- 17 Kasım 2018
- 4.950
- 19.574
- 208
Şimdi baktım oyunuzu değiştirin butonu aktif ,sanırım oluyorDeme öyle sakın sonuncu olmayım filan kızarım valla.
Bir ara vardı herhalde değiştirme yapılıyordu.
Siyasette oluyordu mesela.

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Şimdi baktım oyunuzu değiştirin butonu aktif ,sanırım oluyorDeme öyle sakın sonuncu olmayım filan kızarım valla.
Bir ara vardı herhalde değiştirme yapılıyordu.
Siyasette oluyordu mesela.
Yürü bere:))) ellerine sağlık süper görünüyor..Herkese merhaba
Yemek yarışmalarında ki ilk tarifim Erzurum'un vazgeçilmez tatlısı 'kadayıf dolması ' olacak.Umarım beğenirsiniz
Malzemeler :
Eki Görüntüle 2248317
Yarım kg. taze, yaş tel kadayıf
1,5 su bardağı kırılmış ceviz
Sosu için;
4 yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
Şerbeti için;
2 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
Kızartmak için;
1 lt sıvı yağ
Yapılışı:
Öncelikle şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz.Şerbet biraz koyu kıvam alana kadar kaynatıyoruz.Ocaktan almaya yakın ince bir dilim limon atıyoruz.Mümkünse önceden hazırlayıp dolapta soğutmalıyız çünkü şerbet yeterince soğuk olmalı.
Eki Görüntüle 2248744 Eki Görüntüle 2248745 Eki Görüntüle 2248746
Kadayıftan avucumuz kadar parça koparıp tezgaha seriyoruz,istenilen miktarda cevizi koyup yaprak sarma yapar gibi kenarlarını içe katlayarak sarıyoruz.Sararken çok sıkı sarmamaya dikkat ediyoruz
Eki Görüntüle 2248319 Eki Görüntüle 2248320
Eki Görüntüle 2248322
Sosumuzu hazırlıyoruz.Yumurtanın kokmaması için genelde ya vanilya yada çok az tuz konur sütle birlikte ancak kayınvalidemin tavsiyesiyle(kendisi Erzurumlu
) ben sıvı yağ ve yumurtayla hazırladım sosu.
Eki Görüntüle 2248325
Sardığımız kadayıfları sosa buluyoruz yalnız sosta çok fazla tutmuyoruz yani içine geçmemeli.Eğer fazla soslarsak hem yumurta kokar hemde hamur olup dağılır
Eki Görüntüle 2248328
Eki Görüntüle 2248329
Kadayıflara son şeklini verip kızgın yağda kızartıyoruz.
Eki Görüntüle 2248330 Eki Görüntüle 2248331
Kızaran dolmaları hiç bekletmeden direkt soğuk şerbete atıyoruz.4-5 dakika şerbette bekletip sunum tabağına alıyoruz.
Eki Görüntüle 2248342 Eki Görüntüle 2248343
İsteğe göre toz fıstık,ceviz yada kaymakla servis edebiliriz.
Eki Görüntüle 2248344 Eki Görüntüle 2248345
Eki Görüntüle 2248349
Deneyen herkese afiyet olsun
Sunum zamanı
Eki Görüntüle 2248351 Eki Görüntüle 2248353 Eki Görüntüle 2248354 Eki Görüntüle 2248354 Eki Görüntüle 2248355
Eki Görüntüle 2248356 Eki Görüntüle 2248359 Eki Görüntüle 2248360 Eki Görüntüle 2248361 Eki Görüntüle 2248362 Eki Görüntüle 2248363 Eki Görüntüle 2248364
Eki Görüntüle 2248357 Eki Görüntüle 2248358
Hahaha çok tatlısın çok sevindim seni gördüğüme kuzum, teşekkür ederimmmYürü bere:))) ellerine sağlık süper görünüyor..
Şimdi baktım oyunuzu değiştirin butonu aktif ,sanırım oluyor![]()
Bende aynıOda kötü olur ya b,r andadeğiştirmek ben yapamam mesela üzülürüm sonra.
Bende aynıabla burcun ne senin ?
Evet ben çorbalarda öğrendim herkes oy verenlerinin listesini yapıp teşekkür edince gözüktüğünü anladım nekadar cahilimBirde şu var nickler gözüküyor ya ondan yani,yada bir anda değiştirme belki olabilir b,lemedim şimdi..
Teraziyim.
Evet ben çorbalarda öğrendim herkes oy verenlerinin listesini yapıp teşekkür edince gözüktüğünü anladım nekadar cahilim![]()
Napayım hep dışardan okuduğum için detaylara çok vâkıf olamıyodum zamanla öğreniyorum yakında koşacağımHep öylerydi zaten,yok estafuruullah öyle deme![]()
Napayım hep dışardan okuduğum için detaylara çok vâkıf olamıyodum zamanla öğreniyorum yakında koşacağım![]()
İşte bu sözler mutlu ediyorBiz bile bazen bilmediğimiz şeylerle karşılaşıyoruz hala![]()
İşte bu sözler mutlu ediyor![]()
Siz harbi kıdemlisiniz benim daha kırk fırın ekmek yemem lazımKaç yıldır burdayım hala bişiler çıkıyor![]()
Siz harbi kıdemlisiniz benim daha kırk fırın ekmek yemem lazım![]()
Gerekte yok zatenBakma sen bana mesaj yazıp duruyorum,işin teknik kısımınfan bede anlamam hiç..
Gerekte yok zaten![]()
Kk için mi diyorBazen eşim kızıyor öğren artık diyor,bende ona kızıyorum mesela ne yapacam ki mesela.
Kk için mi diyornormal hayatta telefon bilgisayar gibi teknolojik cihazlarla ilgili diyorsa haklı bence abla yani kafa patlatmaya gerek yok ama vakit buldukça karıştır lazım olur,ondan bundan medet umana kadar kendin halledersin
![]()
Hee ozaman zorlasanda olmazYok burası için değil,şu var birde hiç ilgim yok teknolojiye meraklı değilim birde.
Hee ozaman zorlasanda olmazbenim kayınvalidem çok meraklı bu konulara telefonun bütün özelliklerini bilir
![]()