Selam, akl-ı selim, güzel kk kadınları
Konu biraz karmaşık o yüzden biraz detaya girmem gerek güzel gözlerinizi yorduğum için şimdiden kusuruma bakmayın
10 gün kadar önce akşam işten eve yeni girmiştim eşim de o gün izinliydi otururken eltim beni aradı.. KV işyerine gelmiş bugün sizde kalıcam demiş.. Eltim de gizlice beni aradı böyle böyle oldu evde yemek falan da yok hem seni de görmek istiyo dışarda buluşalım diyo dedi (eltimle evlerimizin arası yürüyerek 15 dakika).. Ben de dışarda buluşmak ayıp olur şimdi siz bize gelin yemek yeriz dedim. İyi güzel yarım saat sonra geldiler.. KV kapıdan girdiğinden beri surat 5 karış falan zaten bi gerdi beni eşim de tv karşısında uyuyakalmış biz bahçeye çıktık biraz sohbet ettik, önceki günden yemeklerim vardı onları ısıttım bi salata yaptım çağırdım masaya, eşimi de uyandırdım.. KV önce ısrar kıyamet bi çorba içti, yemeğe biraz burun kıvırdı canım istemiyo dedi tırtıklaya tırtıklaya yedi.. Belli ki keyfi yoktu biz de sorduk noldu diye eltimle, başladı 3 aydır kendisiyle yaşayan boşanan büyük kayınbraderimden dert yanmaya işte çok pis, çok dağınık, bana şöyle yaptı böyle yaptı diye bi sürü saçmasapan sorunlar anlatmaya..
(Bu arada kv işten ayrıldığı 7-8 aylık dönemde kirasını evinin geçimini sadece eşim ve ben sağlıyoduk ve hiçbi çocuğu 1 kuruş destek olmadığı için çok fazla yük bize binmişti, eşim de abisini ev arkadaşıyla kaldığı evden ayrılıp annesinin yanına geçmesi için ısrarcı olmuştu, son 2-3 aydır kiranın yarısını o evde yaşayan abisi yarısını da biz ödüyoruz, ve giderlerini de aynı şekilde abisi ve biz yarı yarıya o yüzden biraz rahatladık)
Herneyse, eşim o yüzden bu konuda bi hayli gergin olduğu için ve kendisi dedikodu sevmediği için annesine "tamam artık sus konuyu değiştir bunları dinlemek istemiyorum" gibi bi cümle kurdu biraz terslenerek.. KV o hışımla çatalı kaşığı tabağa vurduğu gibi 5 saniye falan içinde tasını tarağını toplayıp biz ne olduğunu anlamadan kapıya çıktı tabi biz de ardından.. Eşim : "saçmalama napıyosun ben ne dedim şimdi, Ben: "anne Allahaşkına bak benim hatırım için gitme" , Eltim : "ay anne napıyosun dur beni bekle bari" gibi tek taraflı diyaloglardan sonra çekti gitti.. Ardından koşa koşa eltim de çıktı..
5 Dakika sonra aradım açmadı.. Eltimi aradım dolmuştan onların evinin orda da inmemiş ben eve gidiyorum demiş gitmiş. eşim o sırada inanılmaz üzgün bi insan evladının evini terkeder mi ben naptım bunu hakedecek diye geceye kadar durup durup söylendi, yer yer gözleri doldu gerçekten çok üzüldü..
Normalde biraz siniri yatışsın bikaç güne tekrar ararım diye planlıyodum kii 2 gün sonra akşam işten gelen eşimle birlikte abisi (KV ile birlikte yaşayan kb adına kolaylık olsun diye Ali diyelim) ikisi de yüzlerinden düşen bin parça eve girdiler.. Olay yine KV tabi.. Evde yine kavga etmişler Ali de neyse uzatmayalım ben gidiyorum diye çıkarken (tabi o saatte ya bize gelecek ya da küçük eltimlere) KV başlamış , "sen git milletin şaklabanlığını yap " "herkes senden yaka silkiyo" "şöyle pissin böyle sorumsuzsun" herkes senin pisliğini konuşuyo" "ahmet (eski ev arkadaşı küçük kaynımın yakın arkadaşı) bile senden tiksinmiş, elektrik faturasını bile ödememişsin ahmetle kalırken, sen heryerde böylesin senden adam olmaz" gibi cümlelerle uğurlamış Ali'yi evden.. Ardından da küçük kaynımı arayıp "hiçbirinize hakkımı helal etmiyorum Allah hepinizi bildiği gibi yapsın diye saydırmış"
Neyse tabi Ali de geldi bize diyo ki "ne biliyo pisliğimi, fatura ödemeyişimi ? " Tabiki küçük eltim ve kaynım söylemiş ama insan bunu da söyleyemiyo tabiki onları suçlar gibi, O yüzden şu an Ali'nin karşısında hepimiz arkasından konuşan dedikodusunu yapan zanlılarız.. Neyse annesini tanıdığı ve abarttığını bildiği için bize herhangi bi tepki vermedi ama tabiki biz çok mahçup olduk.. Özellikle küçük eltim ve ben kadın olduğumuz ve anneleriyle sık sık görüştüğümüz için daha fazla suçlu pozisyondayız..
Şimdi açıkçası ben bu olaya çok bozuldum.. KV nin nasılsın diye aradığında bile, o gün gözüne kestirdiği kurbanı (bu bazen benim eşim de olabiliyo,eltim de, eminim diğerleriyle konuşurken ben de oluyorumdur) sürekli eleştirmek, dert yanmak, hakkını helal etmemek gibi huylara sahip enteresan bi kadın.. O kadar çok konuşuyo ki birileri hakkında karşısındaki olarak sen de bazen bişeyler ilave ediyosun yatıştırmak adına.. Mesela Ali'ye pis dediyse evet anne napalım o da öyle birisi idare et falan gibi.. Şimdi de bunları almış yeri gelince başkasına söylemiş sanki biz oturup alinin pisliğini anlatmışız gibi.. O da yetmemiş annemi arayıp (annemle bayaa kankalar) eşimle yaşanan olayı abarta abarta anlatmış.. Aliyi zaten yerin dibine sokmuş.. Eltimle benim için de "ben öyle çekip gidince kızlar da şaşırdı üzüldü" falan diye bahsetmiş..
O günden sonra KV hiç aramadım.. aramak açıkçası içimden gelmiyo ama araya da çok soğukluk girsin istemiyorum yapım gereği küslüğü gerginliği sevmem.. Eşimle daha önce de küsüp 3-4 ay konuşmadıklarında ben tek başıma ziyaretine gidiyodum ve hep konuşuyodum aramız hep iyi oldu bu güne dek hiç sorun yaşamadık.. Aslında arayıp anne sana kırgınım demek istiyorum bazen hani aramızda konuştuklarımızı böyle söylemen hoş olmadı gibisinden.. Sonra diyorum şimdi bana da küser vazgeçiyorum.. Küçük eltim zaten kesin karar vermiş eşine de söylemiş "bundan sonra meraba meraba annenle" diye eşi de haklısın demiş -ki haklı da çünkü Ali'ye asıl söyledikleri aslında hep onun konuştukları.. Arasam bi de bana kendi eşimi kötüleyecek, hak helal etmemeler falan, bunları duyduğumda ne diyim ki yani haklısın anne etme mi diyim, ya da bi daha biri hakkında konuştuğunda eşimin yaptığı gibi ben bunları dinlemek istemiyorum artık bu konuları benle konuşma mı diyim.. Gerçekten napmam gerek hiç bilmiyorum??