Bebek Beslenmesi Kaç cc mama yer

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Senbirsen

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2016
4.143
5.683
158
40
Merhaba arkadaşlar 4 aylık bebeğim var, anne sütü benim sağlık problemim ve ilaç almamldan dolayı hiç almadı hep mama yiyor suanda 150 cc içiyor 3 saatte bir dedi Dr ama sanki doymuyor 180 versem çok mu olur obez olmasını da istemiyorum zaten sürekli versem sürekli emecek abisi gibi çok iştahlı buda
Abisi bebekken aşırı kilolanmisti çünkü her ağladığında oyalamadan mamayı dayiyolardi ben çalışıyordum o zaman doktorlar fln aşırı aldığını söylediler o zaman o yüzden dikkatli olmak istiyorum

Aylık kilo alımı ve çişli bez sayısı yol gösterir size zaten. Eğer bebek kilo almıyorsa, gün içinde 4 veya 5ten az çişli bezi varsa doktorunuzla konuşup ona göre ayarlarsınız mama miktarını.

Yenidogan bebekler her ay kontrole gider..doktor boyuna kilosuna bakar..siz de annesiniz ..anlamiyor musunuz durumunu..gormedigimiz cocuga fikir vermek zor.

onun bir bebek kg a göre ml ölçüsü vardı

kutuda falan yazmıyor mu

bebeğin kg ına göre şu kadar ml verilir diye

şimdi netten bunu buldum

"""""8kg bir bebeğiniz var ve sadece mama ile besleniyorsa,
8x 150-200 = 1200-1600 ml/ günde mama alabilir,
-eğer 3saatte bir besleniyorsa 24saatte 8kez beslenecek demektir.
1200-1600/8= her 3saatlik beslenmede 150-200ml tüketecektir, kabaca bu ay bebek için 180-210ml mama hazırlamak uygun olur. """"

bizim doktor yazmıştı ayına kg başına şu kadar diye halihazırda mama verenler daha kolay yardımcı olur tabii

sağlıkla büyütün

Benim bebeğim de 4 aylık. Sadece gece uykusuna yatırırken 150 cc veriyorum. Gün içerisinde vereceksem 120 cc veriyorum. Benimki anne sütü de alıyor ama.

Biz o zamanlar 120 cc veriyorduk. Doktor hep 120de kalmamızı söylemişti. Ama iki saatte bir verdik sonradan . 6 aydan sonra ek gıdaya geçince zaten biraz daha azalıyor. Bir de mama kutuların arkasında da ayına uygun kac cc olması gerektiği yazıyor tabi siz yine de doktorunuz ne diyorsa onu yapın bence ama 180 çok sanki.

Ben günde bir kere veriyordum anne sütüne ek. Miktar kiloya ve günde kaç kez beslendiğine göre değişiyor. 3 saatte bir dediyse günde 8 kez mama içiyor demektir. Kilosunu 150 ile çarpıp 8 e bölün bir öğünde kaç cc vermeniz gerektiği çıkar. Yani atıyorum 7 kiloysa 7x150= 1050 yapar. 1050/8: 131 küsür yapar. Bu şekilde

Merhaba arkadaşlar 4 aylık bebeğim var, anne sütü benim sağlık problemim ve ilaç almamldan dolayı hiç almadı hep mama yiyor suanda 150 cc içiyor 3 saatte bir dedi Dr ama sanki doymuyor 180 versem çok mu olur obez olmasını da istemiyorum zaten sürekli versem sürekli emecek abisi gibi çok iştahlı buda
Abisi bebekken aşırı kilolanmisti çünkü her ağladığında oyalamadan mamayı dayiyolardi ben çalışıyordum o zaman doktorlar fln aşırı aldığını söylediler o zaman o yüzden dikkatli olmak istiyorum
Benimde 3.5 aylık bebegim var anne sutu alıyor ama bi gün sagip vermiştim 3 saatte 120 içiyordu. Gerçi benimki 2 saat arayla besleniyor ama hesapladigimda 3 saatte 120 oluyor. Bencede fazla ama şuan kilosu önemli kac kilo?benim kızım 3 aylıkken 6.100 gramdi

Neden doymadigini dusunuyorsunuz? Huysuzmu?

Benimde 3.5 aylık bebegim var anne sutu alıyor ama bi gün sagip vermiştim 3 saatte 120 içiyordu. Gerçi benimki 2 saat arayla besleniyor ama hesapladigimda 3 saatte 120 oluyor. Bencede fazla ama şuan kilosu önemli kac kilo?benim kızım 3 aylıkken 6.100 gramdi
4 aylıkken 6.5 kilo çıktı kilo alımı aşırı fazla değil ama.dikkat etmeye çalışıyorum 120 verirsem iki saat sonra agliyo 150 3 saat durması lazım ama durmuyo artık 2.5 saat zor durduruyorum bide dişi cikiyo heralde her taraf salya. Diş kaşıyıcı veriyorum biberon zannedip içmek istiyo gelmeyince sinirleniyo :)

Neden doymadigini dusunuyorsunuz? Huysuzmu?
Evet iki saatten sonra zor oyalıyorum ama kanguruya koyup dışarı çıkıp gezersek biraz daha çok duruyo evde napsam durmuyor oyun halısı vs bide dönmeye başladı sıkılıyo mu açlık mi bilemiyorum

onun bir bebek kg a göre ml ölçüsü vardı

kutuda falan yazmıyor mu

bebeğin kg ına göre şu kadar ml verilir diye

şimdi netten bunu buldum

"""""8kg bir bebeğiniz var ve sadece mama ile besleniyorsa,
8x 150-200 = 1200-1600 ml/ günde mama alabilir,
-eğer 3saatte bir besleniyorsa 24saatte 8kez beslenecek demektir.
1200-1600/8= her 3saatlik beslenmede 150-200ml tüketecektir, kabaca bu ay bebek için 180-210ml mama hazırlamak uygun olur. """"

bizim doktor yazmıştı ayına kg başına şu kadar diye halihazırda mama verenler daha kolay yardımcı olur tabii

sağlıkla büyütün
Mama kutusundakiler çok fazla yazıyor ama dediğiniz hesaba göre bakayım sağolun

Verdiginiz mamanın arkasında yazıyor ayına göre kaç cc, kac saatte vereceginiz

Benim bebede 4 aylık 180 bazen 200 ml içiyor
Benim oğlan biraz tosun verme diyorlar ama ağlıyor doymazsa hareketlersin atar kiloyu
Sizin bebeğiniz kaç kilo

4 aylık bebek için 180 cc çok bide 3 saatte emen bebek o kadar içmiyordur anne sütü

Yenidogan bebekler her ay kontrole gider..doktor boyuna kilosuna bakar..siz de annesiniz ..anlamiyor musunuz durumunu..gormedigimiz cocuga fikir vermek zor.
Tabiki gidiyorum doktor 150 ye geç demişti en son ona geçmek için bile 3 aylık olmasını zor bekledik. Ben anne sütü almayan diğer bebekler ne kadar içiyordu deneyimleri öğrenmek istedim . Doktor da büyük oğlumu biliyor ona göre söylüyor

4 aylıkken 6.5 kilo çıktı kilo alımı aşırı fazla değil ama.dikkat etmeye çalışıyorum 120 verirsem iki saat sonra agliyo 150 3 saat durması lazım ama durmuyo artık 2.5 saat zor durduruyorum bide dişi cikiyo heralde her taraf salya. Diş kaşıyıcı veriyorum biberon zannedip içmek istiyo gelmeyince sinirleniyo :)
Bence sen kisitlama 2.5 saatte istiyosa öyle ver. Kilosu fazla değil zaten diş çıkarma doneminde istahlari azalacak yurumeye başlayınca da zayiflicaklar. O yüzden bu aylarda kısma mamayı. atar kiloyu ben kızımı besleyebildigim kadar beslemeye calisiyorum. Bu zamanlari arayabiliriz cunku

Back