• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadın girişimcilere ne gibi destekler var

burcudalli

Guru
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2009
476
52
318
39
Hanımlar merhaba
Başlıkta da anlaşılacağı gibi yeni bı iş yeri açmak istiyoruz yengemle beraber.
Ev yemeklerinin olduğu küçük bi dükkan açmayı planlıyoruz.
Kadın girişimcilere ne gibi destekler var bilgisi olan paylaşabilir mi?
Birde iş yeri açarken neler yapmamız lazım aramızda mutlaka bilgisi olan vardır.
Şimdiden yorum yazan herkese çok teşekkür ederim.

Destek alacağınız kurumdan veya kurumun internet sitesinden bilgi almanız daha sağlıklı olur. Genelde bu tarz konularda epeyi bilgi kirliliği oluyor çünkü.
KOSGEB olarak baktım kursa falan gitmek gerekiyor sonrasında proje kabul görürse destek alınıyor uzun zaman gerekiyor onun için.
Buraya sormakta ki amacım eğer destek alıp açan biri varsa yazarsa diye

KOSGEB olarak baktım kursa falan gitmek gerekiyor sonrasında proje kabul görürse destek alınıyor uzun zaman gerekiyor onun için.

Yemek yeri açarak kosgebten destek alanlar bildiğim kadarıyla kursa gitmiyor. Memleketimde bu şekilde yüzlerce tane ev yemekleri ve gözleme dükkanı açılmıştı. Siz yine en iyi bilgiyi kurumlardan alırsınız dediğim gibi.

Hanımlar merhaba
Başlıkta da anlaşılacağı gibi yeni bı iş yeri açmak istiyoruz yengemle beraber.
Ev yemeklerinin olduğu küçük bi dükkan açmayı planlıyoruz.
Kadın girişimcilere ne gibi destekler var bilgisi olan paylaşabilir mi?
Birde iş yeri açarken neler yapmamız lazım aramızda mutlaka bilgisi olan vardır.
Şimdiden yorum yazan herkese çok teşekkür ederim.

Kosgeb artık ev yemeği, kafe vb yerlere destek vermiyor maalesef. Başka bir iş fikriniz varsa kosgeb uygun bir seçenek.
Evde yapıp satarsanız, vergi muafiyeti alabilirsiniz. Onun dışında pek destek yok. Yerel destekleri araştırın, belediyeler faln veriyor arada.

Sizi bir eğitime, sınava, mülakata vs tabi tutmadan elinize para verip hadi git iş kur diyecek bir kurum yok maalesef. Nereden destek almayı denerseniz deneyin belli bir zaman ve emek harcamak zorundasınız.

Bence bir yer açmayın boşuna maliyet evden yapıp satın en guzeli, dukkan maliyetleri basit gibi gözükse de çok çok fazla oluyor birde ortaklı giriyorsunuz işe ya tutmazsa yerinize iyi olmazsa kazancınız pek olmaz

merhabalar otuz yaş altındaysanız ve ilk kez kendi nam ve hesabınıza çalışmak için vergi açılışı ve sigorta girişinizi yaptıracaksanız genç girişimci teşviğinden de faydalanabilirsiniz. hukuk büromu açarken faydalanmıştım ben

Öncelikle kosgeb kursuna gidip belge alıyorsunuz. Siz projenizi anahtar teslim açıyorsunuz. Işyeri açıldıktan sonra, koskeb kdv hariç faruralandirdiguniz ürünlerin parasını size ödüyor. Işyerini 3 yıl kapatmasanız gerekiyor. Yoksa verdikleri parayı geri alıyorlar.

Bunlar kosgep memurundan aldığım bilgiler bu arada. Ha şeyi de unutmadan, kosgeb herkese al bu para git iş yeri aç deseydi, once ben açardım demişti memur.

Back
X