Kabin memuru olmak istemem çok mu abes?

ileri götrecek bir iş aslında, uzun vadede elbette. hosteslikten sonra yer eğitimine veya farklı uçuş departmanlarına geçilebiliyor.

hangi havayolunda uçtunuz ve neden bıraktınız? daha sonra hangi işi yaptınız?

pilotajı da çok araştırdım ama o iş için gereke matematiksel zeka ve maddi güç bende yok maalesef. yani uçuş okullarına 80 bin dolar civarı para bayılıp hala iş garantisinin olmaması bana göre bir şey değil.

Sizi bu meslekte ne cekiyor ben anlamadim ama yukselme olayini bir cok baska meslektede yapabilirsiniz, ustelik thy hic guven vermiyor gecen sene yasanilan seyleri biliyorsunuzdur, bana kalirsa yapabileceginiz isler cok ama arastirmaniz lazim. Akademisyenlik disinda da cok farkli alternatifler var yani.
Bana pek mantikli gelmiyor kabin memurlugu ama hayalinizse neden olmasin esinizle anlasip deneyebilirsiniz bakarsiniz sevip sevmediginize ama evlilik hayatiniz icin kolay olmayacaktir, tasinmaniz falan gerekebilir esinizin ortalama turk erkeginin gosterebileceginden fazla bir anlayis gostermesi lazim.

iyi sanslar dilerim

Bildiğimiz hostesliği abartarak anlatmışsınız. O aldığınız eğitimleri karşılayacak bir meslek değil. Bir arkadaşım da hostes ama öyle ahım şahım bir Ingilizce bilgisi de yok. Sanki çok üst seviye bir iş gibi söylemişsiniz. Gül gibi mesleğiniz var elinizde, bir de evliymişsiniz. Çok abes kaçar.

valla normal hayatta da çok az insan bu fikrime destek oluyor. deli misin, öğretmenliğin çalışma saatleri tatilleri bla ba....bu lafları duymaktan kusacağım artık. alın tüm tatillerim sizin olsun valla bak diyesim geliyor. sömestr tatilindeyim de ne oluyor, pc başında havacılık sektörünü araştırıyorum

Evlenmişsin bir kaç seneye kalmaz çocuğun da olabilir, bu yolun sonunda çocuk var kimimiz 3 sene bekliyor kimimiz 5 sene ama çocuk yapıyoruz en nihayetinde. Kabin memuru olmak o zaman senin için çok zor olacaktır. Çalışma saatleri seni zorlayabilir. Ayrıca ne güzel devlete atanmışsın Türkiye gibi bir ülkede ben senin yerinde olsaydım öğretmenliğe devam ederdim. Devlet memurluğunu elimin tersiyle geri dönülmeyecek şekilde itmezdim. Bir de şunu düşün kabin memurluğunu kaç yaşına kadar yapabilirsin ki. Gebe kalınca belli bir haftadan sonra yapamazsın belli bir haftaya kadar da sadece kısa uçuşlarda yapabilirsin.

Tabiki bu senin hayatın ve senin kararın ben sadece fikrimi açıklayayım deidm.

thy sinav aciyor pilotluk sinavi esimin arkadasi doktora yapiyordu, akademisyenligi sevmedigini fark etti girmis thy nin pilotluk sinavlarina kazandi ve sanirim 1-1.5 sene falan yurt disinda dil ve pilotluk egitimi aldi, sanirim sinavi kazandiktan sonra thy karsiliyor egitimini. Simdi bitirdi geldi thy de direk avrupa ucuslarinda calisiyor ama dedigim gibi dil ve bilim sinavi yapiyorlarmis.

masterdan önce annem destekliyordu ama şu anda söylesem, devletten istifa edicem desem kafama terliğini geçirir herhalde
terlik

Annelik çok değişik bişey...o kadar yoğun duygular ki tarifi imkansız....

Şimdi seçim yapan ben olsaydım kesinlikle hayallerimin peşinden giderdim...uçaktan sıkılırsam gemiye geçerdim...gözüm de hiçbirşeyi görmezdi...
Ama lakin fakat :)
Söz konusu evlat olunca...
Kızım liseye gidiyor...çok da başarılı...1.sınıftan beri ensesindeyim "ela lale el ele" yazdık beraber o günlerden geldik buralara...hergün araştırıyorum okuyup yazıp çiziyorum...master ı doktorası...hangi üni ne şartlar arıyor? Yurt içi yurt dışı vs vs..
Bu kadar kendimizi paralayıp hepsine ulaştıktan sonra, sıradan bir bireyin de sahip olacağı bir işe girdim,herşeyi elimin tersiyle iterek, mutluyum dese
Terliği kafasında parçalarım

anlattıklarımda abartı yok, bu işi yakından takip eden biri olarak çoğunluğun görmediği yanlarını anlatıyorum. son zamanlarda thy nin büyümesi, uçak alımları vs sebebiyle k m ihtiyacı çok arttı. bu sebeple zamanında yılda bir sefer alım yapan firma son 2-3 senedir çok fazla alım yaptı ve bu arada eskisi kdar kalifiye olmayan kişiler de işe alındı. ama bu işte ilerleyen, terfi alan amir vs olan kişiler gene sonuçta bu işe tutku duyan kişiler.

Öğretmenlikle hostesliği hizmeti karşılaştırılamaz.meyve suyu dağıtmakla insan nasıl bi amaca hizmet eder açıklar misiniz?ha parası iyi derse okey...

Öğretmenlikle hostesliği hizmeti karşılaştırılamaz.meyve suyu dağıtmakla insan nasıl bi amaca hizmet eder açıklar misiniz?ha parası iyi derse okey...

meyve suyu dağıtmak işin sadece gözüken kısmı. uçak gibi aslında son derece tehlikeli bir alete binen insanların güvenliğinden en büyük oranda km ler sorumludur. olası bir tehlike anında, uçak kaçırma vs pilotların kokpit kapısını kilitleyip bütün sorumluluğu km lerin almak zorunda kaldığını biliyor musunuz? thy de çalışan bir arkadaşım anlatmıştı hala aaklımdadır, eğitimlerde daha ilk derste hocaları "siz o uçakta bulunmanızın asıl amacı servis yapmak değil, hatta sorumlu tutulacağınız en son şey servis beceriniz, siz orda uçuş güvenliği için varsınız" demiş. fiziği güzel olan, prezentabl olan herkesin km olabileceğini sanıyorsunuz ama dikkat beceriniz, iletişim yeteneğiniz, pratik zekanız gibi pek çok şeye bakarak seçiliyorsunuz o mesleğe. bunları görmezden gelmek büyük haksızlık.

Kamunun yüzlerce kurumu, binlerce farklı kadrosu var. Yanlış bir genelleme olmuş. Kamuda çalışıyorum, oldukça tehlikeli bir işim var. Ozeldeki meslektaşlarım maaşını ikiye katliyorum. Bazı meslekler özelde öldü maalesef bu ülkede, keşke böyle olmasaydı. Öğrenciyken ben de aynı senin gibi özel diye tutturmustum. Yurt dışı eğitimi yabancı diller sertifikalar vs. Kosturdum ama böyle oldu netice.

@katrina_89 benzer bir şeyi ben de yasadim. Çok istediğim bir işe iki defa başvurup iki defa kazanıp ikisinde de çeşitli sebeplerden gidemedim. İçimde kalmadı kısmet degilmis desem de bazen aklıma takılıyor hala. 26 yasindasin, küçük değilsin zamanla hevesin geçer diyemem. Bence şansını dene.

sadece para olarak tatmin olmuyorum lafını nerde demişim acaba bunca yazımın içinde?? ayrıca evet maaş olarak da çok tatmin edici değil öğretmen maaşı, bu konuda herkes hemfikirdir herhalde.

para olarak değil de entellektüel ve donanımsal olarak tatmin olmuyo olsaydınız kabin memuru değil akademisyen olmak isterdiniz.işten ben buraya fazlayım çok donanımlıyım sıkıldım diye ayrılıp kabin memurluğuna değil de akademisyenliğe geçmek isteseydiniz böyle bişey söylenmezdi.yazınız bunun üzerine olduğu için böyle söylendi.

insanın gönlünden hangi meslek geçiyorsa onu yapmalı. bence şansınızı deneyin! belki olur belki olmaz ama deneyin! ben de liseden sonra heves edip denemiştim thy sınavlarını ama boy sınırını geçememiştim sonra okumaya devam ettim ama her işte bir hayır var :)

O kilitleme olayını herhangi biri de yapabilir. Bana çok da büyük bir iş gibi gözükmedi. Binde bir çıkar uçak kaçırma olayı.. Genelde yolcuya hizmet etme işi var. Bir nevi garson gibi..

tüm bu yazdıklarının içinde bayram seyranın olmayışı ve bunun evli bir bayana uygun olup olmadığı kafamı kurcalayan şey.

Biz genelde kuzenimizi acil bir durum oldugunda göremeyiz. Ya uçuştadır ya baska bir ülkede. Bunun cenazesi var, hastalığı var. Dedigim gibi özel günü var. Bekar olsanız belki hevesinizi alabilirsiniz derdim ama bir de evlisiniz. Evlilik hayatinizi cok etkileyeceği kesin. Kuzen bile evlenince birakmayi dusunuyor meslegi.

Hep merak etmişimdir, Türkiye'de akademisyen olunca ne olunuyor? Artık her sokakta bir üniversite var akademisyenliğinde bir esprisi kalmadı bana göre.. ha kabin memuru olunca sadece meyve suyu dağıtıldığını da düşünmüyorum.. gittiğin yerleri görmek bile insana çok şey katar.. bir kere ciddi bir insan sevgisi ve iletişim becerisi olmalı insanın içinde.. ben yapamam mesela, zira insanlara olan bakış açım imzamdan ibaret..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…