• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadın doğum anlayan baksın lütfen

Skry3737

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2020
4
0
1
33
Merhabalar 30 haftalık 23 nisan 2019 da gebelik zehirlenmesi (Preeklampsi) sebebi ile doğum yaptım. Ve kızımı kaybettim. Daha sonra 7 haftalık şubat ayında üzüm gebeliği (mol gebelik) denildi ve kürtaj oldum..
8 ay olmuş hgc değerim 0.26 şuan..
Mol gebelik geçirip ne zaman sonra gebe kaldınız? Ve ikisini aynı anda geçirenler var mı?

Parsiyel mol gebelik ve ortamdan sonra doktorum en az 1 sene beklemem gerektiğini söyledi. Hamile kalmadan öncede gerekli tahlil ve kontrollerim yapıldıktan sonra gebeliğe hazırlık sürecine girdim.

Kese şekli içindeki gelişmemiş fetüs yada kan pıhtısına göresanırım. ayrıca aşırı yüksek çıkan beta hcg. Mol gebelikte ayrılıyor nitekim isim isim.

6+2 hamileyim dün doktora gittim kese zorda olsa gözüktü ama hcg yüksek 36555 çıktı dün ama ne kesede nede rahimde üzüm salkımı şeklinde şeyler çıktı nede başka birşey doktor sadece hcg yüksek olmasına bakarak mol gebelik dedi bugün için detaylı ultrason ve alttan muayene için çağırdı

Mol gebelik belirtilerinde aşırı bulantı kusma oluyormuş bnm hiç kusma ve bulantım olmuyor

6+2 hamileyim dün doktora gittim kese zorda olsa gözüktü ama hcg yüksek 36555 çıktı dün ama ne kesede nede rahimde üzüm salkımı şeklinde şeyler çıktı nede başka birşey doktor sadece hcg yüksek olmasına bakarak mol gebelik dedi bugün için detaylı ultrason ve alttan muayene için çağırdı
İkiz ya da üçüz gebelik olmasın canım bilemiyorum başına gelen var 🤭

Evet yoktu. Eski doktorum u aradım söyledim sakın gitme Altan baktırma daha erken çocuğun gözükmesi zaten hcg değerin normal. çoğul gebelik de olabilir dedi. Ama dün gittiğim doktor çok üzdü bizi direk mol gebelik demesi çok üzücü oldu

Diğer doktorum ikiz de olsa 3 üz de tek de olsa illa hcg yüksek diye gözükecek diye birşey yok dedi

Doktor sadece hcg den yola çıkarak konuştu zaten daha ultrason a girmeden başlamıştı bu tarz olumsuz konuşmalara. Tabi yinede ne olacak bilmiyorum artık

Merhaba bu konuda en iyi bilgilendirmeyi doktorunuz yapacaktir. Mol gebelikte ultrason kontrolunde eger rahim icinde duzensiz uzum gibi goruntu varsa ve beta hcg normalden daha yuksekse supheleniliyor. Mol gebelikten sonra bir yil ilac tedavisi goruldukten sonra doktorunuz uygun gorurse hamilelik planlaniyor. Yine de baska bir doktora daha gorunmenizi tavsiye ederim. Umarim hersey gonlunuzce olur.

Merhaba bu konuda en iyi bilgilendirmeyi doktorunuz yapacaktir. Mol gebelikte ultrason kontrolunde eger rahim icinde duzensiz uzum gibi goruntu varsa ve beta hcg normalden daha yuksekse supheleniliyor. Mol gebelikten sonra bir yil ilac tedavisi goruldukten sonra doktorunuz uygun gorurse hamilelik planlaniyor. Yine de baska bir doktora daha gorunmenizi tavsiye ederim. Umarim hersey gonlunuzce olur.
Haftaya pazartesi gidecem doktora. İnşallah yanılmıştır doktor. Allah herkesin duasını kabul etsin.

Sonucun ne canım
Biraz geç gördüm kusura bakma gittim kalp atışı da dinledik çok şükür mol gebelik ile alakası bile yokmuş. Tek doktor ile sınırlı kalmamak en doğrusuymuş. Yani mol gebelik sadece hcg yüksek olmasına bakılarak teşhis konulacak birşey değilmiş.

Biraz geç gördüm kusura bakma gittim kalp atışı da dinledik çok şükür mol gebelik ile alakası bile yokmuş. Tek doktor ile sınırlı kalmamak en doğrusuymuş. Yani mol gebelik hcg yüksek olmasına bakılarak teşhis konuşacak birşey değilmiş.
Estağfurullah canım çok sevindim

Back
X