• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaçarak evlendim ailemle konuşmak konusunda tereddütteyim..

Seviyormuş hayatını birleştirmek istemiş. Herkesin şartları bir olmuyor. Aile apart tutsa huzur vermezdi belki ama evlenince mecbur susup oturuyorlar. Bunu anne baba düşünecek. Herkes ektiğini biçiyor. Onlar kızım mesleğin olsun dese kıza alan verse belki kaçmazdı. Ki yetişkin insanın evlenmesi için anne baba rızasına ihtiyacı yok bence
E tamam o zaman arkasına bakmamalı. Madem bu kadar berbatlar neden ısrar edeyim ki. Bana ne derim

Saygı ve sevgi duymak zorunda bence. El aleme karşı yüzlerini eğdirmiş. 2 evladım var Allah korusun böyle yapsalar bir daha görüşmek istemem. Hakkında hayırlısı olsun artık
Eğdirmek zorunda bırakmasalardı. Ne eğmesi yaa, kız gitmiş evlenmiş, sanki kötü yola düşmüş. izin verselerdi de düzgünce evlenseydi.

Dönmesin boşuna, bunlardan asla çıkmaz o dediklerin, tecrübemle söylüyorum, can çıkar huy çıkmaz. Abin evlenir gelin aç kalmasın torunlar mağdur olmasın diye k.çlarını yırtarlar ama senin evlatlarını insan yerine bile koymazlar. Yok bunlarda o kumaş.
Öyle zaten. Kaçtıktan yaklaşık bir ay sonra babam bir an önce şu oğlanı evlendirsek de aradan çıksa torun sevsek artık demiş bir akrabam sana böyle yaptılar oğulları için böyle düşünüyorlar gözünün önüne bak aileni artık düşünme çıkar hayatindan diye lafını yapmıştı.

Eğdirmek zorunda bırakmasalardı. Ne eğmesi yaa, kız gitmiş evlenmiş, sanki kötü yola düşmüş. izin verselerdi de düzgünce evlenseydi.
Ya bizim buralarda ailesi düğüne gitmezse el gibi olursa kafa eğerler yani. Kızın kaçsa gülüp oynamazsın bence. Neyse ailesi izin vermemiş o da ailesini yok saymış. Zaten ailesi leş! Çıktı konu ilerledikçe boşverip hayatına baksın. Onların da en doğal hakkı görüşmek istememek. Alan razı veren razı

E tamam o zaman arkasına bakmamalı. Madem bu kadar berbatlar neden ısrar edeyim ki. Bana ne derim
Çünkü ne olursa olsun anne babası yahu. Ne olursa olsun. Bu ilişkiler kolay silinmiyor atılmıyor. İnsanlar boşuna senrlerce mental sağlıkla uğraşıyor. Bi evlat kolay kolay anne babasından vaz mı grçer? Öfkesi de kırgınlığı da ailesine duyduğu sevgiden. Görmüyor muyuz millet 35 sene önce onu veren annesini arıyor. Sonuçta bu anne baba. Bu kız ister miydi böyle olsun

Babanız size a*ina ko*ugum diye küfür ettiğinde anneniz sus onun huyu öyle dediğinde sizde anneniz babaniz saygı sevgi göstermeye devam eder misiniz önce bir onu düşünün. Ki bu verdiğim en basit örnekti :)

Ve siz böyle adamla konuşmak için ağlıyorsunuz öyle mi? Bence herkesten önce neden hala bu insanları özlüyorum diye kendinizi sorgulayın.

Çünkü ne olursa olsun anne babası yahu. Ne olursa olsun. Bu ilişkiler kolay silinmiyor atılmıyor. İnsanlar boşuna senrlerce mental sağlıkla uğraşıyor. Bi evlat kolay kolay anne babasından vaz mı grçer? Öfkesi de kırgınlığı da ailesine duyduğu sevgiden. Görmüyor muyuz millet 35 sene önce onu veren annesini arıyor. Sonuçta bu anne baba. Bu kız ister miydi böyle olsun
İkisi bambaşka şeyler. Onlar bir kökümüz var mı diye merak ediyor. Belki bir kardeşimiz vardır diyor. Burda konu sahibi ailesini yok sayıp kaçmış onlarda bizim böyle evladımız yol demiş. Ayrıca çok leş bir aileymiş ne gerek var. Torunu olsa ona da söver. Onu da döver. El oğluna da rezil eder. Ailesi palu ailesi gibiymiş ne gerek var bağ kurmaya

Ya bizim buralarda ailesi düğüne gitmezse el gibi olursa kafa eğerler yani. Kızın kaçsa gülüp oynamazsın bence. Neyse ailesi izin vermemiş o da ailesini yok saymış. Zaten ailesi leş! Çıktı konu ilerledikçe boşverip hayatına baksın. Onların da en doğal hakkı görüşmek istememek. Alan razı veren razı
Her kültür bir değil bizde kaçan kızla hemen barışırlar ve kız anne babaya döner normal düğün olur mesela. Ailesi düşünecekti bunu. İnsan evladını nasıl bu kadar kolay siler.

O ruh halini anlatmak zor, ben anladım ama sana sayfalarca anlatamayacağım çünkü yaşamayana anlatmaya çalışmak sayfalar sürer. O kadar sabrım yok.

İkisi bambaşka şeyler. Onlar bir kökümüz var mı diye merak ediyor. Belki bir kardeşimiz vardır diyor. Burda konu sahibi ailesini yok sayıp kaçmış onlarda bizim böyle evladımız yol demiş. Ayrıca çok leş bir aileymiş ne gerek var. Torunu olsa ona da söver. Onu da döver. El oğluna da rezil eder. Ailesi palu ailesi gibiymiş ne gerek var bağ kurmaya
Hayır başka şeyler değil. Herhalde hiç anne babayla sınanmak ne bilmiyorsun. Bu öyle hemen vazgeçilen bir şey değil

Her kültür bir değil bizde kaçan kızla hemen barışırlar ve kız anne babaya döner normal düğün olur mesela. Ailesi düşünecekti bunu. İnsan evladını nasıl bu kadar kolay siler.
Bak o doğru. Biz de eskiden vururlarmış. Bu da yanlış. Şimdi kahırlarından ölürler. Asla kimse konuşmaz. Ben ailemde kaçan görmedim de öyle duydum yani.

Öyle zaten. Kaçtıktan yaklaşık bir ay sonra babam bir an önce şu oğlanı evlendirsek de aradan çıksa torun sevsek artık demiş bir akrabam sana böyle yaptılar oğulları için böyle düşünüyorlar gözünün önüne bak aileni artık düşünme çıkar hayatindan diye lafını yapmıştı.
Doğru söylemişler, onlarla barışıp köpek muamelesini kocanın gözü önünde göreceğine evinin prensesi ol, ailene ne kadar boyun eğer peşlerinden koşarsan değerin de o kadar düşer, kocana gösterdiğin gücünü ailene yıktırma.

O ruh halini anlatmak zor, ben anladım ama sana sayfalarca anlatamayacağım çünkü yaşamayana anlatmaya çalışmak sayfalar sürer. O kadar sabrım yok.
Kimin ne yaşadığını tabi ki bilemeyiz. Ama ben anlattıklarından çıkardığım özetle konu sahibinin ailesi leşmiş kendi anlatımıyla ama seçtiği yol da aşırı yanlış. Allah pişman etmesin.

Bizde kaçanla küslük (eğer hırsız uğursuza gitmediyse) kısadır. Düğüne gitmezler ama 3 5 aydan sonra el öpülür barışılır hayata devam edilir. Giden kendi hayatını kuruyor kimseyi enterese eden bir durum yok.

Ne olursa olsun anne babasıdır diye bir şey yok. Eğer doğru düzgün anne babalık yapacaklarsa başımızın üzerinde yerleri var, ama anne babalık yapmamayı bırak birde çocuklarına zarar vereceklerse kusura bakmayın da cehennemin orta yerine kadar yerleri var.

Ne olursa olsun anne babasıdır diye bir şey yok. Eğer doğru düzgün anne babalık yapacaklarsa başımızın üzerinde yerleri var, ama anne babalık yapmamayı bırak birde çocuklarına zarar vereceklerse kusura bakmayın da cehennemin orta yerine kadar yerleri var.
Herkes bu bilince sahip olamıyor ve içinde çözemiyor hislerinden çekiyor işte. Ben de böyle düşünüyorum ama başıma gelse bu kadar kolay unutur muyum bilmiyorum

Herkes bu bilince sahip olamıyor ve içinde çözemiyor hislerinden çekiyor işte. Ben de böyle düşünüyorum ama başıma gelse bu kadar kolay unutur muyum bilmiyorum

Bence konu sahibinin terapi alsa onun için iyi olur diye düşünüyorum. Ona güneş yüzü görmemiş küfürler eden babasını hala özlüyor.

Sorun anne baba unutmak değil zaten. Tamamen imrenmekten ibaret. Yani kafamda olan düşünce acaba yokluğumda değerimi anladilar mi acaba barissak gerçekten bir anne-kiz baba-kiz olabilir miyiz düşüncesi. Cevremde babalarıyla sıkı fiki olan evli arkadaşlarımı gördükçe bu yüzden barışmak istiyorum. Olay tamaman imrenmek ve acabalardan ibaret

Back