- 20 Ağustos 2015
- 6.529
- 15.735
- 248
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
-
Bu arada hostesliği daha doğrusu kabin memurluğunu garsonluk olarak gören arkadaşlara lafım,
bir kaza kırım yaralanma oksijen boşalmasıkalp krizi tahliye gerektirecek bir durum vs yaşamazsınız ama Allah korusun yaşarsanız o zaman sadece garsonluk yapmadığımızı anlarsınız. Uçak düşünce hepimiz ölücez nasıl olsa diyen arkadaşlara zaten hiç bişey demiyorum :)
Biz millet olarak 'herseyi biliyoruz, her konuda fikrimiz var' kafasindan bir cikabilsek o zaman onumuzu gorucez de ama yok, yapamiyoruz, genlerimize islemis bu durum. Saygisizligimiz da cabasi..İnsanların neye saygısı var ki? Daha da kötüsü insanlar ne yaptığını bilmedikleri meslekler hakkında da atıp tutuyorlar. Neyse. Bence aksiyon sevenler için iyi bir meslek.
Tv'lerde ucak kaza kirim inceleme prog oluyor, ilginizi cekiyorsa izlemenizi tavsiye ederim. O zaman kazalardan kurtulan yolcularin da oldugunu ve kazalarda en cok ölenlerin kabin ekibi (kaza olmadan onceki kisa zaman diliminde yolcular icin almasi gereken onlemlere kendini oyle kaptirir ki kendini emniyete alacak firsati olmaz genellikle) oldugunu gorursunuz.Ama ölmicez mi:)
Şahsen bana allah korusun uçak düşme durumundayken hiçbir kabin memuru canının derdini bırakıp da yolcuları yönlendirir veya yardım edermiş gibi gelmiyor hadi itiraf edin doğru düşünüyorum dimi :)
Tv'lerde ucak kaza kirim inceleme prog oluyor, ilginizi cekiyorsa izlemenizi tavsiye ederim. O zaman kazalardan kurtulan yolcularin da oldugunu ve kazalarda en cok ölenlerin kabin ekibi (kaza olmadan onceki kisa zaman diliminde yolcular icin almasi gereken onlemlere kendini oyle kaptirir ki kendini emniyete alacak firsati olmaz genellikle) oldugunu gorursunuz.
ben olsam kendi canımın derdine düşerimKazalarda kurtulan çoğu zaman ya hiç olmuyor olduğunda da 200 kişiden belki 3-5 kişi kurtulabiliyor.Yani oranlar aşırı düşük. Dediğiniz doğru olabilir o programlara bi iki kez denk gelmiştim ama ne biliyim yine de o fedakarlığı hepsi yapmıyodur diye düşünüyorum.
ben olsam kendi canımın derdine düşerim
İnsan sevdiği işi yapınca yaşlanmaz. Kesinlikle deneyin. Ama öğretmenlik daha düzenli bir yaşam vadediyor. Sevdiğiniz iş ve düzenli yaşam arasındaki seçim bence. Ben oslam kabin memurluğu derdim. Hakkınızda hayırlısı olsun.26 yaşında, yeni evli, devlette çalışan bir İngilizce öğretmeniyim. Prestijli bir üniversitede eğitim alanında burslu olarak yüksek lisans yaptım, tez aşamasındayım. Yurt içinde ve yurt dışında pek çok seçkin okulda staj yaptım. İngiltere'deki seçkin bir üniversiteden dersler aldım. Gel gör ki bu kadar eğitim ve donanımı bir devlet okulunda yeterince kullanamıyorum. İnanılmaz derecede sıkılıyorum işimden. Öğrencilerimi çok seviyorum, fakat akademik düzeylerinin inanılmaz düşük olması, devlette çalışan bir öğretmenin yükselme ve kariyer fırsatı olmaması, nerdeyse 70 yaşına gelmiş işini sevmeyen ve çocuklara hiçbir şey vermeyen insanlarla aynı ortamda bulunuyor olmak beni çok sıkıyor. Şükürsüz olmak istemiyorum, şimdi burda atanamayan onca öğretmen var muhabbeti yapılacak ama inanın benim aldığım eğitim devlet okulunda sadece köreliyor. Kendimi geliştiremiyor olmak, dahası kişisel gelişimimin kariyerime hiçbir faydası olmayacağını bilmek beni mutsuz ediyor.
Öte yandan kabin memurluğu üniversite son sınıftan beri inanılmaz ilgimi çeken bir meslek dalı. Forumlarda devamlı thy nin mülakat süreçleriyle ilgili bilgiler okurdum. Bir havacılık forumuna üyeydim ve orda aktiftim. Üni bittikten hemen sonrA Emirates havayolunun mülakatlarına girdim. Bilenler bilir, dünyadaki en iyi hava yollarından biridir ve mülakat süreçleri inanılmaz meşakkatlidir. Yüzlerce kişinin içinden son 20 ye kaldım ama heyecanım sebebiyle elendim. O süreçte thy alım yapmıyordu. Uzunca bir süre thy nin mülakatlarını bekledim, tam alımlar başladı, İngilizce sınavına davet aldıım gün yüksek lisansı kazandığımın haberi geldi ve o zaman eğitim daha ağır bastı benim için. Mülakatın olduğu gün ben başka şehre taşındım ve yksek lisans kaydımı yaptırdım.
Okul bitti-tabii tez uzadı-evlendim, tekrar memlekete taşındım ama kabin memurluğu hayalim hala geçmedi. Şimdi internet sitesinde kaibn memuru alım ilanını görünce eski anılarım depreşti. Sizce şansımı denemem çok mu abesle iştigal olur? Kamuda bir iş thy de çalışmak için bırakılır mı? İngilizce mezunu olduğum için nerdeyse arkadaşlarımın yarısı orda kabin memuru ve inanılmaz yüksek rakamlar alıyorlar. 5.yılını tamamlayan ve amirlik eğitimi alan bir arkadaşımın civarının 7bin tl den yüksek olduğunu biliyorum, ikramiyeler de cabası. Çok iyi ingilizcem var, insanlarla iletişimim kuvvetli ve öğretmenlikten hoşnut değilim şu anda. Sizce saçmalıyor muyum? Samimi fiikirlerinize ihtiyacım var...
Yanlış düşünüyorsun :) ayrıca uçak havada uçarken durup dururken düşmez bir sürü etken yanyana gelir anca öyle düşer ki uçakta yalnızca havadayken acil durum yaşanmaz genelde tam iniş anında veya kalkış anında yaşanır acil durumlar. Havadayken genelde türbülans olur ki türbülans yüzünden tarihte hiç bir uçak düşmemiştir ya da sağlık problemi olur bunlarda yine hostesler yardımınıza koşar bunları geçtim uçağın bütün motorları durmuşken veya tavanı komple kopmuşken sağsalim inen uçaklar var bu inişler sırasında veya sonrasında hayatta kalmak için hosteslere ihtiyaç oluyor..Ama ölmicez mi:)
Şahsen bana allah korusun uçak düşme durumundayken hiçbir kabin memuru canının derdini bırakıp da yolcuları yönlendirir veya yardım edermiş gibi gelmiyor hadi itiraf edin doğru düşünüyorum dimi :)
Yanlış düşünüyorsun :) ayrıca uçak havada uçarken durup dururken düşmez bir sürü etken yanyana gelir anca öyle düşer ki uçakta yalnızca havadayken acil durum yaşanmaz genelde tam iniş anında veya kalkış anında yaşanır acil durumlar. Havadayken genelde türbülans olur ki türbülans yüzünden tarihte hiç bir uçak düşmemiştir ya da sağlık problemi olur bunlarda yine hostesler yardımınıza koşar bunları geçtim uçağın bütün motorları durmuşken veya tavanı komple kopmuşken sağsalim inen uçaklar var bu inişler sırasında veya sonrasında hayatta kalmak için hosteslere ihtiyaç oluyor..
Neyse zaten bu meslekten nefret eden kabin memurları da böyle düşünen yolcular yüzünden nefret ediyor işlerinden bizi garson ya da hizmetçi gibi görenler yüzünden..
Şöyle ki dediğim gibi ben mühendisim mezun oldum yıllarca mühendislik yaptım ve gördüm ki bu ülkede mühendise bu ülkede hiç değer verilmiyor ustabaşı daha değerli hatta çekirdekten yetişenler mühendisi düşman belliyor bunu yıkmak senin elinde tabi ama özellikle bayansan ve sanayide çalışmak zorundaysan bu gerçekten çok zor. Ben mühendisliği bırakıp bu işe başlayınca aldığım maaşın 2 katını almaya başladım eskiden ayda 4 gün tatil yaparken 10-15 gün tatil yapmaya başladım daha çok seyahat etmeye daha çok insan tanımaya daha çok sosyalleşmeye daha çok insan sarrafı olmaya daha geniş vizyonlu daha sabırlı daha güleryüzlü olmaya başladım arkadaşlarım arttı ailemle geçirdiğim vakit arttı yaşam standardım arttı ha kariyer dersen benimle birlikte 10 sene önce mezun olan birçok arkadaşım zaten mezun olduğu işi yapmıyor yapanlardan da ben daha çok kazanıyorum. Kariyeri ne için yapıyoruz daha iyi bir yaşam standardı için değil mi? Yabancı dil desen en iyi bu işte gelişiyor ne bilim daha sayarım da çok uzattım pardon :)Hem yükselmekten,kariyerden söz ediyorsunuz hem hosteslikten. Büyük neden maaşı mi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?