Kabin memuru olmak istemem çok mu abes?

Vallahi bizim ülkemizde ne öğretmenlikte , ne de doğru düzgün bir avuç insan dışında akademisyenlikte profesyonellik ya da iş hırsı var. Öğretmenlik zaten yaratıcı bir meslek değil, akademi sonsuz sınırsız yaratıcılık sunar ama bizde o kadar vizyon sahibi akademisyen az tanıdım.

Yani akademisyen olun yazan insanlar akademisyenleri tanısa bunun öğretmenlikten pratikte çok da farklı olmadığını bilirlerdi.

Sonuç olarak bu ülkede işini profesyonelce yapnak isteyenler için zaten olanak yok. Bırakın kadın en azından sevdiği işi yapsın gönlü olsun.

Konu sahibi o kadar çok ovunmus ki, başlık olmasaydı bu meslekten söz ediyor olduğunu hayal bile edemezdim.

Konu sahibi o kadar çok ovunmus ki, başlık olmasaydı bu meslekten söz ediyor olduğunu hayal bile edemezdim.
:)) ben konu sahibi değilim ama yıllardır bu işi yapıyorum işim hakkındaki tabuları yıkmak istiyorum sadece zor yanları da var tabi ki ama bu her işte var herkes maalesef bu işi yapamıyor ama yapabiliyorsan da çok güzel getirileri var ilk işim değil farklı birçok alanda çalıştım o yuzden kıyaslama yapabiliyorum hatta bu aralar bir çok şirket alım yapıyor herkese tavsiye ederim

daha bugun haberlderdee ızledım cnmm ınsan sevmedıgı ısı yapmamalı bence hem sana hem o ogrencılere yazık. tabıkı ıyı egeıtım verıyorsundur ama olsun. bence esınle konusup hedefın uzerıne kosmalısın neyı beklıyorsun kı? zaman kaybaetme hadııı hadıı ya bısmıllah

Bence hic abes degil gayet te guzel
Bence mulakatlari kesin gecersiniz 4,5-5 milyarla baslaniyo diye biliyorum bir suru ulke geziceksiniz hele yatili sefer olursa keyfinden yenmez gittiginiz yerde en az 2 gun kalirsiniz bazen 1 haftayi bile buluyo 5 yildizli otellerde kaliniyo para verme yok bisey yok konsolosluklarda kokteylerde oluyo bi davette ulke temsil edilcekse pilotla kabin memurlari bile gidebiliyo sanirsam ki thy de bunlar gayette olur bence cok para birikir siz havadayken yatirim yaparsnz 40 bilemedin 45 yasinda emeklilik varki bitince baska bi sektorde calismak icin bile zamaniniz oluyo bence esinizi ikna edebilirseniz sansinizi deneyin direk istifa etmeden basvurulabiliyosa oyle basvurun
Ayrica kabin memurunun ilk gorevi kabin icinde ucus guvenligni saglamaktir toplumumuz tarafindan algilanan sekli malesefki garsonluk yapmak

Çok haklısın. Ben kaç yıldır bu işi yapıyorum. Dün ki çocuk bana iş öğretiyor modunda o ustabaşı ve işçilerin çoğu. Benim mühendis arkadaşlarımın çoğu böyle. Bir tanıdık var mimar o da neler çekiyor kadın o işçilerden. Kariyer yaptı işinde yükseldi ama neler çekti. Çalıştığın şirkette maaş politikası nasıl bilmiyorum ama bir tanıdık THY'de çalışıyor çok iyi para kazanıyor orada. Ayrıca insanlar neden bunu hizmet etmek olarak görüyor anlamış değilim. Tuhaf. :) Öyle kolay kolayda kimseyi almıyorlar havayolu şirketlerine.

kendini alanında gayet iyi geliştirmiş akademisyenlerde var ve tanıdık emin olun.

Hosteslik cok zor bir meslek gibi geliyor bana ne zaman ucak yolculugu yapsam pestilim çıkıyor.Basinc radyasyon gece saatleri vs.Ama dayanıklı bir vucudunuz varsa yapin tabii.

Kabın memurlugunun hıc bır cekıcı yanı yok bır öğretmenım demek var bır de kabın memuru soyleyısı bıle fark atıyor .öğretmene de saygı yok milli egıtımı ,öğrencısı ,müdürü,öğretmenı hepsı de kötu davranıyor al bırını vur ötekıne oldu simdı:)

Hayalin oldugu icin dene derim ama yurtdisi ucuslarda hosteslik yapan insanlarla tanistim. Cocugun filan olunca meslegini birakmak durumunda bile kalabiliyorsun. Ayrica insanlara yeme icme servisi yapicaksin onlarla ugrasicaksin bunlardan hoslaniyorsan denemende fayda var.

Orası öyle de öğretmen 2500 lira alırken kabin memuru 5000 alıyo

Başlarda ben de utanıyordum kabin memuruyum demeye ama gördüm ki bu ülkede maalesef kabin memuruna öğretmene mühendise duyulandan daha çok saygı duyuluyor maalesef...

Öğretmenim demenin ne havası var ki? Ben şahsen bir öğretmenle tanışınca bir umutsuz ev kadını daha diye düşünüyorum. Öğretmenler yaptıkları mesleğin saygınlığının altını dolduramıyorlar. Hem istismar ediliyorlar hem istismar ediyorlar. Bu garip döngü içinde yaşayıp gidiyorlar. Dümdüz , numarası olmaması gereken bir meslekte bu kadar çok stresin müdürüydü, velisiydi derken yaratılması şaşırtıcı.

Başlarda ben de utanıyordum kabin memuruyum demeye ama gördüm ki bu ülkede maalesef kabin memuruna öğretmene mühendise duyulandan daha çok saygı duyuluyor maalesef...
Bir sorum olacak size yolcu hızmetlerı bölumun de calısanlar da memur mu yoksa tasaron mu bıldıgım kadarıyla 2300 alıyorlarmıs.

İnsanlar ünvana sosyal statüye değil paraya saygı duyuyor artık çünkü
Yok para değil olay sonuçta bizim aldığımız paranın kimseye faydası yok ama insanlara ulaşılmaz geliyoruz mesleğe çok aşina değiller ne yaptığımızı bilmiyorlar bir de insanların kafasında hostesler güzeldir diye bir algı oluşmuş uniformayı giyince insanların gözünde otomatik olarak güzel algılanıyorsunuz halbuki sivilde görse dönüp bakmaz :) insanlar işimizi biraz merak ediyor galiba değişik geliyor o yüzden bence

Bir sorum olacak size yolcu hızmetlerı bölumun de calısanlar da memur mu yoksa tasaron mu bıldıgım kadarıyla 2300 alıyorlarmıs.
Yolcu hizmetleri konusu başka çelebi vs gibi şirketler de var havayolu şirketlerinin kendi çalışanları da var ama onların çalışma şartları koşulları maaşları müdürleri patronları vs hep farklı yerde çalışanların çoğu da zaten kabine geçmeye çalışıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…