Kaçarak evlendim ailemle konuşmak konusunda tereddütteyim..

Eşinle konuş kpss çalışacağım bizim için diye. 2026 kpss sonrası naparsan yap. En önemli hedefin olsun bölüm ne
Ameliyathane mezunuyum. Ataması bir tık az ne yazık ki o yüzden atanmaktan yana kestim ümidimi açıkçası.
 
Eşinle konuş kpss çalışacağım bizim için diye. 2026 kpss sonrası naparsan yap. En önemli hedefin olsun bölüm ne
Kpss demek başka şehre taşınmak, ayrı kalmayı göze almak demek, kurulu düzen iyi bir gelir varken gerekli mi bu, özel sektör daha mantıklı, 1.5 saat yol küçük yerlerde uzak geliyor ama çalışmak isterse denemeyecek şey de değil. Memur olmak herkese uymuyor. Tayinler başlı başına sıkıntı. Herkese önermemek lazım. Alım sayısın da az, o emeği verip açıkta kalmaktansa yolu göze alıp özel sektörde başlamak daha mantıklı.
 
Sağlıkçılarda bu yok ama doğu görevi bile yok. 2 sene sürekli alım açılıyor
 
Yol benim için sıkıntı değil aslında ama 2-3 otobüs değiştirmem gerekiyor onu da eşim istemiyor. Bir sürü in bin yapacak onca saat yol gidip gelecek is yerinde yorulacaksin ne gerek var maaşım yetiyor o kadar yorgunluğa değmez diyor. Yakınımızda büyük market var iki vardiya çalışılıyor servis kapidan alip kapiya bırakıyor maas 40 bin üstüne 4 bin alışveriş ceki veriyor bir de oranin müdürü tanıdık eşim direkt kasiyer olarak verdirelim dayanamazsan cikarsin diyor ama onu da ben istemiyorum. Yarım saat yemek molasi iş yerine telefon sokmak yasak si*ara yasak yemekte şeker tuz kullanmak yasak bir yandan maaş için iyi geliyor bir yandan iş yeri mi hapishane mi diyip istemiyorum.
 
Koşullar ağırmış gerçekten. Eşinin yer değiştirme durumun yok mu, daha merkezi bir yerde çalışma şansı, tayin falan
 
Koşullar ağırmış gerçekten. Eşinin yer değiştirme durumun yok mu, daha merkezi bir yerde çalışma şansı, tayin falan
Eşim özel sektörde çalışıyor evimize çalıştığı yer 10 dk. Yaptığı işi tek bilen o olduğu için üstleri çok fazla tolerans gösteriyor. İzin konusu sıkıntı olmuyor en ufak şeyde çıkıp hemen eve gelebiliyor. Geçtiğimiz sene bir rahatsızlığı olmuştu ya işten çıkarın ya iyileşince geleyim demişti yıllık izni olmadığı halde 1.5 ay evdeydi maaşı vs kesilmedi. Şartları iyi yani şuan mesai harici 65-70 civarı maaş alıyor başka yere geçse bu kadar rahat olmayacak başlatacaklari maas 35-40 olacak hemen hemen. Kaldi ki oturduğumuz evde kendimize ait kirada olsak belki başka yere taşınırdık servisle gidip gelirdi ama o seçenekte yok maalesef.
 
Bu durumda çok seçenek yok. Adam ne bu işi bırakır ne de bıraktırmaya insanın gönlü razı olur.

Sizin sektör de her yerde yok, özel hastane olması lazım. Çalışmak için kendi sektörünüzün dışına çıkmalısınız. Eşinizin dediği işi bi deneyin isterseniz, kasiyerlik olunca belki düşündüğünüz kadar yorucu olmaz
 
Kendi bölümümde çok çalışmadım zaten 2 sene diş kliniğinde asistanlik banko olarak çalıştığım. Ama yer küçük olunca arada tanıdık olmadan almıyorlar. Bekarken çalıştığım şehirde havada kapıyorlardi beni ama burada olmuyor iste. Bu market işini yorgunluktan dolayı değil yoğun çalışma temposuna alışığım sadece şartları için istemiyorum. Bir çay molaniz bile yok ya da bir duruyum dinleneyim deme şansınız yok yanınızdaki çalışan arkadaşınızla bile konuşmanız yasak. Sadece put gibi durup işinizi yapıp gideceksiniz. Benim çalıştığım klinikler yoğun olurdu canım çıkardı ama hep aile ortamı güle eğlene çalışırdık. Bu kadar rahattan bu kadar sıkıya geçmek bir tık gözümü korkutuyor açıkçası.
 
Nasıl market bu yaaa, migros carfour falan mı, hiç bu kadar katı kurallı market duymamıştım
 
Nasıl market bu yaaa, migros carfour falan mı, hiç bu kadar katı kurallı market duymamıştım
Yok yok öyle bilindik bir market değil ama bulunduğumuz şehirde çokça var sanırım sadece bu şehirde olan bir market bende ilk buraya geldiğimde böyle bir market olduğunu görmüştüm G ile başlıyor adı tam adını yazamıyorum ne yazık ki. Sahipleri biraz dine düşkünmüş hatta çoğu çalışan tesettürlü genelde. Şeker tuz sigara bundan dolayı yasakmış dinimizce sağlıklı beslenmemiz gerekiyormuş vs diye. Yani ne kadar doğru bilmiyorum ama orayi bilenlerin söylediği bu
 
Amaan boşverin valla değmez. Onlar ilerde barışmaya gelir tavsiyem maddi manevi katkıda bulunmayın ilerde. Yaranamazsınız. Ha dert oluyorsa onlardan adım gelince bı gider çaylarını içersiniz arada o kadar. İçinize dahil etmeyin aynı yerden vururlar sizi yine. Değismezler kimse değişmez emin olun. Öyle kabul edin ve kendinizi eşinizi ömceliğinizr alın.
 
1- Kaçtım kelimesini kullanmayın. Ailemin onaylamadığı ama benim istediğim bir evlilik yaptım deyin. Eskidenmiş çeyizini bırakıp bir bohçayla sabaha karşı gizlice gitmek.

2- Eşim şuna buna sıcak bakmıyor lafını kaldırın hayatınızdan. Danışın ama kararlarınızı kendiniz verin.

3- Ben istemiyorum ama eşim çocuk istiyor olmaz. Kendinize alan yaratın kaçış yolunuz olsun. Her zaman böyle dört dörtlük gitmeyebilir. Korunurken kazayla hamile kalan çok var burada, siz de onlardan olmayın. Çocuk için daha ters bir zaman olamaz o kesin.

4- İşyeri şu kadar mesafede bu kadar uzak o yüzden eşim yorulmamı istemiyor gibi bir cümle kurmayın kurdurmayın. İsterse 2 saatiniz yolda geçsin ama o maaş gelir olsun. Kocamın geliri iyi, ailesi ev verdi kira derdimiz yok, ne güzel. Ama iş tersine döndü mü dımdızlaksınız, sığınacağınız aile eviniz de yok. Kpss hayaline sarılmayın lütfen, evleneyim evde rahat rahat çalışırım olayı yok bitti.

5- Sizi özleyen görmek isteyen arar bulur. Kaç kere haber göndermişsiniz ve red cevabı almışsınız. Oldurmaya çalışıyorsunuz, hayalinizdeki aileye dönüşsünler istiyorsunuz. Herkes herkesin seçimine saygı duysun. Doğru ama yanlış, sizinle görüşmek istemiyorlarsa zorlayamazsınız. Cahil, erkek merkezli kadının aşağılandığı yok sayıldığı evden çıkmışsınız ama yine de o evle bağlantı kurmak niyetindesiniz. Ne değişecek ne olmasını umuyorsunuz? Daha zamanı değil diyen anneniz yeterince üzmedi mi sizi, daha fazla acı çekmek mi istiyorsunuz?

6- Haber getiren götüren insanları ağzınız açık dinlemeyin. Yok eşimin akrabaları şöyleydi böyleydi yok benim sülalem bile şunu bunu söyledi... Bunlar geçti gitti bitti. Evlendiniz bir aile kurdunuz. Size böyle diyen akrabanız ailenize de başka şey söylüyordur. Eşimin akrabaları bile kayınvalideme şunu bunu diyor lara da fazla güvenmeyin. Herkese eğlence aksiyon çıkmış, herkes bir köşesinden tutup kendine vazife çıkarıyor.

7- Bunu tekrar tekrar yazıyorum, eşimin durumu iyi ben de kpss çalışayım atanamazsam çocuk yaparım kafasına asla asla girmeyin. Sizin güçlü olmaya güçlü durmaya ihtiyacınız var, psikolojiniz iyi değil. Çocuk elinizi kolunuzu bağlar, bu sefer beni değil bari torunlarını arasınlar görmek istesinler modunda gezersiniz.
 
Dediğiniz her lafta sonuna kadar haklısınız güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim Eşim çocuk istiyor ben istemiyorum muhabbeti anlaşılmamış sanırım. Eşim şuan tamam desem şuan istiyor ama ben istemediğim için o da sadece düşüncesini dile getirdi. Daha yaklaşık bir saat önce bunun muhabbetini yaptık gene söylediği zaman ben bir süre daha iş bakmak istiyorum çalışmak istiyorum çocuk sorumluluk ister ben o sorumluğu şuan için alamam dediğimde tamam sen nasıl istersen ne zaman kendini hazır hissedersen öyle olsun istemediğin bir sorumluluğu sırf ben istiyorum diye sana yükleyemem dedi konuyu kapattık öyle.
 
He birde ilk yazdığınıza istinaden ceyizimi de bırakmadım hepsini çalışıp kendim aldım diye ne var ne yoksa yüklendim gittim çöpümü bile bırakmadım kaçmak kelimesini o yüzden kullaniyorum birazda
 
İpi gevşetmeyin hep sıkı olsun. Aile konusunda da şöyle düşünün, en azından yerli yersiz isteklerde bulunup sizi rezil edemiyorlar, ileri geri konuşamıyorlar.
 
Eşiniz ve bir kaç aile büyüğünü alıp gitseniz el öpmeye olmaz mı? Ha baktınız tavırları aynı o zaman siz de arayıp sormayın. Zaman her şeyin ilacıdır.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…