Kaçarak evlendim..

Kardesim sen o guzel orneklerin binde birisin ..Mutluluklar dilerim ama bende 100 de 50 sinden biriyim keske herkes senin gibi sansli olsa..

Henüz çok küçüksün, 19yaşındaki halimle 24 yaşımdaki halim, 28 yaşındaki halim ve bugünüm arasında dağlar gibi fark var hep değişiyor düşünceler. İnşallah çok mutlu ol , yalnız şuna dikkat et sakın hamile kalma. Bi kaç yıl ertele çocuk yapma. Kocan da epey küçük çünkü. Ev sorumluluğu üstüne binince huyu suyu değişebilir, ev geçindirmek zor. Evlilik sorumluluk isteyen bi müessese, ortaklık gibi. Olan olmuş eninde sonunda orta yol bulursunuz da bu sorunların içine bi sabi atma sakın. Gerekirse kadın doğumcuya git o sana anlatır hap top ne gerekirse korun.

baba ne olursa olsun bi adam ixin birakip gidilmez insallah dogru insandir senin icin aranuzda zamanla suzelir daha cok yenisiniz torununu gorunce yumusar​

Eğer baba konu sahibinin anlattığı gibi biriyse,
İşte bunlar hep ebeveyn çocuk ilişkisinden kaynaklanıyor. Bu kıza ne desek havada kalacak. Çünkü baba sevgisini almamış bir kız. Burda tüm suç babanın. Böyle insanlar çocuk yapmasın ya zaten kendi içleri kapkara bir de çocuklarının geleceğini karartıyorlar. Çocuğa sevgi beslemiyosun niye çocuk yapıyosun ki..

Konu sahibine gelince, inşallah hiç pişman olmazsınız mutlu olun bir ömür.. okulu bitirip mesleğe atılın çocuk için daha çok zamanınız var, sakın ha.

Babanda da haksız bulduğum yerler var,sende de ama sende daha fazla.İnsanın biraz yapısıyla alakalı oldugunu düşünüyorum.Ben gibi birçok bayan çok zor şartlar altında kalsa bile kaçmayı düşünmemiştir.Bu konularda benim ailem de çok katıdır.Üvey anne gazlamasıyla bulunduğum şehirde babamın istediği bir bölümde okumak zorunda kaldım.Ki babamla bile yaşamıyordum.Sürekli dayak yiyordum eşi yüzünden.Senin ailen bir aradadır heralde o dönem.

Neyse ki buna rağmen sesimi çıkarmadım güzelce okulumu bitirip mesleğimi edindim.Telli duvaklı evimden şükürler olsun çıkabildim.Tam da burda çok hata etmişsin.Eşin okutsa da istemesen bile çocuk olur sonrasında biraz zor okursun.Okuyan nadir ama çalışma hayatına geçebilen daha da az.İnşallah Mutlu olursun ama kaçmanın ezikliğini uzun yıllar üzerinden atamayacaksın gibi geliyor.Meslek sahibi olmaya bak ama mutlaka.Kocalara da güven yok bu devirde malesef.

Peki evlilik umdugun gibi çıkmazsa(ki Rabbim mutluluk,huzur versin İnşallah)bu babanın ocağına nasıl döneceksin.Babam eşimi ilk başta istemedi,ablan var önünde,onlar yabancı,araştırayım vs dedi oyaladi.Birgun tum cesaretimi topladım(ben bile nasıl yaptım hala inanamam)oturdum karşısına"baba ne olur bir araştır,eğer bana araştırdım bu aile şöyle,bu çocuk böyle dersen vallahi billahi evlenmem,elin oğlu için seni ezip geçmem"dedim.Babam araştırdı ve beni esime verdi.Birsey olsa tek başıma karar verdim demem en azından.Sunu unutma kardeşim dünyanın en iyi erkeği dediğimiz erkekler bile umduğumuz gibi çıkmıyor.Keske böyle olmasaydı,ama olmuş.Kendini af ettirmeye bak bence.Kimse seni kendi ailen gibi sevemez.Mutluluklar

19 yaşında henüz ergenlik çağında olan bir genç kızın kendi hayatına, dünyaya dair hayalleri, idealleri, amaçları olması, eğitim alması gerekirken binlerce defa tekrarı izlenmiş, hevesle başlayıp hüsranla sonuçlanmış böyle bir şeyin içinde olması geleceğe dair umutsuzlandırıyor insanı. Pedagoji çok önemli...

Kaçarak evlenmissiniz, kaçarak kurtulmanın yollarını ararsınız birkaç sene sonra. Bana şimdi kizabilirsiniz ama zaman herşeyi gösterir.

Umarım hakkınızda hayırlısı olur.

Sen 19, eşin 23 yaşında, ikiniz de çok gençsiniz evlilik için
Evlilik öyle düşündüğün gibi bir şey değil, babanı çok ararsın o ailenin içinde
Kimse elin çocuğunu kendi çocuğu gibi düşünmez
Evladının kaçması ana baba için çok incitici bir şey, ablam kaçarak evlendi, rahmetli annem üzüntüsünden yataklara düştü, sonra işler kötü gidip, ablam dayak yiyince , eziyet görünce gidip kendi eliyle aldı geri ama bir daha asla eskisi gibi olamadılar. Yaşadığı üzüntü kaçtı, elalem, bakirelik falan değildi, bunca yıl emek verdiğim evlat üç günlük adama beni nasıl değişir üzüntüsüydü. Ailenin gönlünü almaya bak, lafla incitecek şeyler söylemiş, seni kırmış olabilirler ama şu an onların yaşadığı üzüntüyü asla anlayamazsın, kaçarak yapılan evliliklerin çoğunun iyi olmamasını buna bağlıyorum, ana baba ahı yerde kalmıyor, gönüllerini almaya bak

Bu konuda sorun nerede ? Baban kotu biri sevgilin muhtesem biri ! Yani sana gore . Tamam evlenmissin basin göğe ermis. Seni okuyacakmis ee bu da super. Daha ne istiyorsun hayattan. Babam da affetsin sirtimi sivazlasin.oldu canim..

Elbette mutlu olanlar vardır ancak aile içi şiddet, psikolojik baskı vs bunun gibi durumlar söz konusu değilse bir kız ailesini ikna yoluna gitmeli.

sizden daha kötü şeyler yaşayan bi akrabam vardı. Babası dayağı eksik etmezdi annesinden kardeşinden kendisinden. Nişanlıydı. Düğününe 10 gün kala babası nişanı sebepsiz yere zorla attırdı. Herkes kaç dedi ama o kaçmadı. Gel zaman git zaman bi sene sonra başka biriyle nişanlandı düğünü de 15 gün sonra. onu anımsadım. Baba evinden telli duvaklı çıkmak gibisi yok ama olmuş bi kere umarım pişman olmazsınız Allah hakkınızda hayırlısını versin pişman ettirmesin inşallah

19 yaşında aileni bırakıp bunu yapmamalıydın. Baba anne bir daha bulunur mu? Kötü bir anın olsa kimi arayıp kime gideceksin?
Ne diyeyim inşallah mutlu olursun. Ama çok yazık. Rabbim hayırlı evlatlar ver Allahım.

Eşim ne Kürt ne aleviydi oysa ki Kürt olsa ne insan değil mi ? Eşimin ailesi kaçtı geldi diye bırakmadı gelelim diyor isteyelim diyor usulünce yapalım düğün yapalım oynayalım diyo ama nafile
Normalde kaçıp evlenenleri eleştirirdim ama senin durumun farklı. Baban ırkcı ve ayırımcı davranmış. Ona müstahaktır. Fazlasıyla katı bir adam demek ki. Eşinin ailesi düğün dernek, tanışmak görüşmek istemiş. Bu yüzden eşinin ailesinin iyi ve makul insanlar olduğunu düşünüyorum. Her kaçan da mutsuz olacak diye bir şey yok.

Eşim ne Kürt ne aleviydi oysa ki Kürt olsa ne insan değil mi ? Eşimin ailesi kaçtı geldi diye bırakmadı gelelim diyor isteyelim diyor usulünce yapalım düğün yapalım oynayalım diyo ama nafile
İyi insan olsun yeter. Ayırımcılık hoş değil. Sonuçta aynı memleketin insanlarıyız. Hani yabancı bir ülkeye gelin gidecek olsan neyse....

Ana baba rizasini almadan evlenenlerin mutlu oldugunu gormedim. Babanizla restlesmek yerine okumak icin mücadele etseymissiniz. Esiniz okutmak istemezse ne yapacaksiniz? Hic bir guvencen yok meslek yok. Baban arkanda degil. Daha 19 yasindasin be kizim ne acelen vardi ki? Hayati doya doya yasamak varken universite hayatini yasamak varken simdi koskoca sorumluluklarin oldu. 4 5 ay cicim aylari olur hadi 1 yil sonra anlarsin nasil bir hata yaptigini. Insallah pişman olmazsin dicem ama sanmam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…