Kilerde bakliyat yok. Ebeveyn banyosuna bakliyat koyacak değilim. Kullanılmayan kutular var.Böcekten bağımsız olarak kilerinizi düzenli aralıklarla kontrol edip temizlemelisiniz. Tarihi geçen,küflenen bozulan kurtlanan bir sürü şey vardır şimdi orda. Okurken tüylerim ürperdi. Neden bakmaya cesaret edemiyorsunuz? O kilerle yaşamak daha güzel değildir yani evi böcekler basmışken
Kiracı şöyle banyo ve tuvaleti muhtemelen çok suyla durulamadan yıkamış kapılar kapı altları hep şişmiş. O zamandan başlamış olabilir diye düşünüyorumKiracı ile ilgili olduğunu düşünmüyorum, bizim ev yeni ve yüksek katta oturuyorum, ama bizde de var malesef. Ben cam kenarlarında görüyorum daha çok. Yani çok dediysem ara ara tek tek görüyorum öyle sürüyle değil
Eşimde sizin ki gibi çok rahat sanki böcek değil evin bir bireyi gibi normal karşılıyor. Çözüm bulursanız bende faydalanayım buradan.
Bu nasıl bi bela ya gerçektenEvet, nemli yerde yuvaliyorlar.
Benim evim yerden isitma. Parkenin altindan çıkıyorlar
Benim de kapılar şiş orda yuvası o zaman.Nem böceği sınıfında bu böcekler.Sedir yağı ya da lavanta kullanırsanız çözüm olur.Ben lavanta yağıyla kurtuldum.Banyonun kapı altı şişmişti nemden,oradan geliyordu.
Lavanta kesesi tek tük varsa o ortamdan uzaklaşır ama yağını damlatırsanız yok olurlar,ben de öyle olmuştu inşallah sizde de işe yarar.Belirli noktalara 5er damla damlatın bakalım nasıl olacak.Benim de kapılar şiş orda yuvası o zaman.
Lavanta yağı aldım. Damlatma miktarı ne kadar olmalı? Bir de lavanta kesesi aldım banyoya koyacağım. İyi gelir mi sizce?
Bu nasıl bi bela ya gerçekten
Umarım iyi gelir vileda kovamın içinden çıkmasından çok tiksiniyorum. Vileda kovama da bir iki damla damlatıyımLavanta kesesi tek tük varsa o ortamdan uzaklaşır ama yağını damlatırsanız yok olurlar,ben de öyle olmuştu inşallah sizde de işe yarar.Belirli noktalara 5er damla damlatın bakalım nasıl olacak.
İnşallah.vileda paspasına Domestos bolca ekleyip çamaşır makinesine atın,belki oralara da sıçramıştır.Umarım iyi gelir vileda kovamın içinden çıkmasından çok tiksiniyorum. Vileda kovama da bir iki damla damlatıyım
Nasıl yani sıçrama yumurta mı bırakmış olabilirİnşallah.vileda paspasına Domestos bolca ekleyip çamaşır makinesine atın,belki oralara da sıçramıştır.
Bir de ben yeni vileda seti aldım zaten alacaktım bu da bahane oldu eskisinden baya tiksindim. Şimdi bi süre bu kovamı banyoya koymak istemiyorum balkona koysam sizce gelirler mi? Aydınlık olduğu için gelmezler diye düşünüyorum banyoya nazaranİnşallah.vileda paspasına Domestos bolca ekleyip çamaşır makinesine atın,belki oralara da sıçramıştır.
Nedir bu cektigimiizBenim büyük oğlum gümüş böceği besliyor diyeceklerim bu kadar
Ben tiksinmem. Oğlum dediğim gibi dışarıdan bulup getirip besliyor. Siz ilaçlama yapın en iyisi. Benim evde hiç yok sadece oğlumun kutusunda varNedir bu cektigimiiz
Tiksinmemenin yolu nedir bana da söyleyinBen tiksinmem. Oğlum dediğim gibi dışarıdan bulup getirip besliyor. Siz ilaçlama yapın en iyisi. Benim evde hiç yok sadece oğlumun kutusunda var
Yani böcek sonuçta ne bileyim küçük bir şey. Mutfakta görmediğim sürece sorun görmemTiksinmemenin yolu nedir bana da söyleyin
Bi ilaçlama şirketiyle anlaşın bence onlar yuvalarının nerde olabileceğini biliyor bende ilaçlama yaptırdım sonra 1-2 gün evi kapatıp gittim ki geldiğimde her bi köşe de ölmüşlerdi daha sonrasında 1-2 gördüm yine ama ilaçlamadan sonra baya azaldıBen de ağlıyorum gerçekten eşim de önemsemiyor hiç saçma buluyor bunu takmamı.
Ev eski değil ama bizden önceki kiracı çok kötü kullanmış hep ıslaklıktan kapının alttları şişmiş oralarda mı yuva yapmış anlamadım.
Bayerin bi ilacı var onu kullandım lavanta yağı almayı düşünüyorum uzaklastırıyormus sanırım ama artık bıktım
Yumurtaları bulaşmışsa gelir,Nisan ara tatilinde 5 gün yoktum bir geldim paspasın içi dolu,3 kere makinaya attım öyle temizlendi ama benim alacak durumum yoktu,yoksa direk çöpe atardım.Bence atın kurtulun.Bir de ben yeni vileda seti aldım zaten alacaktım bu da bahane oldu eskisinden baya tiksindim. Şimdi bi süre bu kovamı banyoya koymak istemiyorum balkona koysam sizce gelirler mi? Aydınlık olduğu için gelmezler diye düşünüyorum banyoya nazaran
Kovasından bir şey olmaz da ,paspasında çok ürüyor.Yumurtaları bulaşmışsa gelir,Nisan ara tatilinde 5 gün yoktum bir geldim paspasın içi dolu,3 kere makinaya attım öyle temizlendi ama benim alacak durumum yoktu,yoksa direk çöpe atardım.Bence atın kurtulun.