Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Benimde 3.5 aylık bebegim var anne sutu alıyor ama bi gün sagip vermiştim 3 saatte 120 içiyordu. Gerçi benimki 2 saat arayla besleniyor ama hesapladigimda 3 saatte 120 oluyor. Bencede fazla ama şuan kilosu önemli kac kilo?benim kızım 3 aylıkken 6.100 gramdi
Anne sutu ile mama bilesenleri cok farkli
Tabiki gidiyorum doktor 150 ye geç demişti en son ona geçmek için bile 3 aylık olmasını zor bekledik. Ben anne sütü almayan diğer bebekler ne kadar içiyordu deneyimleri öğrenmek istedim . Doktor da büyük oğlumu biliyor ona göre söylüyor
Benim büyük kizim mamayla buyudu. İlk uc ay hem emzirdim hem mama verdim. Ama benim sütüm hic yokmus cocugum hep ac kalmis. Emzir sonra 60 ml ver diyodu dr ama yetmiyodu agliyodu. Meger sut alamadigi içinmiş. Hic unutmam disarda bir tanidik 2 aylik bebeğe 90 ml mama verilir mi patlatacaksin demisti, cocuk o kadar aç kalmis ki 100 110 bile iciyodu. Sonra emmeyi 3 ayda birakinca kendisi 2 saatte 60mle dönüp azaltti. Genel olarak biz 150 uzerine hic cikmadik. Yaşına kadar mama gece gunduz icti. 15 aylikken gunduzu kestik ve gece devam sütüne döndük. Devam sutu bile 3 saatte 150 180 icerdi ki kglu bile olmadi hic
Evet aşırı değil çünkü bu zamana kadar hep dikkat etmeye çalıştım ben dikkat etmesem mesela kayınvalidm filan her ağladığında mama vermeye çalışıyorlar sinir oluyorum normalde ac değil canı sıkılıyor ama mamayı dayamak daha kolay bide baskı yapıyor ilk bebeğimde çok uğraştı benle şimdi hiç muattap olmuyorum
Doğum kilosu düşüktü bide boyu da ortalamanın biraz altında benimki minyon bı bebek ondan
Kgsu normal suan. Ama artik oyun zamani. Bende ikinci bebegimi ilk 3 ay her aglamada emziriyodum meme kolik yapmistim resmen. 4 aylikken 6400 kgmuş. Artık yavas yavas kucakta durmak, yerde donmek ister. Sıkılınca da aglar. Her aglamada mama olmaz ama 2.5 saatte acikiyosa illa 3 saati beklemeyin
💜❄️💜
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
3 veya 4 saatte birmi mamasini veriyorsunuz?
Hayır 2 saatte bir 10 dk emiyor
Moon lovers;scarlet heart:ryeo(muhteşem kore dizi)
Kayıtlı Üye
10 gün önce tartildigimizda 8.750 idi eve fazlamız var ama ben emeklemeye basladiginda atar diye dusunuyorum
Maşallahı varmis:)
Kayıtlı Üye
Anne sutu ile mama bilesenleri cok farkli
Bilesenleri farklıdir tabiki ama ölçüleri aynı veriliyor
Kayıtlı Üye
Benim bebeğim daha tam 3,5 ayı doldurmadı 3 saatte 150cc içebiliyor. Bazende 180 cc veriyorum doymazsa. Kilosu normal. Doktor bana doyama kadar ver demişti
Kac dogumlusunuz bize yakınsınız galiba 29 haziran biz. Kaç kilo bebeginiz
4aylik oğlum 180cc mama içiyor sadece mama ile besleniyor kendisi belirliyor olcuyu 1 hafta öncesine kadar 150cc içiyordu yetmediğini anladık artırdık kilosu 6.400 gram iri bebek olarak dogdu refluden dolayı çok kilo kaybettik anca toparlandı doktor yediği kadar ver kısma demişti gelişimini takip ederek miktarı belirleyebilirsiniz
Kayıtlı Üye
4aylik oğlum 180cc mama içiyor sadece mama ile besleniyor kendisi belirliyor olcuyu 1 hafta öncesine kadar 150cc içiyordu yetmediğini anladık artırdık kilosu 6.400 gram iri bebek olarak dogdu refluden dolayı çok kilo kaybettik anca toparlandı doktor yediği kadar ver kısma demişti gelişimini takip ederek miktarı belirleyebilirsiniz
Reflu belirtileri nelerdi bebeginizde? Bende bebegimde reflu olabileceginden şüpheleniyorum da yazarsanız sevinirim
Bitse bile hayat ölüm gibi sev beni...
Kayıtlı Üye
Kac dogumlusunuz bize yakınsınız galiba 29 haziran biz. Kaç kilo bebeginiz
Benimkide 29 haziran :) geçen hafta 5 buçuktu. Sizinki?
Reflu belirtileri nelerdi bebeginizde? Bende bebegimde reflu olabileceginden şüpheleniyorum da yazarsanız sevinirim
En büyük belirti fışkırır tarzda aşırı kusma ağzından burnundan gelebilecek şekilde sonra kilo alamamak hatta zayıflamak anti reflu mama dışında hiçbirşey veremiyorum (anne sütü ve diğer mamalar)
Kayıtlı Üye
Benimkide 29 haziran :) geçen hafta 5 buçuktu. Sizinki?
:)) tesadüfe bakın tahmin ettim ama aynı gün olabilecegimizi:) biz geçen hafta 6.100 gramdik 61 cm de boy anne sutu mu alıyor?
Kayıtlı Üye
En büyük belirti fışkırır tarzda aşırı kusma ağzından burnundan gelebilecek şekilde sonra kilo alamamak hatta zayıflamak anti reflu mama dışında hiçbirşey veremiyorum (anne sütü ve diğer mamalar)
Ah kıyamam ya üzüldüm sütünüz varmıydı peki veremediniz. Bizde o şekilde kusma yok hafif sızıntı şeklinde kusma oluyor sadece. Emerken huysuzluk ve ağzında emzik varken ve uykudayken emziği birden atıp öksürme gibi yüzünü burusturarak bi hallere sokuyor kendini . Yediklerimi ağzına geliyor yoksa mideden su mu geliyor anlayamadik refluden şüphelenmiştim bu yüzden
Merhaba arkadaşlar 4 aylık bebeğim var, anne sütü benim sağlık problemim ve ilaç almamldan dolayı hiç almadı hep mama yiyor suanda 150 cc içiyor 3 saatte bir dedi Dr ama sanki doymuyor 180 versem çok mu olur obez olmasını da istemiyorum zaten sürekli versem sürekli emecek abisi gibi çok iştahlı buda
Abisi bebekken aşırı kilolanmisti çünkü her ağladığında oyalamadan mamayı dayiyolardi ben çalışıyordum o zaman doktorlar fln aşırı aldığını söylediler o zaman o yüzden dikkatli olmak istiyorum
Kızım 9 aylık, anca sizin bebeğiniz kadar içiyor. Bence biraz fazla.
Ah kıyamam ya üzüldüm sütünüz varmıydı peki veremediniz. Bizde o şekilde kusma yok hafif sızıntı şeklinde kusma oluyor sadece. Emerken huysuzluk ve ağzında emzik varken ve uykudayken emziği birden atıp öksürme gibi yüzünü burusturarak bi hallere sokuyor kendini . Yediklerimi ağzına geliyor yoksa mideden su mu geliyor anlayamadik refluden şüphelenmiştim bu yüzden
Sütüm çok güzel vardı ama kesildi malesef ilk 20 gün emebildi daha sonra süt verme aralarını doktor tavsiyesiyle açtık mastit oldum ilk gittiğimi doktorun yanlış yonlendirmesi nelere mahal oldu ilk çocuk tecrübesizlik var cevredede reflu bebek kimsede yok doktor ne derse uyguladik sonuc mastit yüzeye yakın olduğu için kocaman bir yara oldu sürekli irin attığından emzirmedim yara iyileştiğinde çocuk artik emmiyordu ve süt azalmıştı 10 cc anca çıkıyordu çocuk etmediği içinde artıramadık bir daha 1 damla anne sütü verebilmek için neler yaptım neler ama olmadı malesef sizin ki muhtemelen reflu değil ağzı akmaya başladıysa öksürük o yüzden yapıyorlar şuan bizdede var öksürük dış çıkartmaya çalışıyor ağzı suyuna alışık değiller fazla geliyor unutmakta zorlanıyorlar oda öksürük yapıyor
Kayıtlı Üye
Sütüm çok güzel vardı ama kesildi malesef ilk 20 gün emebildi daha sonra süt verme aralarını doktor tavsiyesiyle açtık mastit oldum ilk gittiğimi doktorun yanlış yonlendirmesi nelere mahal oldu ilk çocuk tecrübesizlik var cevredede reflu bebek kimsede yok doktor ne derse uyguladik sonuc mastit yüzeye yakın olduğu için kocaman bir yara oldu sürekli irin attığından emzirmedim yara iyileştiğinde çocuk artik emmiyordu ve süt azalmıştı 10 cc anca çıkıyordu çocuk etmediği içinde artıramadık bir daha 1 damla anne sütü verebilmek için neler yaptım neler ama olmadı malesef sizin ki muhtemelen reflu değil ağzı akmaya başladıysa öksürük o yüzden yapıyorlar şuan bizdede var öksürük dış çıkartmaya çalışıyor ağzı suyuna alışık değiller fazla geliyor unutmakta zorlanıyorlar oda öksürük yapıyor
Çok çok üzüldüm bende diğer kızımı emzirememistim 3 ay olunca sutum bitti diye mamayla devam etmiştim ne kadar salaklik yaptım dediginiz gibi ilk çocuk tecrübesizlik ne ararsan var süt bitti diye bisey mi olur ya bitmez. Biz bitti zannediykruz sadece o zaman makinamda vardı şimdi ki aklım olsa emmese de düzenli sağar yine sütümle beslerdim ne yapıp edip. Bunda sürekli emziriyorum ama öyle gazimiz var ki emmek hiç istemiyor etrafa bakinmaktan da ememiyor Dikkati dağılıyor beni bırakacak diye ödüm kopuyor ama bıraksa bile sagip yine vericem napayım yeter ki sutumu alsın. Dediginiz gibi diş yüzünden olabilir salyalarımız da akmaya başladı bizim simdiden
Bitse bile hayat ölüm gibi sev beni...
Kayıtlı Üye
:)) tesadüfe bakın tahmin ettim ama aynı gün olabilecegimizi:) biz geçen hafta 6.100 gramdik 61 cm de boy anne sutu mu alıyor?
Malesef sütüm yok
Çok çok üzüldüm bende diğer kızımı emzirememistim 3 ay olunca sutum bitti diye mamayla devam etmiştim ne kadar salaklik yaptım dediginiz gibi ilk çocuk tecrübesizlik ne ararsan var süt bitti diye bisey mi olur ya bitmez o zaman makinamda vardı şimdi ki aklım olsa emmese de düzenli sağar yine sütümle beslerdim ne yapıp edip. Bunda sürekli emziriyorum ama öyle gazimiz var ki emmek hiç istemiyor etrafa bakinmaktan da ememiyor Dikkati dağılıyor beni bırakacak diye ödüm kopuyor ama bıraksa bile sagip yine vericem napayım yeter ki sutumu alsın. Dediginiz gibi diş yüzünden olabilir salyalarımız da akmaya başladı bizim simdiden
Ah o süt için ne çabalar verdim hala yeterince çabalamadım mi acaba diye kendimi paraliyorum gogusumun birinde sut kanalllari yeterince olusmamis tek göğüsle emziriyordum oda domtorun yanlis yönlendirmesi ve mastit olmayla gitti sağmak azalan sütü artırmıyormuş onu görmüş oldum sütü çocuğun emmesi arttırıyor sessiz ortamda yanlız emzirmeyi denedinmi canım bide boynuna renkli kolye as madem dikkati dağılıyor onunla oylanırken emer belki dene bakalkm
Bilesenleri farklıdir tabiki ama ölçüleri aynı veriliyor
Ayni olacagini sanmiyorum. İki cocugumda tecrubeledigim bu yonde
Kayıtlı Üye
Ah o süt için ne çabalar verdim hala yeterince çabalamadım mi acaba diye kendimi paraliyorum gogusumun birinde sut kanalllari yeterince olusmamis tek göğüsle emziriyordum oda domtorun yanlis yönlendirmesi ve mastit olmayla gitti sağmak azalan sütü artırmıyormuş onu görmüş oldum sütü çocuğun emmesi arttırıyor sessiz ortamda yanlız emzirmeyi denedinmi canım bide boynuna renkli kolye as madem dikkati dağılıyor onunla oylanırken emer belki dene bakalkm
Benim diğer kızımda soldan hep az gelirdi bende nasıl olsa o az diye pek emzirmemistim hep sagi vermiştim. Hep soldan az geliyo diye bildiğim için bunda da pek solu teklif etmiyordum annem de sol için ısrar ediyordu anne nasıl olsa az boşver diyodum annem ısrarla hep sola verdi. Sol gogsum her emdiğinde öyle acıyordu ki anlatamam. sonra sonra icerken lıkır lıkır daha uzun süre yutkundugunu gordugumde bayağı sasirmistim hatta sağdan bile fazla yutkunuyordu sagdigimda gerçek ortaya çıktı eşit çıkıyordu ikisindende. Kızım eme eme bütün kanalları açmış. O 20 30 ml bile o kadar kıymetli ki az gelse doymazdı emzirmek, her ikisini de bol bol emzirmek en mantıklısı. Yok diğeri az diye vermemek memeyi daha da köreltiyor.
Kafama takmadigim şey kalmadı ki elime türlü türlü aletler alıp omuzumda oynatıyorum daha neler neler anca emzirebiliyorum bunları yaparak.
Bisey sorcam gece beslenmeniz ve uykunuz nasıl? Gece aralıksız kaç saat uyuyor?