- 18 Ocak 2016
- 428
- 848
- 18
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
-
Neden üniversitede kalmayı düşünmediniz?
Bu kadar mükemmel bir tahsil yapmışken,okumuş garson olmayı ben de garipsiyorum.
İnsan hedeflerinin üstüne cıkmak icin cabalar normal de,siz o kadar tahsille daha asagılara cekiyorsunuz çapınızı.
Ha illa olacaksanız olun tabii ama okadar okumasaydınız bari.
Su da var,okumuş oldugunuz alanlar olsun,okullar olsun,kendini böyle üst düzey geliştirmiş biri nasıl olurda,ögretmenlik gelecegini kestiremez?
Her halde oxford da ögretmenlik yapacagınızı düşünmüyordunuz degil mi?
Köy görünüyordu yani.
Hep merak etmişimdir, Türkiye'de akademisyen olunca ne olunuyor? Artık her sokakta bir üniversite var akademisyenliğinde bir esprisi kalmadı bana göre.. ha kabin memuru olunca sadece meyve suyu dağıtıldığını da düşünmüyorum.. gittiğin yerleri görmek bile insana çok şey katar.. bir kere ciddi bir insan sevgisi ve iletişim becerisi olmalı insanın içinde.. ben yapamam mesela, zira insanlara olan bakış açım imzamdan ibaret..
öğretmenlik geleceğini kestiriyordum aslında, bile bile devam ettim. Oxford da öğretmenlik yapabilirdim belki de, Cambridge Üni'de okudum aslında :) O zamanlar bazı fırsatlar çıktı karşıma ama peşinden gidemedim, Türkiye ye dönmem gerekiyordu. Çıkan fırsatlar da Türkçe öğretmek filandı, gene öğretmenlikti yani. Belki de ondan üstüne düşmedim bilemiyorum. Öğretmenlik tecrübem devletle de sınırlı değil sadece. Robert Kolej, Ted Koleji gibi okullarda uzun süreli staj yaptım. Herşeyin içini dışını gördüm. Ha devlette olduğundan çok daha keyifli oralarda çalışmak ama daha farklı açılardan yıpratıcıydı. Ve eninde sonunda öğretmenlikti. Ailemi dinledim, eşimi dinledim. Rahatı seçtim. Ama şu anda aradığımın bu olmadığını fark ettim. Üni yıllarından kalan bu isteği gerçekleştirmek istiyorum o yüzden. Ama cesaretim yok sanırım...
Birincisi bizim görevimiz insanların emniyet ve güvenliğini sağlamak. Hizmet etmek dediğiniz şey ise şirketlerin yolcularına jestidir. Ki bu hizmetten de gurur ve onur duyuyorum çünkü orası benim evim onlarda misafirim. Em iyi şekilde ağırlamaya çalışıyorum.Ben hizmet etmeyi tercih etmezdim
gayet mantıklı buldum sizi
ama yeni evlisiniz galiba çocuğunuzu doğurun kendinizi toparlayın öyle başlayın derim
maaşları arasında gerçekten uçurum var, ama görsellik ve yaş sınırı da var iyice araştırın
ve mantıklı düşündükleriniz
özel bir kolejde eğitim vermeyi tercih ederdim ben yerinizde olsam
Herhangi baska bir universitede de akademisyenligi dusunebilirsiniz illa mezun oldugunuz uni olmak zornda deil. Bunun yanisira bn de daha onceden yazildgi gibi, bilgi birikiminzi kullanmak istiyorsaniz tezinizi tamamlamaniz ve akademisyenlikle devam etmeniz gerektigini dusunuyorum. Ha maassa konu, yazdiginiza gore kabin memurlugu maddi anlamda daha cekici ama mesleki anlamda gittgn yerleri bi kac gnlugune gorup gezme disinda pek bi artisi varmis gibi gelmedi bana. Ama herkes icin meslekler farkli bi anlam ifade eder. Bn de ogretmenlikten istifa ederek universiteye gectim mesela. Hic de pisman olmadim. Eger gonlunzdeki kabin memurluguysa sizn de pisman olacaginizi sanmam.ben istanbul üni edebiyat fakültesinden mezunum. bu sorunuzun cevabı olmaya yeter sanırım =) masterı bilkentte yaptım, master yaptığım bölüm akademisyen değil öğretmen yetiştirmeye yönelikti. akademik kadro açığı da yoktu, dahası teşvik etmiyorlardı buna.
Hayallerinizin peşinden gidin.
Kız arkadaşımda Thy'de hostes, 6.yılı ve 6 bin küsür maaş alıyor. Gidip gezdiği ülkeler de cabası
Herhangi baska bir universitede de akademisyenligi dusunebilirsiniz illa mezun oldugunuz uni olmak zornda deil. Bunun yanisira bn de daha onceden yazildgi gibi, bilgi birikiminzi kullanmak istiyorsaniz tezinizi tamamlamaniz ve akademisyenlikle devam etmeniz gerektigini dusunuyorum. Ha maassa konu, yazdiginiza gore kabin memurlugu maddi anlamda daha cekici ama mesleki anlamda gittgn yerleri bi kac gnlugune gorup gezme disinda pek bi artisi varmis gibi gelmedi bana. Ama herkes icin meslekler farkli bi anlam ifade eder. Bn de ogretmenlikten istifa ederek universiteye gectim mesela. Hic de pisman olmadim. Eger gonlunzdeki kabin memurluguysa sizn de pisman olacaginizi sanmam.
Amirlik yapmadim, isi biraktigimda senior pozisyonundaydim (amirden sonraki yetkili kisi diyebilirim).yorumunuz için çok çok teşekkür ederim...işte belki böyle işin içinde bulunmuş birisi gerçekten işime yarayacak ve karar vermemde yardımcı olacak bilgiler verir, fikirler sunar diye bu konuyu açtım aslında. havacılık forumlarını da takip ediyrum ve orda da aktifim ama orda bu tarz bir konu açsam herkes bir şekilde havacılık sektörüne gönül verdiği için kesinlikle denemem yönünde yorumlar yapacaktı.
anlattıklarınız işin iç yüzünü daha iyi görmemi sağladı. aslında aşağı yukarı bilgi sahibiyim bu zorluklar hakkında, çünkü çok samimi olduğum bir arkadaşım 5 yıldır thy de uçuyor, şu anda amirlik eğitimini yeni bitirdi. ve işini inanılmaz seviyor, kurumunu da öyle. fakat onun hep söylediği şey, bu iş bir tutku. işi sevdikten sonra o zorlukların üstesinden gelebiliyorsun. şu anda bu işi bıraksam başka bir iş yapamam, 8-5 mesaisinde çalıştığımı düşünemiyorum. bilmiyorum onun bu tutkusu beni de etkileyen şey oldu sanırım. merak ettiğim, 5 yıl uçtum demişsiniz, amirlik yaptınız mı? bıraktıktan sonra ne iş yaptınız?
Bu kadar mükemmel bir tahsil yapmışken,okumuş garson olmayı ben de garipsiyorum.
İnsan hedeflerinin üstüne cıkmak icin cabalar normal de,siz o kadar tahsille daha asagılara cekiyorsunuz çapınızı.
Ha illa olacaksanız olun tabii ama okadar okumasaydınız bari.
Su da var,okumuş oldugunuz alanlar olsun,okullar olsun,kendini böyle üst düzey geliştirmiş biri nasıl olurda,ögretmenlik gelecegini kestiremez?
Her halde oxford da ögretmenlik yapacagınızı düşünmüyordunuz degil mi?
Köy görünüyordu yani.
kilitleme olayını yapanlar pilotlar. km leri öne sürüyorlar. bilemiyorum o sizin bakış açınız, ben işi uzun zamandır araştıran ve pek çok km tanıdığı olan biri olarak uçan garson olmadıklarını biliyorum.O kilitleme olayını herhangi biri de yapabilir. Bana çok da büyük bir iş gibi gözükmedi. Binde bir çıkar uçak kaçırma olayı.. Genelde yolcuya hizmet etme işi var. Bir nevi garson gibi..
Bizi daha fazla ne kadar aşağılayablirdiniz merak ettim doğrusu? Okumuş garson ne kadar kötü bir laf pes doğrusu.... uçağa bindiğinizde umarım kötü bir durum yaşamaz ve o okumuş garsonların yardımına ihtiyacınız kalmaz... O zaman asıl görevimiz neymiş öğrenirsiniz. Yeri geliyor 9 saatlik uçuşta bir tüp içinde yolcu ile beraberiz. Yangın söndürme ihtimalinden tutunda hamile yolcuya doğum yaptıracak kadar eğitimliyiz çok şükür. Ki google amcaya kabin memurunun işini sorarak ne yaptığımızı öğrenebilirsiniz!!!!! Zira portakal suyu dağıtmak değil benim işimheee şu bilmem nerelerde master yapanlardan daha çok yer görüp birde üstüne dünya para kazanıyoruz ne ala memleket :))(
Amirlik yapmadim, isi biraktigimda senior pozisyonundaydim (amirden sonraki yetkili kisi diyebilirim).
Havaciliktan sonra bir sure cok bilinen bir markanin magaza yoneticiligini yaptim, o da calisma saatleri acisindan cok duzensiz bir meslekti ama tabi bir kabin memurlugu degildi. Eger illa ogretmenlikten vazgececekseniz ve maasi da uygun bir is dusunuyorsaniz magaza yoneticiligi pozisyonlarina bakmanizi tavsiye ederim.
Son olarak evlenip yurtdisina yerlestim ve anne oldum 9 ay once, su anda da calismiyorum ve havacilik bende hala bir tutku olarak kalsa da bir daha kabin memuru olacagimi sanmiyorum cunku kizim hastalansa ya da Allah korusun dusse okulda mesela, bir yerine bir sey olsa; ben kimbilir gokyuzunde nerede olacagim, ne zaman haber alacagim ve ne zaman geri donup cocugumun yanina varacagim.. Bir anne icin cok zor bir meslek!
Dedigim gibi aklinizda soru isaretleri varsa sorabilirsiniz. İki turlu de meslektas sayiliriz
26 yaşında, yeni evli, devlette çalışan bir İngilizce öğretmeniyim. Prestijli bir üniversitede eğitim alanında burslu olarak yüksek lisans yaptım, tez aşamasındayım. Yurt içinde ve yurt dışında pek çok seçkin okulda staj yaptım. İngiltere'deki seçkin bir üniversiteden dersler aldım. Gel gör ki bu kadar eğitim ve donanımı bir devlet okulunda yeterince kullanamıyorum. İnanılmaz derecede sıkılıyorum işimden. Öğrencilerimi çok seviyorum, fakat akademik düzeylerinin inanılmaz düşük olması, devlette çalışan bir öğretmenin yükselme ve kariyer fırsatı olmaması, nerdeyse 70 yaşına gelmiş işini sevmeyen ve çocuklara hiçbir şey vermeyen insanlarla aynı ortamda bulunuyor olmak beni çok sıkıyor. Şükürsüz olmak istemiyorum, şimdi burda atanamayan onca öğretmen var muhabbeti yapılacak ama inanın benim aldığım eğitim devlet okulunda sadece köreliyor. Kendimi geliştiremiyor olmak, dahası kişisel gelişimimin kariyerime hiçbir faydası olmayacağını bilmek beni mutsuz ediyor.
Öte yandan kabin memurluğu üniversite son sınıftan beri inanılmaz ilgimi çeken bir meslek dalı. Forumlarda devamlı thy nin mülakat süreçleriyle ilgili bilgiler okurdum. Bir havacılık forumuna üyeydim ve orda aktiftim. Üni bittikten hemen sonrA Emirates havayolunun mülakatlarına girdim. Bilenler bilir, dünyadaki en iyi hava yollarından biridir ve mülakat süreçleri inanılmaz meşakkatlidir. Yüzlerce kişinin içinden son 20 ye kaldım ama heyecanım sebebiyle elendim. O süreçte thy alım yapmıyordu. Uzunca bir süre thy nin mülakatlarını bekledim, tam alımlar başladı, İngilizce sınavına davet aldıım gün yüksek lisansı kazandığımın haberi geldi ve o zaman eğitim daha ağır bastı benim için. Mülakatın olduğu gün ben başka şehre taşındım ve yksek lisans kaydımı yaptırdım.
Okul bitti-tabii tez uzadı-evlendim, tekrar memlekete taşındım ama kabin memurluğu hayalim hala geçmedi. Şimdi internet sitesinde kaibn memuru alım ilanını görünce eski anılarım depreşti. Sizce şansımı denemem çok mu abesle iştigal olur? Kamuda bir iş thy de çalışmak için bırakılır mı? İngilizce mezunu olduğum için nerdeyse arkadaşlarımın yarısı orda kabin memuru ve inanılmaz yüksek rakamlar alıyorlar. 5.yılını tamamlayan ve amirlik eğitimi alan bir arkadaşımın civarının 7bin tl den yüksek olduğunu biliyorum, ikramiyeler de cabası. Çok iyi ingilizcem var, insanlarla iletişimim kuvvetli ve öğretmenlikten hoşnut değilim şu anda. Sizce saçmalıyor muyum? Samimi fiikirlerinize ihtiyacım var...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?