• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadın öğretmenin anne olma hakkı yok mu

neymiş gerekçeleri. öğretmen sevgisini nasıl göstermeliymiş ? sinir bozucu.

Hic canini sikma. Olan karnindaki yavruya oluyor. 1.siniflarla uğraşmak da hic kolay degil. Ben lisede 9 ve 12.siniflara giriyorum 9lara girdigimde ana sinifinda gibi hissediyorum kendimi. Allah kolaylik versin
Öyle öyle 9. Sınıflar gerçekten çok farklı. Ben de çoğunlukla 9' lara girdim. Bu yıl da hep 9. Çok şirinler ama :)

Valla mudurunuzun sacmaligi bu. Ben de veli olsam cocugumun sınıf ogretmeni 2 ay sonra degissin istemem. Ha ogretmene iftira da atmam ama.
Bence siz mudurunuzle görüşün. Size 1.sinif vermesin. Velilere de söyleyin, terbiyesizligin alemi yok siz varsınız diye cocuk mu dogurmayim deyin. Gidip mudurle konuşsunlar.
Ben velilerde bir sıkıntı görmedim valla.
Sıkıntı bana iftira atmaları. Hiçbir şey bunun için bahane değildir. Ben kabul etmiyorum bunu kesinlikle hem de bu hamile halimle.

Başta Müdürünuz hatayı yapmış Hamile,izne ayrılacağını bildiği öğretmenini neden 1.sınıfa veriyor?
Tabi veliler de işgüzar..3 günde gördükleri öğretmeni ne diye kötülerlerler anlamam.

Öğretmen izne çıkınca elbet müdür bunun bir çaresine bakacak

Sıkıntı bana iftira atmaları. Hiçbir şey bunun için bahane değildir. Ben kabul etmiyorum bunu kesinlikle hem de bu hamile halimle.
siz de karşı tutanak hazırlayın..Elbet hiç bir suçunuz olmadığı ortaya cikacak

Burdaki kabahatli müdür ... veliler kendi tarafindan bakiyor olaylara , siz kendi tarafinizdan ... kuzenim çok boş konuşur , cocugunu da zerre egitmez ...tokat atar..ogretmeni birsey yapti mi cocugu kiymetlenir ... bilgic bilgic konusuyor .. hocasi fazla ders yaptirmiyor gezdiriyor diye.. neymiş yan sınıftaki cocuklar bilgiliymis ,konuda ilerlemişler ..kendilerin ki ödev vermezmiş ... utanmasa ögretmen koltuguna oturur..

Görevlendirildiğim okulda veliler el birliği ile beni üzmeye yemin etmişler. Maalesef ki 1. sınıf verdi müdür ben de çok hoşnut olmadım çocuklardan ayrılma durumu için. Ama müdüre karşı gelme durumum yok ki.
Her şeyi geçtim olan oldu ve ben görevimi yapıyorum, Daha 3 gündür okul başladı diyebiliriz buna rağmen çocuklara sevgi göstermediğimi iddia eden dilekçeler yazılmış. Müdür bey hamile olduğunuz için yazılıyor bunlar biliyorum dedi ama benim kalbim çok kırıldı :KK43: ağladım bu hamile halimle. Şimdiye kadar sevilmediğim bir sınıfım olmadı yemin ederim. 2 ay ücretli olarak görev yaptığım öğrencilerimden bile beni arayanlar sosyal medyadan bulup ekleyenler var. Siz olsanız ne yapardınız?
Ücretli ogretmen misiniz

Aslında burda velilere kızamadım.1.sınıfı ücretli öğretmene verirsen işler karışır .en büyük suç müdürde.ucretli öğretmenin ayrılacağı belli.1. Sınıf velileri endişe duyar tabi.mudur de hamileliği on plana çıkararak kendi yaptığı hatayı ört pas etmeye çalışmış .bence üzülme seninle alakası yok velilerin endişesi çok haksız değil.sen öğretmenliğini göstererek kanıtla kendini

Canim ucretli ogretmensen ve de branşın sinif ogretmeni degilse yanlis anlama ama veliler endiselenmekte haklı.1.sinif cok önemli oyle kolay degil.tabi sinif ogretmeniyseniz bisey diyemicem

Haklısınız istenmediğini bilmek üzer insanı
Velilerde haklı 1. Sınıfta çocuklar öğretmenlerine alışacakken ayrılacaksınız birbirinizden çocuklar içinde zor
Keşke 1. Sınıf olmasaymış aslında size sınıf vermeleri hata olmuş
İki taraf içinde üzüldüm

Lalekiran Lalekiran hocam ne kadarr bencil velileriniz var ya Allah sabır versin benmde gıcık velilerim oldu ama tek tük. Sonuçta doğum izninden dönünce gene öğretmenleri olacaksın ne kadar düşüncesizler. Ben olsam velilere tavrımı belli ederdim veli toplantısında da açık açık konuşurdum

Çok çirkin bir tutum..kızım bu sene 1.sınıfa başladı ,okul aile birliği başkanı eşimin can dostunun karısı .biz okula gider gitmez "sakın kadın öğretmen tercih etmeyin ,ya evleniyorlar ya doguruyorlar "dedi ,şokumdan ağzım açık kaldı çünkü hemcinsini ekarte etmeye çalışan bir kadın vardı karşımda . Tiksindim kendisinden, şok igrenmeye dönüştü ve bakışlarıma da yansıdı .sen hiç doğurma ve bir an önce boşan ,bir daha da okula geldiğimde seni görmek istemiyorum dedim ve hızla yanından uzaklaştım. Kadının kadına reva gördüğüne bakar mısınız ?
Hiç şaşırmadım durumuna ,güçlü ol ve dik dur .idare de amacın ne olduğunu anlamış ,kendini üzme lütfen .

Yakın bir zamanda bende böyle bir tartışmanın içine girdim . Ağzını açan aman kadın öğretmen olmasın , aman her sorunlarını sınıfa yansıtıyorlar , yok çok kibirliler yok konuşulmuyor onlarla muhattap bile olmuyorlar , hamilelik vs . Gerçekten çok şaşırdım hem de hiç bekmeyeceğim insanlar böyle konuştu . Hep de tecrübelerinden bahsediyorlar ne kadar doğru bilemem tabii ama açıkçası üzüldüm . Yaşananların cinsiyetle değil insanlıkla alakalı olduğunu anlatmaya çalışmak çok zor . Şunu görüyorum kadınların yaptıkları hatalar affedilmiyor ve unutulmuyor ama erkekler bu konuda çok şanslı . Hayatın bir çok alanında böyle .

Zihniyetlerini anlamak gerçekten güç. İlkokulda 3 tane öğretmenim değişti ikisi erkekti, kadın olan da yaşlıydı ama işte sadece genç kadın veya hamile olunca değişmiyor öğretmen. Yani psikolojim de bozulmadı derslerim de hep iyiydi çok şükür. Ama evde dizi izlemekten başka bir şey yapmayan veliler okulda bıdı bıdı derdinde maalesef.

İftaranın hiçbir mazereti olmaz , veliler derlerini başka türlü çözümlemeye çalışmalıydılar . İlk okulda öğretmen değişimi hele ki 1. sınıf , eğitmen olarak çocukları ne kadar kötü etkileyebileceğini tahmin ediyorsunuzdur sanırım . Onlarla açıkça kendi tercihiniz olmadığını , onları anladığınızı ama kararı veren kişinin müdür bey olduğunu söylediniz mi ? Böylece direkt dertlerini müdürle konuşurlardı onlarda .

Şunu da söylemeden geçemeyeceğim siz iftiradan yakınırken aynı şeyi velilere yapıyorsunuz genel konuşarak “ evde dizi izlemekten başka birşey yapmayan veliler ...” derken , sizde evde görmediğiniz insanlara ithamlarda bulunuyorsunuz .

Son düzenleme:
Cahil insana yapilacak bir sey yok malesef hele de iftira atmaktan korkmayacak kadar kotu kalpli insanlara diyecek bir sey yok canim sen isini yap gerisini takma , onlar cozebilecekleri problemlere baksin sinifta bir sey eksik desen bir kurus vermemek icin bin yere sikayet ederler sanki Devlet ogretmen vermeyecek yerine sen gidince hic yuz verme ve takma kafana

Aslında burda velilere kızamadım.1.sınıfı ücretli öğretmene verirsen işler karışır .en büyük suç müdürde.ucretli öğretmenin ayrılacağı belli.1. Sınıf velileri endişe duyar tabi.mudur de hamileliği on plana çıkararak kendi yaptığı hatayı ört pas etmeye çalışmış .bence üzülme seninle alakası yok velilerin endişesi çok haksız değil.sen öğretmenliğini göstererek kanıtla kendini
Hiçbir endişe iftirayı meşru kılmaz. Bu yüzden velileri haklı bulamayacagim şahsen.

Ben olsam idareden soruşturma açılmasını ısrarla talep ederim.idari soruşturma da "çocukları sevmiyor,ilgi gostermiyorsunuz" iddiası size yöneltilecek. Soyut iddia.ispat ister. Sonuç idari yönden takipsizlikle sonuçlanır.yani soruşturma sonuçu bir disiplin cezasi verilemez büyük ihtimalle. Tam bu asamada hakkinizda yazılan şikayet dilekçesinden bir suret alıp hem Cumhuriyet Başsavcılığına asılsız iddiaları nedeni ile iftira suc isnadi ile suc duyurusunda bulunur hem de mahkemeye "sosyal ve mesleki cevrede küçük düşürülme,itibar zedelenmesi " nedeni ile 1TL bedelli tazminat davası açardım.Veli elbette şikayet edebilir ama somut olguya , delil ve tanığa dayanmayan afaki söylemler ile öğretmenlik mesleği böylesine yıpratamamalı. Geçmiş olsun

Yakın bir zamanda bende böyle bir tartışmanın içine girdim . Ağzını açan aman kadın öğretmen olmasın , aman her sorunlarını sınıfa yansıtıyorlar , yok çok kibirliler yok konuşulmuyor onlarla muhattap bile olmuyorlar , hamilelik vs . Gerçekten çok şaşırdım hem de hiç belmeyeceğim insanlar böyle konuştu . Hep de tecrübelerinden bahsediyorlar ne kadar doğru bilemem tabii ama açıkçası üzüldüm . Yaşananların cinsiyetle değil insanlıkla alakalı olduğunu anlatmaya çalışmak çok zor . Şunu görüyorum kadınların yaptıkları hatalar affedilmiyor ve unutulmuyor ama erkekler bu konuda çok şanslı . Hayatın bir çok aşanında böyle .

İftaranın hiçbir mazereti olmaz , veliler derlerini başka türlü çözümlemeye çalışmalıydılar . İlk okulda öğretmen değişimi hele ki 1. sınıf , eğitmen olarak çocukları ne kadar kötü etkileyebileceğini tahmin ediyorsunuzdur sanırım . Onlarla açıkça kendi tercihiniz olmadığını , onları anladığınızı ama kararı veren kişinin müdür bey olduğunu söylediniz mi ? Böylece direkt dertlerini müdürle konuşurlardı onlarda .

Şunu da söylemeden geçemeyeceğim siz iftiradan yakınırken aynı şeyi velilere yapıyorsunuz genel konuşarak “ evde dizi izlemekten başka birşey yapmayan veliler ...” derken , sizde evde görmediğiniz insanlara ithamlarda bulunuyorsunuz .
Evet öyleleri var içinde çocuklar yalan söylemez ben her zaman kendimi savunmada özellikle onları işaret ederim zaten bu hep böyleydi benim için. Onlara durumu anlattım çocukları düşündüğüm için ben de istemedim dedim ama müdür bey zorla verdi dedim. Toplantıda konuşuldu bu durum.
ayrıca sağlığım el verirse 37 kadar devam edebilirim dedi yani kısa bi süre ayrı kalacaktık çocuklarla o da ilk dönem sonunu buluyor ki o zamana kadar okumaya da geçerler çoktan.
Ama bu şekilde beni üzmelerine dayanamam daha 3 gün oldu ve benim gülümsemeyen bi öğretmen olduğum ile dilekçeye şikayet konusu olmuş. Siz düşünün bu velilere ben nasıl gülümseyeyim yarın görünce?

Back