk adımı atamıyorum. Onu bırakın karsı taraf ilk adım atsa bile cevap veremiyorm birinin tanıdığı cıkarda marliyn internette erkek arıyor diye adım cıkar korkusundan .

Vallahi sıkılfım, biraz sansımız olsa erkek doğardık
Bu dediklerinizi erkek de yapsa yanlış anlaşılır kadın olmakla ilgisi yok aslında

Genel toplum kuralları diye birşey var

Yeni tanıştığımiz erkek tanıştığımız gün sevişmek istese sapik mıdır nedir koşarak uzaklaş deriz mesela

Back