Kaçmalı mıyım artık!

Bu saatlerde klasik, yeni üye olup besmelesiz konuya başlayan, hep zorlama rollerde troller oluyor. Baştan sona cümleleriniz devrik, kurgu yanlış. Ailemi kurmak, kaçmak, evde kalmak gibi kullandığınız kalıplar komik, memleket neresi? Eğitim durumunuz nedir? Lise mezunu böyle yazmamalı. 30 sene önceki köyden çıkmayan kişi yazısı gibi. Evlenip ayrılanlarla ilgili cümle de gözümüzden kaçmadı.

Adamla bu mevzu yüzünden ayrılmaya kadar gitmişler. Sonra adam geri vites yapmış, yersen tabi.
Zaten kaçarsa o aile hiç değer vermez sahipsiz diye. Kaçan kıza ülkemizde nasıl bakılıyor, bilirsiniz.

Desene kaçsın da belasını pardon mürüvvetini görsün o zaman. Sülalesi ile kabile halinde yaşar sütten kesilmeden 6 yılda üç çocuk yapar, mutlu mutlu arada konu açar yaşar

Benim de ailem sevdiğim kişiyle evlenmeme karşı çıktı. Nedeni sevgilimin asker olması .. evet aynen böyle saçma bir nedenden dolayı annem cehennnemi yaşattı bana.Babam bile ikna olacaktı.
Sevdiğim çocuk , bu şekilde evlenirsek mutlu olmazsın demişti bana. ama öncesinde her yolu denedik. annesi annemle konuştu. o dönem ekonomik özgürliğüm yoktu . annem bu nedenle zaten istediğini yapıyordu bana ,bu konuda da terör estirdi. biz en sonunda ayrılmak zorunda kaldık.. ben şimdi düşünüyorum da sevgilim haklymış.. doğru yapmış.. çünkü o dönem bizim başka tartışmalarımız da oluyordu tek neden annem değildi. evlensek de geçinemeyecektik bu durum böyleydi.ama birbirimizi bu halimizle kabul ediyorduk.. eğer ailemin manevi desteği olsaydı biz evlenirdik . mutlu olabilir miydik bilmiyorum.. şimdi ikimiz de birbirimizi unutuk.. benim sonra başka bir sevgilim oldu.. bana hiç değer vermedi..
acaba mutluluk insanın karşısına bir kere mi çıkıyor? sevgililerimin ikisi de doğuluydu bu arada .. ama birbirinden farklılardı..
siz kendinizden karşınızdakinden emin misiniz? çünkü ailesiz evlenmek çok büyük bir risk.
ekonomik özgürlüğünüz var mı?
Bunları iyi değerlendirin.

26 yaşındasınız benden büyüksünüz ama neden bu kadar erken evlenmek yani herkes yuva kurmak ister elbette ama aileniz sadece doğulu diye istememezlik yapmiyordur bence başka sebepleride vardır bunları sizinde gözlemleyip biraz daha tanımanız gerekir evlenmek için diyecektim ama siz ailenizi bırakıp kaçmayı düşünüyorsunuz bu çok ani ve tehlikeli bir karar değil mi sizcede

Bir de çocuğu olanlar , evlenip boşananlar yan gözle bakıyor falan demişsiniz bunu niye belirttiniz hiç anlamadım

26 yasinda evde mi kaldın?
Esim 37 yaşında ikinci universitesini okuyor
Oku calis gez toz ve ailenin rızası olmayan biriyle de evlenme sonra pişman olursan arkanda aileni de bulamazsjn

Öncelikle yapıcı yorum yapan hanımlara teşekkür ederim. Fazla konuyu uzatmayacagim, kafam karışık ve her insan danışmak isteyebilir ve bu platform bunun için var. Herkesinbderdi kendine büyüktür. Beni ciddiye alan, vakit ayıran, akıl veren herkesten Allah razı olsun. Dertlesmeye konuşmaya ihtiyacım vardi. Tam aksine dalga geçen, insanların derdiyle eğlenen insanların da aynısını yaşamasını temenni ediyorum. Dalga geçtiğiniz duruma düşmeniz dileğiyle .🙏

Öncelikle yapıcı yorum yapan hanımlara teşekkür ederim. Fazla konuyu uzatmayacagim, kafam karışık ve her insan danışmak isteyebilir ve bu platform bunun için var. Herkesinbderdi kendine büyüktür. Beni ciddiye alan, vakit ayıran, akıl veren herkesten Allah razı olsun. Dertlesmeye konuşmaya ihtiyacım vardi. Tam aksine dalga geçen, insanların derdiyle eğlenen insanların da aynısını yaşamasını temenni ediyorum. Dalga geçtiğiniz duruma düşmeniz dileğiyle .🙏
Kocaya kaçmayız, sanmıyorum canım. Bedduan da bizzat sana döner zaten. :KK76:

Hatanın alaaaasını yaparsın kaçarsan.
O sevgi evlenince ucup gidecek.
Eşin her konuda sen kaçtın sen geldin diyecek. Basına kakılacak. Öyle insanlar değiller deme. Suan o durumda değilsin o yüzden daha görmedin yüzlerini
Hepsiyle basedecek gücüm var Allahı gelsin diyorsan durma kaç

ben evliyim bana ayrı bir beddua bulmanız lazım. 29 yaşında evlendim bu arada.

Tabi. Sen beddua ettin ya şimdi, 33 yaşında 2 çocukla kocaya kaçarım ben ahahahshsh.

Selam kızlar,
Yıllardır birlikte olduğum biri var ailem yıllardır doğulu oldukları için vermiyor. İlk başta direnelim onalra kanitlariz sevgimizi dedik ama olmadi. Zaman su gibi akıp gidiyor. Ben 26 yaşındayım ve evde kaldım eskiden beri kendi ailemi kurmayı isterdim ama hala nasip olmadı. Tabii ki bunu da sevdiğim insanla istiyorum ama ailem bırakmıyor. Şimdi ailemi bıraksam gitsem ne olacak? Beni anlamıyorlar dinlemiyorlar bile. Lütfen tanistir vs demeyin çünkü tanismak istemiyor ailem. Bir noktadan sonra aile evinde kalmak insanı kötü hissettiriuor kendi hayatımı yıllardan beri kurmaya çalışıyorum emek verdik zaman verdik kendimi kotu hissediyorum. Bir de evlenip boşanmalar çocuğu olanlar yan gözle bakıyor yaş bakımından kendimi daha da kötü hissediyorum. Bu yaşımdan sonra gitmeye kaçmak denmez ama anlaşılması için bu şekilde yazıyorum. Hayattan zevk alamaz yasamak istemez hale geldim. Napicam ben, Allah'ını seven akıl versin.
Evden kaçıpta tam anlamıyla mutlu olanı görmedim. Her zaman ezileceksin. Eşim beni sever ezilmem deme eşin ezmese ailesi, ailesi ezmese akraba ezecek sürekli suratına vurulacak. Bir tanıdığım kaçarak evlendi. Eşi ile arası iyiydi ama her kavgada eşi sen bana nasıl geldin ki ayağında sadece terlikle diye kafasına vururmuş bu sadece küçük bir örnek.. Ayrıca yaşın evde kalmak için genç ailene sırt çevirmeye gerek kalmadan da mutlu bir yuva kuracak birini bulabilirsin.

Kuzenim şu an aynı durumda, yalnız o 38 yaşında. Ailesinin verdiği tepkileri sinir bozucu buluyorum çünkü haklıyken çok haksız duruma düşüyorlar. Ama bunun dışında kuzenime de dedim, ben de olsam kızımın bu adamla evlenmesine izin vermezdim diye. Kendisi de hak verdi bana 😂 Demem o ki, sebep adamın doğulu olması değildir hiç sanmıyorum, aileniz hissediyordur adamdaki gariplikleri de adını koyamıyorlardır. Kalkıp sevgilinizle giderseniz kendinize çok büyük kötülük edersiniz. Ay daha 26 yaş nedir ya, hayatın tadını çıkarmak varken ailenin istemediği aday dramaları ve eş ailesiyle beraber yaşama riski... Niye uğraşıyorsunuz bunlarla ?

Selam kızlar,
Yıllardır birlikte olduğum biri var ailem yıllardır doğulu oldukları için vermiyor. İlk başta direnelim onalra kanitlariz sevgimizi dedik ama olmadi. Zaman su gibi akıp gidiyor. Ben 26 yaşındayım ve evde kaldım eskiden beri kendi ailemi kurmayı isterdim ama hala nasip olmadı. Tabii ki bunu da sevdiğim insanla istiyorum ama ailem bırakmıyor. Şimdi ailemi bıraksam gitsem ne olacak? Beni anlamıyorlar dinlemiyorlar bile. Lütfen tanistir vs demeyin çünkü tanismak istemiyor ailem. Bir noktadan sonra aile evinde kalmak insanı kötü hissettiriuor kendi hayatımı yıllardan beri kurmaya çalışıyorum emek verdik zaman verdik kendimi kotu hissediyorum. Bir de evlenip boşanmalar çocuğu olanlar yan gözle bakıyor yaş bakımından kendimi daha da kötü hissediyorum. Bu yaşımdan sonra gitmeye kaçmak denmez ama anlaşılması için bu şekilde yazıyorum. Hayattan zevk alamaz yasamak istemez hale geldim. Napicam ben, Allah'ını seven akıl versin.
26 yaşında evlendim ve evlenirken annem babam arkadaşlarım tüm ailem daha çocuksun ne evlenmesi erken daha bekle vs diye tepki gösterdiler aksine :) ajsjsjsjs 26 yaş ve evde kalmak mı :)))

O kaynana görümce eninde sonunda dahil olur. Konu sahibi kaçacağı için birçok hevesi içinde kalacak, görümce hanıma abisi düğün yaparken zoruna gidecek. Evet. Elin kızını kaçıran adam kendi kardeşine anlı şanlı düğün yapacak, karısının gözü önünde. Mutlu son.
Hadi aynı evde yasamadilar diyelim , evin masraflarını bunlar karşılayacak. Tüm gün orda oturmasını isteyecekler. Yarın görümce evlenince de hadi annemle yaşayalım olacak

Evlenme konusunda sevgilinizin zerre kadar fedakarlığı yok farkında mısınız? Kaçarsanız düğün de yapmaz, ev de birlik sıfır masraf, ne güzel hayat. Bize beddua edeceğinize akıllanmak için kendinize dua edin

X