Kadin dusmani dusunceleri icsellestiren arkadaslar

En buyuk kk

Guru
Kayıtlı Üye
18 Mart 2013
3.752
12.073
Kizlar bu konu beni cok sinirlendiriyor. Ben 32 yasinda bekar bir kadinim, Turkiye'de lise ve universiteden kalan bir arkadas cevrem var, Whatsapp kiz gruplarimiz filan var. Bu kadinlarin hepsi okumus etmis. Master yapmis, doktora yapmis, yurtdisinda yasamis, Turkiye'nin en iyi okullarini bitirmisler. Kendi ayaklari uzerinde duran, yalniz yasayan kadinlar. Ve son zamanlarda cogundan "artik genc degiliz, gidim sarkti, goz altimda torbalar var" gibi seyler duyuyorum.

Bir tanesi esinden ayrildi ve artik bu yastan sonra (yasi 32) kimseyi bulamayacagini dusunuyor. Bir tanesinden "artik secenekler azaliyor, erkekler genc kadin seviyor" gibi laflar duydum.

Bir digerine eski muvekkili "sizin yuzunuz cokmus, kotu bir estetik yaptirmis gibi gorunuyorsunuz, 40 yasinda gosteriyorsunuz" demis. (Arkadasim minyon bebek gibi bir kiz).

Bir digeri tesadufen buyuk bir copcatan hizmetinin kurucusuyla tanismis bir arkadas ortaminda. Bu adam arkadasima ve sevgilisine copcatan hizmetlerini aciklarken arkadasima "mesela sen 10 uzerinden kacsin?" demis. Ona gore 10 uzerinden 8 olan bir kadin kendinden daha dusuk puanli bir erkege bakmaliymis iliski ancak oyle saglikli olurmus, kadin erkekten guzel olmaliymis. Neye gore kendine puan verecekmissin dedim, tipe gore dedi. E bence ben 11'im valla dedim. Whatsapp grubumuzdan baska biri hemen atladi "bu yastan sonra o puani alamayiz artik En buyuk kk" diyor.

Simdi merak ettigim:

1. Erkekler bunlari deme curetini nerden buluyor? Yani bir kadinin yasi- yuzu- kilosu vs nasil bu sekilde tartisma konusu olabiliyor??? Ben mi kendi dunyamda yasiyorum da Turkiye'de erkekler cidden boyle mi, gercek hayat bu mu??? Bu erkekler istisna mi yoksa erkeklerin cogu bu kadar kendinde bir kadini degerlendirme hakki goren kisiler mi? Bu ne ya?

2. Bu kadar okumus etmus avukat muhendis ogretim uyesi olmus kadinlar nasil boyle seylere inanabilir? Kendilerini nasil bu kadar asagi cekebilirler? Ben bunlari dedigimde ise "Ama En buyuk kk, bunlar yasadigimiz toplumun gercekleri, malesef toplum boyle" diyorlar.

Simdi diyeceksiniz ki "E sen de mal misin neden bunlari kendine dert ediniyorsun? Neden buraya konu actin amacin ne??". Cunku benim de ozguvenim cok dusuk, ozellikle dis gorunus konusunda, ozguvenim cok cok dusuk. Siddet gorme gecmisim de var. Oz degerim yerlerde. Ama bundan kurtulmaya calisiyorum, belli yasta evlenilir, kadin dedigin soyle olur boyle olur gibi kaliplara bagli olmadan yasamaya calisiyorum. Ve kendimi sevmeye, kendime deger vermeye calisiyorum. Uzun suredir yalnizim ve bir erkekle iletisim kurdugumda kendi degerimin farkinda olarak iletisim kurmak istiyorum. Yani yalniz kalma korkusuyla hak etmedigim davranislari cekmek istemiyorum artik. Ve kendimi hangi yasta kiloda vb olursam olayim GUZEL hissetmek istiyorum, kendime bakmak, ozen gostermek istiyorum ama bunun yaslanma yalniz kalma kucumsenme degersiz gorulme elestirilme korkusuyla degil tamamen KENDINE OLAN SAYGI VE SEVGIDEN kaynaklanmasini istiyorum. Bu yuzden boyle seyler duymak beni cidden cok fazla etkiliyor.

Bu yuzden buraya benim gibi dusunenleri duymaya, "arkadaslarin sacmalamis" diyenleri dinlemeye geldim kizlar.

İlişkiler konusunda genellemelere gitmemek lazim çunku işin içinden cikilmiyor oyle olunca.
Butun erkekler ayni istek ve beklentide değiller. Kimisi genç sever, kimisi olgun sever, birine kilolu seksi gelir, oburune zayif seksi gelir...
Herkesin mutlaka begeneni olur yani. Biz kadinlar hepimiz ayni tipi mi begeniyoruz? Ayni beklentilerde miyiz? Oyle iste

Arkadaşların saçmalıyor. Ama maalesef böyle bir zihniyet ortaya çıktı. Ekşi sözlükte her gün buna benzer başlıklar açılıyor. Ben geçen günlerde burada kadınların erken yaşlandığını düşünen, bu sebeple kendisinden büyük biriyle evlendiğini söyleyen 25 yaşındaki bir hemcinsimle tartıştım. Kadının değerinin gençliğine göre belirlenmesi çok çiğ geliyor. Adeta et muamelesi görüyoruz. Mesleğim, entelektüel birikimim, kişiliğim pek de kimsenin umrunda değil. Bunlara akıl yorup üzülemem. Çünkü değmez.

Simdi diyeceksiniz ki "E sen de mal misin neden bunlari kendine dert ediniyorsun?

Bu yuzden buraya benim gibi dusunenleri duymaya, "arkadaslarin sacmalamis" diyenleri dinlemeye geldim kizlar.

tam bunu düşünmüştüm ki yazmışsın valla

yani bu çizdiğin profillerdekileri de seni de anlamıyorum

daha önce de yazdım yine yazayım şu arkadaş fetişizmini bırak

ya Allah aşkına lise arkadaşı ile kız watsapp grubu vs çok gereksiz değil mi

ortak yaşam yok ortak konu yok işte genel geçer gıdım sarktıya dönüyor muhabbet

yaşım 40 evet ben de sarktım bak kendim söylüyorum pandemide kilo da aldım

ama bu kriterler ile yaşamıyorum

ben hayatımın hiç bir aşamasında bak ergenlik dahil hiç bir aşamasında karşımdaki erkekleri yakışıklı diye beğenmedim akıllı diye beğendim, çalışkan diye beğendim

40 ımdan sonra yakışıklı aramayacağım

hayatımın hiç bir aşamasında güzel olmadım gerek de yok zira güzelliğimi kullanarak çalışacağım bir hayatım da yok

beni de kimse güzelim diye beğenmesin zaten ki arada takılırım benim gibi çirkini ne yaptın ki diye

özetle şu kilonu onu bunu takma

zaten güzelsin fitsin bakımlısın diye gelecek adam gelmesin içine baksın dışına değil

hep yazarım hayatlarımız maskeli diye

işte o maskemizi yanında çıkarabileceğimiz insanları bulmalıyız hayatımıza almak için

Ya annem babam da bana "ne diyorsun sen ne bicim konusmalar evde kaldim filan hic bu laflar sana yakisiyor mu?" diyorlar. Benim arkadaslarimin da cogunda ozguven sorunu var yani belki ozguven sorunu olanlar olarak birbirimizi cektik bilmiyorum.

Kadın dediğin mutfakta aşçı, sokakta hanımefendi, yatakta seks işçisi olacak

ya da ya da sen bir kadin olarak, hadi oradan demeyi ogreneceksin, karsindaki kisi hemcinsin olsa bile.

Ama sizin durumunuzda cok kaldim, hani insan bu tartismayi bir erkekle yapiyor da, kadinla neden yapiyor anlayamiyor.

Arkadaş grubunuzu mu değiştirseniz ? Benim de farklı farklı arkadaş gruplarım var ama genel olarak hiçbiri böyle değil. İçlerinden bir kaç tane özgüveni zarar görmüş kişi çıksa da genel algı böyle değil. Şu an çalıştığım odada 3 arkadaş boşanmış kadın arkadaş,biri geçen hafta boşandı, hayatı dolu dolu yaşıyorlar , çok şıklar, kendilerine yatırım yapıyorlar. Ben 36 yaşında bir kadınım,doğum yaptım, kg aldım verdim, çocuk yıpratıyor, evlilik uzun vadede yürütmek zor, iş hayatı ayrıca yorucu, ev işleri tamamen farklı bir yük Ama kendimi her şeye rağmen iyi hissediyorum,güçlü ve güzel hissediyorum , açıkcası hissetmekten ziyade öyle olduğumu düşünüyorum. Erkek hayatının neresinde derseniz, eşimin benim üzerimdeki yorumlarını bertaraf etmiş durumdayım. Yani saçını şu renge boya, şöyle giyin, şöyle konuş dese bunlar inanın umrumda olmaz. Ben bir bireyim onunla evliyiz flörtüz sevgiliyiz diye onun kalıplarına uyamam. Genel olarak " erkek temeli " üzerine kurulu değil bakış açım halbuki annem tamamen öyle bir kadındı. Ben belki de annem bu kadar "erkeğe tapan" kafada olduğu için böyle biri oldum.

tamam da cok az iste o insan sayisi.
Insan gercekten bir kadinla neden kadin haklari uzerine tartisayim ki diye dusunuyor..
Neden bunun kadinlarin yuklenmesi gereken bir yuk olmadigini surekli savunayim ki,
sen demiyor musun?
ben bazen erkek arkadaslarimla daha rahatim, en azindan onlar erkek diyorum mesela, sacma sapan seyleri savunduklarinda ornegin.
Ama bir kadina bunu diyemiyorum, oyle arada kaliyorum, teselli mi vermeli, ya arkadasim bu zaten senin yukun degil mi demeli, ne yapmali.

Bir de senin modunu dusurenler var ornegin. Ben de bir kadin olarak senin gibi oldugumu dusunuyordum ama, ozellikle cocukla birlikte anne ve kadin soyle olmali mahalle baskisini cok iyi kaldirabildigimi dusunmuyorum.

Çok gereksiz takılmıyor Musun?

Burada belki bana kızanlar olacak ama 30 dam sonra özellikle de evlenince kadınlarımız biraz kendini salıyor

Halbuki bakım yapsa , spor , diyet , kendine özen gösterse , güzel giyinse , mutlu olsa her Kadın güzel olur

Tabi kimse 20 sinde kalmıyor da

30 yasında 40 yasında olup çıtır gibi olan da var

25 inde sarkan da

Kadınlarımızın ruh halide çok önemli burada.
Bazen gençleri görüyorumda hayattan bezmiş gibiler.

Dediğiniz gibi toplumun çoğu kadını değerlendirme derdinde, ve değerlendirirken de baktığı şeylerin çoğu maalesef fiziksel. Ama bunu yapan kadınlar da var mesela prensip olarak sadece Kuzey Avrupalı erkeklerle takılan, diğer ırklara çöp muamelesi yapan, tüm kriterlerini fiziksel görünüme endeksleyen kadın arkadaşım da olmuştu eskiden. Böyle insanlar hep var, hep olacak, ama genelleme yapmaya gerek yok ben herkesin böyle olduğunu düşünmüyorum. Bu tip insanlar bana sığ geldiği için onları hayatımdan uzak tutmaya çalışıyorum. Sizi de duyduklarınız etkilemesin bence, etrafınızı içinizin güzelliğini gören insanlarla doldurduğunuz sürece başkalarının ne düşündüğü önemli olmamalı.

Konuyla alakasız bir yorum yapacağım.

Sizin özgüveniniz nasıl düşük ben anlamıyorum. Kendiniz hakkındaki en kötü şeyleri bile burada söyleyebiliyorsunuz. Farklı gösterme çabası içinde değilsiniz.Bence övünecek çok şeyiniz var ama bir kere övündüğünüzü mesleğinizden, yaptığınız şeylerden dem vurduğunuzu duymadım.

Burada tam tersi kendisi hakkında mükemmelmiş gibi davrananların gerçek hayatta özgüvenlerinin düşük olduğunu düşünüyorum.

Orada mutlu olmadığınız konularınızdan az çok hatırlıyorum ancak sizin yerinizde olsam buraya imkanım olduğu sürece asla dönmem.Çünkü konuda bahsi geçen arkadaşlarınız gibi insanlar gerçekten de çoğunlukta.

ben konuşmuyorum artık o tarz kişiler ile

ama bir profesörle tartışmıştım

kadın profesör ve bir eğitim veriyor bize

kitle meslektaş ki malum burası küçük yer çoğu kişi birbirini tanıyor beni tanımayan eşimi tanır vs

kadın diyor ki eşleriniz sevgilileriniz için süslenin gerçek olduğunuz gibi olmayın onların hoşlanacağı şekilde olun öğüt de vermiyor olamsı gereken budur edasında anlatıyor

bir sürü de genç bekar var

ayy dedim dayanamadım

neden dedim

eşim beni en kötü halimle kabul etmeli

bu giyim kuşam, saç süs püs dışarıdaki kişilere ilişkin sevgilimin yanına en ben halimle giderim evde de en ben olurum

buraya gelirken saçımı başımı yıkarım toplum içine çıkacağım diye hazırlanırım belki ama kendim olacağım yer sevgilimin yanıdır vs dedim

maskelerimiz evde de çıkaramayacaksak nerede biz olacağız

kadın bana bir kaç yıla sevgilin kalmaz minvalinde bir şeyler söyledi

20 yıldır aynı adamlayım deyince de sizden geçmiş modda

yani bir de genç ve güzel kadın görünce erkeklerin hemen ona koşacağını düşünen zihniyet

ya ben erkek olsam neyime güvenip de koşayım derim para vs hikaye

hayattan ne beklediğinle alakalı bi durum, ben hayatta etimle kemiğimle varım, tekim, kendimi seviyorum fakat çevre çeşitli manipüle yoluyla insanların kendini sevmesine engel olmaya çalışıyor, boş geliyor bana. Bana mesela bazı kilolu kadınlar çok hoş geliyor, yakışıyor. Yaşım 30 daha yolun başı gibi geliyor, bazen dipte buluyoruz kendimizi ama inanın o insanlarla alakalı. Bakış açısı çok önemli. Hayatta nasıl var olmak istediğinle alakalı. Ben içime sinerek, severek, mutlu, huzurlu var olmak istiyorum. Içimi iyi şeylerle doldurmak istiyorum. Bir kadın rakamlardan ibaret değil.

Ohoo her şeyin en kötüsünü düşüneceksek yaşamayalım atalım kendimizi bir yerlerden
Bırak hayat aktığı gibi yol alsın. O bunu demiş yok buramı beğenmiyolar falan insanların ağzına bakarak yaşam mı olur?
Ayrıca boşanmayı sevgiliden ayrılık olarak değerlendiriyorum sırf çocuk var diye kendimi kapatmam ha evlenmem(o girdaba tekrar girmem) ama hayatımı da yaşarım. Kimse umurumda olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…