Eşime kimsesiz olma ayarını en başında çektim zaten. İlk evlendigimizde de daha sonralarinda da sende ailende ezmeye kalkarsiniz kimsesiz muamelesi yaparsaniz 10 çocuğum olsa gene de boşarım seni. Senin için ailemi sildiysem kendim içinde seni silerim hiçbir zaman aklindan çıkarma demiştim. Kvnin buna yönelik hareketleri olmuştu kple eşim sıkıştırınca hemen kendine çeki düzen vermişti hatta. Zaten üni mezunuyum şuan çalışmasam da elimde tecrübemin olduğu mesleğim var. Ne aileme ne eşime muhtaçlığım yok buna da güvendigimden kaçtım biraz da zaten. En azından evliligim yolunda gitmese de sırtıma yük olan ailemden kurtulurum düşüncesiyle.Eşine karşı sahipsiz kalma , yani ailenle bir an evvel barış tüm buzları erit . Çevremde gördüğüm bütün kaçarak evlenen kızlar canım cicim ayları geçtikten sonra eşlerinin bu konu ile onları ezdiklerini , başlarına kaktiklarini duyuyorum. Gerekirse köpek gibi yalvar eşinden gizli . Ama eşine ailem arkamda , kimsesiz değilim mesajını göstere göstere ver.
Yaşlar kaç? Neden aileniz bu evliliği istemedi? Umarım pişman olmazsın mutlu olursunKızlar selam biraz uzun olacak kusura bakmayin ama akıl vermenize ihtiyacım var. Eşimle kaçarak evlendik. Babam sırf eşimin köyünü sevmiyor diye vermek istemedi. 4 kez gelmeleri için konuştuk yaklaşık 8-9 ay uğraştık ama her seferinde ben seni o çocuğa vermem seviyorum istiyorum diyorsan kapı orada yol açık (çok afedersiniz) ananin şeyine kadar yolun var si*tir git diyordu.
Daha öncelerinde evde yatıp baba parası yiyen bir abim gece gündüz eşek gibi çalışıp ailesine para yediren bendim. Ama her şeye rağmen abim hep üstündü benden. Kaçmadan son 3 ay onlar salonda masada yerken ben hep mutfakta tek başıma yemek yedim kahvaltı ettim. Bir kere olsun neden tek başına yemek yiyorsun bir derdin mi var diye vs sormadilar bile görmezden gelip yok saydılar. Maddiyata sıkışınca kızım kızım oldu benden parayı alınca gene benden kötüsü olmadı.
En son babam gene eşimden konu açılınca bana sayıp sövdü canıma tak etti kaçtım bende.
Geçenlerde abim annemin telefonundan beni engellemis. (Annemde numaram yoktu ve annem wpden engellemeyi bilmez) bir akrabamla anneme haber yolladım konuşmak istiyor diye annemde şuan rahatsizim oğlan sürekli yanımdan ayrılmıyor şuan görüşüp konuşamam demiş. (Annemi babami fitneleyip barismamiza engel olan abim olduğu için). Aradan zaman geçince geçenlerde o akraba gene anneme sormus aramayacak mısın kız senden haber bekliyor diye daha zamanı var vs diyip konuyu kapatmış annem. Daha öncesinde de kp babami çok aradı mesaj attı babam öyle bir kızım yok benim için öldü dedi.
Ki olacak varya babam bu lafi dedikten sonra biz ufak bir kaza atlattık çarpıştığımız adamı yolun ilerisinde bekliyorduk adam kaçtığımızı düşünüp polisi ariyor ve ne hikmetse polis beni eşimi veya ailesini aramak yerine direkt benim babamı arıyor. Babamda abime hemen bizi arattiyor bir şeyleri var mi iyiler mi vs diye.
Şuan ailemle konuşmak istiyorum ama arayıp ne diyebilirim ya da babama bu küslük artık uzamadi mi diye mesaj mı atsam diye düşünüyorum. Bir yanım bekarken yaptıklarından dolayı hiç konuşmak istemiyor ama bir yanım paramparça gibi. En ufak bir anne babayla ilgili şarkı duysam yazı görsem hüngür hüngür ağlıyorum. Ama dediğim gibi bir yanımda hala yaptıklarından dolayı affedemiyor beni bu hale getiren onlardı diyor. Sizce ne yapmalıyım bana bir yol gösterebilir misiniz?
Zaten bununda muhabbeti olmuştu. Babamın kuzeninin oğlu vardı. Kuzeni babamla görüşmüş sizin kızla bizim oğlan olur mu diye babam anneme anlatirken duymuştum babam acaba olur desek mi çocuğun işi gücü iyi demişti. Annemde aralarında 9-10 yaş var çocuk babasi gibi ayyasin sarhoşun teki ne diye kızı o adama vereceksin demişti. Üstelik bu muhabbet olduğunda daha 18 yaşında üni 1. sınıftaydım. Adam iyi bir giyim mağazasında müdür olarak çalışıyordu yani sırf parası iyi diye yaşıma bakmadan ayyaşın tekine verecekti beni üstelik akrabaya bir de.Altın yumurtlayan tavuk gitsin istemediler. Abinizi evlendirip öyle gidecektiniz, hem de aynen böyle kuruş masraf edilmeden, ağzınızdan burnunuzdan getire getire. Adam doğru düzgün biri mi, sizi şimdiki eşiniz kadar sever rahat ettirir mi umurlarında değil, üstüne para da verirse ondan iyisi olmazdı. Aileniz sizi değil kendilerini düşünüyor, bu gerçeği ne kadar kısa zamanda kabul ederseniz o kadar az zarar görürsünüz.
E ne diye barışacaksın boş ver. Onlar adım atmadan yüz vermeEvet evet tam olarak bu da var zatenkacmadan üç ay önce ben artık para vermiyorum borçlarınızı kendiniz ödeyin dedim. Babam sen bize para verip borçları ödemeyeceksen kim ödeyecek diye sordu :) tek çocuğunuz ben değilim oğlunuz çalışsın yardim etsin dediğimde de abim kimsenin borcu beni ilgilendirmez calissam da kimseye para yediremem ben diyip için içinden çıktı. Zaten bu konusmadan sonra bana küfürler surat asmalar 10a katlandi daha sonrasinda bende artık mutfakta tek başıma yemek yemeye başlayınca iyice yok muamelesi gördüm evde.
24e gireceğim eşimde 27. Eşimin ailesi yan köylümüz. Bizim köy ve o köy yıllardır düşman gibiler babamda sözde bu sebepten vermek istemedi. Üstelik eşiminde benim de köylerle alakamiz yok. Ben büyük sehirlerden birinde doğdum büyüdüm eşimde başka bir büyük şehir de çalışıyor. Tamamen saçmalıkları için istemedi yani.Yaşlar kaç? Neden aileniz bu evliliği istemedi? Umarım pişman olmazsın mutlu olursun
Saçma bir gerekçe sunmuş babanız. Hani eşinizle ilgili kötü bir şey öğrenmiş olsa, huyunu karakterini sevmemiş olsa, maddi durum ya da başka konu olsa neyse ama o köyden olan insanları sevmiyorum demesi değişik bir bahane24e gireceğim eşimde 27. Eşimin ailesi yan köylümüz. Bizim köy ve o köy yıllardır düşman gibiler babamda sözde bu sebepten vermek istemedi. Üstelik eşiminde benim de köylerle alakamiz yok. Ben büyük sehirlerden birinde doğdum büyüdüm eşimde başka bir büyük şehir de çalışıyor. Tamamen saçmalıkları için istemedi yani.
Üniversite mezunuyum elimde mesleğim var bekarken sürekli çalıştığım için tecrübem de var. Şuan da zaten açıktan ikinci üniversitemi okuyorum. Allah korusun ama evliliğim yürümezse elimde mesleğim var tek başıma hayatima devam edebilecek güçteyim zaten. Elimde mesleğim olmasa güvencem olmasa bu işe kalkışmazdim bile zaten.Ben bu tarz evliliklerden korkarım. Kaçmak ne yıl olmuş 2025?
Neyse iş güç edin çocuk da yapma. Herkes evliliğin ilk birkaç yılında melek gibi olur zaten. Yarın birgün bu evliliğin yürümezse ne yapacaksın onu düşün ona odaklan?
Kızım birine kaçsa beni yok saysa kahrımdan ne olurum kimbilir.
Bu aile anasının gözü, bunları yiyemeyiz diye istemedi. Kim takar 40 yıl öncenin cinli köyündeki tarla takka mevzularını şu zamanda?24e gireceğim eşimde 27. Eşimin ailesi yan köylümüz. Bizim köy ve o köy yıllardır düşman gibiler babamda sözde bu sebepten vermek istemedi. Üstelik eşiminde benim de köylerle alakamiz yok. Ben büyük sehirlerden birinde doğdum büyüdüm eşimde başka bir büyük şehir de çalışıyor. Tamamen saçmalıkları için istemedi yani.
İki köyde de tanıdıklarina sordu babam. Herkes öyle bir aile dünür olmak istiyorsa öp başına koy öyle aileyi de öyle çocuğu da bu devirde bulamazsin dedi. Ama babam çıkarları için inatlasti kısacaSaçma bir gerekçe sunmuş babanız. Hani eşinizle ilgili kötü bir şey öğrenmiş olsa, huyunu karakterini sevmemiş olsa, maddi durum ya da başka konu olsa neyse ama o köyden olan insanları sevmiyorum demesi değişik bir bahane
Ay çok güldüm Allah'ta sizi güldürsünBu aile anasının gözü, bunları yiyemeyiz diye istemedi. Kim takar 40 yıl öncenin cinli köyündeki tarla takka mevzularını şu zamanda?
Dertsiz başına dert mi ariyorsun,sözünden cikamadiklari oğulları üzülsün anne babana.ogullari istemiyor diye burnunda tüten kızıyla iki kelime konusamayanlarla barissan ne olacak ?Barışsak belki hemen değil ama ilerleyen zamanlarda girebilirler. Abim hala çalışmıyormus babam hem emekli maasi hem kendi maaşı kirada idare etmeye çalışıyor. Ben şuan çalışmıyorum eşimin ortalamanin üstünde maaşı var durumumuz iyi diye belki de yardım bekleyebilirler ondan eminim.
Sanki kendi ailesi çok mu iyi? Resmen kızlarının kötülüğü icin ellerinden geleni yapmışlar. Annesi de evde kocacigiyla huzuru bozulmasin diye kızının arkasında durmamış.İşki kaçtığınız eş iyi çıksın bence buna dua edin gerisi teferruat eninde sonunda konuşur aileniz .Gittiğiniz yerde sizi ezmesin kişiler ilerde ne olur olmaz çocuk için bekleyin diyorum ben.Esinizin işi iyimi ayrı ev varmı umarım evettir cevap
Yaşın 24 müş. Ne kadar tecrüben olabilir ki? Ailem paramı yedi falan deyince 30-35 yaşında yetişkin bir kadın sanmıştım. Bir ömür verip seni büyütmüşler. 1-2 yıl maksimum para vermişsin bunun lafını etmen çok çirkin. Sen bence bir işe başla. Kimseye de tamamen güvenme. Ben 22 yaşımda mesleğe başlamıştım. Memurum ve bizim mesleğimizde bile 10 yıl olmayınca tecrübe saymıyorlar. Ha inş böyle olmaz sonunuz ama sanma ki her evlilik kötü başlıyor. Birçoğu mükemmel başlıyor. Aileni böyle ezdiğin için muhtemelen asla sana kol kanat germeyeceklerdir.Üniversite mezunuyum elimde mesleğim var bekarken sürekli çalıştığım için tecrübem de var. Şuan da zaten açıktan ikinci üniversitemi okuyorum. Allah korusun ama evliliğim yürümezse elimde mesleğim var tek başıma hayatima devam edebilecek güçteyim zaten. Elimde mesleğim olmasa güvencem olmasa bu işe kalkışmazdim bile zaten.
Ve sen böyle bir aile için ağlıyorsun. Eşinle mutluluğun, huzurun fazla geldi galiba. Çöreklensinler çekirdek ailene, eşinden borç para isteyip dursunlar o zaman görürsün aile özlemini.Evet evet tam olarak bu da var zatenkacmadan üç ay önce ben artık para vermiyorum borçlarınızı kendiniz ödeyin dedim. Babam sen bize para verip borçları ödemeyeceksen kim ödeyecek diye sordu :) tek çocuğunuz ben değilim oğlunuz çalışsın yardim etsin dediğimde de abim kimsenin borcu beni ilgilendirmez calissam da kimseye para yediremem ben diyip için içinden çıktı. Zaten bu konusmadan sonra bana küfürler surat asmalar 10a katlandi daha sonrasinda bende artık mutfakta tek başıma yemek yemeye başlayınca iyice yok muamelesi gördüm evde.
Sanki önceden çok arkasında durmuşlar belki 2 senelik okudu. Liseden meslek çıkışlı. Her zaman abisi değerli olmuşYaşın 24 müş. Ne kadar tecrüben olabilir ki? Ailem paramı yedi falan deyince 30-35 yaşında yetişkin bir kadın sanmıştım. Bir ömür verip seni büyütmüşler. 1-2 yıl maksimum para vermişsin bunun lafını etmen çok çirkin. Sen bence bir işe başla. Kimseye de tamamen güvenme. Ben 22 yaşımda mesleğe başlamıştım. Memurum ve bizim mesleğimizde bile 10 yıl olmayınca tecrübe saymıyorlar. Ha inş böyle olmaz sonunuz ama sanma ki her evlilik kötü başlıyor. Birçoğu mükemmel başlıyor. Aileni böyle ezdiğin için muhtemelen asla sana kol kanat germeyeceklerdir.
Barışır barışmazsınız bilemem ama yukarıda yazdıklarınızdan sonra diyorum,bu abi bu baba sizden hep beklenti içine girecekler maddi olarak.Sizi hep kaçtın ettin diyerek suçlu duruma sokacaklar ve maddi beklentileri bitmeyecek.Belki bu durum eşiniz ile aranızı bozacak dikkatli olun derim büyüğünüz olarak.Amcalarimda aynı şeyi söylüyor. Kaçmadan önce amcalarim araya girdiğinde ben o köye kız vermem versem bile nişan düğün yapmak için beş kuruş param yok demiş. Ki eşimin ailesi kınamı düğünümü eksiksiz yaptı. Hatta ilk kactigimiz zaman yarın bir gün benim içimde kalmasın diye akrabaları (benimde akrabalarim dahil) konu komsuyu çağırıp evde küçük bir nişan bile yaptılar. Babamın bu kadar coşmasının sebebi de o zaten. Bütün akrabalar senin yapamadığını çocuğun ailesi dört dörtlük yaptı diye yüklenince babam daha bir coştu ist
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?