• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadın Gibi Kadın Olmak?

kadın gibi kadın... bu tabir insandan insana değişir..

saçlarımı topluyorum, eşim saç kremini gereksiz görür demişsiniz.. peki eşiniz traş losyonu yada köpük kullanıyormu? o zaman oda kullanmasın.. gereksiz.. boş boş jiletle traş olsun bakalım.. yüzü gözü patates tarlasına dönüyormu dönmüyormu?

bbana göre sanki, sizi fazla sindirmiş.. şimdide sıkılmış gibi..seviyor olabilir ama istek, gördüğünde canım karım diyecek haz duymuyordur belkide..

bir önemli noktada bu lafın nerden çıktığı? yani bir tartışma filan üzerine mi?

eşinizi az çok tanımış ve nelerden hoşlanıp hoşlanmadığını biliyorsunuzdur.. misal veriyorum kimi erkek makyajlı kadını itici bulurken, kimiside daha çekici bulur, kimi erkek sarışın kimisi esmer sever, kimi erkek kadın dediğin höd höd konuşmayacak derken, kimiside höd höd konuşan hakkını koruyanı sever..

bunlar hakkında biraz daha detaylı yazarsanız daha yardımcı oluruz sanırım..

Canım benim anlamadığım mesela maddi durumdan alamıyorum

Vitrinlerden sürükleyerek götürüyor falan demişsin de

Kafamın almadığı nokta şu,açıklarsan daha net yorum yapabilirim

Durumunuz iyi değil;ama evde internetiniz var (çelişki gibi )

Yani bence olmamalı aylık 30tl en az buna verilmemeli + elektrik faturasına etkisi

Buna vereceğin 35 tl aylık ile sen süper gecelikler alabilirsin

Kadın olmak nedir?

Cilveli olmaktır.Tabii erkeğin odun parçasıysa cilve de yapsan etkisi olmaz

Sen gene de gidip güzel bir parfüm al,pazardan hoş geceliklerden al

Adam demek ki böyle istiyor.Sobalı eviniz anladım da yapacak bir şey yok

Topuklu terliklerden al öyle geyikli yeleklerden giyeceğe daha renkli giyin

Tabii kocanın da brad pit olmadığını ona fark ettir umarım işe yarar

Benden bu kadar çıkıtı :delphin:

bence öncelikle eşinin ne istediğini öğren senden beklentisi nedir onu bulmaya çalış canım.evli olduğunuza göre herşeyi rahat konuşabilirsiniz.mesela kadın gibi kadından kastı nedir açıkça söylemem gerekirse özeliniz ama cinsel istekleri nedir bunları bi öğrenn.daha sonra bizden yardım iste.yani eşin ne istiyo sen nasıl bi bayansın biz bunları bilelim ona göre fikir verelim.sadece kadın gibi kadın ol demesi üzerine tahlil yapamayız bence.

tatlım, senin bu mutsuzluk ve huzurluğundan kurtulma yolunu söyliyeyim:

kendin ol.! kişiliğini ve dişiliğini ortaya çıkar.! onun istediğini değil, kendi istediğini yap.! o seni köleleştirmiş. bu durumla savaş.! rest çek. "beni mutsuz etmeye hakkın yok, yemeğini yapıyorum, bulaşığını yıkıyorum, çocuklarımıza bakıyorum, sana kadınlık yapıyorum, daha napiyim? benden kadın olmamı istiyorsun ama sen erkek misin? karşına alıp benimle güzelce konuşuyor musun? benim isteklerim, çekintiğim sıkıntılardan haberin var mı? sabah çıkıyorsun akşam geliyorsun, bütün gün evde olan benim. sen kafana takmazsın, unutursun. mutsuz olan benim." de.!

kadınlar, evlendiniz ama eşinizin kölesi değil, eşi olun. sizi köle gibi değil, eşi gibi muamele etmeli. onlara ipleri vermişsiniz. sizi kuzu gibi güdüyorlar.

kendinize ayna bir bakın. evlenmeden önceki yaşamınızla şimdiki yaşamızın farkını bir görün. silkenin arkadaşlar.!

kendiniz olun, asla köle olmayın.!

kendinize bakicaksiniz daima bakimli olucaksiniz gözüne seksi gözükeceksiniz anlamli bakicaksiniz ve bunlari bir iki gün icin degil her gün yapicaksiniz kendinizi sürekli yeniliyceksiniz zayifsaniz biraz kilo alicaksiniz kilolluysaniz zayifliycaksiniz sac renginizi makyaj stilinizi degistiriceksiniz yani evlisniz diye artik hic birsey yapmiycaksiniz anlamina gelmiyor belki biraz seksi ic camasirlari alip esinize güzel bir sov hazirlayabilirsiniz unutmayin hala disardaki kadinlarla savas icindesiniz

bu sana vesile olsun kendine güvenini tazele lütfen.

çünkü seni istediği kalıba sokmaya çalışmış başarmış da ama istekleri bitmek bilmemiş

ne sanıyor ki karşısındaki kadını oyun hamuru mu istediği gibi şekil versin

bir kadının özgüvenini yıkıp, imkanlarını kısıtlayıp,kişisel özelliklerini değiştirmeye çalışan baskıcı kişilik kendisi.

ve bu tip insanlar doymazlar bir kere ipleri ellerine verdin mi gerisi gelmez

madem karşısında dişi, belki vamp bir kadın görmek istiyor o zaman onun duygu dünyasını mahvetmeyecek önce o kadına layık olmasını öğrenecek.

arkadaşlara katılıyorum

saç kremi gereksiz mi diyor ya da pahalı mı diyor o zaman uygun fiyatlısından aldıracaksın alışverişte tam kasaya gelirken alıp elinde getirip sepete atacaksın.

gecelikler mi istiyor o zaman aldıracaksın hatta bunun için gerekirse cinselliğini kullanacaksın

şimdiye kadar o emrivakiler yapmış şimdi de sen yap.ki bunlara emrivaki denilirse

klasik erkek tipi ailesinin yanında dışarıda itaatkar olması için kadınları değiştirirler ama kadınlar evde de itaatkar olunca kusur bulurlar

Son düzenleme:
Tüm yorumları okudum.Herkes aklımdakileri yazmış.Bul buluştur bir yerden biriktir kendine onu etkileyecek birşey al ve gösterip de verme.O buna müstahak.

insanlar eşlerini değiştirip kendi kalıplarına sokmaya çalışırlar
sonrada yarattıkları kişiyi beğenmezler
durum bundan ibaret
sen,onun seni kaybedebileceğini ona hissettirmelisin
böyle yaparsam boşar,böyle yaparsam istemez diyecek kadar sindirmiş seni
sen de susmuşsun
şimdi de eserini beğenmiyor
ona seni kaybedebileceğini hissettir
gerekirse senin de bu evlilikten vazgeçebileceğini
senind e çekip gideceğini hissettir
kadın gibi kadın olmak veya adam gibi adam olmak lafları da
insanın karşısındakini üzmek istediği anlarda söyelediği gerçekten incitici cümlelerdir
yoksa sor ona kadın gibi kadın nedir diye
o da ne diyeceğini bilemeyecektir:umursamaz:

Öncelikle şunu söyleyim yorumların tamamını okuyamadım (iş yerimden çaktırmadan açıyorum da zaman olmuyor) o yüzden tekrarlamış olursam bişeyleri kusura bakmayın.
Ben tecrübelerimden şu kadarını söyleyebilirim. Eşlerimiz (en azından bir kısmı) düşünmeden ne kadar incitebileceklerini bilmeden konuşmayı çok seviyorlar aslında sevdiklerinden de değil de bizim gibi düşünemeyip hassa olamadıklarından ama bizde de suç var. Örneğin herşeyi alttan almak bence bunu yapmamalıyız. Başıma gelen bir kaç örnekten yola çıkarak söylüyorum susmak onun istediği kadın olmak çözüm değil çünkü onun istediği kadın her zaman sizi mutlu etmeyebilir ve birgün çok kötü patlamalara da sebep olabilir. O yüzden ne yapacaksan kendin için yapmalısın. Çok fazla kıyafetin olmayabilir makyaj malzemen az olabilir sen sadece alırken ne kadar yakıştığına ne kadar uyumlu olduğuna bak. Sen kendini ne kadar beğenirsen o kadar çekici olursun ne kadar kendine güvenin artarsa o kadar etkileyici olursun. Saçlarına dikkat et ellerine dikkat et üzerine başına mutlaka bak eşine gülümse bolbol hatta herkese gülümse neşeli ol.
Ayrıca yine kişisel tespit olarak söyleyim eşini yatakta ne kadar mutlu edersen ve ona ne kadar istekli görünürsen o kadar iyi olur.
Benim aklıma gelenler bunlar aslında bunlar çok derin mevzular ama unutma ne kadınlık ne erkeklik sadece görüntüde bitmez ne çirkinler vardır karizması yeter ne güzeller vardır iki lafıyla herkesi kaçırır. ınsan kendini mutlu etmeyi başardıkça çevresini de mutlu ediyor ben bunu gördüm.
Offf çok yazmışım!!!

ne büyük bir gaf olmuş... ama düşünemez ki...

keşke bu cümleyi duyduğun anda tepkini verebilseydin... böyle zamanlarda incinmek yerine laf yapıştırmak lazım böylelerine... en azından herşey karşılıklıdır diyebilip biraz da kendisinde hata aramasını sağlamak lazım...

benim başıma gelse o an evet incinmekten laf söylemeye gücüm olmaz belki de... zordur belki ama öyle olmak lazım...

bir de ev arkadaşı gibi olduk derken ne demek istiyor acaba... sadece evi paylaşıyorsunuz sanırım...

birlikte birşeyler yapmaya çalışın... bir arkadaş demiş maç izleyin diye ; izlemeyin maç kadınların çoğu maç izlemekten hoşlanmaz... tabii seviyorsan o ayrı...

aşk filmleri izleyin maç yerine... sinemaya gidemiyorsanız ; netten indirebilirsin... daha kadınsı işte... hem de senin isteklerin ön planda olur... önce ben de ; önce kocam değil... bunlara kötü davranacaksın ki kıymetini bilsinler...

ya inan öyle süslen ; böyle giyin diyesim gelmiyor içimden... ben olsam sanırım bu lafın üzerine yapıcı olamazdım... ancak ona zarar verecek şekilde kadın olmaya çalışırdım galiba kötükedihüso

gülüm öncelikle bişey sorayım ona göre cvp vermeyi daha uygun buluyorum ben
bi kere en önemlisi kocanın kadın gibi kadın olmak deyiminden ne anladığı çok çok önemli
herkes kendine göre kadın kimi az kimi çok
ama eşinin beklentileri nelerdir bilemiyorum ki
şimdi evde paspal paspal giyip saçına başına bi tarak vurmuyorsa bi kadın
doğru düzgün yemek yapıp ev temizlemek yerine gün boyu pinekliyorsa
çocukları ne yemiş ne içmiş umrunda değilse
eşi eve geldiğinde bi hoşgeldin canım diyip onu içeriye almaktan acizse
iki kelimeyi bi araya getirip konuşamıyorsa
evinde bi misafir ağırlamaktan acizse
eşinin yanında eşini zor durumda bırakacak şeyler yapıyorsa
vs. vs. uzar gider bunlar sende varsa kendini sorgulaman gerek
yok ben bunları yapmıyorum diyosan zaten eşinin sorunları var demektir
ki öncelikle kadın gibi kadın sözünden ne anladığını keşfetmek gerek

arkadaşlar yorumlarınız için hepinize tek tek teşekkür ederim
emin olun her kelimesi benim için çok önemli

bu zamana kadar cevap veremiyordum çünki
o kırgınlıkla söylediğim kelimeler ağır olabilirdi
araya biraz zaman girmesi daha net
daha objektif bakmama neden olur diye düşündüm ki
öylede oldu eşimle biraz önce yeniden konuştuk
evliliğimizde en sevdiğim taraf bu konuşabiliyoruz aslında ben pek konuşmasamda
eşim sorunları irdeleyip cevabını bulmaya çalışıyor
bu sefer kırıcı kelimeler dökülmedi ağzından
o talihsiz kelimenin beni nasıl etkilediğin gözlemledi sanırım
o yüzden daha dikkatli konuştu
velhasılı kelam bizim en büyük sorunumuz benim cinsel ilşkiye yaklaşımım
eşim daha istekli daha arzulu bir kadın bekliyor
bense üzerenden hafta geçmesine rağmen çokta istekli olmuyorum
benim bu problemimin bahanesi çok
saymakla bitmez
ikimizinde anlamadığı şey doğanın bir kanunu olan bu olayı benim hiç aramıyor olmam
aslında benim psikolojimi etkileyen olaylar silsilesini biliyorum ancak elimden birşey gelmiyor
ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin meselesi oluyor
ben gütmeyi tercih ettim

gelelim sorularınıza
sevgili yağmuseli
ben durumumuzun iyi olmadığını dile getirmedim
allah a şükür geçiniyoruz sadece benim arzularım benim isteklerim sıralamanın sonuna kalıyor sıkıntımız o
bu konuyuda konuştum eşime söyledim
oda böyle davranmamaya dikkat edeceğini ve artık isteklerimi elinden geldiği kadar yapacağını dile getirdi umarım lafta kalmaz...
ayrıyeten bol bol geceliğim var seksi dedğiniz türden şeyler var
ancak onları alırken
benim insan içinde giyinebileceğim kıyafetimimin olamaması umrunda olmuyordu
ve bu benim ağrıma gidiyor haliyle
bende bir iki kere giyinip çekmeceye terk ediyorum
bi nevi protesto ediyorum
hala benim badimi annem temin ediyorsa burda bi problem var diye düşünüyorum
diyeceksinizki bunu açık açık neden dile getirmiyorsun
işte diğer sorunda bu
ben eşimden korkuyorum
açık net ben birşey söylerken kılı kırk yarıyorum
çok düşünüyorum
bu lafım nereye gider
yeni bir tartışma
yeni bir sinir krizi
yani bir boşanma vukuatına kadar gidermi diye düşünüyorum
ancak konuşurken bunları hep ben düşünüyorum

dilim döndüğünce eşimle aramızdaki sorunların nedenini kısaca anlatmaya çalıştım
ama ben hala anlamıyorum
kadın heryerde kadındır
yani iran da afrikada her ne koşulda olursa olsun kadın kadın olduğunu bir şekilde hissediyor
ben neden bunu hissedemiyorum
aslında cevabını aradığım soru bu
ayrıyeten bunu eşim için yapmak gibi bir niyetim ve düşümcem yok
bunu sade ve sadece kendim için yapmak istiyorum
kadın olmak kadın gibi hissetmek istiyorum...

ben sanki anladım biraz...

belki kırgınlıkların buna neden olmuştur... kendimden örnek verirsem ilişkim varken ben daha dişiydim... ilişkim bitti ve ben bu dişiliği rafa kaldırdım... bu görsel anlamda değil ama... ilişkim bittikten sonra tarzım biraz daha feminen oldu belki ama içimde bir yerde kırgınlıklar ve kime seksi olacağım gibi bir düşünce var...

bir kadın elbet bakımlıdır ; şıktır ; hoştur ama her zaman alımlı olmayabilir...

hani derler ya aşk insanı güzelleştirir diye bence aşık ve mutlu insanda vardır o alım ; o çekicilik...
elbet bazı kadınlar her zaman çekicidir ama kırgın bir kadın da bu daha az vardır...

bu yazdıklarından o dişiliği eşinden dolayı hissetmiyorsun ; hissetmek istemiyorsun ve içine gömmüşsün gibi geldi...

belki o da sana verdiği sözleri tutarsa ; senin üzerine biraz düştüğünü görebilirsen ; onun senin için birşeyler yaptığını gördüğünde sanki yavaş yavaş kendini dişi hissedeceksin gibi geliyor...

yani aslında o cevabı versen cuk otururmuş ; sen hissettirmiyorsun kadınlığımı diye...

ama senin tarzın daha ılımlı ve yapıcı sanırım... ama lütfen kendine güven ve karşısında dik dur... senin isteklerinin çok uç noktalarda olmadığı sürece bir evliliği bitireceğini sanmıyorum...

Okudum ama bana düşen fazla bi yorum yok sanırım.
Umarım en kısa sürede düzelir :Saruboceq::Saruboceq:

evet küçük böcük beni çok iyi anlamışssın
kadınlığımı gömmek için çok nedenim var
ama bunlara rağmen zombi olmasına rağmen diriltmek istiyorum
kendim için

kendimi 'güçlü kadın' kelimesine uzak bi o kadar da yakın hissediyorum
içimde daha bitmemiş şeyler var ama olmuyor
karşısında sadece susuyorum
söyemek istediklerim boğazımda düğümleniyor
içimden demedimmi sanıyorsun
kadınlığımın katili sensin diye
ama yüzüne söylemeye cesaretim yok
o anda sonçları gözümün önüne geliyor ve ben susuyorum
boşanmaktan korkmuyorum
korktuğum şey boşanmanın sonuçları
bunları yazarken bile korkuyorum ya görürse ya yeni bir olay olursa diye

speedy çok teşekkür ederim canım
umarım hayatın boyunca keşke demenin ağır yükünü taşımazssın
umarım bunu hiç kimse yaşamaz

Şekercim "kadın gibi kadın olmak" konusunda bir kaç şey söylemek isterim.

Bana göre "kadın" örnek veriyorum Anadolu'nun köylerinde, sabah akşam demeden çalışan, güneşten yüzü lekelenmiş, çocuklarına bakmaktan, dertten stresten saçları ağarmış, titizlikten ve temizlikten yanakları al al olmuş, "Ben" demeden çocukları ve kocası için fedakarlık yapmış insanlardır en "kadın gibi kadın" olanlar.. O kadınlar ki, saçım başım üstü mbaşım demez, çoluğum çocuğum yemeğim aşım derler..

Ama işte çalışan çabalayan kadınlar bir süre sonra erkek gibi görülüyor,çünkü erkekten daha çok erkek rolünü üstleniyorlar. Belliki maddi olarak çok rahat değilsinizki, sen kuaföre gitmiyorsun, yüzüne bir pudra bir allık bile almıyorsun..

Yapman gereken bence şu: mutlaka kaşlarını aldır, saçın fönlü olsun.. kendine bi pudra yada fondoten al, ve evde kat kat giyinip dolaşma. ıç çamaşırın geceliğin vs seksi olsun .. gerekirse üşüdüğünde üstüne örtü alırsın, şal alırsın vs.. yani önce sen kendin için bakımlı ol bikere, vitrinlere bakıp alamadığın söylüyorsun, göz kalemi ve rimel sadece kullanıyorum diyorsun, demekki sende istiyorsun ama fedakarlıktan yapmıyorsun.. bu kadar fedakarlık yapmamalısın demekki..

cirkin_kadin_yoktur_postaciniz_com_005.jpg

bu resme bak canım bu ikisi aynı kadın, ne demek istediğimi anlarsın :)

Son düzenleme:
Kan çiçeği eşinden korkmanın sebebi büyük ihtimal sana duygusal şiddet uygulaması olabilir.Bu konu hakkında çok şey yazmamışsın ama ben kadınlara yapılan farklı şiddet yöntemlerinden biri olduğu için bu kanıya vardım.ıstersen eşine söyle ya da söyleme bir uzmandan yardım al.Benim sana tavsiyem bu.

bu konuyu daha önce nasıl görmedim ben yaa...
yazılanların hepsini okudum ne demek istedini anladım galba
duyguların isteksizliğin kırgınlklar sayesinde oluşmuş...
hayata bakışını etkilemiş bu kırgınlıklar birde..
mesela cümleleri özenle seçmen,sonucunu düşünmen
aslında derler yaa sonunu düşünmeden konuşmayacaksın diye
bazende düşünmeden konuşmanın artıları oluyor işte
mesela içinde bişey kalmıyor ne hissediyorsan ne düşünüyorsan
kasmadan,sonununda ne olur diye kendini kısıtlamadan döküveriyorsun taşlarını
o zaman rahatlıyorsun iştee
ama sizde böle olmadığı için kırgınlıklar ufak çapta bile olsa büyümüş
bu da hem size yansımış hemde içinizdekilre duygularınıza...
eşinizle konuşmuşsunuz halletmişsiniz bir çoğunu
umarım herşey daha iyiyee gider umarım..
eşim için değil kendim için uğraşmak istyorum demişsiniz
halbuki hem sizin için hemde eşiniz için uğraşabilirsiniz
bu çok normal nasıl biz karşıdan bekliyorsak
onlarda bizden bekliorlar görsel deişmeler
kadın gibi kadın olmak!
bu hem görsel hemde duygusal olmalı
görsel illede çok çook bakımlara ihtiyaç yok
br göz kalemi bir rimel bir ruj bile kadını kadın yapar
mesela şöle bi örnek verirsek eşiniz işten geldi bir hafta
hergün aynı eşofmanlar ev kıyafetleri saç baş aynı
iştee böle olmamalı arada bende dağıtırım kendmi bakımsız paspal dolaşırım
ama arada eşin için de süslen çünkü o senn eşin
giyinmiş hafif makyajlı kapıyı açtıında eşin bnm için diyecek bu yaptıklarına
onu önemsedinide göstermezmi hem bu yapılanlar...
eşin ağır konuşmuş ama bekide bu ağrılığın altında sadece önmsenmek vardır :delphin:

kan çiçeği seni anlıyorum canım benzer bir konuda benn yaşıyorum eşim beş bayan arasında büyüdü ve ben onların yanında dörtte birim bile diyemem her konuda ama elimden gelen her çabayı gösteriyorum maddi ve manevi ama gösterdiğim çabam eşimin bana söylediği her sözden sonra ben çöküyorum hiçbirşey yapmak istemiyorum. daha bir yıllık evliyim ve bu bir yıl içinde ona maddi manevi her konuda yardımcı olmaya çalıştım ev,iş,eşim,öğreniceklerim,kendimborçlar o kadar çok kapana kısılmış hissediyorum ki anlatamam bütün bunların üstüne eşimden bazen olumsuz birşey duymak beni çileden çıkarıyor ve o yaşadığım bu pskolojiyi anladığını zannediyor o herşeyi anladığını zannediyor ama anlamıyor ve ben bunu ona anlatamıyorum anlatmaya çalışırkende sinirleniyorum ve sonunda haksız duruma düşen ben oluyorum ve bu beniim daha çok pskolojimi bozuyor ve ondan soğumama neden oluyor en çok istediğim şey anne olmak şu anda bir bebeğim olması düşüncesine bile katlanamıyorum çünkü bir anne olunca neler duycağımı biliyorum ....

Back
X