- 9 Ocak 2012
- 15.057
- 28.937
- 798
Bana eksik şeyler var gibi geldi. Ben de 2 yıllık okudum. Hepsini hesap ettim de söyledim. E o zaman ailem ailem demeyecek. Neyse ben çocuklarımı büyütürken aşırı emek sarfediyorum her anne gibi. Böyle birşeyi hak etmiyorum. Konu sahibi de üniversite okumuş demek ki ailesi o kadar da kötü değil. Belki ailesinin normal bulmadığı şeyler vardı. Zaten çok da küçükmüş. Erken bir karar vermiş. Ben atanmış bir memurdum. 23 yaşımda evlendim. Keşke 30 a kadar bekleseymişim dedim. Kesinlikle cahilce bir karar vermişim. Tek avantajım çalışıyor olmammış. O da ailemden Allah razı olsun ki baskı kurup beni hayata hazırlamışlarSanki önceden çok arkasında durmuşlar belki 2 senelik okudu. Liseden meslek çıkışlı. Her zaman abisi değerli olmuş
Ne alaka, belki kucuk yaslardan beri hem okuyup hem calisti. Evde berdus koca kazik kadar abi calismazken bu kiza mi dustu calisip eve destek olmak? Bir omur verip buyutmusler derken bu bir lutuf degil. Dogurdularsa bakacaklar tabi. Sirf anne babalar diye cocuklarini itip kakmak, kendi dogrularini, isteklerini zorla benimsetmeye calismak, deger vermemek hadleri mi? Ailenin yaptigi cirkin degilde kizin eve para verdim demesini cirkin bulmaniz pek garip..Yaşın 24 müş. Ne kadar tecrüben olabilir ki? Ailem paramı yedi falan deyince 30-35 yaşında yetişkin bir kadın sanmıştım. Bir ömür verip seni büyütmüşler. 1-2 yıl maksimum para vermişsin bunun lafını etmen çok çirkin. Sen bence bir işe başla. Kimseye de tamamen güvenme. Ben 22 yaşımda mesleğe başlamıştım. Memurum ve bizim mesleğimizde bile 10 yıl olmayınca tecrübe saymıyorlar. Ha inş böyle olmaz sonunuz ama sanma ki her evlilik kötü başlıyor. Birçoğu mükemmel başlıyor. Aileni böyle ezdiğin için muhtemelen asla sana kol kanat germeyeceklerdir.
Anne baba hakkı diye birşey var ya hani! Mesela ben annemin ayaklarının altını öperim o benim canım. O birine kötü diyorsa 1 milyon kere düşünürüm.Ne alaka, belki kucuk yaslardan beri hem okuyup hem calisti. Evde berdus koca kazik kadar abi calismazken bu kiza mi dustu calisip eve destek olmak? Bir omur verip buyutmusler derken bu bir lutuf degil. Dogurdularsa bakacaklar tabi. Sirf anne babalar diye cocuklarini itip kakmak, kendi dogrularini, isteklerini zorla benimsetmeye calismak, deger vermemek hadleri mi? Ailenin yaptigi cirkin degilde kizin eve para verdim demesini cirkin bulmaniz pek garip..
1-2 yıl para vermissin derken benimle birlikte mi yaşadınız? 15-16 yaşından beri 9 ay okula gider 3 ay yaz tatilinde çalışırdım o zaman aldığım üç kuruş parayla bile ya eve alışveriş yapmam istenirdi ya da paramı isterlerdi. Üniversite de 550 lira kyk alırdım ta köyden teyzem fitnelerdi kız çocuğunun elinde o kadar paranin ne işi var parasını alin elinden diye ailemde o 550 liraya bile göz dikerdi. Üstelik onlardan bir lira bile harçlık almazdım sadece 550 lirayla ders notlarımı yol paramı si*ara parami karsilardim ay sonu elimde en fazla 20-30 kalırdı onu da bize ver bari derlerdi. Onlardan gizli saklı 17 altın birikmiştim öğrendiler. Ev aldıklarında sıkıştırılar diye altınları istediler yıl başından sonra biz sana vericez demişlerdi bırakın 17 altını 1 tanesini bile geri vermediler. Bir şeyin içini bilmeden yargılamayın lutfen.Yaşın 24 müş. Ne kadar tecrüben olabilir ki? Ailem paramı yedi falan deyince 30-35 yaşında yetişkin bir kadın sanmıştım. Bir ömür verip seni büyütmüşler. 1-2 yıl maksimum para vermişsin bunun lafını etmen çok çirkin. Sen bence bir işe başla. Kimseye de tamamen güvenme. Ben 22 yaşımda mesleğe başlamıştım. Memurum ve bizim mesleğimizde bile 10 yıl olmayınca tecrübe saymıyorlar. Ha inş böyle olmaz sonunuz ama sanma ki her evlilik kötü başlıyor. Birçoğu mükemmel başlıyor. Aileni böyle ezdiğin için muhtemelen asla sana kol kanat germeyeceklerdir.
Anne babanız bu kadar kötüyse niye yanaşmaya çalışıyorsunuz ? Farklı yorumlarınıza da baktım, babamı özledim falan demişsiniz.1-2 yıl para vermissin derken benimle birlikte mi yaşadınız? 15-16 yaşından beri 9 ay okula gider 3 ay yaz tatilinde çalışırdım o zaman aldığım üç kuruş parayla bile ya eve alışveriş yapmam istenirdi ya da paramı isterlerdi. Üniversite de 550 lira kyk alırdım ta köyden teyzem fitnelerdi kız çocuğunun elinde o kadar paranin ne işi var parasını alin elinden diye ailemde o 550 liraya bile göz dikerdi. Üstelik onlardan bir lira bile harçlık almazdım sadece 550 lirayla ders notlarımı yol paramı si*ara parami karsilardim ay sonu elimde en fazla 20-30 kalırdı onu da bize ver bari derlerdi. Onlardan gizli saklı 17 altın birikmiştim öğrendiler. Ev aldıklarında sıkıştırılar diye altınları istediler yıl başından sonra biz sana vericez demişlerdi bırakın 17 altını 1 tanesini bile geri vermediler. Bir şeyin içini bilmeden yargılamayın lutfen.
E madem bu kadar kötüler neden ağlayıp sızlanıyorsun haber yollayıp görüşmek istiyorsun. Herkesin elbet görüşü farklıdır ama kaçıp yok saydığım ailem için uğraşmazdım.1-2 yıl para vermissin derken benimle birlikte mi yaşadınız? 15-16 yaşından beri 9 ay okula gider 3 ay yaz tatilinde çalışırdım o zaman aldığım üç kuruş parayla bile ya eve alışveriş yapmam istenirdi ya da paramı isterlerdi. Üniversite de 550 lira kyk alırdım ta köyden teyzem fitnelerdi kız çocuğunun elinde o kadar paranin ne işi var parasını alin elinden diye ailemde o 550 liraya bile göz dikerdi. Üstelik onlardan bir lira bile harçlık almazdım sadece 550 lirayla ders notlarımı yol paramı si*ara parami karsilardim ay sonu elimde en fazla 20-30 kalırdı onu da bize ver bari derlerdi. Onlardan gizli saklı 17 altın birikmiştim öğrendiler. Ev aldıklarında sıkıştırılar diye altınları istediler yıl başından sonra biz sana vericez demişlerdi bırakın 17 altını 1 tanesini bile geri vermediler. Bir şeyin içini bilmeden yargılamayın lutfen.
Evlendigim günden beri ağlayıp aileme haber göndermedim. Eşimin babası kızım ben her zaman arkandayim ama anne babadir bir arayalim orta yolu bulalim diyip defalarca aileme ulaşmaya çalıştı. Anne baba hakkına gelecek olursak bende yarın bir gün anne olacağım çocuğumu okutmak besleyip büyütmek benim görevim bunun hakkı olmaz OLAMAZ. Kendi keyfim için annelik babalık duygusunu tatmin etmek bir evlat getirdiysem dunyana o çocuktan bir çıkar beklemem ben seni okuttum büyüttüm yedirdim icirdim diyemem çünkü anne baba bunu çocuğuna yapmak ZORUNDA.Anne baba hakkı diye birşey var ya hani! Mesela ben annemin ayaklarının altını öperim o benim canım. O birine kötü diyorsa 1 milyon kere düşünürüm.
Asıl garip olan bu kadar berbat bir aileyse evlendiği günden beri ağlayıp haber yollaması değil mi? Zaten benim kafama yatmadı bu konu. O sofra ayırma işi de evliliğe izin vermedikleri için küsüp ayrılmış gibi.
Neyse işte madem bu kadar kötüymüş onu büyüten okutan yediren içiren ailesi kaçmışken yoluna bakmalı
O sevgisizlik, değersizlik hissi ile büyüdüğü için alamadığı sevgiyi her fırsatta almaya çalışıyor. Ekmeksiz susuz kalmış gibi devamlı saldırması da bu zamana kadar alamadığından zaten. Yazık, zaten hakkı olan şeyin dilencisi yapmışlar kızı.Anne baba hakkı diye birşey var ya hani! Mesela ben annemin ayaklarının altını öperim o benim canım. O birine kötü diyorsa 1 milyon kere düşünürüm.
Asıl garip olan bu kadar berbat bir aileyse evlendiği günden beri ağlayıp haber yollaması değil mi? Zaten benim kafama yatmadı bu konu. O sofra ayırma işi de evliliğe izin vermedikleri için küsüp ayrılmış gibi.
Neyse işte madem bu kadar kötüymüş onu büyüten okutan yediren içiren ailesi kaçmışken yoluna bakmalı
Bakin olay tam olarak bu batmış aileye destek olmak farklı. Eli kolu tutan sapasağlam bir abim var ama keyfi olarak çalışmıyor. Gece gündür ben çalışıyorum benim paramı alıp evde yatan abiye benim paramı harçlık olarak verilmesi konu. Aile kavramlarimiz ve yasantilarimiz şartlarımız farklı.E madem bu kadar kötüler neden ağlayıp sızlanıyorsun haber yollayıp görüşmek istiyorsun. Herkesin elbet görüşü farklıdır ama kaçıp yok saydığım ailem için uğraşmazdım.
Benim ailemin durumu kötüydü babam batmıştı yani. Ben de bursumu alır eve alışveriş yapardım. İşe başladığım ay kredi çekip kardeşlerimi üniversiteye yolladım. Ne bileyim aile olmak bana göre böyle birşey. Ben boşandım ailemin evinde oturuyorum. O destek olduğum ailem şimdi çocuklarıma destek oluyor. Aile kavramlarımız farklı herhalde ondan yanlış geliyor düşüncelerimiz. Yine de abla tavsiyesi olsun. Mutlaka çalış en çok kendine güven.
Ya kusura bakma ama bişeyleri zamana yaymayı zamana bırakmayı ısrar etmemeyi bilmemişsiniz hiç neye acele ettiniz bukadar ? Sorun buluşmak mıydı? Beraber uyumakmıydı derdiniz de bukadar acele ettiniz? Ailemi dinlemediğim için pişmanım özlüyorum tek hissediyorum diyemiyosun.. kusura bakma büyük sözü dinlemeyen hep ama hep üzülecek. Sen zamanındq yardımcı olmuşsun o ayrı maddi konuda abiyi boşver sen insan kaç yaşına gelirse gelsin hep anne babayi gözü arar insanın ben kaç küsür yaşına geldim saçımın teli sizlasa anne diye ağlarım. Ananızın babanızın sözünden çıkmayın.Kızlar selam biraz uzun olacak kusura bakmayin ama akıl vermenize ihtiyacım var. Eşimle kaçarak evlendik. Babam sırf eşimin köyünü sevmiyor diye vermek istemedi. 4 kez gelmeleri için konuştuk yaklaşık 8-9 ay uğraştık ama her seferinde ben seni o çocuğa vermem seviyorum istiyorum diyorsan kapı orada yol açık (çok afedersiniz) ananin şeyine kadar yolun var si*tir git diyordu.
Daha öncelerinde evde yatıp baba parası yiyen bir abim gece gündüz eşek gibi çalışıp ailesine para yediren bendim. Ama her şeye rağmen abim hep üstündü benden. Kaçmadan son 3 ay onlar salonda masada yerken ben hep mutfakta tek başıma yemek yedim kahvaltı ettim. Bir kere olsun neden tek başına yemek yiyorsun bir derdin mi var diye vs sormadilar bile görmezden gelip yok saydılar. Maddiyata sıkışınca kızım kızım oldu benden parayı alınca gene benden kötüsü olmadı.
En son babam gene eşimden konu açılınca bana sayıp sövdü canıma tak etti kaçtım bende.
Geçenlerde abim annemin telefonundan beni engellemis. (Annemde numaram yoktu ve annem wpden engellemeyi bilmez) bir akrabamla anneme haber yolladım konuşmak istiyor diye annemde şuan rahatsizim oğlan sürekli yanımdan ayrılmıyor şuan görüşüp konuşamam demiş. (Annemi babami fitneleyip barismamiza engel olan abim olduğu için). Aradan zaman geçince geçenlerde o akraba gene anneme sormus aramayacak mısın kız senden haber bekliyor diye daha zamanı var vs diyip konuyu kapatmış annem. Daha öncesinde de kp babami çok aradı mesaj attı babam öyle bir kızım yok benim için öldü dedi.
Ki olacak varya babam bu lafi dedikten sonra biz ufak bir kaza atlattık çarpıştığımız adamı yolun ilerisinde bekliyorduk adam kaçtığımızı düşünüp polisi ariyor ve ne hikmetse polis beni eşimi veya ailesini aramak yerine direkt benim babamı arıyor. Babamda abime hemen bizi arattiyor bir şeyleri var mi iyiler mi vs diye.
Şuan ailemle konuşmak istiyorum ama arayıp ne diyebilirim ya da babama bu küslük artık uzamadi mi diye mesaj mı atsam diye düşünüyorum. Bir yanım bekarken yaptıklarından dolayı hiç konuşmak istemiyor ama bir yanım paramparça gibi. En ufak bir anne babayla ilgili şarkı duysam yazı görsem hüngür hüngür ağlıyorum. Ama dediğim gibi bir yanımda hala yaptıklarından dolayı affedemiyor beni bu hale getiren onlardı diyor. Sizce ne yapmalıyım bana bir yol gösterebilir misiniz?
Pişman değilim Allah'a şükür. Evlendiğimden beri insan olduğumu hatırladım el üstünde tutulmanin ne olduğunu anladım.Ya kusura bakma ama bişeyleri zamana yaymayı zamana bırakmayı ısrar etmemeyi bilmemişsiniz hiç neye acele ettiniz bukadar ? Sorun buluşmak mıydı? Beraber uyumakmıydı derdiniz de bukadar acele ettiniz? Ailemi dinlemediğim için pişmanım özlüyorum tek hissediyorum diyemiyosun.. kusura bakma büyük sözü dinlemeyen hep ama hep üzülecek. Sen zamanındq yardımcı olmuşsun o ayrı maddi konuda abiyi boşver sen insan kaç yaşına gelirse gelsin hep anne babayi gözü arar insanın ben kaç küsür yaşına geldim saçımın teli sizlasa anne diye ağlarım. Ananızın babanızın sözünden çıkmayın.
Evet evet tam olarak bu da var zatenkacmadan üç ay önce ben artık para vermiyorum borçlarınızı kendiniz ödeyin dedim. Babam sen bize para verip borçları ödemeyeceksen kim ödeyecek diye sordu :) tek çocuğunuz ben değilim oğlunuz çalışsın yardim etsin dediğimde de abim kimsenin borcu beni ilgilendirmez calissam da kimseye para yediremem ben diyip için içinden çıktı. Zaten bu konusmadan sonra bana küfürler surat asmalar 10a katlandi daha sonrasinda bende artık mutfakta tek başıma yemek yemeye başlayınca iyice yok muamelesi gördüm evde.
Yanlış karar verdiğini düşünüyorum hala. İşi gücü bırakıp bu defa da bir erkeğin sevgisine güvenip kalmış. O arada da kaçtığı ailesiyle ilişki kurmaya çalışıyor. Sürekli birilerine göre yaşamayı tercih ediyor. Tek sorun bu olsa işi de varmış gidip kendine bir hayat kurmaya çalışabilirdi. Ben bu tür radikal kararlardan sakınırım. Sanırım o da yaştan dolayı. Allah pişman etmesinO sevgisizlik, değersizlik hissi ile büyüdüğü için alamadığı sevgiyi her fırsatta almaya çalışıyor. Ekmeksiz susuz kalmış gibi devamlı saldırması da bu zamana kadar alamadığından zaten. Yazık, zaten hakkı olan şeyin dilencisi yapmışlar kızı.
İçimdeki şey özlemden daha çok imrenmek aslında. Kp görümcemle konuştuğu zaman onlara bakıp acaba bende babamla barissam böyle olur muyum diye içimden geçiriyorum. Ya da çocuklu arkadaşımın babası torununa bir şey aldığında acaba babamla barissam o da torununa bu kadar ilgili olur mu düşünceleri dönüyor hep yani benim özlem diye tanımladığım şey aslında imrenmek. Hani bugüne kadar bana aile olmadılar belki ben yokken değerimi anlamışlardır belki iyi davranirlar düşüncesi dönüyor.Anne babanız bu kadar kötüyse niye yanaşmaya çalışıyorsunuz ? Farklı yorumlarınıza da baktım, babamı özledim falan demişsiniz.
Anlattığınız kadar kötüler ise ( ki kaçmışsınız zaten) şimdi neden tekrar görüşmek istiyorsunuz?
Ben yanlış karar verdigimi düşünmüyorum dünyaya bin kere gelsem bininde de eşimle evlenmek isterdim. Yarın bir gün ayrılık durumu olursa da kendime yeni hayat kuracak ayaklarımın üstünde tek başıma duracak kadar da güveniyorum kendime. Düşünceniz için teşekkür ederim.Yanlış karar verdiğini düşünüyorum hala. İşi gücü bırakıp bu defa da bir erkeğin sevgisine güvenip kalmış. O arada da kaçtığı ailesiyle ilişki kurmaya çalışıyor. Sürekli birilerine göre yaşamayı tercih ediyor. Tek sorun bu olsa işi de varmış gidip kendine bir hayat kurmaya çalışabilirdi. Ben bu tür radikal kararlardan sakınırım. Sanırım o da yaştan dolayı. Allah pişman etmesin
Sal gitsin o zaman. Yoklukları daha huzurlu aslında ama sen bilinç altına işleyen 'ana baba kutsaldır hakları ödenmez' diktesinden kurtaramıyorsun kendini. Bunlar ailelik etmemiş ki sana zaten, besleme gibi yaşatıp besleme gibi evlenmek zorunda bırakmışlar. Allah eşinden ve onun ailesinden razı olsun, sen de evlatlarına iyi ve adil bir anne ol, pişman olup üzülüp adım atmayana da adım falan atma, sevgili oğullarının ayağına paspas olup sürünsünler, yarın senin kapını çalmaya yüzleri olmasınHuzurum mutluluğum çok çok iyi şükür. Annem hiçbir zaman anne olamadi zaten. Babam abime salak dese sinir krizleri geçirir ağlar ayılıp bayılırdı babam bana bel alti küfür ettiğinde sus sesini çıkarma onunda huyu öyle öyle kabul et derdi. Zaten annem arkamda olsaydı babam bir şekilde ikna olur kaçmama gerek kalmazdı bile :)
Buradaki yorumlarda sonra kendimi geri çekmeye karar verdim :) anneme haber gönderdiğimde daha zamanı var diyip konuyu kapatiyorlarsa demek ki bensiz mutlular. Gittiği yere kadar bu şekilde giderim ararlarsa konuşur görüşürüm aramazlarsa ihtiyacım olmadığı işim düşmediği sürece aramam herhalde.Merhaba, öncelikle çok zor bir durum. Ailene de sinir oldum kusura bakma :) İçinde kalacağına bir ara, görüşmek iste soğukluk, ters yapmalar falan varsa bir daha da görüşmezsin. İçinde kalmamış olur. En azından sen adım atmış olursun.
Konu hak ödenmez değil aslında. Tamamen baska yorumda bahsettiğim gibi imrenmekten ibaret. Torunuyla ilgilenen dede ya da babasiyla konuşan evli bir kadin gördüğümde imreniyorum. Acaba babamla barissam böyle olur muyuz diye dusunmeden edemiyordum. Hani olay tamamen imrenmekten ibaret yaniSal gitsin o zaman. Yoklukları daha huzurlu aslında ama sen bilinç altına işleyen 'ana baba kutsaldır hakları ödenmez' diktesinden kurtaramıyorsun kendini. Bunlar ailelik etmemiş ki sana zaten, besleme gibi yaşatıp besleme gibi evlenmek zorunda bırakmışlar. Allah eşinden ve onun ailesinden razı olsun, sen de evlatlarına iyi ve adil bir anne ol, pişman olup üzülüp adım atmayana da adım falan atma, sevgili oğullarının ayağına paspas olup sürünsünler, yarın senin kapını çalmaya yüzleri olmasın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?