Bebek Beslenmesi Kaç cc mama yer

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Benim diğer kızımda soldan hep az gelirdi bende nasıl olsa o az diye pek emzirmemistim hep sagi vermiştim. Hep soldan az geliyo diye bildiğim için bunda da pek solu teklif etmiyordum annem de sol için ısrar ediyordu anne nasıl olsa az boşver diyodum annem ısrarla hep sola verdi. Sol gogsum her emdiğinde öyle acıyordu ki anlatamam. sonra sonra icerken lıkır lıkır daha uzun süre yutkundugunu gordugumde bayağı sasirmistim hatta sağdan bile fazla yutkunuyordu sagdigimda gerçek ortaya çıktı eşit çıkıyordu ikisindende. Kızım eme eme bütün kanalları açmış. O 20 30 ml bile o kadar kıymetli ki az gelse doymazdı emzirmek, her ikisini de bol bol emzirmek en mantıklısı. Yok diğeri az diye vermemek memeyi daha da köreltiyor.

Kafama takmadigim şey kalmadı ki elime türlü türlü aletler alıp omuzumda oynatıyorum daha neler neler anca emzirebiliyorum bunları yaparak.

Bisey sorcam gece beslenmeniz ve uykunuz nasıl? Gece aralıksız kaç saat uyuyor?
Benim tek göğüste hiç yoktu süt gelmedi hiç sağım vs yaptık yok emzirir yok o yüzden tek gogustuk gece uykumuz her 3 saate bir mama için uyanıyoruz mamamızı yiyor uyuyoruz mama saatini kaçırdıysak ortalığı ayağa kaldırıyoruz uyumuyoruz birdaha sabah 6da uyanıyoruz birdaha uyku 12ye kadar yok gündüz doğru dürüst uyumuyor zaten

Merhaba arkadaşlar 4 aylık bebeğim var, anne sütü benim sağlık problemim ve ilaç almamldan dolayı hiç almadı hep mama yiyor suanda 150 cc içiyor 3 saatte bir dedi Dr ama sanki doymuyor 180 versem çok mu olur obez olmasını da istemiyorum zaten sürekli versem sürekli emecek abisi gibi çok iştahlı buda
Abisi bebekken aşırı kilolanmisti çünkü her ağladığında oyalamadan mamayı dayiyolardi ben çalışıyordum o zaman doktorlar fln aşırı aldığını söylediler o zaman o yüzden dikkatli olmak istiyorum
bence 150 iyi vnm belki diş cikariyordur hani sana yuxune emer gibi saldiriyor ise

Benim tek göğüste hiç yoktu süt gelmedi hiç sağım vs yaptık yok emzirir yok o yüzden tek gogustuk gece uykumuz her 3 saate bir mama için uyanıyoruz mamamızı yiyor uyuyoruz mama saatini kaçırdıysak ortalığı ayağa kaldırıyoruz uyumuyoruz birdaha sabah 6da uyanıyoruz birdaha uyku 12ye kadar yok gündüz doğru dürüst uyumuyor zaten
Bizim döngü hep aynı 11 de yiyip uyuyor 4 de kalkıyor yine besleniyor sabah 7 gibi tekrar .gündüz saatlerimiz bizimde azaldi

Mama işinin azı çoğu yok. Doyduğu kadar verin.o zaten red eder fazlasını ona göre ayarlarsınız. Ben iil bebeğimde çok cahildim çocuğum çok güzel bir doğum kilosuyla başladı,banada ozamna az bir cc önermişlerdi onu verdim doymuyordu. Bende herkesin bebeği aynı değil diye doyduğu kadar verdim.şimdi 5yaşında gayet fit sağlıklı bir çocuk.bir yıl sma kullandım sonra aptamile geçtim.

Benbu konuda çok kafa yordum çünkü ilk oğlum da mama ile büyüdü. Anne sütünün sindirimi kolay ayrıca mamada olan şeker ve gibi şeyler bulunmuyor o nedenle anne sütü ile iki kilo bile alsa problem değil, doğanın mucizesi bu zaten, ama söz konusu mama olunca kiloya dikkat ediyorlar çünkü yağ hücreleri ve midesi genişliyor bebek sürekli emmek ihtiyacı içinde olduğu için 24 saat mama da versen istiyo en azından benimkiler öyleydi , memeyi 24 saat emse sorun olmaz zaten anne bebeğe göre sut ürettiği için. Ama mamadaki besinler sabit değişmiyor
İşte mamalar ile eskiden kalma bilgilerle doldurulmuş oldugumuz için tüm bu yanılsamalar.
Kimse anne sütü yerine mama alsın demez diyemez zaten mucize oldugunu en salak insan bile bilir.
Ama mamalar artık eskisi gibi değil , anne sütüne çok ama çok yakın içerikleri.hatta yurt dışında çoğu ülkede ilk 3 aydan sonra anne sütüne ek mama tavsiye edilir , anneden alamadığı vitaminleri takviye etsin diye.sırf anne sütü alıp , aşırı kilolu bebeklerde mevcut.kiloya ancak ek gıdaya geçtikten sonra dikkat edilebilir , ilk 6 ay mama ya da anne sütünden bebek istediği sürece asla kesemezsiniz.

Çok çok üzüldüm bende diğer kızımı emzirememistim 3 ay olunca sutum bitti diye mamayla devam etmiştim ne kadar salaklik yaptım dediginiz gibi ilk çocuk tecrübesizlik ne ararsan var süt bitti diye bisey mi olur ya bitmez. Biz bitti zannediykruz sadece o zaman makinamda vardı şimdi ki aklım olsa emmese de düzenli sağar yine sütümle beslerdim ne yapıp edip. Bunda sürekli emziriyorum ama öyle gazimiz var ki emmek hiç istemiyor etrafa bakinmaktan da ememiyor Dikkati dağılıyor beni bırakacak diye ödüm kopuyor ama bıraksa bile sagip yine vericem napayım yeter ki sutumu alsın. Dediginiz gibi diş yüzünden olabilir salyalarımız da akmaya başladı bizim simdiden
Aynen süt bitmez bebek ihtiyacı kadar üretir anne
4. Aydan sonra etrafı merak ettiği için dikkatleri dağılıyor o yüzden meme reddi normal. Karanlık Los ve fazla eşya olmayan odada emzirn

Merhaba. Anne sütü + mama ile beslediğinizi yazmışsınız ben de bi kaç gün şirkete gitmem lazım sizce evde olmadığım zamanlarda kaç cc mama vermeliyim bebeğim 3 buçuk aylık şuan. Cevaplarsanız cok sevinirim..

Canım bu bebeğine bağlı.
İştahına,kilosuna,uyanık olma süresine göre bile değişir.
60-80cc yap mamayı.
İstiyorsa ek mama yaparsın.
Doyarsa zaten bırakır yada uyuyakalır tokluk hissinde.
Ben iki çocugumada nekadar isyerlerse verdim.
Zamanla zaten kendileri yönlendiriyor.

Back