Tatlı Tarifi Kadayıflı Sürpriz Şekerpare (Resimli)

Libyana

Allah var, Allah yâr...
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2008
5.943
33
Kadayıf ve şekerparenin inanılmaz uyumu..
Dün kü mönümden bir tatlı daha..
OKTAY ustanın tarifi..

hamuru için:
150 gr margarin(oda sıcaklığında)
100 gr tereyağı(oda sıcaklığında)
1 çay b. yoğurt
2 yumurta
3 çorba k. irmik
1 çay b. pudra şekeri
1 p. vanilya
1 p. kabartma tozu
aldığı kadar un
içi için:
150 gr kadayıf
50 gr ceviz
üzeri için:
1 yumurta akı
50 gr fındık
şerbeti için:
3 su b. su
3 su b. tozşeker

Önce bir karıştırma kabına yağları alıp elinizle iyice yumuşatın. Diğer malzemeleri ilave edip
kurabiye hamuru kıvamında bir hamur hazırlayın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp ,ki ben daha büyük yaptım,
elinizle açın. Diğer tarafta kadayığı bıçakla doğrayıp dövülmüş cevizle karıştırın. Açtığınız
hamurlara kadayıflı iç harcı paylaştırıp kapatın. Badem şekli verin. İsterseniz üzerine bir
yumurta akı sürüp dövülmüş fındığa bulayabilirsiniz. 170 derecede pişirin. Tatlı ılınınca daha
önceden hazırlayıp ılıttığınız tatlı ile buluşturun. 100 derecelik fırına tekrar koyup şerbeti
emmesini sağlayın. Şekerpare sevenler için güzel bir sürpriz
(Hamura şekil verme aşaması;çok önemli.
Büyük tutarsanız piştikten sonra çok sert olur ve çekmez şerbetini..O yüzden minik minik ve yassı yapmaya özen gösterin lütfen)

Son düzenleme:
oktayustakadaysekerp.jpg

photo416small.jpg

Son düzenleme:
offff Libyana yaaa yine mahvettin beni...
zaten tatli manyagiyim dayanamiyorum böyle süper tatlilarini görünce...
ellerine ve emegine saglik canim...

muhteşem görünüyo eminim tadıda öyledir. kaydettim.
ellerine sağlık

Elİne saĞlık canım cok gÜzel gÖrÜnÜyor
afiyet olsun eksik olmayın arkadaşlarŞeniz
offff Libyana yaaa yine mahvettin beni...
zaten tatli manyagiyim dayanamiyorum böyle süper tatlilarini görünce...
ellerine ve emegine saglik canim...
afiyet olsun yüreğine ve nezaketine sağlık içimdeki senciğimkaydirigubbakcemile3
buyrun ikram edeyim efenim

muhteşem görünüyo eminim tadıda öyledir. kaydettim.
ellerine sağlık

afiyet olsun,ben de tatlı canavarı olarak bayılıyorumvereliniortak

Offf görüntüye bak.Harika.Ikisinide severim zaten.Bir arada daha bir hos olmus bacim.Süper süper.:sm_cool:

Şeniz
Çok sağol can,ben de hem şekerpareye hem kadayıfa bayılırım
:hooray:

canım harika görünüyor ellerine sağlık sen kk mutfağında resmen marka olmuşsun bence..a.s.

canım harika görünüyor ellerine sağlık sen kk mutfağında resmen marka olmuşsun bence..a.s.

:eek:
Gülüm çok teşekkür ederim utandırıyorsun beni,samimi söylüyorum..
Marifet iltifata tabidir,iyi ki varsınız.
afiyet olsun efenim..

ay ay gene döktürmüş benim marifetli arkadaşımmm:asigim:
çook güzel grünüo ellerine kollarına sağlık
fakat benim canım çekti ben karışmam uçaklamı gönderiyosun başka bişeylemi isterim ona göre :jeyyar:

ay ay gene döktürmüş benim marifetli arkadaşımmm:asigim:
çook güzel grünüo ellerine kollarına sağlık
fakat benim canım çekti ben karışmam uçaklamı gönderiyosun başka bişeylemi isterim ona göre :jeyyar:
:nazar: öldürme beni burda semoş :nazar:
bir iki ay rotarlı ,getirsem sana bu tatlıları olar mıŞeniz

Ayyy süper görünüyor ellerine sağlıkcokacimcoook

Afiyet olsun çok tşkkaydirigubbakcemile5

oyy ooyyy yi beni diyo yiiiii delikafadulden
yine yaptın yapacağını libişkom bu tarifi çok gördüm nette ama henüz denemedim senin yaptıklarında harika görünüyor ooyy anam ooyyyy zemuszemus

Sağol gülüm,ben de bir kere denedikten sonra özel gün ve davetlerde eksik etmemeye başladım çok hoş bir tat.
Umarım nasip olur da denersin
sevgiler

libosum canim ellerine saglik simdi nasil canim istedi bende bayiliyorum bu tatliya
cok olmustuy bunu yapali belki 2 snee falan cok guzel oluyo, sen uzerine findikmi ne koymusun bende yumurta beyazina batirip,sonra yine ufalanmis kadayif pparcasina batirdim
firinda o kadayif parcalari kizariyoya cok hos duruyodu, tabi ordatan yaripta ,tam kadayif cikinca daha lezzetli olyyo
hem kadayif hem hamur tatli ,bencede mukemmel bi tatli iyiki ekledin ,b bunu unutmustum bile yeniden aklima geldi

anam anam anam libosum bu ne masallah:nazar:cokacimcoook kiz kasi biyerlerini nazar deyecek allah korusun:nazar:
yaa sen hic bos durmazmisin hic uyumazmisin ne ara yapiyosun bu kadar güzellikleri yauvyerimseniben
bak bi fikrim var sen bi pasatane ac bende ciragin olayim senin kadar maharet yok ama ögrenirim hemencik zengin oluruz vallahihoyyyt
yapmissin gene yapacagini canim harikasin ellerine emegine saglikopuyorumnanaktana.s.

canım ellerıne saglık yapmıssın yıne yapacagını ne diyim ben sana..çok güzel görünüyor gerçekten sürpriz.süprizzzzz

Bütün replerimi bitirdin sana yeniden rep vermem için 20 kişiye vermem lazım. Ya habire bi tarafımı şişircek tarifler vermek zorundamısın?? göğüs büyütmek isteyenlerin dopiğine bi not düşürevereceğin hayratıma.. Kıslar boşuna silikon milikon uğraşmayın liby'nin tariflerine bakın yalanın garantili ilk tarifte 1 beden büyüyoooo..Denedim garantili. Sizde deneyin bana dua edeceksiniz. Devir iktisat devri paralarınız cebinizde kalsın. Malum kriz ülkemize teğet geçtüüüüüü :)))))

libosum canim ellerine saglik simdi nasil canim istedi bende bayiliyorum bu tatliya
cok olmustuy bunu yapali belki 2 snee falan cok guzel oluyo, sen uzerine findikmi ne koymusun bende yumurta beyazina batirip,sonra yine ufalanmis kadayif pparcasina batirdim
firinda o kadayif parcalari kizariyoya cok hos duruyodu, tabi ordatan yaripta ,tam kadayif cikinca daha lezzetli olyyo
hem kadayif hem hamur tatli ,bencede mukemmel bi tatli iyiki ekledin ,b bunu unutmustum bile yeniden aklima geldi
Öyle mi canım,senin de ellerine sağlık,ne güzel bu vesile ile hatırlamış oldunzemuszemus evet üzerine kadayıf parçası da güzel oluyor gerçekten..
çok sağol gülüm

anam anam anam libosum bu ne masallah:nazar:cokacimcoook kiz kasi biyerlerini nazar deyecek allah korusun:nazar:
yaa sen hic bos durmazmisin hic uyumazmisin ne ara yapiyosun bu kadar güzellikleri yauvyerimseniben
bak bi fikrim var sen bi pasatane ac bende ciragin olayim senin kadar maharet yok ama ögrenirim hemencik zengin oluruz vallahihoyyyt
yapmissin gene yapacagini canim harikasin ellerine emegine saglikopuyorumnanaktana.s.
opuyorumnanaktan Çok teşekkür ederim cancağzım,Allah razı olsun maşallah diyelim hepimize,nazar olmaz canım..opuyorumnanaktankaydirigubbakcemile5
Hepimizin yaptığı şeyler..
Ne demek efenim siz çırak ben usta olur mu öyle şey..Tecrübe sizsinizyerimseniben
Ben uyurumm ama boş durmam kanım hızlı akıyor vereliniortak Sadece yemek yapmıyorum bazı arkadaşlar 24 saat mutfağı mesken tuttuğumu düşünüyorlar da:roflol: belli programlarım vardır,çeviri yapıyorum,geziyorum,denemeler yazıyorum,okuyorum,öğreniyorum,naçizane öğretiyorum en önemlisi İnsan yetiştiriyoruz Allahın izni ileturkbayragi bu sadece hobi..

canım ellerıne saglık yapmıssın yıne yapacagını ne diyim ben sana..çok güzel görünüyor gerçekten sürpriz.süprizzzzz
sositososito Sağol Pınarcıkım,bugün de senin telaşen var bakalım kolay gelsin mamaları bizim yerimize de götürün e mikaydirigubbakcemile3
Bütün replerimi bitirdin sana yeniden rep vermem için 20 kişiye vermem lazım. Ya habire bi tarafımı şişircek tarifler vermek zorundamısın?? göğüs büyütmek isteyenlerin dopiğine bi not düşürevereceğin hayratıma.. Kıslar boşuna silikon milikon uğraşmayın liby'nin tariflerine bakın yalanın garantili ilk tarifte 1 beden büyüyoooo..Denedim garantili. Sizde deneyin bana dua edeceksiniz. Devir iktisat devri paralarınız cebinizde kalsın. Malum kriz ülkemize teğet geçtüüüüüü :)))))
:roflol: Geldi yine benim fındikum:roflol:
bak ne diyeceğim elimde bir tarif var Göğüs büyütüyor çook ciddiyim ihtiyacı olanlara verebilirim geçen gün bir yerde okudum not ettim belki paylaşırım diye aman ben almıyım de-tatlicadiarzu-:roflol:

X