- 15 Aralık 2014
- 8.315
- 7.544
- 398
Kaç kilo bebeginiz?Benim bebede 4 aylık 180 bazen 200 ml içiyor
Benim oğlan biraz tosun verme diyorlar ama ağlıyor doymazsa hareketlersin atar kiloyu
Sizin bebeğiniz kaç kilo
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kaç kilo bebeginiz?Benim bebede 4 aylık 180 bazen 200 ml içiyor
Benim oğlan biraz tosun verme diyorlar ama ağlıyor doymazsa hareketlersin atar kiloyu
Sizin bebeğiniz kaç kilo
10 gün önce tartildigimizda 8.750 idi eve fazlamız var ama ben emeklemeye basladiginda atar diye dusunuyorumKaç kilo bebeginiz?
Evet iki saatten sonra zor oyalıyorum ama kanguruya koyup dışarı çıkıp gezersek biraz daha çok duruyo evde napsam durmuyor oyun halısı vs bide dönmeye başladı sıkılıyo mu açlık mi bilemiyorum
6.5 du
Bilmem biz hiç öyle bir yapmadık doktor artır dedikçe artirdim o da hepsini hapur hupur iciyozaten 6,5 kg bir bebek iştahlı ise 200 den hesap etsek 3 saatte bir içince 162 cc ediyor
şimdi biraz daha büyüse 7 olmuş desek 175 eder
ben bu işlerden pek anlamam da genelde bebekler o biberona bir seferde konulanı artırmaz mı yani sen 180 koyarsın artanı dökersin vs
ben mi yanlış biliyorum
yani atıyorum bebek 120 yiyecekse 150 hazırlarsın ki bebek büyüdükçe kendi yiyeceği miktarı artırır
yoksa ay başındaki kilosu ile ay sonundaki kilosu değişen bebek gün geçtikçe aç kalmaya başlar
Benbu konuda çok kafa yordum çünkü ilk oğlum da mama ile büyüdü. Anne sütünün sindirimi kolay ayrıca mamada olan şeker ve gibi şeyler bulunmuyor o nedenle anne sütü ile iki kilo bile alsa problem değil, doğanın mucizesi bu zaten, ama söz konusu mama olunca kiloya dikkat ediyorlar çünkü yağ hücreleri ve midesi genişliyor bebek sürekli emmek ihtiyacı içinde olduğu için 24 saat mama da versen istiyo en azından benimkiler öyleydi , memeyi 24 saat emse sorun olmaz zaten anne bebeğe göre sut ürettiği için. Ama mamadaki besinler sabit değişmiyorYahu herkes nekadar bilgili maşallah.
Ama benim bile kafam karıştı yorumlardan.
Konu sahibi arkadaşım , bu miktar bebeğin boy kilo ve en önemlisi iştahına göre değişir.
Sonuç olarak emziren annelere soruyorum , bebeğinizin kaç cc içtiğini biliyor musunuz memeden çekerken ?????? Tabiki hayır..
E bebeğinize diyette yaptıramayacağınıza göre , mecbur iştahı kadar içecek.zaten doymazsa ağlar mecbur vereceksiniz.
2 aylık bebeğim sürekli mama içmek istiyordu.2-3saatte bir 150-160cc leri buluyordu.
Doktora aynı sizin kaygılarınızla gittim.obez olur mu vs vs.
Tek kurdugu cümle , kafamdaki soruları bitirdi.
Memeden emseydi sürekli, kaç cc emdi bilecekmisin??
Merak etme hareketlenince kilosu ve ek gıdaya geçince zaten ister istemez mama miktarı azalacak...
Bütün bunları , aklı başında bir çocuk doktoru aynı şekilde sana söyleyecektir.(her çocuk aynı değildir , her insanın aynı olmadığı gibi)
4 aylık 6.5 kilo aşırı değil. Doymuyor da artırın biraz. Her bebek bir olmaz.Merhaba arkadaşlar 4 aylık bebeğim var, anne sütü benim sağlık problemim ve ilaç almamldan dolayı hiç almadı hep mama yiyor suanda 150 cc içiyor 3 saatte bir dedi Dr ama sanki doymuyor 180 versem çok mu olur obez olmasını da istemiyorum zaten sürekli versem sürekli emecek abisi gibi çok iştahlı buda
Abisi bebekken aşırı kilolanmisti çünkü her ağladığında oyalamadan mamayı dayiyolardi ben çalışıyordum o zaman doktorlar fln aşırı aldığını söylediler o zaman o yüzden dikkatli olmak istiyorum
Benim kide 3 aylik oldu uyuz gibi bi memede 10 dk duruyor o kadar bu donemde sürekli memeyi rettetti bakalım kac kilo almis . Almadi gibi geliyor cunku kendini cok ac biraliyor ben zorlasamdaBenim bebeğim daha tam 3,5 ayı doldurmadı 3 saatte 150cc içebiliyor. Bazende 180 cc veriyorum doymazsa. Kilosu normal. Doktor bana doyama kadar ver demişti
Sadece 50 cc ise azBenim bebegimde 3 ayli 50 cc iciyor cok mu az ki . Emiyor beni . Sagip verince 50 cc iciyor
Emzirip ustunede sagipmi veriyorsunuz? O halde 50 normal bence. Ondan once zaten gogusunuzu emiyormus.Benim bebegimde 3 ayli 50 cc iciyor cok mu az ki . Emiyor beni . Sagip verince 50 cc iciyor
Ama ne taosam emmiyor 2 saat emiyor bazen emmiyor 3 4 saate geliyor . Sagiyorum belki biberondan emer diye ama emmiyor bende doydu o yuzden heralde diyorumSadece 50 cc ise az
Benim ilk kızım öyleydi. Kilo alımı çok azdı.Ama ne taosam emmiyor 2 saat emiyor bazen emmiyor 3 4 saate geliyor . Sagiyorum belki biberondan emer diye ama emmiyor bende doydu o yuzden heralde diyorum
Yok yok ben emziriyorum normalde beni hic emmek istemiyor bari aç kalmasın diye sağıyorum mesela 100 cc cıkıyor diyelim 50 cc içiyor sonra bırakıyor hep boyle ama . Bende emziriyorum ama 50 cc ne kadar az geliyor banada. Kapasitesi o kadar mi acaba benimkininde .en son 2 hafta once gittim doktor emzir iki memeden diyor ama bir memeyi 10 dk emip birakiyor baskada istemiyor . Kilosu normal ucu ucunaEmzirip ustunede sagipmi veriyorsunuz? O halde 50 normal bence. Ondan once zaten gogusunuzu emiyormus.
Yo
Yok yok ben emziriyorum normalde beni hic emmek istemiyor bari aç kalmasın diye sağıyorum mesela 100 cc cıkıyor diyelim 50 cc içiyor sonra bırakıyor hep boyle ama . Bende emziriyorum ama 50 cc ne kadar az geliyor banada. Kapasitesi o kadar mi acaba benimkininde .en son 2 hafta once gittim doktor emzir iki memeden diyor ama bir memeyi 10 dk emip birakiyor baskada istemiyor . Kilosu normal ucu ucuna
Evet aşırı değil çünkü bu zamana kadar hep dikkat etmeye çalıştım ben dikkat etmesem mesela kayınvalidm filan her ağladığında mama vermeye çalışıyorlar sinir oluyorum normalde ac değil canı sıkılıyor ama mamayı dayamak daha kolay bide baskı yapıyor ilk bebeğimde çok uğraştı benle şimdi hiç muattap olmuyorum4 aylık 6.5 kilo aşırı değil. Doymuyor da artırın biraz. Her bebek bir olmaz.