Kaçarak evlendim ailemle konuşmak konusunda tereddütteyim..

Eşime kimsesiz olma ayarını en başında çektim zaten. İlk evlendigimizde de daha sonralarinda da sende ailende ezmeye kalkarsiniz kimsesiz muamelesi yaparsaniz 10 çocuğum olsa gene de boşarım seni. Senin için ailemi sildiysem kendim içinde seni silerim hiçbir zaman aklindan çıkarma demiştim. Kvnin buna yönelik hareketleri olmuştu kple eşim sıkıştırınca hemen kendine çeki düzen vermişti hatta. Zaten üni mezunuyum şuan çalışmasam da elimde tecrübemin olduğu mesleğim var. Ne aileme ne eşime muhtaçlığım yok buna da güvendigimden kaçtım biraz da zaten. En azından evliligim yolunda gitmese de sırtıma yük olan ailemden kurtulurum düşüncesiyle.

Yaşlar kaç? Neden aileniz bu evliliği istemedi? Umarım pişman olmazsın mutlu olursun

Zaten bununda muhabbeti olmuştu. Babamın kuzeninin oğlu vardı. Kuzeni babamla görüşmüş sizin kızla bizim oğlan olur mu diye babam anneme anlatirken duymuştum babam acaba olur desek mi çocuğun işi gücü iyi demişti. Annemde aralarında 9-10 yaş var çocuk babasi gibi ayyasin sarhoşun teki ne diye kızı o adama vereceksin demişti. Üstelik bu muhabbet olduğunda daha 18 yaşında üni 1. sınıftaydım. Adam iyi bir giyim mağazasında müdür olarak çalışıyordu yani sırf parası iyi diye yaşıma bakmadan ayyaşın tekine verecekti beni üstelik akrabaya bir de.

Ben bu tarz evliliklerden korkarım. Kaçmak ne yıl olmuş 2025?
Neyse iş güç edin çocuk da yapma. Herkes evliliğin ilk birkaç yılında melek gibi olur zaten. Yarın birgün bu evliliğin yürümezse ne yapacaksın onu düşün ona odaklan?
Kızım birine kaçsa beni yok saysa kahrımdan ne olurum kimbilir.

E ne diye barışacaksın boş ver. Onlar adım atmadan yüz verme

Yaşlar kaç? Neden aileniz bu evliliği istemedi? Umarım pişman olmazsın mutlu olursun
24e gireceğim eşimde 27. Eşimin ailesi yan köylümüz. Bizim köy ve o köy yıllardır düşman gibiler babamda sözde bu sebepten vermek istemedi. Üstelik eşiminde benim de köylerle alakamiz yok. Ben büyük sehirlerden birinde doğdum büyüdüm eşimde başka bir büyük şehir de çalışıyor. Tamamen saçmalıkları için istemedi yani.

Saçma bir gerekçe sunmuş babanız. Hani eşinizle ilgili kötü bir şey öğrenmiş olsa, huyunu karakterini sevmemiş olsa, maddi durum ya da başka konu olsa neyse ama o köyden olan insanları sevmiyorum demesi değişik bir bahane

Üniversite mezunuyum elimde mesleğim var bekarken sürekli çalıştığım için tecrübem de var. Şuan da zaten açıktan ikinci üniversitemi okuyorum. Allah korusun ama evliliğim yürümezse elimde mesleğim var tek başıma hayatima devam edebilecek güçteyim zaten. Elimde mesleğim olmasa güvencem olmasa bu işe kalkışmazdim bile zaten.

Bu aile anasının gözü, bunları yiyemeyiz diye istemedi. Kim takar 40 yıl öncenin cinli köyündeki tarla takka mevzularını şu zamanda?

İki köyde de tanıdıklarina sordu babam. Herkes öyle bir aile dünür olmak istiyorsa öp başına koy öyle aileyi de öyle çocuğu da bu devirde bulamazsin dedi. Ama babam çıkarları için inatlasti kısaca

Bu aile anasının gözü, bunları yiyemeyiz diye istemedi. Kim takar 40 yıl öncenin cinli köyündeki tarla takka mevzularını şu zamanda?
Ay çok güldüm Allah'ta sizi güldürsün babamın köyle alakasi yok zaten 13 yaşındayken köyden gitmiş büyük şehirde çalışmaya başlamış yazdan yaza yıllık izinlerinde bayram tatillerinde giderdik zaten. Hepsi safsata işte.

Dertsiz başına dert mi ariyorsun,sözünden cikamadiklari oğulları üzülsün anne babana.ogullari istemiyor diye burnunda tüten kızıyla iki kelime konusamayanlarla barissan ne olacak ?

Sanki kendi ailesi çok mu iyi? Resmen kızlarının kötülüğü icin ellerinden geleni yapmışlar. Annesi de evde kocacigiyla huzuru bozulmasin diye kızının arkasında durmamış.

Ailene ayıp etmişsin vs diyemeyeceğim kizina küfürlü konuşan, kızının parasını yiyen en önemlisi kızının mutluluğunu değil kendi hırslarını onceleyen bir baban var maalesef. Onlar itmiş sizi bu duruma. Ama yine de gidip özür dileyin. Anne babanızdan hangisi daha makulse önce onunla konuşun. Ne olursa olsun hiçbir şey ana babanın yerini tutmaz. Çok samimi olunmasa da telefonla hal hatır sormalik bir ilişki olması gerekiyor arada. O yüzden onlar yumuşayana kadar çabalayın derim.

Açıkçası bir üyenin dediği gibi, bende bu tarz evliliklerden korkuyorum. Kaçarak evlenip, bir yerde sorun yaşamayan hiç görmedim. Eşim iyi, evliliğim diyen insan 10 sene sonra ya da çoluk çocuk büyürken, farklı bir noktaya gelebiliyor. Yani bugün mükemmel gibi gördüğümüz eş veya evlilik, ilerleyen yıllarda değişebiliyor. Zaten öyle olmasa pekçok kişi boşanmak için evlenmezdi. Bu tarz durumlarda da ilk destek çıkan aile oluyor.
Mesleğim var demişsiniz ama bence aile farklı bir boyut. Örneğin ben çalışmaya başladığımda, çocuğumu sadece anneme güvenle bırakabilirim. Mesleğimin ve paramın olması, parayla tutacağım bir bakıcıya güvenimi veremez. Tabi ki anneye göre ya da çevresel şartlara göre değişiyor ama genel kanı genelde bu yönde olur. Ya da bir bayram sabahı eş tarafına gidip, kendi aile tarafımla görüşmesem çok kötü hissederdim kendimi. Şuan bende bir bebek büyütüyorum, bir gün böyle birşey yapsa canım çok yanardı..
Mutlaka haklı gerekçeler vardır ama 8-9 ay ikna çabası bana az geldi. Kaç yaşınızda evlendiniz bilmiyorum ama şuan 24 yaşında olduğunuza göre zaten küçüksünüz. Acele etmemeliydiniz bence. Dediğim gibi, 10-15 sene sonrasını bilemezsiniz. Eş tarafını bu kadar güzelleme yapmayın bence.

Yaşın 24 müş. Ne kadar tecrüben olabilir ki? Ailem paramı yedi falan deyince 30-35 yaşında yetişkin bir kadın sanmıştım. Bir ömür verip seni büyütmüşler. 1-2 yıl maksimum para vermişsin bunun lafını etmen çok çirkin. Sen bence bir işe başla. Kimseye de tamamen güvenme. Ben 22 yaşımda mesleğe başlamıştım. Memurum ve bizim mesleğimizde bile 10 yıl olmayınca tecrübe saymıyorlar. Ha inş böyle olmaz sonunuz ama sanma ki her evlilik kötü başlıyor. Birçoğu mükemmel başlıyor. Aileni böyle ezdiğin için muhtemelen asla sana kol kanat germeyeceklerdir.

Ve sen böyle bir aile için ağlıyorsun. Eşinle mutluluğun, huzurun fazla geldi galiba. Çöreklensinler çekirdek ailene, eşinden borç para isteyip dursunlar o zaman görürsün aile özlemini.

Sanki önceden çok arkasında durmuşlar belki 2 senelik okudu. Liseden meslek çıkışlı. Her zaman abisi değerli olmuş

Barışır barışmazsınız bilemem ama yukarıda yazdıklarınızdan sonra diyorum,bu abi bu baba sizden hep beklenti içine girecekler maddi olarak.Sizi hep kaçtın ettin diyerek suçlu duruma sokacaklar ve maddi beklentileri bitmeyecek.Belki bu durum eşiniz ile aranızı bozacak dikkatli olun derim büyüğünüz olarak.

Offfff zor bir durum. Sanirim gorusmek icin cabalamazdim. Bekarken deger verip,insan yerine koymamislar. Ayni masa da bile yemek yememissiniz. Evlendikten sonra haber yollatmaniza ragmen hicbir yumusama olmamis. Hele anneniz nasil bukadar kati davranabilmis. Onlar bu kadar merhametsizken sizin surekli adim atmaniz gereksiz olur. Bizsiz yapamiyor havasina da girmesinler. Bir anne babanin gorevi cocuklarinin iyi ve kotu zamanlarinda da arkalarinda olmak, o guveni vermek. Sizinkilerdw bu yok. Mesaj atmayin, haber yollatmayin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…