• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadın öğretmenin anne olma hakkı yok mu

Bana ne başkansa önce insan olsun sonra karşıma geçsin konuşsun .öyle herkesle muhatap olan biri değilim .böyle asalakları gömmeyi de iyi bilirim .

Akşam gitmiş kocasına ,daughter ile bugün tanıştım ,sanırım psikolojik sorunları devam ediyor ,durup dururken beni rezil etti demiş :))
Aklınca sana okulla ilgili yardım etmek istemiş bak ben okulun içindeyim bla bla...

Durum dururken olamamış orası kesin.. farkında bile değil ne yaptığının... neden tepki verdiginin farkında olsaydı keşke .

Velilerin yaptigi cok yanlis ama mudurun yaptigi da yanlis , 1.sinifa 3 ay sonra gidecek ogretmen verilmez ki , baska bos sinif yok mu okulda ?

Çok çirkin bir tutum..kızım bu sene 1.sınıfa başladı ,okul aile birliği başkanı eşimin can dostunun karısı .biz okula gider gitmez "sakın kadın öğretmen tercih etmeyin ,ya evleniyorlar ya doguruyorlar "dedi ,şokumdan ağzım açık kaldı çünkü hemcinsini ekarte etmeye çalışan bir kadın vardı karşımda . Tiksindim kendisinden, şok igrenmeye dönüştü ve bakışlarıma da yansıdı .sen hiç doğurma ve bir an önce boşan ,bir daha da okula geldiğimde seni görmek istemiyorum dedim ve hızla yanından uzaklaştım. Kadının kadına reva gördüğüne bakar mısınız ?
Hiç şaşırmadım durumuna ,güçlü ol ve dik dur .idare de amacın ne olduğunu anlamış ,kendini üzme lütfen .

Hamile kalmasi, evlenmesi ogretmenin suçu degil ama şu egitim sartlarinda tercih edilmemesi bana dogal geliyor cunku cok ogretmensiz bos ders gecirdik ilkokulda dahil.
Hatta lisede ana bolum dersiminizin ogretmeni 1 sene okula gelmedi bile neredeyse, cocuk dogurdu izinliydi, raporluydu. Yerine baska bir ogretmen gelip bize ders anlatmadi bir turlu booom boş gecti butun dersler onumuzde universite sinavi... :)

Ogretmen degisikligi de iyi bisey degil ama en azindan bos gecmeseydi.
O zamandan bu zamana degisen bisey yok demek ki hala...

Çok çirkin bir tutum..kızım bu sene 1.sınıfa başladı ,okul aile birliği başkanı eşimin can dostunun karısı .biz okula gider gitmez "sakın kadın öğretmen tercih etmeyin ,ya evleniyorlar ya doguruyorlar "dedi ,şokumdan ağzım açık kaldı çünkü hemcinsini ekarte etmeye çalışan bir kadın vardı karşımda . Tiksindim kendisinden, şok igrenmeye dönüştü ve bakışlarıma da yansıdı .sen hiç doğurma ve bir an önce boşan ,bir daha da okula geldiğimde seni görmek istemiyorum dedim ve hızla yanından uzaklaştım. Kadının kadına reva gördüğüne bakar mısınız ?
Hiç şaşırmadım durumuna ,güçlü ol ve dik dur .idare de amacın ne olduğunu anlamış ,kendini üzme lütfen .
Zihniyetlerini anlamak gerçekten güç. İlkokulda 3 tane öğretmenim değişti ikisi erkekti, kadın olan da yaşlıydı ama işte sadece genç kadın veya hamile olunca değişmiyor öğretmen. Yani psikolojim de bozulmadı derslerim de hep iyiydi çok şükür. Ama evde dizi izlemekten başka bir şey yapmayan veliler okulda bıdı bıdı derdinde maalesef.

Ben velileri de anladım çünkü yarıda kalacak çocuklar. Parasina kiysin özele versin diyen üyeler insanların ekonomik durumu ortada herkes çocuğunu özele göndermek isterdi. Benim de ilkokulda öğretmenim değişmişti ben üzülüp olumsuz etkilenmiştim mesela.Hata kimsede değil müdürde.
Not: öğretmenim

Hamile kalmasi, evlenmesi ogretmenin suçu degil ama şu egitim sartlarinda tercih edilmemesi bana dogal geliyor cunku cok ogretmensiz bos ders gecirdik ilkokulda dahil.
Hatta lisede ana bolum dersiminizin ogretmeni 1 sene okula gelmedi bile neredeyse, cocuk dogurdu izinliydi, raporluydu. Yerine baska bir ogretmen gelip bize ders anlatmadi bir turlu booom boş gecti butun dersler onumuzde universite sinavi... :)

Ogretmen degisikligi de iyi bisey degil ama en azindan bos gecmeseydi.
O zamandan bu zamana degisen bisey yok demek ki hala...
Ben ayrılınca büyük ihtimalle ücretli öğretmen gelecek. Çünkü ilçede kadrolu olan öğretmen kalmadı benimle birlikte hepimiz görevlendirildik geçen hafta itibariyle.

Ben velileri de anladım çünkü yarıda kalacak çocuklar. Parasina kiysin özele versin diyen üyeler insanların ekonomik durumu ortada herkes çocuğunu özele göndermek isterdi. Benim de ilkokulda öğretmenim değişmişti ben üzülüp olumsuz etkilenmiştim mesela.Hata kimsede değil müdürde.
Not: öğretmenim
Hata müdürde olabilir ama bunu düzeltmenin yolu bir öğretmene iftira atmak değil. Bu şekilde hatanın büyüğünü kendileri yapmış oluyor.

Görevlendirildiğim okulda veliler el birliği ile beni üzmeye yemin etmişler. Maalesef ki 1. sınıf verdi müdür ben de çok hoşnut olmadım çocuklardan ayrılma durumu için. Ama müdüre karşı gelme durumum yok ki.
Her şeyi geçtim olan oldu ve ben görevimi yapıyorum, Daha 3 gündür okul başladı diyebiliriz buna rağmen çocuklara sevgi göstermediğimi iddia eden dilekçeler yazılmış. Müdür bey hamile olduğunuz için yazılıyor bunlar biliyorum dedi ama benim kalbim çok kırıldı :KK43: ağladım bu hamile halimle. Şimdiye kadar sevilmediğim bir sınıfım olmadı yemin ederim. 2 ay ücretli olarak görev yaptığım öğrencilerimden bile beni arayanlar sosyal medyadan bulup ekleyenler var. Siz olsanız ne yapardınız?
Siz 28 haftalık hamileyseniz, size 1. sınıf verilmesi zaten yanlış. Yakında izne ayrılacaksınız. Ben de sınıf öğretmeniyim. Keşke müdürle konuşup durumunuzu anlatsaydınız. Erkekler pek anlayamıyor bu durumları. Siz o halde 1.sınıfla nasıl ilgileneceksiniz? Ellerinden tutup eğilip yazdırmanız gerekecek, zor olur. Allah yardımcınız olsun.

Canım hiç takma. Bu hamilelige ozel degil, veliler her durumda şikayetçi. Senin arkanda durup kiymet bilen 5 tane falan çıkıyor belki. Digerleri en ufak bir seyde hemen sikayet.
Bir de bu öğretmen degisimine cocuklar hemen alışıyor ama veliler alisamiyor bir turlu.
Maalesef kuzum. Sabretmekten başka çarem yok :(

Bu is yerindeki kisilerle ilgili durum. Sizinkide huysuz veliler. Ben 3. Ye gebe oldugumu dduydugunda bi is arkadas cildirmisti:))
Oyke bi tepki vermistiki sanarsin onun kesesindeki parayla dogum iznine cikicam:)

Kendisi hic dogurmamis istemedigi icin..cok kirici seyler soylemisti. Bende ona hala bi sansin var istiyosan dogurabilirsin sende demistim. Bunlari soylemeye beni kendisi itti. Efendi gibi tebrik edip cekilseydi kosesind ne benim kalbim kirilirdi ne de onunki.

Herkesi memnun edemezsin, bu yuzden takmamaya calis. Ogretmensin diye kole degilsin

Hata müdürde olabilir ama bunu düzeltmenin yolu bir öğretmene iftira atmak değil. Bu şekilde hatanın büyüğünü kendileri yapmış oluyor.
Ayıp etmişler keşke iftira atmadan duzgunce kendilerini ifade etselerdi. Zorbalık ve mobing uygulamışlar. Siz stres olmayın bebeğiniz etkilenmesin sizin suçunuz yok sonuçta

Görevlendirildiğim okulda veliler el birliği ile beni üzmeye yemin etmişler. Maalesef ki 1. sınıf verdi müdür ben de çok hoşnut olmadım çocuklardan ayrılma durumu için. Ama müdüre karşı gelme durumum yok ki.
Her şeyi geçtim olan oldu ve ben görevimi yapıyorum, Daha 3 gündür okul başladı diyebiliriz buna rağmen çocuklara sevgi göstermediğimi iddia eden dilekçeler yazılmış. Müdür bey hamile olduğunuz için yazılıyor bunlar biliyorum dedi ama benim kalbim çok kırıldı :KK43: ağladım bu hamile halimle. Şimdiye kadar sevilmediğim bir sınıfım olmadı yemin ederim. 2 ay ücretli olarak görev yaptığım öğrencilerimden bile beni arayanlar sosyal medyadan bulup ekleyenler var. Siz olsanız ne yapardınız?
Hiç takma kafana, çok çocuğunu düşünen basar parayı gönderir özel okula.
Ayrıca daha 3 gün olmuş okul açılmalı, dilekçeleri kimse önemsemeyi bırak ilgilenmez bile.
Evde çocuklarına dayanamazlar döver azarlarlar okula gidince bı kıymetli inci tanesi olur hepsi.

Siz 28 haftalık hamilesiniz ve size 1. sınıf verilmesi zaten yanlış. Yakında izne ayrılacaksınız. Ben de sınıf öğretmeniyim. Keşke müdürle konuşup durumunuzu anlatsaydınız. Erkekler pek anlayamıyor bu durumları. Siz o halde 1.sınıfla nasıl ilgileneceksiniz. Ellerinden tutup eğilip yazdırmanız gerekecek, zor olur. Allah yardımcınız olsun.
Hocam daha ilk dakika da dedi 1. sınıf söyledim hamileyim hocam bırakma durumu olacak vermeyin bana 1 dedim dinlemedi. Hatta ilk gün ben daha çok üzüldüm inanın çocuklar için. sonra napayım başa gelen çekilir, alışmaya çalıştım. 3 günde tüm çocukların isimlerini öğrendim mesela. Diğer öğretmenler ezberlemek için boynuna isimlik asıyordu biri geldi ondan yapmayacak mısınız diyor.

Ogretmenlik zor bir meslek, hele hamileyseniz daha da zordur eminim. Kolayliklar diliyorum. Benim de kiz kardesim ogretmen ve 32 haftalik hamile, normalde ilk hamileliginde 37. haftaya kadar calismisti ama bu hamileliginde daha erken izne ayrilmayi dusunuyor, tabi bunda karnina dogru yedigi tekmenin de etkisi var, tabi cok kucuk oldugu icin cocuga kizamiyor ama velisiyle gerekli konusmayi yapmis.

Hocam daha ilk dakika da dedi 1. sınıf söyledim hamileyim hocam bırakma durumu olacak vermeyin bana 1 dedim dinlemedi. Hatta ilk gün ben daha çok üzüldüm inanın çocuklar için. sonra napayım başa gelen çekilir, alışmaya çalıştım. 3 günde tüm çocukların isimlerini öğrendim mesela. Diğer öğretmenler ezberlemek için boynuna isimlik asıyordu biri geldi ondan yapmayacak mısınız diyor.
Allah kolaylık versin. Halden anlamayan idareciyle çalışmak zor gerçekten. Üzmeyin kendinizi böyle gereksiz insanlar için.

Hic canini sikma. Olan karnindaki yavruya oluyor. 1.siniflarla uğraşmak da hic kolay degil. Ben lisede 9 ve 12.siniflara giriyorum 9lara girdigimde ana sinifinda gibi hissediyorum kendimi. Allah kolaylik versin

Valla mudurunuzun sacmaligi bu. Ben de veli olsam cocugumun sınıf ogretmeni 2 ay sonra degissin istemem. Ha ogretmene iftira da atmam ama.
Bence siz mudurunuzle görüşün. Size 1.sinif vermesin. Velilere de söyleyin, terbiyesizligin alemi yok siz varsınız diye cocuk mu dogurmayim deyin. Gidip mudurle konuşsunlar.
Ben velilerde bir sıkıntı görmedim valla.

Bizim annelerimiz saygılıydı öğretmenimize insan lar tuhaf

Back