• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kabin memuru olmak istemem çok mu abes?

Şansını dene. Olmazsa kısmet değilmiş dersin. Olursa da şansını denersin.

İki türlü de pişman olmazsın. Ben de seninle aynı durumdaydım ve o yaşlı, dedikoducu, içi geçmiş öğretmenler odasından nefret ettiğim için finans alanına yöneldim:))

Dil mezunu çoğu arkadaşım da thy'de.

İnş her şey gönlüne göre olur.

Bence deneyin kesin alırlar sizi kaçırmazlar doğru dürüst yabancı dili olmayıpta torpile girenler öyle çok ki..hemen başvurun.

Sevmediğiniz işi yapmak zor evet ama kabin memurlarının çalışma saatleride hafif değil.
Ayrıca arkadaşlarım var bu meslekte ,saçını boyattı,o bile sorun oldu,uyarı alıp tekrar boyatmak durumunda kaldı. Sürekli makyaj ,saç yapmaktan yılmış durumda.
Kolay bir meslek olduğunu düşünmüyorum hatta çok yıpratıcı olduğunu düşünüyorum şahsen.
Yinede sizin tercihiniz tabi, hakkınızda hayırlısı olsun.

"Freud şöyle demiş; gerçekleştirmesi çok hayati ve çok güç olan üç meslek vardır: Anne baba olmak, psikolojik danışman olmak, öğretmen olmak. Neden? Çünkü üçünün ortak özelliği: Bir insanın gelişmesine, biçimlenmesine ve kendini gerçekleştirmesine etki etmeleridir."

Mesleginizi size skici geliyor olabilir aslinda cok degerli bir meslek. Ve biraz severseniz hem ogrencilerinize hem kendinize cok seyler katabileceginizi dusunuyorum.

Kabin memurluguna gelince cok istiyorsaniz deneyin tabi. Yillar sonra elimde firsatim vardi kullanmadim pismanligini yasamaktansa simdi deneyin ve kendiniz tecrube edin. Hakkinizda hayirlisi olsun.

Okadar eğitim aldım diyip hostes olma hevesine benden :KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70: Prestijli seckin özel okullara bak sende. Emin ol öğretmenlik daha elit hosteslikten.

Millete uçakta kemer bağla dersin bağlamaz. Su getir çay götür. Et mi tavuk mu? Daracık alanda eğil kalk. Sürekli kafanda vuuuuuu sesi.

Havalimanında küçük valizle mini etekle toplu saça mı özeniyosunuz nedir anlamadım?

mizah anlayışına hayran kaldım. harcanıyorsun forumlarda =) okullarım prestijli şükür =) benimkisi havacılık tutkusu aslında. hosteslik ise bunu gerçekleştirebilmemin en kolay yolu. bu işi bu kadar araştırmış biri olarak bütün zorluklarından herkesten fazla haberdar olduğumu takdir edersin :=) ama gene de deneme isteğimi engellemiyor bu.

20li yaşların başlarında 1-2 sene de olsa denemiş olsam belki bunca aklımda kalmayacaktı ama işte =) kader.

"Freud şöyle demiş; gerçekleştirmesi çok hayati ve çok güç olan üç meslek vardır: Anne baba olmak, psikolojik danışman olmak, öğretmen olmak. Neden? Çünkü üçünün ortak özelliği: Bir insanın gelişmesine, biçimlenmesine ve kendini gerçekleştirmesine etki etmeleridir."

Mesleginizi size skici geliyor olabilir aslinda cok degerli bir meslek. Ve biraz severseniz hem ogrencilerinize hem kendinize cok seyler katabileceginizi dusunuyorum.

Kabin memurluguna gelince cok istiyorsaniz deneyin tabi. Yillar sonra elimde firsatim vardi kullanmadim pismanligini yasamaktansa simdi deneyin ve kendiniz tecrube edin. Hakkinizda hayirlisi olsun.

öğretmenlik mesleğinin kutsallığına lafım yok. ancak maalesef ki devlet okullarındaki eğitim sistemi içler acısı. emin olun içine girince çok daha iyi anlıyorsunuz. öğretmenin eli kolu da pek çok sebepten çoğu konuda bağlanıyor. aslında bu konuda söyleyebileceğim o kadar çok şey var ki. bizim yaptığımız öğretmenlikten çok bekçilik inanın. özellikle sonradan dönüştürülen anadolu liseleri veya meslek liselerinde çalışan meslektaşım varsa buralarda okuyunca ne demek istediğimi çok iyi anlayacaktır. yani bizim fakültelerde öğrendiğimiz ideal halinden çok daha uzakta bu meslek şu anda. devlet tarafından da toplum gözünde sistematik olarak itibarsızlaştırılan, bunun sonucunda idare-veli-öğrenci üçgeninde her açıdan kapana kısılmış konumda bulunan bir meslek bu maalesef. Ben öğretmenliği yapabiliyorum, hem de layığıyla, öğrencilerime de bir şeyler aktarabilmekten memnunum. Ama içinde bulunduğum koşullarda bunu hayat boyu sürdürmemin pek mümkün olduğunu sanmıyorum.

Yapmayın o zaman herkes öğretmen olmasın. Bırakalım da sevgi dolu işine aşık öğretmenlerle yetişsin çocuklar.

o sevgi dolu işine aşık öğretmenler bir süre sonra beziyor yılıyor inanın. pek çok sebepten ötürü...lütfen benim bu ikilemim hakkında yorumunuz varsa yapın, şu anda bu işi bırak gibi arabesk laflara ihtiyacım yok.

Totosunu devirip yatanlar için öğretmenlik tabiki kolay bir meslek. Öğretmen olmak derse girip belli bir süre bir şeyler anlatmaktan ibaret değil. Bir nesil yetiştiriyoruz. Bunca eğitiminizi öğrenciler üzerinde cok etkili bir şekilde kullanabilirsiniz bence. Emin olun bu topluma daha faydalı olursunuz çay kahve servisi yapacağınıza.

kullanıyorum ve faydalı olduğumu da görüyorum. ama bu beni tatmin etmiyor. olay bu kadar net aslında.

Bence evlenilmemeliydi yada evlenmeden once denenmeliydi
Surekli ucus, evlilik, cocuk falanda olursa biraz rahat bir meslek
Tercih ve secim sizin tabiki.

Öğretmenlikten memnun değilsiniz, akademik olarak beni karşılamıyor diyorsunuz, kabin memuru olmak istiyorsunuz. İkisi de çok tezat. Neden üniversitede çalışmayı düşünmüyorsunuz? Ya da yurtdışına gitmeyi ?

yurt dışına farklı sebeplerden ötürü çıktım. biri work&travel için, diğeri ise yüksek lisans programım kapsamında bir üni den dersler aldım. yksek lisans için çıktığım zaman bazı fırsatlar oluştu aslında orda bir kurumda türkçe öğretmek gibi. ama özel sebeplerden ötürü türkiye ye dönmem gerekti. peşinden gidemedim. aslında fulbright bursu gibi bazı burslar yurt dışında yksek lisans veya doktora yapma fırsatı veriyor ama gene eğitim alanında olacak.

okutmanlık için başvurduğum iki üni olmuştu, ikisinde de not ortalaması, ales ve yabancı dil puanı ortalamsı bakımından listenin en üstlerindeyken sınavda veya mülakatta elendim. birinde bariz torpil döndüğü için. diğeri de kısmet olmadı herhalde. yani öğretmenlik yapana kadar farklı farklı şeyleri denedim ama olmadı. bir tek kabin memurluğunu deneyemedim. sanırım ondan bu denli içimde kaldı.

simdiki isinizde akademik olarak koreldiginiz icin sizi tatmin etmiyor olmasini anlayabilirim. Ancak kabin memuru olmaniz o akici ingilizcenize cok bir sey katmayacak ki. Burda bi tezatlik var. Sadece maddi anlamda rahatlayacaksiniz simdiye kiyasla daha macerali hareketli bi hayatiniz olacak. Esinizle arkadaslarinizla sosyal seyleri rahatca planlayamayacaksiniz cunku her an ucusunuz olabilir. Havacilik Bana hep cazip geliyordu o yuzden hayalimi dememek isterim derseniz anlasilir ancak akademik korelme acisindan yanlis bence. Madem ilerlemek istiyorsunuz yuksek lisansinizi bitirin bi yandan doktorayi deneyin akademisyenlik sizin icin dogru olacaktir. Bol sans...

Bayanlar neden öğretmelik olarak bakmıyoruz işe.Gidip maliye bakanlığında memur olarak çalışıyormuş gibi bakmayın olaya madem çok akademik takılmak istiyorsunuz ilkokul öğretmeni olmak yerine Türkiye'deki iyi bir üniversitede alanınızda akademisyen olunuz.Öğretmenliği de memurluktan ayırınız.Nasıl doktorluk ayrı tutuluyorsa..

anadolu lisesinde öğretmenim ilkokulda değil ve fikirlerim aynı. iyi bir üni de alanında akademisyen olmak ise hiç de kolay bir iş değil, özellikle mezun olunduğu sene asistanlık alınmıyorsa sonra kadro bulmak çok zor. anca dışardan doktora bitirip yar.doç. pozisyonu kovalayacaksın, ki sanırım beni eninde sonunda o bekliyor.

simdiki isinizde akademik olarak koreldiginiz icin sizi tatmin etmiyor olmasini anlayabilirim. Ancak kabin memuru olmaniz o akici ingilizcenize cok bir sey katmayacak ki. Burda bi tezatlik var. Sadece maddi anlamda rahatlayacaksiniz simdiye kiyasla daha macerali hareketli bi hayatiniz olacak. Esinizle arkadaslarinizla sosyal seyleri rahatca planlayamayacaksiniz cunku her an ucusunuz olabilir. Havacilik Bana hep cazip geliyordu o yuzden hayalimi dememek isterim derseniz anlasilir ancak akademik korelme acisindan yanlis bence. Madem ilerlemek istiyorsunuz yuksek lisansinizi bitirin bi yandan doktorayi deneyin akademisyenlik sizin icin dogru olacaktir. Bol sans...

ingilizcem açısından istemiyorum bu işi, ingilizcem iyi olduğu ve diğer şartları da sağladığım için mülakatlarda şansımın yüksek olduğunu düşünüyorum. tabii kısmet. bu işin dinamizmi, maaşı ve seyahat imkanı sebebiyle istiyorum. ayrıca başka firmaları istemiyorum, sadece thy de bu işi hakkıyla yapabileceğimi düşünüyorum.

ama sadece düşünüyorum tabii. akademisyenlik beni eninde sonunda bekleyen şey sanırım.

Bence evlenilmemeliydi yada evlenmeden once denenmeliydi
Surekli ucus, evlilik, cocuk falanda olursa biraz rahat bir meslek
Tercih ve secim sizin tabiki.

kafamı ciddi anlamda kurcalayan tek şey çocuk aslında...birkaç sene çocuk düşünmüyoruz ama düşündüğümüz zaman gelecek elbette ve cidden zor bir durum.

Şansını dene. Olmazsa kısmet değilmiş dersin. Olursa da şansını denersin.

İki türlü de pişman olmazsın. Ben de seninle aynı durumdaydım ve o yaşlı, dedikoducu, içi geçmiş öğretmenler odasından nefret ettiğim için finans alanına yöneldim:))

Dil mezunu çoğu arkadaşım da thy'de.

İnş her şey gönlüne göre olur.

ahh bizim öğretmenler odasına her gün ayaklarım geri geri gidiyor...hiç hoş bir duygu değil. kimle konuşsam mesleğin çok iyi, tatil, çalışma saatleri vs vs başlıyor ama her gün o ortamda bulunan benim. yaşayan benim. sen de mi istifa ettin?

öğretmenlik mesleğinin kutsallığına lafım yok. ancak maalesef ki devlet okullarındaki eğitim sistemi içler acısı. emin olun içine girince çok daha iyi anlıyorsunuz. öğretmenin eli kolu da pek çok sebepten çoğu konuda bağlanıyor. aslında bu konuda söyleyebileceğim o kadar çok şey var ki. bizim yaptığımız öğretmenlikten çok bekçilik inanın. özellikle sonradan dönüştürülen anadolu liseleri veya meslek liselerinde çalışan meslektaşım varsa buralarda okuyunca ne demek istediğimi çok iyi anlayacaktır. yani bizim fakültelerde öğrendiğimiz ideal halinden çok daha uzakta bu meslek şu anda. devlet tarafından da toplum gözünde sistematik olarak itibarsızlaştırılan, bunun sonucunda idare-veli-öğrenci üçgeninde her açıdan kapana kısılmış konumda bulunan bir meslek bu maalesef. Ben öğretmenliği yapabiliyorum, hem de layığıyla, öğrencilerime de bir şeyler aktarabilmekten memnunum. Ama içinde bulunduğum koşullarda bunu hayat boyu sürdürmemin pek mümkün olduğunu sanmıyorum.
Bir cok meslekte akademik bilgiyle pratik birbirine uymaz. Hak veriyorum size. Ideal olan anlatilir hep ama mesleki kosullar oyle degildir.

Buyuk idealler ve askla bu meslege baslayip sonradan soguyabilirdiniz de. Hayatta hersey insan icin. Bence deneyin sansinizi. Yalniz bu meslegi yapanlarla iletisim halinde olabilirseniz sizin adiniza cok iyi olur. Birinci agizdan dogru ve saglikli bilgiye sahip olur ona gore karar verirsiniz. Cok sik seyahat ediyorum. Gozlemledigim kadariyla kabin memurlugu da zor bir meslek. Avantajlarini ve dezavantajlarini iyi degerlendirin. Tekrardan hakkinizda hayirlisi olsun.

Back
X