2 aylık bebek beslenmesi

Minikka

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2025
5
0
1
26
Kızlar 2 ay 8 günlük bebeğim var, sadece mama ile besleniyor. 3 saatte bir 120 cc mama içiyor ama sanki doymuyor gibi elini emmeye başladı uykuları da çok azaldı. Doktor kontrolüne gittiğimizde sordum ne kadar vermeliyim diye çok ucu açık konuştu bebekler ne kadar verirsen o kadar içer dedi 160 bile versen içer dedi sen ne kadar veriyosun dedi 3 saatte bir 90-120cc veriyorum dedim bişey demedi. Doktorlar mama hakkında bana yardımcı olmuyorlar aile hekimi hemşiresine sordum mama hakkında bilgim yok dedi. Bazı başlıklarda görüyorum 2 saatte bir verenler varmış Siz mamayı hangi sıklıkla kaç cc veriyorsunuz??

Bebeğinizin kilo alımı çişli bez sayısı iyi ise doyuyordur. Bazen 90 içer bazen 60ı bitirmez bazen 120 yetmez. Ellerini keşfediyor emmesi de normal. Eğer yeteri kadar çiş kaka yapıyor uyuyorsa bir sorun yoktur. Genelde hemşireler falan mama önermez çünkü bebeğiniz hangisini sever hangisini içerse doğru mama odur.
Ben hipp kullandım kızım hiş kilo almadı. Golden goat aldım kustu. Sma ile devam ediyoruz uzun zamandır. Mama içerikleri aşırı farklı değil bebeğiniz kusuyor ya da kakada sorun yaşıyorsa başka marka alabilirsiniz

Bebeğinizin kilo alımı çişli bez sayısı iyi ise doyuyordur. Bazen 90 içer bazen 60ı bitirmez bazen 120 yetmez. Ellerini keşfediyor emmesi de normal. Eğer yeteri kadar çiş kaka yapıyor uyuyorsa bir sorun yoktur. Genelde hemşireler falan mama önermez çünkü bebeğiniz hangisini sever hangisini içerse doğru mama odur.
Ben hipp kullandım kızım hiş kilo almadı. Golden goat aldım kustu. Sma ile devam ediyoruz uzun zamandır. Mama içerikleri aşırı farklı değil bebeğiniz kusuyor ya da kakada sorun yaşıyorsa başka marka alabilirsiniz
Kilosu 5.150 doktor iyi dedi kaka çişte de sorun yok. Doğduğundan beri aptamil kullanıyoruz ben aptamili beğenmiyorum fazla köpürüyor topaklanma oluyor. Bi ara SMA ya geçtik süt gibi görüntüsü vardı çabuk çözünüyordu hiç köpürmedi de ben beğenmiştim ama bebeğimin kaka rengi ve kıvamında değişiklik oldu ve 2 günde bir yapıyordu tekrar Aptamile geçtik. Ben golden goat ve hipp keçi sütü denemeyi çok istiyorum içeriklerinden dolayı ama kullananlar çok kokuyo ve bebekler kusuyo demişler cesaret edemedim.

Sma comfort daha kolay sindirimli bir mama. Optipro da içinde prebiyotik barındırıyor. Küçük kutu deneyin bebeğiniz severse onla devam edersiniz. Ben golden goatta çok ısrarcıydım ama bebeğim kabul etmedi. Hipp organik almıştım ama benim bebeğimin kilo alma sorunu olduğundan anlaşamadık sindirimi kolay gaz yapmayan bir mamaydı. Mamayla beslenen çocuklar her gün kaka yapmak zorunda değil bu arada 7 güne kadar yolu var

Hipp organik kilo aldırmıyor mu bebeğiniz kaç kiloydu kullanırken? Golden goatı bu ay deneyeceğim ben de umarım beğenir. SMA optiproda kaka sert değildi cıvık kıvamdaydı kabızlık yaşamadık. Rengi koyu kahve ve turuncu falan oluyordu birde gün aşırı yapınca endişelenip değiştirdik. Aptamilde günde 2 3 sarı kaka yapıyor kaka görünce mutlu oluyoruz anneler olarak galiba. Bebeğim aşırı gazlı sancılanıp ağlamıyor ama ıkınıyor sürekli gaz çıkarıyor doktor kontrollerinde de çok fazla gazı var diyorlar. Bir de bazen mama içerken ağlayarak içiyor mamayı mı sevmiyor diye düşünüp biberonu çekiyorum ağlaması geçiyor tekrar iştahlanıp içiyor. Doktor nefes alamadığı için dedi ama philips avent yavaş akışlı kullanıyoruz kendi çekmediği sürece akmıyor tıkanma gibi durum gözlemlemedim hiç. Kulak ağrısı olabilir diyorlar dokununca tepki vermiyor kulağı da ağrımıyor. Siz yaşadınız mı böyle bişey neden ağlar gazdan baskı olur mu acaba

Kızlar 2 ay 8 günlük bebeğim var, sadece mama ile besleniyor. 3 saatte bir 120 cc mama içiyor ama sanki doymuyor gibi elini emmeye başladı uykuları da çok azaldı. Doktor kontrolüne gittiğimizde sordum ne kadar vermeliyim diye çok ucu açık konuştu bebekler ne kadar verirsen o kadar içer dedi 160 bile versen içer dedi sen ne kadar veriyosun dedi 3 saatte bir 90-120cc veriyorum dedim bişey demedi. Doktorlar mama hakkında bana yardımcı olmuyorlar aile hekimi hemşiresine sordum mama hakkında bilgim yok dedi. Bazı başlıklarda görüyorum 2 saatte bir verenler varmış Siz mamayı hangi sıklıkla kaç cc veriyorsunuz??
Doktorun ne kadar verirseniz o kadar içer demesini tuhaf buldum açıkçası öyle bir şey yok tabi. Yoksa her bebek obez olur çıkardı. Bebek ihtiyacı varsa emmek beslenmek ister ve bu ihtiyacı karşılanmalı eğer kilo alımı hızla artacak şekilde besleniyorsa duruma müdahale edilir tetkikler yapılır vs. Ama bu durum söz konusu değilse ne kadar içmek istiyorsa o kadar mama verebilirsiniz.

Back
X