• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadın olmayı sevmiyorum

Cakmamarliyn

Guru
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2010
1.657
2.451
358
aranızda benim gibi olan var mı merak ediyorum. Yanlıs anlasılmasın cinsel tercihlerim konusunda erkeklerden hoslanıyorum eşcinsellik gibi bi durum değil demek istediğim.

Fakat toplum baskısının en az hissedildiği izmir gibi bi sehirde yasıyor olmama rağmen mutsuzum.

Kendimi baskı altında hissediyorum. Biriyle ilk tanıstığım aksam ondan hoslanıp sevişmek isteyebilirim mesela aslında cok doğal fakat kendime hep engel olmak durumundayım cünkü kadınım.

Her cümlemde her kelimemde dikkatli olmak zorundayım yanlıs anlamaya ve ya imaya açık sözler söyleyemem cümkü kadınım.

Kadından cok erkek arkadasım var mesela fakat dısArdan hoş görünmüyor bu durum 4 erkeğn masasında oturuyor olmam

Birini beğeniyorum mesaj atamıyorum beğendiğimi söyleyemiyorum bulusmaya davet edemiyorum neden? Cünkü kadınım yanlıs anlaşılırım.

Hayatımda biri olsun istediğim bi dönemdeyim. Ciddi ilişki değil demek istediğim flörtleşme anlamında. Bulusmasamda olur mesela instagramdan mesajlasma bile iyi hissettirir kendimi. Fakat ilk adımı atamıyorum. Onu bırakın karsı taraf ilk adım atsa bile cevap veremiyorm birinin tanıdığı cıkarda marliyn internette erkek arıyor diye adım cıkar korkusundan .

Vallahi sıkılfım, biraz sansımız olsa erkek doğardık

Aslinda erkeklerin uzerinde de farkli baskilar var. Kadin kadar degildir muhakkak da cok erkek arkadasiniz varmis, onlar da bahsediyordur kendilerinde hissettikleri baskidan. Benim gozlemledigim genelde maddi konularda baskilar hissediyor cogu.

Yani toplum herkese bir seyler bicmis. Siz ya oldugunuz gibi goruneceksiniz ya da gorundugunuz gibi olmayi sececeksiniz. Kim olursaniz olun.

aranızda benim gibi olan var mı merak ediyorum. Yanlıs anlasılmasın cinsel tercihlerim konusunda erkeklerden hoslanıyorum eşcinsellik gibi bi durum değil demek istediğim.

Fakat toplum baskısının en az hissedildiği izmir gibi bi sehirde yasıyor olmama rağmen mutsuzum.

Kendimi baskı altında hissediyorum. Biriyle ilk tanıstığım aksam ondan hoslanıp sevişmek isteyebilirim mesela aslında cok doğal fakat kendime hep engel olmak durumundayım cünkü kadınım.

Her cümlemde her kelimemde dikkatli olmak zorundayım yanlıs anlamaya ve ya imaya açık sözler söyleyemem cümkü kadınım.

Kadından cok erkek arkadasım var mesela fakat dısArdan hoş görünmüyor bu durum 4 erkeğn masasında oturuyor olmam

Birini beğeniyorum mesaj atamıyorum beğendiğimi söyleyemiyorum bulusmaya davet edemiyorum neden? Cünkü kadınım yanlıs anlaşılırım.

Hayatımda biri olsun istediğim bi dönemdeyim. Ciddi ilişki değil demek istediğim flörtleşme anlamında. Bulusmasamda olur mesela instagramdan mesajlasma bile iyi hissettirir kendimi. Fakat ilk adımı atamıyorum. Onu bırakın karsı taraf ilk adım atsa bile cevap veremiyorm birinin tanıdığı cıkarda marliyn internette erkek arıyor diye adım cıkar korkusundan .

İnternet çok geniş bi alan değil mi şehirdışından birileriyle yazışın hem tanıdık olma ihtimali de olmaz,ayrıca başkalarının ne dediğini bu kadar önemsemeyin bence kimse için o kadar önemli değilsiniz/değiliz aslında

Ben de çoğu defa düşünmüşümdür.
Erkek olsaydım ,kadınları ne güzel anlardım diye ....
Ama sevişmek bir çok kişiyle canım kimi istiyorsa o konulara sıcak bakmıyorum.
Erkek de olsaydım ,bir kalitem olmalı,seçici olmalıyım ,anlık canımın her çektiğiyle sevişsem pişman olurdum ..
Cinsiyet meselesi değil bence bu.
Sizin isyanınız ,ön yargılara bence ...

adın filan çıkmaz korkma, yanlış anlama örnek olarak söylüyorum sadece, herkese mavi boncuk dağıtan biri değilsen adın çıkmaz. sana değer veren birilerine de, ilgisini göstermesi için fırsat tanımazsan tabii ki böyle yalnız hissedersin. sosyal medyada dünya kadar erkek mesaj atıyo, invite atıyo. ordan da mantıklı bişey çıkmaz, maksat flörtse ordan alasını bulursun seçersin incelersin dünya kadar bulursun. haa ciddi bişeylerse eğer, ordan buldukların yüzde 99,999 işe yaramaz.

sen kendin ol, biraz rahat ol. fazla vesvese yaptığın için sıkıntılısın bence, aklı başında çok insan her şeyini gizlice yaşar, herkese bahsetmez. çoğu insan sırdaşımız değil, her şeyi paylaşmayız. düzgün iki insan bir araya gelip çenesini kapayabilir ve ne istiyorsa yapar. çok da şeeyapmamak lazım

O sinirlari siz kafanizda cizmissiniz zaten. Simdi kimin tarafindan yargilanmaktan korkuyorsunuz? Ve belkide icinizdeki ses ilk gece tanimayan biriyle beraber olmanin risklerini site hatirlatiyor..Olabilmez mi? Türk toplumda erkek olmak veya kadin olmak kolay degil. Cinsellik konusunda ama kadina karsi daha büyük baski vardir veya bir cok konu oraya baglaniyor söz konusu kadin olunca

daha küçük bir ilçe yasasan ne yapardın merak ediyorum ,
her köşe başında bir tanıdık , ama genede çok hareketli bir gençlık geçirdim ,
bence senın içinde yok ,
Hareketli genclik değil demek istediğim. Evlenmeden önce yapılabilecek listedi diye bişey varsa hepsini yapmısımdır. Ailemde baskıcı değil sanah 5de eve girdiğmde oldu kız kuza tatile gittiğimde oldu sevgilimle tatil yaptığmda oldu. Dibine kafar yasadım gercekten.

Ama demek istediğim asla bu değil. Mesela sabah 5 de girdiğimde oldu diyorum ya. 3 den snra sokakta olduğumu sosyal medyada paylasmaya cekiniyorum. Ya da sevgilimde tatile gittiğimde. Beni sıkan daha cok toplumun algısı.

Kendi kafanizdaki toplumsal cinsiyet normlarindan dolayı bunlar. Ülkede pek çok genç kadın tinder kullanıp tanıştığı gece bir ilişki yaşıyor, hatta yetmiyor sevgili oluyorlar , pek çok kadın sevgilisiyle tatile çıkıyor, gururla resimler paylaşıyor, pek çok kadın masadaki tek kadin olmayı asla sorun etmiyor,birçok kadının 'normal' ev arkadaşı erkek ve bunu normal karşılıyor. ve bir çok kadın 'ilişkide ilk adımı erkek atar' düşüncesini çoktaaan aşmış.
Siz bu insanlardan değilsiniz çünkü kendi kafanızda basmakalip cinsiyet rolleri var. İsterseniz norvece gidin , kafanizin içindekilerle gittiğiniz sürece zaten bu düşüncelerden çıkamazsıniz.
Benim tavsiyem Emma goldman'dan 'dans edemeyeceksem bu benim devrimim degildir'
Ve melek Özlem sezer'den 'masallar ve toplumsal cinsiyet' kitabını okumanız.
Kafanizin içinde sürekli dönüp dolasan ama şekillendiremediginiz fikirlerin bir başkasının kaleminden düzgün cümlelerle çıkmış olması sizi etkileyebilir.
Beni etkilemişti:)
Ayrıca kadın olmak güzeldir En Büyük KK

Hareketli genclik değil demek istediğim. Evlenmeden önce yapılabilecek listedi diye bişey varsa hepsini yapmısımdır. Ailemde baskıcı değil sanah 5de eve girdiğmde oldu kız kuza tatile gittiğimde oldu sevgilimle tatil yaptığmda oldu. Dibine kafar yasadım gercekten.

Ama demek istediğim asla bu değil. Mesela sabah 5 de girdiğimde oldu diyorum ya. 3 den snra sokakta olduğumu sosyal medyada paylasmaya cekiniyorum. Ya da sevgilimde tatile gittiğimde. Beni sıkan daha cok toplumun algısı.

ozaman ülkeyi değiştirmen lazım canım yaaaa

bu istekler bu ülkede çok zzor ,

Ben de çoğu defa düşünmüşümdür.
Erkek olsaydım ,kadınları ne güzel anlardım diye ....
Ama sevişmek bir çok kişiyle canım kimi istiyorsa o konulara sıcak bakmıyorum.
Erkek de olsaydım ,bir kalitem olmalı,seçici olmalıyım ,anlık canımın her çektiğiyle sevişsem pişman olurdum ..
Cinsiyet meselesi değil bence bu.
Sizin isyanınız ,ön yargılara bence ...
Aynen evet tam olarak bu. Bende her cıktığım adamla sevişmek istiyorım gibi bi derdim asla yok. Örnek olarak verdim. Diyelim ki etkilendim 100 kişiyle coktuysan sadece biriyle birliktr oldum. O adamın kafasında algı bu kız tek gecelik direkt. Değiştiremezsin onu. E ben tek basına mı yaptım?

Ben anlamadım. İstediğiniz gibi yaşayın. Siz anlatmadıktan sonra kim bilecek ki sizin kimle seviştiğinizi, ya da ilk mesajın, ilk teklifin sizden geldiğini?

3 den sonra sokakta takıldığınızı, ya da sevgilinizle tatilinizi neden sosyal medya da duyurmak istiyorsunuz, o kısmı da anlamıyorum.

Aynen evet tam olarak bu. Bende her cıktığım adamla sevişmek istiyorım gibi bi derdim asla yok. Örnek olarak verdim. Diyelim ki etkilendim 100 kişiyle coktuysan sadece biriyle birliktr oldum. O adamın kafasında algı bu kız tek gecelik direkt. Değiştiremezsin onu. E ben tek basına mı yaptım?

Haklısın ..
Erkekler bu konularda çok acımasız .,
Kendilerine gelince normal bir gecede soğumak ama kadında böyle hak görülmüyor. En modern olanı bile canının her istediğiyle yatıp,bakire eş arıyor.
Toplum kadınların üzerine misyon yükledi,doğarken ana oluyormuşuz gibi, önümüz hep ilikli.
Ama işte canın nasıl istiyorsa öyle davranıp toplumu takmayacaksın ,,elindeyse eğer. Değilse yapacak hiçbirşey yok maalesef.

Ben anlamadım. İstediğiniz gibi yaşayın. Siz anlatmadıktan sonra kim bilecek ki sizin kimle seviştiğinizi, ya da ilk mesajın, ilk teklifin sizden geldiğini?

3 den sonra sokakta takıldığınızı, ya da sevgilinizle tatilinizi neden sosyal medya da duyurmak istiyorsunuz, o kısmı da anlamıyorum.
Toplumdan kastım cok genel aslında. Karsımda ki adamda bilecek onun aileside bilecek hiç biyerde hiç vişey paylasmasam bile.

Siz anlatmadıktan sonra diyorsunuz ya :)
Erkekler marifetlerini abartarak anlatmaya bayılır maalesef ,onlar varken duyulmaması mümkün mü ?

Kadın olmayı seviyorum da, toplumun kadın&erkek ayrımcılığından, kadına bakış açısından, dayatmalarından elbette nefret ediyorum. Bununla mücadele etmek de bizim görevimiz. Toplum ikiyüzlü diye kenara çekilecek değiliz. Dışarıdan nasıl göründüğünüz öncelikli değil, kimin ne düşündüğü de öyle. Kimseye bir zararı olmayan, kimseyi ilgilendirmeyen her şeyi yapmakta özgürsünüz. İstersem on tane erkekle otururum, istersem ilk geceden sevişirim (evliler uslu dursun ama:KK53:), kime ne... Kadın teklif etti diye sizi yanlış anlayacak insanlarla zaten buluşmayın ya. Ahlak bekçiliği yapan insanların hayatını mercek altına alsak, ne biçim ahlaksızlıklar çıkar... İnsanların kendi huzursuzluklarını rahatlatma biçimi başka insanlara saldırmak. Sadece ülkemizin değil, dünyanın genelinin ahlak anlayışı çürük. O yüzden çok da şey etmemek lazım. Gerektiğinde savaş baltalarımızı bürünüp, kendi bildiğimiz gibi yaşamaya devam. Ha buradaki en önemli şeylerden biri o özgür hayatı yaşarken, kendimizi büyük tehlikelere sokmamak. Sabahın dördünde eve dönmeye asla karşı değilim ama etrafın ne pis sapıklarla, psikopatlarla dolu olduğunu düşünüp, ona göre önlemleri alarak dönmek lazım.

Bir de; cinsel tercih değil, cinsel yönelim... :super:

Haklısın ..
Erkekler bu konularda çok acımasız .,
Kendilerine gelince normal bir gecede soğumak ama kadında böyle hak görülmüyor. En modern olanı bile canının her istediğiyle yatıp,bakire eş arıyor.
Toplum kadınların üzerine misyon yükledi,doğarken ana oluyormuşuz gibi, önümüz hep ilikli.
Ama işte canın nasıl istiyorsa öyle davranıp toplumu takmayacaksın ,,elindeyse eğer. Değilse yapacak hiçbirşey yok maalesef.
Artık yeni ilişkiye baslamaktan korkuyorum.
Hislerimi saklamaktan, kendimin ne istediğini geri plana atıp bu adam hakkımda be düşünür diye düşünmekten bunaldm.

Toplumun bisey yaptigi yok. Herkesin dusuncesi, yasama tarzi farkli. Siz herkesi memnun etmeye calisarak yasiyorsaniz bu toplumun sucu degil. Sizin sorununuz.
Yapayim ama bilinmesin, soyle dusunulmesin boyle olmasin. Oyle bisey yok. Yargilayan, farkli dusunen her toplumda var. Cesaretiniz varsa ozgur olursunuz ama arkasinda duramayacaginiz seyler hayal edersiniz boyle olur.

Internet uzerinden de yazistim.
Ilk mesaji da attim.
Esime hoslandigimi da ilk ben soylemistim.
Begendigime yazabilirdim,davet edebilirdim... Tabi belli sinirlar icinde. Hicbir erkegin pesinde dolanmam bu da kisisel bisey, toplumsal degil.
Dun tanistigimla bugun yatma olayini yapmadim ama toplum korkusundan degil yine kisisel bir durum.

Yaptigim hobi nedeniyle arkadas grubumun buyuk cogunlugu erkekti. Masada 4 erkekle degil 20-30 erkekle otururdum.
Hicte adim biseye cikmadi. Arkamdan birileri biseyler dediyse de haberim yok umurumda degil. Sosyal iliskilerimi, evliligimi, calistidigim donemde isimi etkileyecek bisey olmadi.

Back