Kabin memuru olmak istemem çok mu abes?

Ama ölmicez mi:)
Şahsen bana allah korusun uçak düşme durumundayken hiçbir kabin memuru canının derdini bırakıp da yolcuları yönlendirir veya yardım edermiş gibi gelmiyor hadi itiraf edin doğru düşünüyorum dimi :)

İnsanların neye saygısı var ki? Daha da kötüsü insanlar ne yaptığını bilmedikleri meslekler hakkında da atıp tutuyorlar. Neyse. Bence aksiyon sevenler için iyi bir meslek.
Biz millet olarak 'herseyi biliyoruz, her konuda fikrimiz var' kafasindan bir cikabilsek o zaman onumuzu gorucez de ama yok, yapamiyoruz, genlerimize islemis bu durum. Saygisizligimiz da cabasi..

Tv'lerde ucak kaza kirim inceleme prog oluyor, ilginizi cekiyorsa izlemenizi tavsiye ederim. O zaman kazalardan kurtulan yolcularin da oldugunu ve kazalarda en cok ölenlerin kabin ekibi (kaza olmadan onceki kisa zaman diliminde yolcular icin almasi gereken onlemlere kendini oyle kaptirir ki kendini emniyete alacak firsati olmaz genellikle) oldugunu gorursunuz.

İşin yoksa eyvallah çalışılır.Kabin memuru,amir falan deyince sanki bir kariyer basamağından bahsediyorsum arkadaşım uçakta garsonsun daha ötesi yok.uyuduğun uyandığın saat belli değil ordan toz pembe gibi görünüyor sana kar,kış havada basınçla bir o yana bir bu yana uçuyorsun günde kaç sefer yapıyorsun.evet işin bir rutin sevmediğin bir işi yapmamakta haklısın bence başka bir işe merak sal evliysen ve çocuk düşünüyorsan mecbur olmdığın sürece yapılacak iş değil.

Kazalarda kurtulan çoğu zaman ya hiç olmuyor olduğunda da 200 kişiden belki 3-5 kişi kurtulabiliyor.Yani oranlar aşırı düşük. Dediğiniz doğru olabilir o programlara bi iki kez denk gelmiştim ama ne biliyim yine de o fedakarlığı hepsi yapmıyodur diye düşünüyorum.

Evli olmak biraz sikintili olabilir. Sonuça uçuş saatleri belli olmuyor yeri geliyor gece gündüz hazir olmaniz gerekebiliyor. Onun için kendi isibizi kurabilir ve kendi patronunuz olabilirsiniz. i yani tabi karar sizin esiniz onay verdikten sonra karar da hayat da sizin

ben olsam kendi canımın derdine düşerim

Hevesinizi ve bu işi iyi yapabileceğinizi hissettim yazınızda, ama evliliğinizi nasıl etkiler bilmiyorum.
Her gün evinizde olamayacaksınız, ileride bir de çocuk olunca daha da sıkıntılı olabilir.
Benim için sorun değil hallederim, ileride ah vah etmem, yoksa hep içimde kalacak diyorsanız yapın.
Eğitiminizin körelmesi de hoş değil rahatsızlığınızı anlıyorum, hostesliği de ayrıntılı bilmiyorum gerçekten çok katkı sağlıyor mu vs. ama yorumlara göre öyle değil sanırım, farklılığı aktif olmak ve sürekli seyahat halinde farklı yerleri görmek gibi, daha iyi seçenekler de vardır sizin için iş hayatında ama tabi siz bilirsiniz, pişman olmam diyorsanız...

Bence akademik kariyer yapın onlarda geziyorlar hatta burslarla yurtdışında kalabiliyorlardı benim bir tanıdığım var dünyanın en ünlü üniversitesin de bir sene kaldı hem turkiyeden maaş aldı ayrica oradan da belli bir ücret aldı

İnsan sevdiği işi yapınca yaşlanmaz. Kesinlikle deneyin. Ama öğretmenlik daha düzenli bir yaşam vadediyor. Sevdiğiniz iş ve düzenli yaşam arasındaki seçim bence. Ben oslam kabin memurluğu derdim. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Yanlış düşünüyorsun :) ayrıca uçak havada uçarken durup dururken düşmez bir sürü etken yanyana gelir anca öyle düşer ki uçakta yalnızca havadayken acil durum yaşanmaz genelde tam iniş anında veya kalkış anında yaşanır acil durumlar. Havadayken genelde türbülans olur ki türbülans yüzünden tarihte hiç bir uçak düşmemiştir ya da sağlık problemi olur bunlarda yine hostesler yardımınıza koşar bunları geçtim uçağın bütün motorları durmuşken veya tavanı komple kopmuşken sağsalim inen uçaklar var bu inişler sırasında veya sonrasında hayatta kalmak için hosteslere ihtiyaç oluyor..
Neyse zaten bu meslekten nefret eden kabin memurları da böyle düşünen yolcular yüzünden nefret ediyor işlerinden bizi garson ya da hizmetçi gibi görenler yüzünden..

Yok estafrullah ben garson ya da hizmetçi olarak görmüyorum.Bazen çekip buralardan gidesim geliyo işimden istifa edip annemi babamı eşimi bi gün bırakıp kaçıcak olursam kesin ilk deneyeceğim iş olacak

Bayramda thy nin ek seferine binmiştim. Haliyle ek kabin memuru bulunmuştu. Kabin amiri hanım, az önce paris uçağından inmiş bir hanımefendi gibiydi. Yaşı 50 nin üzerindeydi. İnanılmaz profosyonel duruşu vardı. Çok hoş yaklaşımı ve hizmeti vardı. çok beğenmiştim.

Kariyer yapmak için doktora yapabilirsiniz .
Çok normal gelmedi bana öğretmenliği bırakıp hostes olmak istemeniz.
Evlisiniz, sürekli uçuşta olacaksınız, eşiniz bu durumdan rahatsız olmayacak mı?
Üstelik kaç yaşına kadar dayanabilir ki insan bu mesleğe .Dışardan hoş gözüksede meşakkatli ve yoğun mesaili bir iş. Evli inanlar için zor diye düşünüyorum.

Hem yükselmekten,kariyerden söz ediyorsunuz hem hosteslikten. Büyük neden maaşı mi ?
Şöyle ki dediğim gibi ben mühendisim mezun oldum yıllarca mühendislik yaptım ve gördüm ki bu ülkede mühendise bu ülkede hiç değer verilmiyor ustabaşı daha değerli hatta çekirdekten yetişenler mühendisi düşman belliyor bunu yıkmak senin elinde tabi ama özellikle bayansan ve sanayide çalışmak zorundaysan bu gerçekten çok zor. Ben mühendisliği bırakıp bu işe başlayınca aldığım maaşın 2 katını almaya başladım eskiden ayda 4 gün tatil yaparken 10-15 gün tatil yapmaya başladım daha çok seyahat etmeye daha çok insan tanımaya daha çok sosyalleşmeye daha çok insan sarrafı olmaya daha geniş vizyonlu daha sabırlı daha güleryüzlü olmaya başladım arkadaşlarım arttı ailemle geçirdiğim vakit arttı yaşam standardım arttı ha kariyer dersen benimle birlikte 10 sene önce mezun olan birçok arkadaşım zaten mezun olduğu işi yapmıyor yapanlardan da ben daha çok kazanıyorum. Kariyeri ne için yapıyoruz daha iyi bir yaşam standardı için değil mi? Yabancı dil desen en iyi bu işte gelişiyor ne bilim daha sayarım da çok uzattım pardon :)

Hiç abes değil. Neden abes olsun ki? İnsan yapmak istediği şeyi yapmalı. Evlilik hayatınızı etkiler mi bilmiyorum tanıdığım evli birisi var bu mesleği yapan. Onun bunun lafına inanıp hayallerini erteleme bence. Dayımların alt komşusu da İngilizce öğretmeniydi ve öğretmenlik yapamadı. Kadın 4 yılda ev aldı kendine. Yurtdışı seferlerinde iyi para kazanıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…