• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaçarak evlendim ailemle konuşmak konusunda tereddütteyim..

Anne baba hakkı diye birşey var ya hani! Mesela ben annemin ayaklarının altını öperim o benim canım. O birine kötü diyorsa 1 milyon kere düşünürüm.
Asıl garip olan bu kadar berbat bir aileyse evlendiği günden beri ağlayıp haber yollaması değil mi? Zaten benim kafama yatmadı bu konu. O sofra ayırma işi de evliliğe izin vermedikleri için küsüp ayrılmış gibi.
Neyse işte madem bu kadar kötüymüş onu büyüten okutan yediren içiren ailesi kaçmışken yoluna bakmalı
Anne baba yaptığı çocuğu okutmak iiş sahibi et etmek zorunda. Ama evlat anne babaya destek olmak zorunda değil

Anne baba yaptığı çocuğu okutmak iiş sahibi et etmek zorunda. Ama evlat anne babaya destek olmak zorunda değil
Saygı ve sevgi duymak zorunda bence. El aleme karşı yüzlerini eğdirmiş. 2 evladım var Allah korusun böyle yapsalar bir daha görüşmek istemem. Hakkında hayırlısı olsun artık

Eşine karşı sahipsiz kalma , yani ailenle bir an evvel barış tüm buzları erit . Çevremde gördüğüm bütün kaçarak evlenen kızlar canım cicim ayları geçtikten sonra eşlerinin bu konu ile onları ezdiklerini , başlarına kaktiklarini duyuyorum. Gerekirse köpek gibi yalvar eşinden gizli . Ama eşine ailem arkamda , kimsesiz değilim mesajını göstere göstere ver.
Arkasında değiller ki, olmayacaklar da, bu kızımızı kocası dövse ailesi hesap mı soracak sanıyorsun, sahip çıkacak aile bu kadar zamanda arar sorar haber gönderirdi, bunlarda o da yok.

Benim de ailem arkamda değil, kocamla kötü olsam kimse kapısını açmaz. Kocam da farkında bunun. 16 yıldır evliyim ve bu asla yüzüme vurulmadı çünkü arkamda insana ihtiyacım yok, dimdik ayaktayım, eşim ezmeye kalkarsa kimseye bırakmam ben ezer geçerim aklı şaşar. Ailenize değil kendinize güveneceksiniz karşınızdakiler de kimseye muhtaç olmadan kendinizi koruyabileceğinizi bilecek. Kısaca güçlü olması gereken kadındır, bu ülkedeki ailelerin çoğu kızının arkasında falan değil, boşanıp yanlarına döner rezil (!) olurlar diye ödleri patlıyor

Yanlış karar verdiğini düşünüyorum hala. İşi gücü bırakıp bu defa da bir erkeğin sevgisine güvenip kalmış. O arada da kaçtığı ailesiyle ilişki kurmaya çalışıyor. Sürekli birilerine göre yaşamayı tercih ediyor. Tek sorun bu olsa işi de varmış gidip kendine bir hayat kurmaya çalışabilirdi. Ben bu tür radikal kararlardan sakınırım. Sanırım o da yaştan dolayı. Allah pişman etmesin
Kaçma konusundaki fikirlerim bilinir. Fikrimin değiştiği yerlerden biri de bu konu. Bazı insanlar aile konusunda çok şanssız, hele kadınsa işleri daha zor. Aile konusunda şanssız olmak hayattaki en ağır şey, böyle bir ailen varsa üç doğrundan biri yanlış oluyor, malesef önüne de geçemiyorsun. Denize düşen yılana sarılmış neyse ki şansı varmış. Şu saatten sonra yapacağı en iyi şey çocuk yapmadan evvel iş durumlarını oturtması olur.

Saygı ve sevgi duymak zorunda bence. El aleme karşı yüzlerini eğdirmiş. 2 evladım var Allah korusun böyle yapsalar bir daha görüşmek istemem. Hakkında hayırlısı olsun artık
Babanız size a*ina ko*ugum diye küfür ettiğinde anneniz sus onun huyu öyle dediğinde sizde anneniz babaniz saygı sevgi göstermeye devam eder misiniz önce bir onu düşünün. Ki bu verdiğim en basit örnekti :)

Biz ulaşmayı çok denedik. Babam hep çok özledim burnumda tütüyor diyormuş ama ulaşmaya çalıştığımızda benim öyle kızım yok benim için öldü dedi hep. Aynı şehirde olsak karşına çıkıp konuşmaya çalışırdım yüz yüze gelinceye dayanamaz zaten ama şehir farklı olunca yapabilecek bir şeyim de kalmıyor.
Ramazan Bayramı'nda el öpmeye gidin ölümlü dünya küs kalmaya değmez siz benim için çok değerlisiniz dersiniz güzel şekilde kendinizi ifade edersiniz hem denemiş olursunuz hem de şehir dışına çıkmak için bayram tatili uygun zaman bence tepkisiz kalmaya devam ederseniz hep aklınızda kalacak arasam mı gitsem mi konuşsam mı . Onlar sizin aileniz umarım bir an önce gönlünüz ferahlar✨

Mantıklı sebep sunmamışlar abi çalışmıyor borcumuz var demişler daha ne durumu olsun.
O zaman ilk çıkar yolu başka bir adama güvenip kaçmak mı sence? Yoksa madem ona buna güvenmeyip ayakları üzerinde durabilecek güçte, mesleği ve tecrübesi de var. Bir apart tutup işine gücüne bakmak mı? Ben muhtemelen ölmezsem 65 e kadar çalışacağım 😂😂😂 çocuklarımın da yapacağı sıralama belli. Önce okusun sonra iş bulsun ayakları üzerinde durup ister evlensin ister evlenmesin. Bence normal sağlıklı bireylerin izlemesi gereken yol bu. Ben bir evlilik yaptım peşimde pervaneydi. Uyurken sağdan sola dönerken şükrederdim. Oha hayatta cennet varmış derdim. Gelgelelim 10 yıl sonra başıma gelmeyen kalmadı. İşim olmasa ailem olmasa çocuklarımla araya düşerdik. Demem o ki hayat kimseye güvenmememiz gereken bir mecra

Arkasında değiller ki, olmayacaklar da, bu kızımızı kocası dövse ailesi hesap mı soracak sanıyorsun, sahip çıkacak aile bu kadar zamanda arar sorar haber gönderirdi, bunlarda o da yok.

Benim de ailem arkamda değil, kocamla kötü olsam kimse kapısını açmaz. Kocam da farkında bunun. 16 yıldır evliyim ve bu asla yüzüme vurulmadı çünkü arkamda insana ihtiyacım yok, dimdik ayaktayım, eşim ezmeye kalkarsa kimseye bırakmam ben ezer geçerim aklı şaşar. Ailenize değil kendinize güveneceksiniz karşınızdakiler de kimseye muhtaç olmadan kendinizi koruyabileceğinizi bilecek. Kısaca güçlü olması gereken kadındır, bu ülkedeki ailelerin çoğu kızının arkasında falan değil, boşanıp yanlarına döner rezil (!) olurlar diye ödleri patlıyor
Tam olarak böyle işte. Rızalarıyla evlensem bile boşandığımda arkamda olan bir ailem olmayacakti. Zaten kaçarken bunu düşünerek kaçtım en azindan sırtımdan bir yükü atacağım diye. Eş konusuna gelecek olursak eşime de en başından senin için ailemi kendim için seni silerim aklından çıkarma dediğim için şuan el pençe desem yeridir :) boşanma durumunda kendime yeni hayat ayaklarimin üstünde tek başıma duracak kadar güveniyorum kendime o yüzden gözümü korkutan beni yargılayacak insanlar yok etrafimda ki olursa da ne olacağını iyi biliyorlar.

Babanız size a*ina ko*ugum diye küfür ettiğinde anneniz sus onun huyu öyle dediğinde sizde anneniz babaniz saygı sevgi göstermeye devam eder misiniz önce bir onu düşünün. Ki bu verdiğim en basit örnekti :)
Başka bir adama da güvenmezdim. Tüm erkeklere bakış açım değişirdi. Bir daha da o aileyi ailem bilmezdim. Konu bile açmazdım.

Benim babam bazen kızardı, annem sus, huyuna git derdi. Sırf daha fazla sinirlenmesin de, bize bağırıp çağırmasın iyice diye. Annenizin o şekilde yapması belki de sizi korumak içindir. Çünkü benim annem bunu bizim için yapardı. Ve aynı anne babam beni şehir dışında okuttu. Yani her ailede bu tarz şeyler olabilir. Bütüne bakmak lazım. Siz bütünüyle şikayetçisiniz ama ısrarla görüşmek istiyorsunuz. Çelişiyor.

O zaman ilk çıkar yolu başka bir adama güvenip kaçmak mı sence? Yıksa maedem ona güvenmiyor ayakları üzerinde durabilecek güçte, mesleği ve tecrübesi de var. Bir apart tutup işine gücüne bakmak mı? Ben muhtemelen ölmezsem 65 e kadar çalışacağım 😂😂😂 çocuklarımın da yapacağı sıralama belli. Önce okusun sonra iş bulsun ayakları üzerinde durup ister evlensin ister evlenmesin. Bence normal sağlıklı bireylerin izlemesi gereken yol bu. Ben bir evlilik yaptım peşimde pervaneydi. Uyurken sağdan sola dönerken şükrederdim. Oha hayatta cennet varmış derdim. Gelgelelim 10 yıl sonra başıma gelmeyen kalmadı. İşim olmasa ailem olmasa çocuklarımla araya düşerdik. Demem o ki hayat kimseye güvenmemiz gereken bir mecra
Hayatımda eşim olmasaydı dediğinizi yapardım zaten. Hayatımda sevdiğim biri varken onunla hayatımı birlestirmek varken kendimi neden yalnızlığa mahkum edeyim? Kendinizde ailem olmasa araya düşerdik diyorsunuz insan ailesini bilir ben ailemin rizasiyla evlensem bosandigimda bekarken yapilanin kat kat fazlasi yapılacaktı. En basit örnek vereyim bir akrabamiz eşi çok içiyor aldatiyor 2 sene önce boşandı üstelik cocuklari benden bile büyük düşünün baktığınız zaman adam suçlu alkolik ve kadını aldatmış değil mi? Üstelik adamin alkolikligini bütün sülale bilir aldattigini adam kaç kere ağzıyla söyledi. Ama benim ailem kadın Allah bilir ne halt yedide boşandı suçu da adama atıyor diye kadını suçlamış insanlardi.

O zaman ilk çıkar yolu başka bir adama güvenip kaçmak mı sence? Yoksa madem ona buna güvenmeyip ayakları üzerinde durabilecek güçte, mesleği ve tecrübesi de var. Bir apart tutup işine gücüne bakmak mı? Ben muhtemelen ölmezsem 65 e kadar çalışacağım 😂😂😂 çocuklarımın da yapacağı sıralama belli. Önce okusun sonra iş bulsun ayakları üzerinde durup ister evlensin ister evlenmesin. Bence normal sağlıklı bireylerin izlemesi gereken yol bu. Ben bir evlilik yaptım peşimde pervaneydi. Uyurken sağdan sola dönerken şükrederdim. Oha hayatta cennet varmış derdim. Gelgelelim 10 yıl sonra başıma gelmeyen kalmadı. İşim olmasa ailem olmasa çocuklarımla araya düşerdik. Demem o ki hayat kimseye güvenmememiz gereken bir mecra
Seviyormuş hayatını birleştirmek istemiş. Herkesin şartları bir olmuyor. Aile apart tutsa huzur vermezdi belki ama evlenince mecbur susup oturuyorlar. Bunu anne baba düşünecek. Herkes ektiğini biçiyor. Onlar kızım mesleğin olsun dese kıza alan verse belki kaçmazdı. Ki yetişkin insanın evlenmesi için anne baba rızasına ihtiyacı yok bence

Benim babam bazen kızardı, annem sus, huyuna git derdi. Sırf daha fazla sinirlenmesin de, bize bağırıp çağırmasın iyice diye. Annenizin o şekilde yapması belki de sizi korumak içindir. Çünkü benim annem bunu bizim için yapardı. Ve aynı anne babam beni şehir dışında okuttu. Yani her ailede bu tarz şeyler olabilir. Bütüne bakmak lazım. Siz bütünüyle şikayetçisiniz ama ısrarla görüşmek istiyorsunuz. Çelişiyor.
Sorun babamın sakinlesmesi değildi ayni baba abime salak bile dese annem benim oğluma nasıl o lafı söylersin diyip sinir krizleri geçirip ağlar ayrılır bayılırdı. Sorun benim kız çocuğu olmamdan ibaretti. Çünkü köy kafasında yetisen insanlardi erkek çocuğu her zaman el üstünde kız çocuğu hep sus pus olması gerekirdi. Hatta annem bana hamile olduğunda aldirmak istemis babam izin vermemiş. Kız olduğunu duyunca da koltuklardan atlar ağır yataklar yorganlar taşırmıs ki bir ihtimal belki düşerim diye.

İçimdeki şey özlemden daha çok imrenmek aslında. Kp görümcemle konuştuğu zaman onlara bakıp acaba bende babamla barissam böyle olur muyum diye içimden geçiriyorum. Ya da çocuklu arkadaşımın babası torununa bir şey aldığında acaba babamla barissam o da torununa bu kadar ilgili olur mu düşünceleri dönüyor hep yani benim özlem diye tanımladığım şey aslında imrenmek. Hani bugüne kadar bana aile olmadılar belki ben yokken değerimi anlamışlardır belki iyi davranirlar düşüncesi dönüyor.
Dönmesin boşuna, bunlardan asla çıkmaz o dediklerin, tecrübemle söylüyorum, can çıkar huy çıkmaz. Abin evlenir gelin aç kalmasın torunlar mağdur olmasın diye k.çlarını yırtarlar ama senin evlatlarını insan yerine bile koymazlar. Yok bunlarda o kumaş.

Sorun babamın sakinlesmesi değildi ayni baba abime salak bile dese annem benim oğluma nasıl o lafı söylersin diyip sinir krizleri geçirip ağlar ayrılır bayılırdı. Sorun benim kız çocuğu olmamdan ibaretti. Çünkü köy kafasında yetisen insanlardi erkek çocuğu her zaman el üstünde kız çocuğu hep sus pus olması gerekirdi. Hatta annem bana hamile olduğunda aldirmak istemis babam izin vermemiş. Kız olduğunu duyunca da koltuklardan atlar ağır yataklar yorganlar taşırmıs ki bir ihtimal belki düşerim diye.
Köy kafası değil bu, aileniz hasta.

Hayatımda eşim olmasaydı dediğinizi yapardım zaten. Hayatımda sevdiğim biri varken onunla hayatımı birlestirmek varken kendimi neden yalnızlığa mahkum edeyim? Kendinizde ailem olmasa araya düşerdik diyorsunuz insan ailesini bilir ben ailemin rizasiyla evlensem bosandigimda bekarken yapilanin kat kat fazlasi yapılacaktı. En basit örnek vereyim bir akrabamiz eşi çok içiyor aldatiyor 2 sene önce boşandı üstelik cocuklari benden bile büyük düşünün baktığınız zaman adam suçlu alkolik ve kadını aldatmış değil mi? Üstelik adamin alkolikligini bütün sülale bilir aldattigini adam kaç kere ağzıyla söyledi. Ama benim ailem kadın Allah bilir ne halt yedide boşandı suçu da adama atıyor diye kadını suçlamış insanlardi.
O zaman bu kadar korkunç bir aileyle görüşmen saçma olur. Onlar torunları olsa bile ona ne lakaplar takar sevmezler yani. Başkasına imrenme hayatına odaklan.

Back