Kaçarak evlendim ailemle konuşmak konusunda tereddütteyim..

Valla babanız istemiyorum ayağına hem düğün masrafından yırtmış hem de naz yapıp sizi süründürüyor biliyor damarınızı tabi.

Valla babanız istemiyorum ayağına hem düğün masrafından yırtmış hem de naz yapıp sizi süründürüyor biliyor damarınızı tabi.
Amcalarimda aynı şeyi söylüyor. Kaçmadan önce amcalarim araya girdiğinde ben o köye kız vermem versem bile nişan düğün yapmak için beş kuruş param yok demiş. Ki eşimin ailesi kınamı düğünümü eksiksiz yaptı. Hatta ilk kactigimiz zaman yarın bir gün benim içimde kalmasın diye akrabaları (benimde akrabalarim dahil) konu komsuyu çağırıp evde küçük bir nişan bile yaptılar. Babamın bu kadar coşmasının sebebi de o zaten. Bütün akrabalar senin yapamadığını çocuğun ailesi dört dörtlük yaptı diye yüklenince babam daha bir coştu iste.

Aman görüşme. Zaten sizi sevip değer vermiyorlar. Ayrıca ilk işleri düştügünde bulur bunlar sizi zaten.

Valla görüş veya görüşme demem mesafeli ol. Hazır küssün biraz o küslüğü sürdür. Yoksa gene beklentiye girecekler. Yok abin evlenecek para lazım yok ney. Yarın öbür gün çocuğun olur. Uğraşamazsın. Köye kız vermem ne ya. Daha neler. Daha mantıklı bir sebep sunsaymış. Masraf yapmamak için plan kurmuş. Çekirdek ailene odaklan. Yeri gelir barışırsın. Çok istese annen bile gelir barışmak için. Yapmazsa da keyfi bilir.

kaçtım kelimesinden hiç hoşlanmıyorum. eğer reşitseniz karar vermekte özgürsünüz. aile bunu onaylamayabilir ama siz kararlarınızı verebilirsiniz. Bunun adına da karar verdim ve evlendim denir. Ama tabii kimsenin haberi olmadan evden sıvıştıysanız kaçmış oluyorsunuz. Babanızı da kendi haline bırakın. su akar yolunu bulur. eninde sonunda barışılır böyle durumlarda ama siz üzerlerine gidip yalvar yakar olunca olacak barışmadan da tat tuz beklemeyin.

Anne ve babanız da olsa ben aramanız taraftarı değilim.
Bekarken bile adam yerine konmadığınız yerdeki insanları nasıl özleyebiliyorsunuz anlamış değilim.
Artık kendi ailenizi kurdunuz. Bağlantı kurarsanız belki hala sizi maddi anlamda sömürmek isteyecekler.
Hiç bulaşmazdım. İlerde hastalık olur bir şey olur size ulaştıklarında o zaman bakarsınız.
Önünüze bakın. Konuştuğunuz an sizi daha çok aşağı çekeceklerdir.

Çok üzüldüğünün farkındayım ama yorma kendini, annen anne olsa arkanda dururdu. Barışsan da insan yerine koymayacaklar seni. Evlendiğine pişman değilsindir inşallah, huzurlu bir yuvan vardır. Ailen aile değilmiş, barışsan da huzur buldurmayacak barıştığına pişman edecekler

Hiç yaklaşma o zaman

Köye kız vermek değil keşke öyle olsa en azindan ben büyük şehirde büyüdüm köyde yapamayacağımı düşündüğünden istemiyor derdim. Eşim hemen bizim yan köylümüz. Sadece ailesi akrabaları var koyde eşimde işi gereği büyük şehirlerden birinden ev almış o evde yaşıyordu. Yıllardır iki köy düşman gibi ondan dolayi istemedi ki sorduğu herkeste öyle bir aile sana dünür olmak istiyorsa öp basının üstünde gezdir öyle aileyi de öyle çocuğu da bu devirde mumla arasan bulamazsin dediler. İnadından ve dediğiniz gibi masraftan kaçmak için bu yolu seçtirdi.

Babanın sana küfür etmesini mi özledin?
Abinin üstün tutulmasını mi?
Doğada hiçbir canlı yetiskin olduktan sonra yapisik yaşamaz biyolojik ailesine.
Yani ne için barış istiyorsunuz
İşte bunları düşündükçe barışma istegimden vazgeçiyorum. Ama dediğim gibi anne babayla ilgili bir şey görünce duyunca içimde bir şeyler kopup gidiyor sanki anlamlandıramadigim hüzün kaplıyor içimi.

Hayır ondan değil. Evlenme çalış ona bak en azından abini evlendir öyle gideceksen git diye istemediler

Huzurum mutluluğum çok çok iyi şükür. Annem hiçbir zaman anne olamadi zaten. Babam abime salak dese sinir krizleri geçirir ağlar ayılıp bayılırdı babam bana bel alti küfür ettiğinde sus sesini çıkarma onunda huyu öyle öyle kabul et derdi. Zaten annem arkamda olsaydı babam bir şekilde ikna olur kaçmama gerek kalmazdı bile :)

Eşine karşı sahipsiz kalma , yani ailenle bir an evvel barış tüm buzları erit . Çevremde gördüğüm bütün kaçarak evlenen kızlar canım cicim ayları geçtikten sonra eşlerinin bu konu ile onları ezdiklerini , başlarına kaktiklarini duyuyorum. Gerekirse köpek gibi yalvar eşinden gizli . Ama eşine ailem arkamda , kimsesiz değilim mesajını göstere göstere ver.

Hayır ondan değil. Evlenme çalış ona bak en azından abini evlendir öyle gideceksen git diye istemediler
Evet evet tam olarak bu da var zaten kacmadan üç ay önce ben artık para vermiyorum borçlarınızı kendiniz ödeyin dedim. Babam sen bize para verip borçları ödemeyeceksen kim ödeyecek diye sordu :) tek çocuğunuz ben değilim oğlunuz çalışsın yardim etsin dediğimde de abim kimsenin borcu beni ilgilendirmez calissam da kimseye para yediremem ben diyip için içinden çıktı. Zaten bu konusmadan sonra bana küfürler surat asmalar 10a katlandi daha sonrasinda bende artık mutfakta tek başıma yemek yemeye başlayınca iyice yok muamelesi gördüm evde.

Bırakın ısrar etmeyi, herkes niyetini biliyormuş ne güzel, görmezden gelerek bir yere varamazsınız. Merak etmeyin oğlunu evereceği vakit gelirsiniz aklına.

Altın yumurtlayan tavuk gitsin istemediler. Abinizi evlendirip öyle gidecektiniz, hem de aynen böyle kuruş masraf edilmeden, ağzınızdan burnunuzdan getire getire. Adam doğru düzgün biri mi, sizi şimdiki eşiniz kadar sever rahat ettirir mi umurlarında değil, üstüne para da verirse ondan iyisi olmazdı. Aileniz sizi değil kendilerini düşünüyor, bu gerçeği ne kadar kısa zamanda kabul ederseniz o kadar az zarar görürsünüz.