- 1 Haziran 2008
- 5.943
- 33
Kadayıf ve şekerparenin inanılmaz uyumu..
Dün kü mönümden bir tatlı daha..
OKTAY ustanın tarifi..
hamuru için:
150 gr margarin(oda sıcaklığında)
100 gr tereyağı(oda sıcaklığında)
1 çay b. yoğurt
2 yumurta
3 çorba k. irmik
1 çay b. pudra şekeri
1 p. vanilya
1 p. kabartma tozu
aldığı kadar un
içi için:
150 gr kadayıf
50 gr ceviz
üzeri için:
1 yumurta akı
50 gr fındık
şerbeti için:
3 su b. su
3 su b. tozşeker
Önce bir karıştırma kabına yağları alıp elinizle iyice yumuşatın. Diğer malzemeleri ilave edip
kurabiye hamuru kıvamında bir hamur hazırlayın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp ,ki ben daha büyük yaptım,
elinizle açın. Diğer tarafta kadayığı bıçakla doğrayıp dövülmüş cevizle karıştırın. Açtığınız
hamurlara kadayıflı iç harcı paylaştırıp kapatın. Badem şekli verin. İsterseniz üzerine bir
yumurta akı sürüp dövülmüş fındığa bulayabilirsiniz. 170 derecede pişirin. Tatlı ılınınca daha
önceden hazırlayıp ılıttığınız tatlı ile buluşturun. 100 derecelik fırına tekrar koyup şerbeti
emmesini sağlayın. Şekerpare sevenler için güzel bir sürpriz
(Hamura şekil verme aşaması;çok önemli.
Büyük tutarsanız piştikten sonra çok sert olur ve çekmez şerbetini..O yüzden minik minik ve yassı yapmaya özen gösterin lütfen)
Dün kü mönümden bir tatlı daha..
OKTAY ustanın tarifi..
hamuru için:
150 gr margarin(oda sıcaklığında)
100 gr tereyağı(oda sıcaklığında)
1 çay b. yoğurt
2 yumurta
3 çorba k. irmik
1 çay b. pudra şekeri
1 p. vanilya
1 p. kabartma tozu
aldığı kadar un
içi için:
150 gr kadayıf
50 gr ceviz
üzeri için:
1 yumurta akı
50 gr fındık
şerbeti için:
3 su b. su
3 su b. tozşeker
Önce bir karıştırma kabına yağları alıp elinizle iyice yumuşatın. Diğer malzemeleri ilave edip
kurabiye hamuru kıvamında bir hamur hazırlayın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp ,ki ben daha büyük yaptım,
elinizle açın. Diğer tarafta kadayığı bıçakla doğrayıp dövülmüş cevizle karıştırın. Açtığınız
hamurlara kadayıflı iç harcı paylaştırıp kapatın. Badem şekli verin. İsterseniz üzerine bir
yumurta akı sürüp dövülmüş fındığa bulayabilirsiniz. 170 derecede pişirin. Tatlı ılınınca daha
önceden hazırlayıp ılıttığınız tatlı ile buluşturun. 100 derecelik fırına tekrar koyup şerbeti
emmesini sağlayın. Şekerpare sevenler için güzel bir sürpriz
(Hamura şekil verme aşaması;çok önemli.
Büyük tutarsanız piştikten sonra çok sert olur ve çekmez şerbetini..O yüzden minik minik ve yassı yapmaya özen gösterin lütfen)
Son düzenleme: