Kaçarak evlendim..

İnşallah pişman olmazsınız. Kaçıp evlenip mutlu olan cok nadir insan var ve inşallah o "nadir" insanlardan olursunuz. Evliliğin yükümlülüğü çok zor, ve yaşınızda küçük umarım altından kalkarsınız.
Aile ile görüşmekte biraz daha sabırlı olun biraz daha zaman tanıyın babanıza...

Okul konusunda babanız haksız tamam da yaş 18-19 evlilik neden konuşuluyor?
Kaçmanıza kılıf bulmuşsunuz sanki.
Şu an okul için bulduğunuz çözümü baba evinde de bulabilirdiniz.
Babanızın dediği okula kayıt yaptırır, açıköğretim ikinci üniversite olarakta istediğiniz bölümün ön lisansını okurdunuz.
Acele etmişsiniz, umarım pişman olmazsınız.

Bazen gercekten ezber bozulabiliyor. Insallah bu pnlardan biridir. Umarim okulumu bitirir, mutlu bi evlilikle hayatini devam ettirirsiniz. Baban suan evlendigini kabul etmek istemiyor. Her sey cok yeni. Biraz zaman ver ve hayatinin biraz kiymeti varsa bir sure cocuk falan yapma.

Bence çok saçma bişey yapmışsınız. Burda kaç kişinin çocuğu gelse 19 yaşında hayır evlenemezsin der bence. 25 yaşında olsan mesela bu kadar sert olmazdı. Sen de daha aklı başında ayakları yere basan biri olacağın için belki ikna ederdin o zaman. Şimdi çok erken.

Bence çok saçma bişey yapmışsınız. Burda kaç kişinin çocuğu gelse 19 yaşında hayır evlenemezsin der bence. 25 yaşında olsan mesela bu kadar sert olmazdı. Sen de daha aklı başında ayakları yere basan biri olacağın için belki ikna ederdin o zaman. Şimdi çok erken.
Sorun şurda ben evlilik bile demiyordum babam bu konuları açtı ve durduk yere hep evlilik dile getirdi

Babanızın davranışları dogru degil. Ama sizde bu yanlışa bir yanlış ile cevap vermişsiniz. Sizi haklı kılmaz. Bu kadar acele etmeye gerek varmıydı. Mucadele edebilirdiniz biraz daha eşiniz ve siz ailesi araya girip konuşabilirlerdi.
Yani istemeye gelseler iki üç kez vermese tmm ama siz hic karşı taraf denememiş bile.
Mücadele etseniz belki babanız karşı tarafın ve sizin ciddiyetinizi anlayabilirdi. Inadı kırılabilirdi.
Umarım mutlu olur pisman olmazsın ama. Kacarak evlenenlerun hepsinin sonu hüsran be tatlım.
Bugün gibi kalmayacak hic birsey.
Ayrıca babanızın birine illa onay vermemesi icin kürt yada alevi olması gerekmez. Aynı ırk aynı mezhep de olsa içi ısınmadı ise yanaşmaya bilir.

Orta yolu bulursunuz zamanla.

Eşinizin ailesi ile birlikte mi yoksa ayrı mı yaşıyorsunuz? Bir de neden örgün eğitim değil?

Pişman olursun nolursa olsun ailen ama ne diyelim ki biz şimdi aferin mı kaçmak çözüm olmuyor maalesef bende kaçtım ha eşimden yana mutluyum evet ama ailemi üzdüğüm aklıma geldikçe içim acıyor rabbim pişman etmesin seni umarım baban haklı çıkmaz inşallah mutlu olursunuz

19 yasinda bir kiz, 23 yasinda bir erkek...
Daha gezme, tozma, okuma, flortlesme yasindasiniz, ne gerek vardi boyle bir seye?
Babam istemedigim bölüme kaydettirdi diyorsun da 18 yasindan buyuk bir bireyin adina babasi kayit yaptiramaz, su an okuyacagin acik ogretim bolumunu ailenin evinde de okuyabilirdin. Meslek sahibi olduktan sonra zaten kacmana gerek kalmazdi, babanın karsisinda dimdik durup ben evleniyorum diyebilirdin. Simdi ne ailenin karsisinda ne esinin karsisinda dik duramayacaksin. Şu an butun enerjini meslek sahibi olmaya ver, sakın okulunu bitirmeden cocuk dusunme, burda 25 yasindayim 2 cocuk annesiyim, meslegim yok, esim beni aldatiyor/dovuyor, gidecek yerim yok diye konu acan binlerce kadindan biri olma.

Bence çok yanlış bir karar.
Üzgünüm ama babanız haklı, sadece tavrı yaklaşımı yanlış. Ben 31 yaşındayım, iyi de bir mesleğim var ama hiç sizin kadar gözümü karartmadım.
Sizin yaşlarınızdayken ben de babamın çok şeyine takılır, çekilmez bulurdum. Fakat insan dışardaki kötülükleri görünce gereksiz abarttığını cahilce düşündüğünü anlıyor. Dışarda öyle kötülükler var ki umarım deneyimleyip pişman olmazsınız.
Ama bence büyük hata yapmissiniz, yasiniz da evlenmek için çok küçük

Yapmissin bir hata evliliginde ne olur bilinmez arkanda kimsen olmaz zor zamaninda ama evlenmesen de olmazlardi boyle babaya ben baba demem zaten.
Sen suclusun zaten ama seni buna iten baban. Keske evlenmek icin acele etmeseydin.

olan olmuş. baban benim babam gibiyse geri adım atmaz hayatta benim ki de çok inattır. nuh dedimi peygamber demez. artık bu yola girmişin. gerekirse seni bir aile büyüğünden istesinler yağ düğününü. babanda gelirse gelir.

Bakire değilsen insan değilsin değil mesele, bakireyse oğlanı bırakıp gelsin evinde otursun diyor .tamm herşeyi anlarım baban kötüymüş vs yapmışsın bir hata. Geçmiş. Baba yüreği dayanmaz elbet affeder.Ama eşinin ailesi doğulu bu durumu kabullendimi. Umarım size zorluk çıkarmazlar.

Ne diyeyim babaniz yanlişlar silsilesi yapmiş, anneniz hayatta mi eger oyleyse niye mudahale etmedi acaba..
Umarim evliliginizden pişmanlik duymazsiniz hersey gonlunuzce olur..

Baban seni okutmak istediği için mi kaçtın yani? Çok mu lazımdı bu yaşta evlenmek? Önce üniversiteyi bitirseydin işe girseydin de ondan sonra sevdiğin adamı getirseydin babanın karşısına olmaz mıydı? Daha bu yaşta niye söyledin ki zaten adam elbette karşı çıkar. Kaçarak evlenip de pişman olmayan görmedim daha. İnşallah sen ilk olursun. İstediğin bölümü açıktan kendin de okuyabilirdin ikinci üniversite kapsamında. Neyse.

Çok pişman olacaksın. Yol yakınken hala şansın varken geri dön aklını başına al ben de 18 de evlendim yıl olmadı daha şu an boşanıyorum. Git ailen kötü de olsa geri dön. Şu an neyin ne olduğunu bilmiyorsun daha, devam edersen anlayıp pişman olacaksın. Lütfen kendine bunu yapma ve geri dön...

Su an pembe gozluklerle bakiyorsun ama evlilik hayal ettigin gibi bise degil canim cok buyuk bi sorumluluk ben 21 yasinda evlendim kucuk evlendim keske biraz daha bekleseydim diyorum.insallah pisman olmazsin

Back